My Tomey-Lotey Followers

Tuesday, May 26

Auntie Samseng Bukit

Petunjuk:
ASB - Auntie Samseng Bukit
E - Eipul
S - Shakirin
KF - Kak Fizun

S: Hello, welcome... Is this all?

E: *prepare nak packing

ASB: *angguk tak ikhlas

S: *punch harga

ASB: eh, bentar ya! mau ngambil kard discount tourist... *selongkar beg dgn ganas

E & S: ...

ASB: nah!

S: Sorry madam, this card is not available anymore...

ASB: eh, ngapain sih? ya di kard itu kok tertulis Parkson. Ini kan Parkson? Masakan enggak bisa!

S: memang tak boleh guna sekarang lah puan...

ASB: eh nggak! Ini kard discount tourist 5% Parkson. Ini Parkson! *buat muka singa lapar

E: ...

S: Sebentar ye, saya call supervisor.

ASB: *membebel pebenda tah dalam endon

E: *teruskan packing barang masuk dalam plastik bag

ASB: hey, saya mahu beg kertas, barang saya udah lebih rm200 kan? lebih rm200 berarti kamu kasiin beg kertas sama saya!

E: ... [rasa nak kentut je skrg] *buat2 check ada beg kertas tak dalam laci, takde! terus menari salsa dalam 2 step ringkas.

E: Sorry ya ibuk, beg kertas nya udah habis. Tinggal yang kecil aja. [tetiba aku speaking endon]

ASB: Jangan bohong!!! Kok barang saya udah lebih rm200, wajarnya saya dapat beg kertas!

E: *cakap dalam hati - kok ye pun, ko takyah ar ulang byk kali kowt pasal barang ko rm200 tu, ko ingat aku hadap sangat ke tengok beg ko yang buruk and pilihan baju yg sangat geli tu? korek idung pun tak lepas! apatah lagi nak terberak! buat bising ngalahkan jutawan! padahal takat jutaria jek... poyo arh!

E: saya tak tipu. Betul paper bag dah habis. [malas aku nak ckp endon lagi, buat baziq ayaq liyoq ja no!]

S: Kalau puan nak paper bag jugak, puan boleh bayar kat kaunter atas ye.

ASB: kenapa saya harus pergi kaunter atas? Wajarnya kamu aja yang pergi ngambil paper bag nya di atas, bukannya saya! *buat mulut muncung macam beruang lapar

S & E: ...

S: (cakap ngan customer lain kat belakang) Sorry ye encik, boleh tak encik bayar kat kaunter atas? skrg kitorang tgh problem ar. Lama sikit kot. (cakap kat Eipul) eipul, ko tunggu sini jap taw!

E: *buat muka siyes + comey - jangan lama2 taw! [ok, silakan muntah darah sekarang jugak]

ASB: *membebel-bebel ngan anak dia.

E: *arh pegi lah mampos! ko bising apa aku kesah? aku duduk jek lah, jgn harap aku nak dengar makian ko. lagi baik aku duduk diam sambil fikir pasal kek tiramisu dan jugak kuey tiow goreng! motip?

............. lepas 15 menet, Kak Fizun datang ngan Shakirin

KF: maaf puan, kard tourist ni dah takley pakai ar sekarang.

ASB: ngapain? kok ini kan kard tourist Parkson? ini Parkson bukan?

KF: maaf, memang sekarang tak boleh guna kard ni puan.

ASB: *buat muncung baboon marah pulak sekarang, serius tak ley blah muka tak puas hati dia...

S: *packing barang masuk dalam paper bag

ASB: hey, kenapa hanya satu beg kertas aja? Aku mahu dua!

KF: maaf puan, kalau nak 2, kena tambah lagi belian sebanyak rm200 ringgit....

ASB: *buat muka penyek ala2 singa laut tgh tahan sembelit

E: *letak sticker kat paper bag

ASB: hey, nggak usah diletak benda itu, aku mau kasik sama orang!

KF: maaf puan, ini memang prosedurnya!

ASB: aduhhh!!! *terus membebel ngan anak dia lagi

S & E: terima kasih, sila datang lagi [ucapan dengan nada tak ikhlas]

ASB: *jeling tajam kat Eipul & Shakirin, pastu berjalan selaju penguin buncit yang patah lengan, memang muka tgh tak puas hati

Auntie Samseng Bukit ni memang kasik kitorang goosebumps.
Terima kasih auntie sebab sudi jadik bahan umpatan kitorang petang semalam.
Auntie memang the best!
selamat dah pun masuk dalam blog aku...
hahaha... tapi tadi memang penat o keje....
tak dapat duduk selama beberapa jam... ramai gler o customer... huhu.
Apa yg aku taw, setakat ni,
lunch aku adalah satu liter susu coklat ngan mexican bun.
Aku balik bilik, terus meraung sebab lapar.
Mungkinkah aku kena tukar
menu lunch aku menjadi sehidang Teppanyaki?
Atau pun korang rasa aku elok lunch ngan makan kuih Dorayaki jek?
Lapar kowt sekarang!
aku nak masak dodol sekejap.
boleh?

10 comments:

Awang Ilham said...

waa..gle adventerous jd cashier nih..siap jmpe singe laut lg..ahah..nway, ko x rse cm nk plempang je ke si asb tuh?

EIPUL said...

bukan setakat nak pelempang,
aku siap rasa nak picit pipi dia yang tembam cam apom tu sampai pecah bersepai... boley?? haha

lizz said...

eeee!!! aku yg bace pun dah menyirap ngn penguin ni.wahaha!

EIPUL said...

taw takper!!!
haha...
nak wat camner...
ni memang hakikat penguin kowt...
wakaka...
annoying tak habes2...

lizz said...

penguin tu gemuk x????ngahahaha! sure die comei jugak kan!

EIPUL said...

bleh tahan buncit jugak larh...
wahaha... tak sanggup kot aku nak renung perut dia lelama... nguehehe

n.O.N.o.y said...

endon memang gituh...kalau kuang hajor, tuh tak hengat la..kalau polite tuh,,sgt la sopan gile~die bangga dapat beli RM200 tuh eipul..kat sini kiter dah Rp600k++ okay~huhu

EIPUL said...

wow!!!
kaya tuh!!!
heheh...
kalaulah aku ada rm600k,
sehari aku boleh habeskan!!!
hehehe...

n.O.N.o.y said...

kalau la kan~
huhu..kalau aku pun..
sedaya upaya menghabiskan dgn hati yang senang lenang~ngeee

EIPUL said...

ko memang...
heheh, yg penting kerja jadik cashier ni gile penat...
tak taw nak ckp apa...
ingat Parkson tak ramai orang beli, rupanya tak... ramai gler! sama jek macam Carrefour, tiap ari ada jek orang nak membeli belah... haha

Kolam Ikan Encik Eipul