My Tomey-Lotey Followers

Wednesday, June 17

Eh kau tak bosan ke hari ni?

Tadi aku pergi kerja dalam mood biasa-biasa saje. Selalunya aku macam bersemangat sikit macam kanak-kanak semangat nak pergi tadika. Sampai kat tempat kerja, mood aku makin lemau, aku kena suruh guide budak baru lah pulak. Sumpah aku bosan ok. Dapat pulak ngan budak yang aku tak berkenan. Aku memang tak boleh masuk ngan diorang. Kau tahu? Diorang sangat skema ok. Oh Tuhan. Aku rasa macam nak cabut rambut2 aku ni dan jual kat kedai rambut palsu sebab sangat lah tertekan duduk ngan diorang. Yang sorang ni gelak macam Patrick Star. Serious dalam otak aku hanya ada rasa nak patahkan aje gigi arnab dia tu. Yang lagi sorang ni, berkomunikasi lisan dengan orang macam tengah buat karangan Bahasa Melayu. Oh jangan lah perlakukan aku begini boleh tak? Aku perlu gelak huha sambil bergelek-gelek menari ok. Bukan nye terpaksa duduk ala-ala pengantin sambil kepala mendongak ke langit melopong tidak tahu buat apa.

Aku beli dua bijik burger daging tadi. Harap aku boleh tahan lapar untuk dua minggu yang mendatang. Lalala. Bilalah nak gaji ni. Tangan aku dah gatal nak shopping spree segala.Tadi aku balik naik Rapid KL. Bila masa pulak dia tukar driver aku pun tak tahu. Dah la aku terpaksa berdiri, dia boleh pulak sentiasa buat emergency break. Ko kenapa Usop? Dah lama hidup? Nak kena cekik dengan aku ke? Ko buta aku dah nak tertonggeng dek kerana ko bawak bas macam orang mabuk curut? Macam biasa lah aku, merasa lah kau kena carut. Aku tekan loceng tempat lain, kau pergi berhenti jauh-jauh kenapa? Nasib baik aku tak jahat tadi. Kalau tidak, dah lama aku cucuk lubang hidung kau dengan tanduk lembu. Geram betul aku.

Sebab kau berhenti jauh-jauh, aku nyaris kena gigit dengan anjing tadi. Hish, rosak mood aku ni tahu tak? Anjing ni pun satu hal, kalau ye pun nak menyalak garang, jangan lah time aku tgh jalan kat tempat gelap macam tu. Korang buat aku rasa nak terkencing tahu? Eh, dah la... aku mengantuk pulak... Nak pergi basuh baju kejap, makan apa yang patut, n then tido... nak mimpi indah ni... Jangan kacau ye.

15 comments:

MISZ NaNa said...

hehe~ pengalaman yg menarik! urghh...aku mmg x suke bile naik bas yg suke break emergency tu. sangat la rasa mcm nak ganti driver tu bawak bas! anyway awak keje mane??

EIPUL said...

keje kat parkson alamanda lor...
memang kejam pakcik bas tu...
aku rasa nak ketuk kepala dia ngan stereng bas tu... biar dia rasakan...
hahaha

HIZAMI said...

cane nk cab0t stereng tuh?
jap, nga pikir.
takpe, ter0skan~

EIPUL said...

kalo stereng tu susah cabut, aku hempuk jek kepala dia ngan mesin tiket tu... hahaha

syaf said...

lorr..ko lempang sikit pk cik drebar 2...kate kat die, cam ne ley pas test jpj ni...kuikuikui...ni mesti kes drebar lame 2 mintak tolong kat sedare mare die ni sebab ade kenduri kawen ke nk p holiday bagai..2 yg drebar baru 2 cam cipet sikit bwk bus...uii aku benci tol kalu dpt bus cam 2..apetelah lagi time kene berdiri...senang2 je aku dapat AIR CORn free dari bangla2 yg dri hutan rimbe mane ntah dtg...hampeh toll..rase nk cabut je hidung aku ni jadi cam kurin drangon ball 2...x yah bau2 cam ni...bau yang MAHA GAMPANG....

EIPUL said...

taw takpe... semalam aku naik 2 bas, yang ni second bus, first tu aku dapat duduk, dapat pulak bangla nepal mana tah duduk sebelah aku, bau dia hamis macam kencing kucing... serius aku tak tipu... huhu

yaziith su anaz said...

o yeah!




jumpa suda.
tadekla bute sangat aku neh.
huahuahua.


:DDD

EIPUL said...

congratz... LOL,
memang susah nak carik cuz semua wording dalam blog aku ni of the same size, so tak dapat beza antara entry ngan link... betul tak? hahaha

ije said...

haha. memang hari yang membosankan kalau gini. huhuk. sabar je la ye.

EIPUL said...

taw takper... LOL

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hehehe
mcm2 yg berlaku dengan kamoo eh dik...

tang beger tu yg sedap tu..nyum2...hehhee

Kotak Hati said...

ha3
weh
ko kene keja anjing??
hu3
teringat aku time g sek dulu
tiap2 hari kene kejar ngn anjing celaka tu..
kalo berterusan beberape taun lg..
leh jadi atlet berbasikal setaraf azizul..
hahahha

EIPUL said...

[yAN!e][pUTraJAya] - aah ar... tak taw asal malang sangat... LOL, adoiyy, esok kene keje ar... malas plak... haha

Kotak Hati - owh ye ke? bagus gak ek kene kejar anjing ni... haha, aku hari tu masuk dusun rambutan pun kena kejar ngan anjing jugak, aku tak taw asal anjing ni jahat sangat perangai dorang... apa tah diorang nak... huhu

Nurul said...

ades..sorg cam patrick, sorg lg cakp cam org tgah wat karangan.. camne ek.. huhu..

poning.. apepun, jaga diri kamu baik2.. yg penting bos bg gaji bkn dua budak tu.. :)

EIPUL said...

haah ek... LOL, takpe ar... harap dah tak guide diorang lagi... penin2... lalala

Kolam Ikan Encik Eipul