My Tomey-Lotey Followers

Friday, July 3

Aku stress. Jangan baca lah. Kamu pula stress nanti.

Ni blog aku kan? Aku nak luahkan perasaan pun kat sini saje lah. Takkan aku nak luahkan perasaan kat blog yaziith su anaz pulak kan? Aku memang stress gile sampai budak2 cute senyum kat aku pun aku buat muka kambing tahan sembelit. Siyes doe. Tensyen giler. Aku dah la penat. Kau buat hal pulak. Nak hamun aku segala, kau ingat kau hebat? Tak tahan lah aku. Kau yang lagi satu ni pun sama. Cipan lah kau. Aku memang sakit ati ngan kau. Kau nak kerja buat lah cara nak kerja. Ni sekejap kasik alasan nak solat lah. Nak masuk office ambik saletep lah. Hey bangang, kau ingat aku ni Doremon nak buat semua kerja kau? Kalau kau skip sikit2 dan sekejap2 aku takdelah nak buat muka garang pada kau, ni tak, kau pergi sini sana lama2, kau dah lama hidup ke? Nak kena pukul dengan aku? Lepas tu, kau lupa nak pergi rehat pukul 5.00 tadi, 5.3o baru kau teringat nak pergi, kau ingat aku simpati dengan kau? Aku nak balik lah tongong! Kau jangan nak buat perangai ea! Aku baling pc ni tepat kat dahi kau nanti. Nak? Sial betul lah. Aku letih, kau jangan nak macam-macam! Ada aku kemekkan hidung kau nanti. Hah, kau, lagi satu hal. Cukup2 lah emosi kau tu! Kau tak payah lah pulak nak terhegeh-hegeh nak palitkan masalah kau pada kitorang sial! Kau buat kerja kau baik-baik dah lah! Kau punya kerja kan? Layak lah kau settle sendiri baik-baik! Yang kau nak hangin maki hamun sana sini ni siapa yang ajar kau? Baboon yang kau bela tu ke? Bodoh lah kau ni! Geram betul aku! Aku dah hilang sabar lah dengan kau! Dah la tadi kau boleh suka hati suruh aku skip sembahyang jumaat, tak cukup staf kan? Kepala hangguk kau! Dosa aku kau tanggung lah kan? Bodoh bertingkat tahu tak kau ni? Akibat aku ikut kepala kau yang tak betul tadi, Tuhan dah susahkan hidup aku tadi. Customer ramai macam barisan nak beli tiket konsert Hujan, aku short seringgit [seringgit pun banyak bagi aku, boleh buat beli tiket bas.] , letih yang Tuhan saje yang tahu. Kau yang lagi sorang ni pun satu hal, aku susah payah penat macam orang sakai ni buat kerja, kau bantai tengok aje dari jauh dan duduk-duduk senang lenang. Kalau si bodoh sorang ni buat kerja, kau bantai tolong kan? Padahal tak disuruh pun. Kau bangang ke apa? Kau tak pernah diajar ke nak tolong orang tak payah memilih. Bodoh lah! Merasa lah kau cakap sorang-sorang aku tak layan kau. Pedulik hape aku. Kau buat taik dengan aku, kau memang saja-saja carik pasal lah. Aku memang direct balas, harap maklum. Kau tak payah nak suruh. Aku tahu sendiri lah nak buat apa dengan orang batak macam kau ni. Kau, kau, dan kau, kau orang memang bangang bikin mood aku rosak saje hari ni. Sebab kau, kau, dan kau, aku garang tak sudah-sudah dengan semua orang. Aku akan ingat hari ni sampai bila-bila. Kau, kau dan kau, aku dah malas nak layan kau orang. Kau layan lah diri kau sendiri. Aku penat lah taip semua ni. Aku nak makan karipap. Siapa nak belanja? Tak usah lah. Aku beli sendiri lah nanti. Aku tak marah kamu kamu. Aku marah pada 3 bahlol ni saje. Maaf lah carut marut yang aku dah buat. Sila abaikan luahan ini jika tak tahan dengan ayat-ayat kurang moral aku. Yang baik semua dari Tuhan, aku yang hina ni memang lah banyak buruk nya. Semoga Tuhan maafkan aku.

18 comments:

Eazy Izzuddin said...

i'm back
=D
uish
jgn stress2
rileks2
ea

EIPUL said...

kan dah kata, jangan baca. Huhu. Malu ar. Lalala

n.O.N.o.y said...

sabar ye eipul..aku tak bace..btol tak tipu...aku cube amik isi penting je...huhu...btw, hidup memang camni..sabar okay?

EIPUL said...

skrg aku ok jek nonoy. ni aku tulis masa perasaan aku macam bergelora samudera segala. Haha

HIZAMI said...

hey.
its life kn?
sabo je.
tuh baru hang wat part tyme.
lom lg full tyme.
apekah?
sabo je.
ape yg penting?
maintain~

Judiene said...

huhuhu
mmg sadis r bce ksh ko
be strong bro!
u gonna make it thru
hehe

p/s ~ seb bek aku terer BM dlu.. bleh la aku praktikkan cara cari isi2 penting dlm entry ko ni.. hehehe.. berpinar mata aku membacenye!

:)

EIPUL said...

hizami - thanx. Hehe. Aku marah sekejap je. Skrg dah ok. LOL

Judiene - Oh, hebat lah kau. Haha. Aku memang saje tak buat perenggan ke apa ke. Sebab aku memang tak harap korang baca pun. LOL

SYAbAR said...

sabor2.... pi basahkan muka. Syaitankan api, kena air padamlah ia. Nak lebih afdal, ambil air sembahyang.

b-boy said...

dah stress dahh..huhuhu

lyndadyana said...

karangan yg hebat...
pnjg...
spm sure A1 kn???
nywy..
saba k...

EIPUL said...

SYAbAR - tqvm auntie. nasihat auntie memang best. Saya dah ok skrg. Jgn risau ea.

b-boy - siapa suruh baca? kan aku dah larang? haha

lyndadyana - aku ok je skrg. thanx sebab concern. haha

iekah said...

siyes xbace pon. tp tau la tgh geram.he.papepon jgn stress ea.

chipsmore said...

siyesly...sy x bace pon entri ni..haha

EIPUL said...

ok, iekah and chipsmore, aku paham. hehe. geram aku sekejap je. Lalala

syaf said...

lorr pull, ape cer..
lek r bro...
hehe sape 3 bahlol 2? meh sini cakap kat aku
biak aku hentak kepale dieorang
brani ek die kaco ko...siamang betol..
x pew, ko lek2 jew, kalu 3 bahlol 2 cawi apsal g, inform kat aku, pandai lah aku setlekan dieorang 2...heheh ko relekss je ok...

EIPUL said...

thanx syaf. u'r like my big bro ar. hehe. ok dah sekarang, aku malas nak dendam ngan diorang. aku relek jek. hahaha

yaziith su anaz said...

sangat marah ye?



tapi aku hargai ko ingat gak kat aku even marahmarah.
petua aku,
telanje sapesape yg saketkat ati ko tuh idopidop.
sebab dorang dah lame idop kan.


nak tiru ko buley?
yada yada yada.
sekian trimas.

tetiba aku rasa bahagia setelah menaip yada yada yada.
ouhh, dan sekali lagi aku menaip itu.

EIPUL said...

best kan perkataan yada yada yada tu? Heheh. Op coz aku ingat kau. Ko punya blog kat mantop! LOL

Kolam Ikan Encik Eipul