My Tomey-Lotey Followers

Thursday, June 4

Stupid roadblock!

Tensen tul aku ngan roadblock ni!!!
Tak pasal2 aku kena buat muka panda sembelit semata2 nak raih simpati diorang supaya tak saman aku. Mula2 aku ingat nak tipu diorang sikit, rupanya diorang dapat detect aku tipu diorang. Asal diorang hebat sangat? Diorang belajar jadik nujum ke apa masa kat PULAPOL? Aku kasik alasan yang sangat kukuh; lesen aku nenek aku pegang, takut hilang... diorang buat muka cool dan tak percaya, irrelevan betul!
So, siapa nak hantar aku kerja sekarang? Bodo betul lah!
Nasib baik aku tak kena saman dan nasib baik jugak motor tu tak kena bawak balai. Gila! Siapa nak jamin aku nanti? Anne jual roti canai kat mamak Maulana? Bukan aku tak caye ngan anne tu, tapi mampu ke dia nak jamin aku? [ah sudah, anne mana pulak ni?] Siapa pulak nak bawak keluar motor tu dari balai nanti? Adoi!
Eh, aku bawak motor tu takde lesen pun bukannya susahkan siapa2 pun. Lain ar kalau niat aku bawak motor tu untuk langgar lori apek jual sayur kobis ataupun untuk race dengan kereta kebal. Tu lain cerita ar kan. Semalam aku kena makan maggi kari sebab lapar. [apa kaitan ni bai?]
Sekarang ni aku terpaksa jalan kaki pegi Alamanda. Boleh tak? Kalau aku sampai kerja ngan ketiak basah jangan salahkan aku. Ye, aku cakap ngan kau wahai Madam. Bukan, aku bukan cakap ngan burger itu. Sila Ambik Perhatian! Aku tegaskan di sini, jika aku datang kerja dengan aroma terapi kepam tapi sweet, sila salahkan pegawai polis itu yang dah siap kasik warning kat aku semalam "Kalau saya tahan awak lagi esok, saya cubit awak sampai awak menggigil!" [ok, aku tipu]
Sial lah!

3 comments:

ichiban | いちばん said...

huhuhu.. ciannye.. hehe apasal x ambil lesen motor??

Nurul said...

ai.. awal2 bulan lagi da kena.. baru dapat keja lak tu.. amik la lesen..

EIPUL said...

ichiban - huahua, cian gler kan kat aku? tak sempat ar nak amek lesen, ingat nak wat tyme cuti ni, tapi aritu ada short sem lak... huhu

nurul - ye aku bakal amek lesen tak minggu depan, bulan depan, takpun tahun lusa atau tulat. wakaka

Kolam Ikan Encik Eipul