My Tomey-Lotey Followers

Saturday, December 26

Everyone needs to update themselves.

**craps below are unnecessarily reliable. Kalau aku, aku malas nak baca sebab buang masa. Ive warned! *wink*

Dear belog tercinta,
Sekarang ni aku tengah dengar lagu Lady Gaga sambil taip entry useless ni. Ayah aku nak datang ambik aku kejap lagi so better aku buang masa sekejap sambil merapu-rapu dekat dalam belog tercinta. Banyak benda yang aku tengah fikir sekarang ni contohnya macam mana aku nak bawak motor balik Serdang esok. Dari Jelebu straight pegi Serdang. Korang mampu? Aku terpaksa sebab kalau tak nanti aku kena pegi praktikal jalan kaki pulak. Haha. Merepek gila. Lagipun, kalau aku bawak motor senang sikit sebab praktikal 6 bulan kot. Mampos berlelah nak habiskan 6 bulan berpraktikal. Benci gila. Kalau aku kerja kat mana-mana tempat, aku dah boleh kumpul RM8000 kot untuk 6 bulan. Hoho. Praktikal ni buat aku lagi serabut sebab aku langsung tak de idea macam mana this practical would be, will it be so easy or would it be like hell-ly, God knows best. Pasal praktikal ni satu hal, lagi satu hal, result exam aku yang teruk macam lahannnatts itu siapa mahu jawab? Padan muka aku lah sebab belajar main-main. Kadang-kadang bila aku fikir balik hidup aku sekarang ni macam craps, tak terurus, bosan dan takde warna. Nak give up on it, macam budak tak de agama pulak nanti. Tu lah. Entah apa-apa. Kawan aku kata I need to repent, ask for salvation sebab dah jauh lari dari garis keredhaan Tuhan tapi I don't know how to start. Ok. Sedih kan? Opp!!! Tarik balik muka-muka simpati kamu sebab tolonglah jangan. It would make me look even more pathetic. Kenapalah kita kena ada banyak masalah? Aku banyak kenal budak-budak yang happy sentiasa, tak pernah nampak ada masalah pun. Teringin jugak nak jadik macam tu. Haha. Bodoh. Sial sedih doh semua ni. Haha. Kadang-kadang aku malas nak fikir semua ni kan, so aku buat tak tau aje. Konon profesional lah kan. Padahal kalau duduk sorang-sorang selalu rasa nak nangis je sebab tensen. Tapi kalau aku dapat solve masalah-masalah ni semua aku memang rasa syukur gila lah. I don't have anyone to hold on to. Every single problem aku keep to myself. Kesian kan? I don't easily tell anyone about my personal life. Bahaya jugak sebab kalau banyak sangat pendam mungkin boleh meletop berkecai bila-bila masa. Aku sebenarnya sangat fragile. Sangat sangat. Dan bila something timpa aku bertubi-tubi of course I cant deal with it. Ahh bosan lah borak-borak macam ni. Haha. Oklah belog tercinta. It's my time to say bubbye sebab I got to go elsewhere skrg. Thanx sebab sudi dengar isi hati aku ye. Lain kali I corat coret lagi dekat sini. *kelip mata*

Thursday, December 24

Tag from Ichiban. LOL

1. Adakah anda rasa anda hot?
OMG

2. Upload gambar kegemaran anda.



3. Cerita pasal gambar ni.

Ni gambar masa kitorang pegi durian hunting itu hari. Hoho. Memang best gila time ni.

4. Bila kali terakhir anda makan piza?

Apahal tamo tanya bila kali terakhir aku makan nasik? Agaga

5. Lagu terakhir yang anda dengar?

Bad romance - Lady Gagak

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni?

Tgk youtube. LOL

7. Selain nama sendiri anda dipanggil apa?

Puss puss

8. Tag lagi enam orang.

Bacit, Syaf, Emy, Iyllienaz, Nene, Yaziith

9. Siapakah orang Nombor (1) pada anda?

Kawan merangkap roommate. Sejak matrik lagi aku kenal mamat sorang ni tapi start kamcing masa kat u. LOL

10. Kata sesuatu mengenai orang Nombor (5).

My bestfriend eversince sekolah menengah. My second bestfriend ever. First nama dia Nury, masa kat sekolah rendah. Banyak sangat yang kitorang encounter selama ni, happy, sedih. Hoho

11. Number (3) ada hubungan dengan siapa?

Entah. Ko pi tanya sendiri kat dia. Wakaka

12. Bagaimana pula dengan Number (4)?

Lagilah aku tak tau dol.

13. Pesanan kepada orang Number (6)?

Lu jangan kasik katak kat gua masa gua tengah tido! Ahakz

14. Apa kelebihan yang anda nampak pada orang Number (2) ni?

Pandai nyanyi. Baru lepas karok dengan dia semalam. Haha

Thursday, December 17

Busy macam bus kilang.

Haish, nak buat macam mana do-ok. Kalau nak dapat title Datuk Seri Segaraga kenalah berkorban masa sikit sebanyak, betul tak Rogayah? *"Betul nyonya!" Balas Rogayah. Sejak akhir-akhir ni, nak taip blog pun tak sempat. Kalau tak sebab kerja sampai tengah malam, mungkin sebab aku hibernate lebih masa atas katil. Mungkin aku kata. Tak semestinya betul. Haha

Takde benda pun yang aku nak cerita kalau aku ter-berhajat nak menaip entry baru. Kalau aku nak cerita pun bunyik dia mesti tak best. Contohnya macam, "Eh, kau nak tau? Tadi aku kerja tak penat sangat lah sebab asyik menyembang dekat kaunter bergosip desas desus." Tak best kan? Aku dah kata dah.

Apa yang sikit menarik pun pasal semalam, tu pun sebab aku jalan-jalan dengan Haiqal and Haris pergi karok dekat Sogo. Tapi tak best macam karok dekat Low Yatt sebab bilik sempit nak mampus+audio system macam karoke funfair Ah Chai yang murahan tahap dewa dewi. Sial! Suara aku yang lunak terus jadik macam itik lelah semalam sebab mic dia macam harammmm. Bodoh menyesal aku pergi sana. Haha. *so bila ko nak karok dengan aku Syaf? Aku dah ajak bukan main, boleh pulak ko lambat bukak mesej aku kan? Haharhaha

Oklah. Main point yang aku nak stresssss kat sini ialah A.K.U B.U.S.Y. Dah pi main jauh-jauh. Agaga

Siapa-siapa yang sangap nak jumpa budak 16 tahun yang muka sebijik seketul macam Aidil Zaquan yang main bola tu, dan jugak muka sebijik sebunjut macam Kim Hyun Joong kumpulan SS501 tu, silalalalah ke Parkson Alamanda, lebih spesifik di area Back to School. Diorang promoter kat sana. Sumpah sebijik. Gua tak tipu. Kalau tak sebijik seketul, gua takkan buat hebahan macam ni. Sia sia betul tak? *promosi ini tiada komisyen, harap maklum. Parkson kedekut tahi berketul busuk.


macam ni lah muka budak-budak tu. Gua tak tipu dol!

Friday, December 4

Perlukan Obat Kuat?



Barbie collector's edition dekat Pavi. Smart woh~

Aritu masa aku cuti aku ajak Eqal, my bestfwen pegi jalan2 sama, konon-kononnya nak tengok wayang. Tapi tiba-tiba aku tergatal ajak dia pergi karoke sekali. Tak apalah. Aku tak menyesal pun pergi karoke tu sebab memang hakikatnya best. Melalak sampai urat tekak putus, menari macam tengah clubbing tu memang sudah tentu lah kan. Macam-macam lagu aku nyanyi dari yang paling latest seperti 'Bukannya Aku Tak Cinta-Iklim' sampailah lagu-lagu lama macam 'Sweet Dream-Beyonce'. Eqal bawak kawan dia sekali, Haris. So, kitorang 3 orang memang have fun gila-gila la time tu. Aku rasa banyak tenaga habis masa dekat REDBOX tu. Huhu. Ok, sila kunci perkataan [tenaga] tau sekarang.

Lepas dah penat melalak, kitorang jalan laju-laju pergi Pavi sebab aku nak masuk Forever 21 sekejap, nak tengok jaket. Eqal ngan Haris pulak carik kerja sambil-sambil tu. Kitorang masuk Tangs, konon-kononnya diorang nak carik kerja kat situ lah. Alih-alih masing-masing malu nak tanya sampai Customer Service pun tak jumpa. Huhu. Bila dah jumpa, staf tu kata kalau nak mintak kerja, kena pegi bangunan sebelah Pavi pulak. Dah sudah, bangunan apa pulak lah yang ada kat sebelah Pavi ni. Ok, so Tangs cancel. Kitorang masuk pulak Stadium, jumpa cashier diorang yang kekwat tu. Nak kasik borang pun mengada-ngada tunjuk garang. Kitorang tak bawak pen pun jadik isu,
'Macam mana ni?Nak mintak kerja tapi tak bawak pen?'
Mengada kan? Bukannya hadap sangat pun nak kerja dekat situ. Ok, lupakanlah pasal scene ni. Tak menarik pun.


Lepas tu, kitorang pegi Forever 21 pulak, tapi jaket yang aku minat tu dah habis saiz, paling kecik pun size M, itupun kalau aku pakai nampak macam pakai jubah. So how? Haha. So, kitorang terus gerak pegi GSC nak tengok movie. Cerita lain takde, New Moon aje yang nampak macam best. Nak tengok Ninja Assassin tapi Eqal dah tengok 2 kali. Kesian pulak kat dia nanti. Tapi best jugak lah cite New Moon ni. Cuma cerita dia agak meleret sikit. Sebab sarat dengan emosi, dan dialog dia banyak berselirat, pening. Tambah pulak kitorang dapat seat paling depan. Patah tengkuk oh~ Tapi overall ok lah. So-so.

Kitorang habis tengok movie dalam pukul 7 lebih macam tu. Lepas dah keluar panggung, kitorang pun balik. Masa tu memang tenaga dah depleted lah. Memang masing-masing penat nak mampos. Dekat entrance Pavi masa tu ada salji turun, cantik gila. Rasa macam duduk dekat overseas masa tu. Haha. Masa tu aku dah perasan muka Haris nampak lain macam sikit. Aku tegur dia pun dia macam senyum sikit aje. Takpelah, aku kata dalam hati.

Aku terus jalan ke depan, borak-borak dengan Eqal sekejap. Tiba-tiba aku perasan Haris takde dekat belakang kitorang. Ah sudah! Lepas tu aku tunggu lah sekejap. Maybe mamat ni gerak lambat sikit kot. Tak berapa lama lepas tu, dia muncul. Ok, aku lega sikit. Aku try senyum kat dia, tapi dia still blur sambil pandang tempat lain. Aku ingat dia sakit ati sebab kitorang tak tunggu dia jalan sama-sama.


Masa nak lintas jalan, aku noticed yang Haris jalan macam pelik. Macam orang takde tenaga. Macam orang mabuk todi lah. Kaki dia macam bengkok, macam nak pengsan. Adoi, camne ni? Aku kata dalam hati. Eqal dah lintas jalan masa tu. Aku pegang Haris kuat-kuat sebab takut dia tergolek tengah-tengah jalan, karang tak pasal-pasal penyek kena gilis dengan lori. Lepas dah siap lintas jalan, aku tanya Eqal kenapa Haris macam ni. Eqal pun tak tau. Kitorang memang dah freak out gila time tu. Haris masa tu macam budak terencat, pandang-pandang atas lepas tu tengok tangan macam tangan dia tu barang paling cantik. Memang nampak macam terencat la. Kitorang tanya dia kenapa tapi dia senyap, tiap kali kitorang tanya memang dia tak jawab. Dia sebijik macam budak sindrom tau. Aku pulak naik malu sebab semua orang kat situ pandang tak kelip mata. Hua~ Camne ni? Last2 kitorang teruskan jalan sampai dekat tepi Sg. Wang, ingatkan dia dah ok rupanya makin teruk. Dia makin tak dapat kawal diri. Nak berdiri pun tak dapat.

So, Eqal suruh aku carik handphone dia sebab Eqal nak call mak dia, tanya kenapa boleh jadik macam ni. Masa aku cek poket Haris tu, dia ada simpan air soya dalam poket dia, tiba-tiba Eqal terdetik suruh kasik air soya tu dekat Haris suruh minum. So aku pun bukakkan air soya tu kasik kat dia. Masa Eqal call mak Haris, barula kitorang tau yang Haris ni cepat kekurangan tenaga dan dia akan sawan kalau benda tu terjadik. Nak nak pulak kitorang jalan jauh gila tadi, lepas tu melalak bagai nak rak dekat REDBOX. Habislah tenaga kan? Mungkin glucose level dia cepat depleted kot, so otak tak dapat ATP yang cukup, that's why dia macam lemah shahwat tu. Haha. Lepas dah belikan dia milo ais, dia baru OK sikit.

Tapi ni ar
pengalaman paling aku tak boleh lupa. Memang freak out gila la. Selama aku kuar jalan-jalan ngan kawan, tak pernah jadik benda macam ni. So, thanx Haris sebab kasik aku pengalaman macam ni. Huahua. Next week jangan jadi macam ni lagi tau! Aku tak kira, aku akan paksa kau minum air milo ais setiap 2 minit. Cuak kot! Haha.

p/s: Entry ni banyak pasal tenaga kan? So, ada sesiapa yang nak beli ubat kuat ke lepas ni untuk tingkatkan tenaga? ahaha

Tuesday, December 1

B-Believe




Aku beli benda ni semalam dekat tempat kerja aku. Memang puas hati lah. Dah la murah gila, lepas tu dapat lagi 20% discount sebab ada staff purchase. Hehe. Tapi yang tak bestnya aku tertinggal miniature Euphoria Men yang aku dapat masa beli tu dekat kaunter. Shit betul. Ni semua salah bebudak promoter baju sekolah tu. Bising gile macam budak kecik! (Dah memang diorang baru Form 4 kot -agaga) Sebab diorang bising lah aku kelam kabut balik sebab malas nak layan diorang. Huhu.

Apa-apalah. Tapi semua tu gua tak kisah. Yang penting gua dah happy sebab duit dah terbazir. At least aku dapat atasi kebimbangan pasal result ni. Siot tul result aku tak macam haramjad pulak kan. Takpe lah. Malas nak fikir. LOL

p/s: Bacit, kita boleh buat museum perfume Britney lepas ni kat bilik. Tinggal satu je lagi perfume yang kita nak beli, Hidden. Ko dah ada Curious, Fantasy, ngan Midnight Fantasy kan? Tambah ngan aku nyer Believe, lepas ni kena beli Hidden pulak. Ok. Memang lengkap. Kahkah.
Apa kes Fantasy-Circus dah keluar lama ni? Aku baru tau kot benda ni ada. Kawan aku kata dia dah beli lama kat Australia. Siot tol~

Saturday, November 28

Ada? Ada aku kisah?

Kau kalau nak tarik perhatian pun agak-agak lah kan. Jangan sampai langgar border bai! Aku bengang betul lah type mamat macam kau ni. Nak bergurau tak salah bai, tapi kau jangan lah nak gelakkan orang lain tak bertempat. Tak kelakar pun lawak kau tu. Sumpah aku tak terpikir pun nak gelak tapi sebab orang lain gelak, aku tak de choice lah pulak kan.

Kau pun satu. Ada aku kisah kau tak ingat pasal aku? Kau bukan menarik sangat pun bagi aku sampai aku berharap supaya kau kenang aku dalam doa kau tiap2 hari. Aku tak hadap pun korang nak baik-baik dengan aku. Kau ada ke, kau tak de ke, aku pedulik apa. Tiap-tiap masa pun selama ni aku keluar sorang-sorang je. Aku tak adalah sampai keluar statement 'Kalau saya keluar sorang-sorang, nak makan pun tak lalu lah.' Alahai, aku ni dah dekat 6 bulan dekat sini, keluar sorang-sorang lagi best daripada keluar dengan korang-korang yang 'lame' tu. Mintak maap lah bai.

Dan kau pulak, kalau ye pun nak suruh semua orang sayang kat kau, kau tak payah lah nak lekeh-lekeh kan orang lain. Kau bagus sangat ke bai? Kau paling 'make some noise' ke yang kau nak bising-bising pasal aku? Baru sekejap masuk dah mula nak kecah. Memang mamat irrelevant lah kau ni.

Sudah lah. Penat aje cerita pasal korang-korang yang bosan tak de makna. Baik aku tido sekarang sebab aku dah penat gila ni. Huhuhaha.

Friday, November 27

Menjelang Raya Aji

Semalam aku pegi keje naik motor dengan kawan aku tapi dia nak balik awal sikit katanya. Nak balik kampung pukul 5 petang tu. Aku pulak kerja full, so tak dapat nak ikut dia balik awal. Aku terpaksa naik bas lah untuk balik Serdang malam tu.

Aku tunggu bas awal. Pukul 8.30pm aku dah gerak balik, sebab takut bas tak de. Tapi tunggu punya tunggu, sampai pukul 9.55pm baru ada RapidKL singgah, tapi yang misterinya dia taknak balik Serdang. So how? Dia kata dia nak pergi Putrajaya Sentral. Dia kata dengan aku kalau aku nak balik Serdang, y dont aku pegi tunggu RapidKL dekat Putrajaya Sentral?

Nak pergi Putrajaya Sentral nak buat apa, bahlol? Kan depan Alamanda kau lalu jugak? Aku kata dalam hati. Pak cik tu dengan kuasa telepati dia dapat dengar pertanyaan serius aku. Dia jawab sebab tak ramai yang naik dari Alamanda, so dia dah tak lalu lagi dekat sini dan hanya akan ambik semua orang dekat Putrajaya Sentral.

Cibai aku kata! Senang2 kau aje nak tukar2 laluan! Siapa yang nak bertanggungjawab dengan masa aku yang banyak terbuang tadi? Kalau aku pergi Putrajaya Sentral sekarang tapi semua bas dah habis macam mana? Siapa yang nak antar aku balik Serdang? Antu raya kau?

So, aku dengan marahnya turun dari bas dan pot pet pot pet mencarut macam orang tengah berzikir. Cilanat bas RapidKL! Dari dulu lagi aku memang tak pernah suka naik bas ni tapi nak buat macam mana, no choice. Ada banyak lagi benda bangang yang aku buat lepas tu contohnya pergi pusing Putrajaya dengan jalan kaki lalu roundabout besar keliling bangunan government, lepas tu tunggu bas dekat stesen yang sunyi, lepas tu baru aku terlintas nak naik bas Nadi Putra untuk pergi Putrajaya Sentral.

Aku dalam hati dah malas nak fikir apa yang bakal terjadi lepas tu. Aku pasrah. Kalau aku terpaksa tidur dalam longkang pun aku rela. Tapi Alhamdulillah dekat Putrajaya Sentral ada satu lagi bas RapidKL, last bus, nak pergi Serdang. So aku pun terus naik bas tu dan turun dekat depan K17, jalan kaki nak pergi K6. Jauh tau! Dekat 4km kot. Aku terpaksa sebab bas nak balik K6 mana ada lagi pukul 11 lebih macam ni. Tengah dalam perjalanan ada satu kereta berhenti belakang aku. Aku ingatkan teksi yang baik hati nak jemput aku balik K6. Rupa-rupanya kereta polis!

Gelabah lah aku bai! Aku cepat-cepat keluarkan kad ID, dia tanya kenapa aku jalan sorang2 dalam gelap macam ni. So aku explain lah aku terpaksa sebab dah takde bas lagi. Terpaksa jalan kaki saje. Mula-mula dia buat tak tau dan blah. Tiba2 dia berhenti balik dan pelawa aku naik kereta dia, dia hantarkan aku balik. Serius bai! Ni first time aku naik kereta polis. Rasa macam aku kena tangkap aje. Feeling2 baru kena tangkap lepas rompak kedai Ah Seng sekejap lah aku. LOL. Masa dalam kereta tu dia borak2 lah dengan aku, tiba-tiba dia kata

"Polis ni semua baik. Korang aje yang benci kitorang! Kau kan yang hantar petition dekat internet suruh benci polis tu kan?"

Dah sudah! Kau nak jawab apa kalau kau jadik aku? Aku gelak in denial ajelah dengan dia. Nak cakap apa lagi? Hahaha. Padahal... [rujuk entry ini]

Ini pengalaman aku menjelang Hari Raya Aji. Korang bagaimana?

p/s: Sorrylah guys, aku kadang2 tak sempat nak blogging dan singgah blog2 korang. Bizi sangat2 sekarang ni. Aku akan cuba sempatkan baca blog2 korang no matter what. Tapi lambat cepat tu lah yang main point di sini. Ok, rindu korang. XOXO Bye~

Tuesday, November 24

Ah Seng: budak kelakar. Amat.


Aku type "ah seng" dekat yahoo image, kuar gambar beruk ni. Adakah Ah Seng seekor orang utang? Kahkahkah

Tempat aku kerja sekarang dah ada sorang budak baru. Nama dia Ah Seng. Masa aku mula-mula nampak dia dulu, aku ingat dia budak paling berkarisma, tinggi IQ macam galah panjang punya tinggi, dan bakal menjadi top worker in no time. Tapi, setelah lama kenal sama dia, OMO! Dia macam tak betul pun ada. So how?

Kalau kau start borak dengan dia, ko bakal clueless dan annoyed sebab dia akan tanya benda yang impossible dan merepek supaya perbualan ko dengan dia akan berlangsung dalam satu jangka masa yang lama. Macam kau tengah duduk senyap, lepas tu conteng-conteng kertas ke apa ke, lepas tu tiba-tiba dia datang dekat, tiba-tiba cakap

"Wah, u punya tulisan sangat cantik oh~!"

Kau pun macam "Oh ye ke? Tak de lah~."

"Siriyes ma~."

"Trima kasih Ah Seng!" Kau pun jawab lah sebab tak mahu dia kecik hati.

Lepas tu dia pun tiba-tiba keluarkan soalan paling bernas dekat dunia macam
"Macam mana tulisan boleh wujud ha? U tau ka siapa yang cipta tulisan ni?"

Ko nak jawab apa kalau kau jadik aku? Aku nak aje pelengkung kepala dia. Kalau sekali sekala dia tanya soalan biol macam tu kau boleh lah jawab dengan comel macam
"Saya pun tak tahu lah Ah Seng. U Google lah kasik tengok."

Tapi kalau dah setiap conversation dia buat macam ni, tak ke ko rasa nak jawab macam
"Aku tak tau lah sengal! Mungkin abah kau kot yang cipta tulisan ni!!! Puas??!!"

Lepas tu yang paling aku tak tahan, dia kalau tak bersin kuat2 sambil tidak cover mulut, dia akan korek lobang hidung dia secara live depan-depan kau. Ko ada berani nak tengok? Jijik gila tau budak sekor ni. Tambah-tambah pulak time tengah hari kalau dia duduk sebelah kau memang ko bakal rasa nak tolak dia supaya pergi jauh-jauh sebab ketiak dia bau hamis.

Ko tau? Kawan aku ada sorang ni, pernah tanya dia
"Ah Seng, u ada pakai deodorant tak?"

Dia jawab " Tak ada." yakin gile!

Pastu kawan aku kata "Patutlah u berbau~"

Ko tau dia jawab apa? "Aah. Memanglah."

Kelakar kan? Adoi, kalau kau duduk dengan dia sehari, aku rasa kalau kau tak gila memang ko bukan manusia. Dia memang gila ok!

Tapi lepas ni dah tak jumpa dia lagi dah. Sebab apa? Sebab dia kena tukar department. Oh, satu hal lagi aku lupa nak bagitau. Dia buat kerja memang lembab nak mampos. Dia kira duit sampai dekat 4 5 kali. Lepas tu kalau duit koyak sikit, dia tutup kaunter terus lari-lari masuk office pergi tanya boss apa dia kena buat untuk atasi masalah tu. Logik tak? Oleh itu, boss telah campak dia ke department lain. Kesian dia. Tapi bagus lah. At least, kitorang tak payah dah nak susah payah hadapi dia lagi lepas ni. Wakaka. Ok, sekian pasal kawan aku, si Ah Seng, clumsy fei mau. LOL.

Thursday, November 19

Adoi!!!

1st - Aku tgh demam
2nd - Internet lembab macam kimbap
3rd - Tak tau nak tulis apa
4th - Bizi memanjang

& 5th, 6th..., dan macam2 turutan alasan lagi untuk tidak update2 blog untuk kesekian lamanya.

Update:

a) Aku dah rosakkan hubungan dan kami makin awkward. Sial!
b) Beras dah habis. Bila entah aku nak beli stok baru.
c) Can I have at least a mere moment of heavenly break?
d) Dam Bi cantik gila! Tak caya pi Google skang.
e) Err... I tatau nak kata apa lagi lah skang~ Huahua

Hidup kurang ceria lah sejak akhir2 ni. Banyak buat dosa mungkin~ I nak kuar jalan2, shopping2. Bila ea? =p

Thursday, November 12

I Got No Feeling... Hu~ Hu~

Exam dah habis tadi, tapi aku tak rasa anticipate langsung. Kenapa ek? Ingat nak celebrate kehabisan exam tadi ngan kawan-kawan, tapi last-last haram. Apiz kasik mesej barai punya, ayat macam tak mahu pergi. Ok lah. Tak pe jugak. Jimat duit aku daripada habis buat pegi karok. Tapi aku nak tengok filem 2012, itu misi wajib tau! Tiada kompromi!!! Nak buat camne, kalau tak pegi ramai-ramai, tak delah excitement karang kan acece~ *apahal ayat aku cam kambing ni? Lama sangat tak taip blog kah?

Oklah, nak cite apa lagi ek? Oh, tak de apa-apa dah. Cuma nak jerit kuat-kuat MERDEKA!!!!!!!!!!!!!
Gua punya exam dah abes bai! Dah, jangan nak jeles pulak! *sape lah yang sangap sangat nak jeles kat aku ni kan? huhu


Baju ni gua lelong start harga $345(USD). Ada sesapa nak beli? Wahaha.

Monday, November 9

Arini kita fusion sikit.

Nasik + Tomyam Campur + Kangkung Pedas
Life is Good [iklan LG]
Sushi Cuchi. Nak?
Pizza Margarita With Mozarilla Cheese.
Chillang Sushi in Egg Pond.

Kalau nak resipi, boleh datang Kelas Kulinari kitorang ea nanti. Bye. Nak tido, da nantok. LOL

xoxo

Saturday, November 7

Ahn Nyong Ha Se Yo?

Link Iklan <---- Sila klik kalau kau nak buat lesen kereta kebal yang paling murah. Serius tak tipu. *kenyit2 mata

Kau pun tau kan kalau dah next paper lambat lagi macam lebih kurang 3 4 5 hari kendian, macam-macam lah benda lagha yang aku tetiba rasa nak buat contohnya tengok movie ini, main game itu, online sana, download lagu sini, garuk ketiak dia, cubit taik lalat kami, dan benda-benda lain yang sewaktu subuh dengannya.

Paling terbaru, aku sekarang ni tengah belajar bahasa Korea sebab dah fancy abis tengok cerita-cerita Korea macam We Got Married, We Got Married, dan We Got Married. Sekarang aku dah pandai tulis Ahn Nyong Ha Se Yo dalam tulisan Korea. Ko jeles tak bai? Kalau nak berguru meh la sini. Haha.Serius aku tak tipu bai. Ni aku tulis sendiri guna paint tak tengok mana-mana nota. Kejap lagi aku nak sambung belajar lagi. Wuhoo!!!

Lepas tu kan, sekarang ni aku setiap hari kena dengar lagu Korea paling tidak pun lagu Get Hot, ataupun paling bangsat pun lagu Too Much. Memang tak tau kenapa aku jadik cam ni. Tapi kira ok la ni kan? Cuba kalau aku tetiba minat lagu-lagu Hindustan ke, kau tak keluar hingus hijau nanti? Wek!

Tadi exam memang marveles. Rasa macam tengah terbang dekat awan nan biru masa tengah jawab soalan-soalan bernas lecturer aku. Masa yang dia kasik untuk jawab semua soalan memang cukup sampai terlebih-lebih, aku siap tidur, bangun kesat liur, balik bilik ambik bantal peluk, masuk tempat exam tidur balik dalam 4 jam 23 minit, lepas tu baru hantar paper dekat lecturer dan balik. Best kan? Soalan dia sikit je, 5 soalan ada anak -anak dalam 2 3 orang, lepas tu satu soalan pulak 10 markah memang the best, memang pemurah gila lecturer aku ni sampai merimpah ruah aku tulis dalam kertas jawapan tu tak cukup kertas, aku mintak lagi 2 3 buku jawapan nak tulis isi-isi penting memang banyak tak terkira. f***!!!

Ok, dah lah. Malas nak merepek banyak-banyak. Aku nak belajar bahasa Korea sekejap, sampai aku boleh tulis karangan 2000 patah perkataan. Aja aja fightin!!! Ahn Nyong Hi Ka Se Yo!!! ^^

Saturday, October 31

Cerpen-kek. -PART 1-

Katakan sekarang ni aku tiba-tiba tercuba untuk penuhkan archive entry aku dengan post kan satu entry berbaur percintaan, korang ada perasaan nak baca tak? Kalo tanak baca korang bolehlah pegi main jauh-jauh ea sebab aku tengah rajin nak menulis entry panjang ni. Haha.

Arakian tersebutlah kisah Ayob(bukan nama budak bandar tipikal) merupakan seorang pelajar senior kat satu sekolah. Dia ni memang teramat lah fancy pada budak pompuan yang comel. Nak dijadikan cerita sensasi, tibalah masa budak-budak junior tahun baru masuk sekolah tu dan off course lah si Ayob ni excited gila babi, mana tak nye, paling bangsat pun, kalau tak dapat 10, mesti ada sorang antara budak baru tu adalah seorang pelajar pompuan yang comel kan? Dan untuk pendekkan cerita, Ayob semangat lah scan satu-satu budak pompuan baru masuk tu dan apparently, dia spot sorang yang memang cute gila lah, cute yang amat sangat bagai serupa macam watak pompuan dalam cerita korea. Suka lah Ayob.

Ayob memang jenis orang yang highly enthusiast, gemarkan cabaran, tak suka mandi(ok, takde kaitan sangat), dan jugak seorang yang suka bertindak agresif. Jadi, esoknya, Ayob terus menjalankan kegiatan background checking pasal pompuan cute tu. Macam-macam cara Ayob cuba, tengok list nama budak baru dalam sistem pelajar, tanya kawan-kawan dia yang uruskan pendaftaran pelajar baru, dan tak kurang jugak dengan mengintip kelas mana budak perempuan tu masuk.

Lepas Ayob dah berpeluh-peluh berusaha dengan gigih untuk tahu latar belakang perempuan cute tu, Ayob pun dapat tahu sikit-sikit pasal dia contohnya budak tu asal dari KL, nama dia Mariamah Tijo(bukan nama pemberita RTM), dia kelas Cendana Garu, homeroom Etiket Cinta, nombor bilik 999, tapi nak buat apa pulak number bilik tu? Macam lah Ayob boleh tembus masuk asrama perempuan pulak kan? Ok, sila abaikan.

So, Ayob kan aku dah mention tadi yang dia ni jenis persuasive dan agresif macam binatang buas, tak menyempat-nyempat tau-tau aje Ayob dah pun siapkan satu surat cinta.

Hi Mariamah Tijo. Saya suka awak. Awak comel.
Ni roti saya beli, makanlah sampai kenyang.
Nama saya Ayob. Saya budak kelas 4 Cengkih Masam.
Harap awak sudi kawan dengan saya.

Hihi.
Kawan baru awak,
Ayob.

Oh, aku ada termention pasal roti ea? Ayob tepekkan surat cinta dia tadi kat atas roti coklat Gardenia yang harga 50 sen dan roti murahan tu Ayob beli semalam dekat koperasi sekolah. Ayob check ke tak due date roti tu masa beli? Tak agaknya. Alah, tak kisah lah tu semua. Bukan penting sangat pun.

Lepas tu, Ayob tunggu Mariamah Tijo dekat koridor kelas 1 Cendana Garu dengan harapan dapat kasi hadiah pertama tu by hand terus pada Mariamah Tijo.Tunggu punya tunggu Mariamah Tijo pun sampai. Ayob pun apa lagi, terus lah kasik dekat Mariamah Tijo roti sekali dengan surat tu. Mariamah Tijo mula-mula macam blur tapi sebab dia tengah lapar, dia terus rentap roti tu dan makan dengan lahapnya. Terima kasih pun tak dekat si Ayob. Tapi Ayob tak kisah. Pada Ayob, itu dah cukup lah sebab Mariamah Tijo accept hadiah yang dia kasik dengan bersemangat.

Tapi Ayob tak perasan satu hal. Mariamah Tijo tak baca pun surat cinta yang Ayob tulis tu sebab after dia bukak wrapper roti tu, dia amek roti tu dan terus buang wrapper tu sekali dengan surat dari Ayob masuk dalam tong sampah sebab dia ingatkan kertas tu kertas resit beli roti. Kesian Ayob kan?

Hari esoknya, Ayob naik gila lagi dan kali ni dia dah siapkan roti gardenia tepekkan dengan coklat spread mahal yang dia beli dekat Giant minggu lepas. Jenama coklat spread tu kalau tak silap aku... oh aku tak ingat rupanya. Sori. Roti tepek coklat tu dia buat pagi tadi sebelum pegi sekolah dengan penuh kasih sayang. Surat mesti ada, mana boleh tidak. Ayob dah siap tulis malam semalam lepas dia basuh buntut sebelum tido.

Mariamah Tijo, macam mana dengan roti semalam?
Kenyang ke? Saya ada buatkan awak roti tepek coklat ari ni.
Harap awak makin kenyang lepas ni.
Bolehkah kita jadi pacaran lepas ni?

Haha.
Bakal pacaran awak,
Ayob.

Pagi tu ada perhimpunan pagi. Ayob sanggup pegang roti tu lama-lama sampai peluh tangan dia meresap masuk dalam roti tu. Nasib baik Ayob tak sedar hal tu. Sedar-sedar perhimpunan pagi dah abes. Ayob pun gelabah cari mana kelibat Mariamah Tijo tak muncul-muncul dari tadi. Lepas Ayob penat cari 'bakal pacaran' dia tak kunjung tiba, Mariamah Tijo pun muncul entah dari celah mana.

"Macam tahu-tahu je aku nak kasik dia sesuatu", bisik Ayob perlahan dalam ginjalnya.

Ayob terus hulur roti tepek coklat tu sekali dengan surat kedua kepada Mariamah Tijo. Macam biasa, Mariamah Tijo yang lahap tu terus rentap hasil pemberian tak seberapa dari Ayob dan makan dengan gelojohnya. Surat Ayob dia jadikkan tisu lap muka sebab peluh dia keluar macam air mata air, al-maklumlah, cuaca masa tu memang terik, panas mengalahkan dekat Gurun Sahara nun.

Dan sekali lagi jugaklah Ayob tak perasan yang surat ikhlas dia tak dibaca. Lagi sedih, surat tu jadik bahan untuk lap kan hasil respirasi badan si Mariamah Tijo. Best kan?

-----------------------------------------------------------------------------------------------

So how? Apa sambungan cerita percintaan Ayob bersama Mariamah Tijo ni? Kalau korang nak tahu nanti-nanti aje lah aku sambung ea sebab pinggang aku dah nak patah ni (takde kaitan pun pasal letih menaip), nota lab FST4822 aku pun tak berganjak-ganjak dari tadi. Wish me luck untuk exam esok. Tata.

Sunday, October 25

Hidangan Mashikunya.

lelehan liur thai. Selera tak?
wuhoo!!!
...

Patutnya hari ni aku dah ada kat Stadium Nasional Bukit Jalil tengah menjerit-jerit menyanyi sama-sama dengan Beyonce dan menari Single Ladies ramai-ramai dengan semua penonton lain tapi nak buat macam mana, konsert dia sudah batal. So, aku segera main masak-masak dengan room mate lepas aku penat membuta tak ingat dunia sejak tengah hari tadi. Kitorang masak apa ko tau? Ada roti telur sebagai appetizer, sardin sebagai hidangan yam tuan utama, dengan semangkuk jeluk chicken bishop goreng ala-ala sauna. Sambil masak sambil menyanyi lagu-lagu Beyonce sampai menangis-nangis. Over gila!

Sekarang aku tengah bahagia online dekat depan library. Terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan buat pak guard fakulti aku yang poyo tak kasik aku online dalam fakulti tadi. Poyo gila cakap aku bukan student fakulti dan tak boleh online kat situ. Gila kan? Kalau aku bukan student fakulti, buat apa aku nak mintak online dekat fakulti tu? Nak online kena ada password, nak ada password pulak kena jadi student fakulti. Malas nak layan orang macam ni tau. Buang masa aku je. Huhu.

Dan sejak dua hari lepas, aku tak baca apa-apa sangat ni. Nak mampos exam berderet minggu depan, mati lah aku. Nasib baik aku tak jadik nak ikut Nene pegi melancong ke tempat peranginan Genting Highland hari ni. Kalau tak aku bakal tak buat apa-apa sebab asyik dengan berseronok. Tapi masalahnya sekarang, aku telah menjadi sedikit ketagih untuk tengok Boys Over Flower, F4 versi Korea. So how? Tengah2 nak exam ni lah aku macam orang gila habiskan semua episod cerita-cerita lagha. Gila lah!

Nah, amek kau. Budak gila nak gigit hidung ko, meh sini kalau ko betul-betul berani! Inilah maggi chaghe shaye. Anda bagaimana? Beshar punye!!!

Thursday, October 22

Akak, ngape buat saya gini?

Dear Akak Beyonce,

Saya dapat tau yang akak tak jadik datang Malaysia hari Ahad ni dari kawan saya. Saya sedih, kenapa akak tamo datang Malaysia yang indah ni? Malaysia ni apa kurangnya akak? Saya penat tunggu sebulan dengan penuh sabar sebab saya memang dah lama berhajat nak jumpa akak face to face, tapi kenapa akak buat saya lagu gini? Akak ni memang ar. Sampai ati akak tau! Oleh sebab itu, saya nak pegi refund tiket konsert akak, saya tak kira! Akak dah buat saya sakit hati gila-gila. Saya nak pegi shopping beli jaket cantik dekat Forever 21.

Padan muka akak. Ok lah akak, saya malas nak cakap banyak2 dengan akak, saya ada lab report yang nak disiapkan ni. Bye.

Yours truthfully,

eipul


Surat kat atas ni aku nak kasik dekat Beyonce tapi tiba-tiba rasa malas pulak. Huhu. Aku sebenarnya minggu ni sangat sengsara sebab aku hadapi satu outbreak yang severe. Perut aku diserang bakteria jahat sebab aku pun tak tau kenapa. Aku rasa aku tak ade lah makan sampah atau pun telan berdozen lalat sampai perut aku meragam macam ni. Ko tau? Pagi tadi saja aku dah ulang alik pergi tandas dekat 10 kali sebab tercirit. Aku sirius ni.

Bukan setakat perasaan ingin tercirit aje yang menghantui aku, perut aku pulak sekarang ni memulas-mulas macam nak deliver baby kembar tau. Sakit gila macam rasa nak pengsan 2 kali.

Dahlah kelmarin aku pergi ikut diorang main basikal sampai aku pun dah nak pitam. Aku tak pernah ada rasa nak pitam tapi itu hari memang betul-betul sirius sampai mata aku ting tong tak dapat nak lihat keadaan sekeliling dengan jelas. Sial betul. Dah lah. Aku tak tau nak tulis apa lagi. Semua dah macam mengarut gila.

Dan oh, tolong lah, mana-mana company yang terasa nak amik aku praktikal sem depan please contact aku segera. Aku dah pening nak fikir untuk hantar resume ni dekat mana lagi. Huhu


Monday, October 19

Ada artis datang Parkson Alamanda itu hari.

Masa aku kerja Sabtu haritu diorang ni datang kaunter aku bayar baju Mint. Mula-mula aku ingat pasangan Arab mana sebab balak dia muka macam orang Iran mana entah, tapi bila diorang dah dekat baru aku dapat recall siapa diorang. Tapi aku takde lah excited mana pun, aku remain calm sebab dia bukan artis hot macam Beyonce atau artis blonde macam Blake Lively dan artis favorite all time aku si Leighton Meester. Maaf lah ye.

Sebelum tu, aku duduk kaunter sorang-sorang sampai kepala terlentok-lentok macam ayam cacat sebab terlelap banyak kali. Bosan dol duduk tak buat apa-apa kat situ. So, aku dengan berani dan berwibawanye berjaya buat lukisan bodoh ni.

Tadi aku rasa awkward gila bila masuk kerja itu hari sebab nampak dia tercongok dalam office dan pandang aku masa aku nak ambik float. Tension gila tau! So, aku tunduk aje sepanjang dekat situ sebab tamo tengok muka dia. Malu gila sebab aku pun tak tau kenapa. Sial betul.

Lepas tu manager aku ugut aku suruh hafal P-experience Parkson, ala-ala prinsip-prinsip asas sebagai staff dekat tempat kerja aku. Sumpah aku gerun sebab aku pun tak tau kenapa. So, aku berjaya hafal semua tu ikut urutan;

1) Ready for service
2) Customer approach
3) First impression
4) Establish rapport
5) Establish needs
6) Show the product
7) Handle questions
8) Close that sale
9) Expand that sale
10) Complete that sale
11) Post sale service
12) Last impression

*sumpah aku hafal gila-gila, aku type on the dot tau semua kat atas ni.

Aku ingatkan dia suruh hafal benda-benda ni semua sebab dia nak tanya aku time aku nak balik nanti, tapi hampeh dia dah balik awal hari tu. Merepek kan? Kalau aku tau, tak payah aku gigih hafal benda ni bagai nak rak.

Dengar cerita dia nak tanya pasal focus day minggu depan. Kalau dia tak tanya jugak, aku rabakkan lubang idung dia nanti sampai dia tak larat nak sedut oksigen banyak-banyak. Tengok lah. Muhahahahaha.

Friday, October 16

Sarapan untuk korang. xoxo




Aku tak tido lagi ni. Jangan buat aku marah. Karang tak pasal2 aku gigit hidung korang, nak? tetiba emo. How? Semalam kitorang tak tido langsung sebab asyik berborak gosip artis lah, ngumpat diorang contohnya eh dia ni idung kepet macam anak rusa lah, wah budak ni berlakon macam orang sewel, macam2 lagi lah! Cerita pasal kawan2 lama, mengunyah, mengumpat budak-budak blok, memang asyik dan syahdu tau tak? Disebabkan habis acara dekat pukul 5 pagi, aku macam takde mood nak tido lagi. So, aku mandi cepat-cepat dan masak pengkek. Ingatkan nak makan ramai2, Apiz pulak tak bangun2. So, kitorang makan bertiga saje. LOL

Korang makan apa pagi ni? =D

Kau tahu kau sayang aku.
xoxo
Gosip Teddy.

*ok, silakan cirit laju2 sekarang.

Thursday, October 15

Finally ada juga benda nak update!

Hello kawan-kawan! Kawan-kawan sihat ke? Ok, good. Sebab aku yang tak berapa nak sihat sekarang ni. Bukan tak sihat macam sakit sendi atau sakit nak bersalin, tapi sekarang ni aku tak sihat dari segi mentally. Sekejap-sekejap aku akan stress dan tengok Gossip Girl sampai habis dalam masa 2 hari saje. Best tak? Tambah pulak kelas sekarang ni dah banyak cancel, aku pun bantai tido sampai tengah hari ataupun lagi best aku main Sims 3 buat watak-watak mengarut macam Alanis Doremon, Azpalili, dan buat diorang mati bosan atau sakit sebab makan makanan yang dah rosak. So, hari ni aku berjaya buat sesuatu yang agak bermakna wehoo!!! Ok, ini baru perenggan pendahuluan.

Isi-isi Penting:

1) Aku ngan Bacit pergi memburu rambutan dekat dusun belakang kolej petang tadi sampai kena kejar dengan traktor. Loser gila pak cik tu, kitorang ambik rambutan takdelah banyak mana pun, itupun kedekut tamo kasik, siap mintak balik kejar kitorang naik traktor. Bangang gila kan?

2) Tengah bengang tak dapat makan rambutan tu, aku noticed Sharil balik tergedek-gedek naik moto, so Bacit ngan aku ajak dia pergi Bukit Ekspo sama-sama untuk carik durian pulak. Lepas tu, Sharil bantai ajak Afiq, Apiz, semua.

3) Kitorang plan nak pergi naik motor tapi tiba-tiba Afiq kasik suggestion naik basikal pulak, so kitorang dengan bergaya nye turun bawah untuk pinjam basikal. Tiba-tiba Ayahanda panggil untuk tolak kereta kawan dia yang mati tak idup-idup dan aku hanya boleh cakap "Gua penat gila bai tolak kereta ni berat nak mampos lah!"

Bersiap sedia nak pergi gembala lembu. LOL
Macam budak terencat!

4) Sampai dekat Bukit Ekspo kitorang memang lucky gila-gila sebab dapat sebijik durian besar dan budak chinese belakang kitorang dah menjerit-jerit bengang sebab kitorang amek dulu buah tu. Ahh! Nasib ar ko lambat sangat siapa suruh? Hahahahahaha.


Jangan jeles, kitorang dapat benda ni free je. Haha.

Padang prairie =). Mana lembu2 woii? Rumput kat sini nampak sedap kan? Kalau aku lembu, aku dah anggap tempat ni heaven on earth dah. LOL

5) In order untuk nak makan durian tu, kitorang carik spot menarik untuk piknik makan ramai-ramai dan jumpa padang prairie tepi tasik dan oh memang sangat perfect la tempat tu.

6) Lepas makan, Apiz ngan Afiq ngan Farid teruskan naik basikal pergi atas bukit tapi kitorang malas nak ikut, jadi kitorang camwhore sekejap dekat tepi tasik tu dan buat photoshoot like never before. Best gila!

Cantik kan gambar ni? -Bukan apa, aku just nak gitau korang yang aku memang gifted photographer. Ok, sila muntah dan berak kuat-kuat sekarang. Haha
Aku jadik kelawar. Wuhoo!!!



Ok, dah senja. Jom balik!

7) Balik bilik aku masak Sambal Tumis Gizzard. Sedap gila sampai aku telan nasik sambil menangis-nangis.

8) Apiz datang bilik aku tiba-tiba dan kasik suggestion suruh aku buat pancake. & there u go; Party Pancake paling hebat abad ini. Hahaha.


Dan sekarang aku bertambah-tambah sakit mental sebab lab report aku tak siap-siap lagi dan bakal kena hantar minggu depan. Ohh damn!!!

Sunday, October 11

Kuang ajo nye burung!

Aku tengah sedap2 duduk makan tadi tiba-tiba ada burung ababil mana tah kasik aku bom baik punya. Ko tau apa? Dia lempar tahik dia kat atas seluar aku tadi ok!!! Nasib baik lah takde sesapa yang nampak kejadian kemaluan "BESAR PUNYA!!!" tadi. Siot tol burung ni lah! Takde benda lain ke dia nak kasik aku selain tahik dia yang tak cantik tu?

Cibai gile burung ni lah!!!

Dan dalam hal yang kurang berkait, aku suka dia!!! Really2 suka!!! OMG! Nak mintak number dia lah esok! LOL

Friday, October 9

Munah, ko nak dengar cerita tak?

Ko nak tahu tak Munah? Hari ni aku dah buat group member aku sakit hati gila-gila dengan aku. Dah lah aku ketua kumpulan tapi tak macam ketua sebab aku tinggal diorang macam tu saje. Not that aku intended to do such thing to them but I'm just not a leader type of human forGod sake. Aku tak ready bila someone ask me this and that, hey kau ketua kau pergilah jumpa lecturer ask this and ask that, err eipul what is our topic for the presentation and so so? Please, I'm not that type of people guys, & I do apologize for the wrong doings and shitties I've caused. Kalau kau orang nak buat muka cencurut dengan aku lepas ni pun takpe, I really don't mind.

Just so you know, aku memang accidentally terlajak tido pagi tadi sampai tak sedar tau, tengok jam dah pukul 10 lebih, aku
macam ya Allah, presentation!!! Lepas tu aku baru teringat, OMG, tag untuk program Ahad ni tak print lagi!!! Dah sudah, banyak pulak tahi yang tiba-tiba timbul masa aku tengah pening baru bangun tido ni. Aku pun dah tak tahu nak buat apa. Aku kalau boleh nak page korang and tell u guys I can't make it to the presentation even if I can, sebab dah pukul 10 lebih kot, tapi I'm out of credit. SMS last aku pun aku hantar kat Ana semalam, which she apparently tak reply dan mana pendrive gambar raya yang aku nak malam semalam please? Just forget about it lah.

I was told that presentation tu habis pukul 11, so there's nothing I can do though. Lepas tu, aku pergi office sebab nak settle pasal tag wutsoever tu, and Baba pulak tak mahu tag penuh warna sebab risau ink printer habis, which aku kena balik bilik dan otter balik the background. Masa nak print tu jumpa Nisha and she told me that semua group member aku memang pissed off gila dengan aku sebab aku lepas tangan pasal the whole presentation thing. I'm like what the f?
-ini tag yang aku dah buat untuk hari Ahad ni, yang dah lepas edit background color, sebenarnya lagi meriah tapi nak buat macam mana, kolej tak banyak duit nak beli ink printer banyak-banyak.

Sudah lah kot cerita pasal these things sebab overall, it is clearly my fault, no one to be blamed but me seriously. I owe you guys an apology. If there's anything that I can do to turn these shits back to normal, I will absolutely do. I regretted the thing that I've done and there I've said it. Ok, cukup lah kot, bukannye korang baca pun belog ni kan? Ok lah, aku tak tahu nak cerita apa lagi. Until next time folks. Bubbye.


*sorry kalau korang terbaca entry ni. Aku tau benda ni lame gila. T__T

Thursday, October 8

INSOMNIA. Disturbia version.

Teddy Eipul dengan kawan dia tengah tgk TV.
Maafkan Teddy Eipul sebab dia tiba2 half naked, dia baru bangun tido lah.
Teddy Eipul aku buat dia suka masak, sekarang tgh belajar buat sushi.
Lepas tu, dia jadi journalist sekarang.
Aku tgh suruh dia siapkan novel supaya boleh jual dapat royalti.

Ni Sims aku jugak. Nama dia Nene Afiq. Kahkah
Dia tengah practice menulis artikel. Aku buat dia jadik journalist jugak sebab jadik artis banyak sangat dugaan.
Skrg dia dalam proses bodek boss untuk naik pangkat.
Itu hari dia dah buat aku bangga sebab menang Eating Competition dan berhasil dapat 1000 Simoleons.

Aku dalam proses kumpul duit untuk belikan Nene Afiq ngan Teddy Eipul satu sport car.
Rumah diorang aku baru upgrade sikit tadi sebab terlalu dull.
Lepas ni aku nak tambahkan lagi Sims aku.
Nanti mungkin akan ada Emy Zuliza, Azpa Jaspal, dan Alanis Doremon.
Kahkah.

*Dan inilah yang buatkan aku pura-pura hidap Insomnia dan minggu ni aku dalam disturbia. Sekian.

Monday, October 5

Pulanglah berhari raya~

Semalam sambutan hari raya deepavali berlangsung kat kolej aku. Abaikan word deepavali tu. Actually, hari raya idulfitri. Gambar yang mantap2 belum dapat lagi. Aku nak cerita pun tak sampai hati lah sekarang ni. Hari ni aku ada test. Esok ada test pagi test malam. Minggu ni memang hell hectic. Aku memang sumpah tidak suka langsung. Dengan ujung minggu ni ada presentation yang kitorang tak start buat research lagi. Bodoh gila. Siapa suruh lantik aku jadik ketua? Wajib lah aku buat tak tau sebab aku memang tak buleh dan tak hingin jadik ketua. Hoho.
nasib baik belog ni group member aku tak pernah baca. kehkeh

p/s: Tajuk entry tu sempena lagu yang aku selalu jerit kat bilik dengan Bacit buat masa ni. Korang pernah dengar ke? Lagu si Mak cik Aisyah tu. Entah tak ingat aku. Ye lah, lagu Menjelang Hari Raya yang DJ Dave nyanyi tu pun aku kata Nassier Wahab punya itu pun sebab masa karok hari tu Nassier Wahab yang nyanyi. apa kau merepek ni?


motif aku letak gambar semua orang-orang expired ni kat sini? Huhu

Kolam Ikan Encik Eipul