My Tomey-Lotey Followers

Tuesday, July 21

Macam takde peluang sembuh saje.

Aku pergi ke klinik semalam. Ingatkan doktor tu nak mintak maap kasik ubat yang telah sebabkan aku mengalami kegatalan ni. Rupanya tak. Makin ditonyoh kepala aku adalah. Betul! Dia tonyoh dahi aku masa dia nak check tekak aku merah or tak. Boleh? Tak, kalau ye pun, tak perlu lah nak tonyoh kepala aku, aku manusia doh, bukannya bahan eksperimentasi kamu. Bukan nak racist wutsoever, tapi kalau dr. cina memang macam ni lah pesen nya. Tak ada adab sopan langsung.

Selain dari tgk ruam-ruam pada badan aku guna kanta pembesar, doktor ni macam tak tahu nak kasik aku ubat apa. Aku risau ni. Macam mana kau boleh jadik doktor? Huhu.

Makin aku sedih, lepas aku dah sapu ubat pada badan, badan aku makin gatal lah. Aku cuba tak nak garu sebab maybe ini reaction awal lepas apply ubat tu pada kulit, tapi kegatalan ni memang tak terbendung. Aku garu sikit saje, hanya nak buat syarat. Malangnya makin gatal, lalu merebak ke tempat lain. Last-last satu badan gatal.

Aku tahu, kuasa penyembuhan terletak pada tangan Tuhan, so, even doktor yang terbaik kasik aku ubat sekalipun, the rest of the healing power will come from the Almighty. Itu aku akur. Jadi, sekarang aku hanya mampu berdoa. Sebab aku memang dah tak tahan ni. Badan asek gatal-gatal saje. Siapa mahu kalau tengah jalan-jalan kat KL tiba-tiba tergaru-garu macam monyet sarkas sambil tepuk-tepuk tangan atas kepala? Kamu mahu?

_____________________________________________________________

Semalam memang aku hangit. Kau tak tanya aku pun pasal poster kan? Tiba-tiba saja aku nampak poster yang kau dah buat tergantung-gantung kat koridor tu. Dah lah tak cantik! [wah jahat gila aku!] Tak delah, at least, inform aku awal-awal doh, tak payah lah aku buat poster penat-penat kalau aku tahu kau dah buat sengal! Ni tak, membazir masa aku saja. Nak kena debik dengan aku ke kau ni?

16 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

pi hospital la dik....
lagi ok kot cara dia check....

MISZ NaNa said...

ala2 siannye dia. betul la cube gi hospital. ataupun cuba try letak bedak yg khas untuk gatal2 camtu.

EIPUL said...

tunggu ar dalam 1 2 hari lagi. nak tgk apa reaction lepas dah sapu ubat tu. kalo tak baik gak baru g hospital. LOL

syaf said...

ala2..cianye nye member aku yang sowang ni...
nk wat cam ne nie..nk suwuh aku garu ke atau aku simbah ngan cuke...4 sure elok...

hahahha...kiddin...sakit ke bro??
hurmmm try ler g klinik len...plak

yg penting, gatal2 pon sempat update blog..x dapat aku bayangkan keadaan ko mengupdate blog ni dalam keadaan yang macam baboon sarkas 2,....hahaha

iekah said...

aku rase bek ko g jmpe bomoh la weh.

susa sgt.

haha.

yaziith su anaz said...

iekah betol.






jangan pendek umo sudey.
woih!
jangan mati lagi.
t tadek orang nak wat gile dah.
maka sunyila hidop aku dan iekah.



;)))

lyndadyana said...

alolo cian nye dy...
nape jd cm2...
hehe..
saba2...
mam obat la...

iekah said...

ko tgk epul.

betape aku ngan yazith menjadi follower ko yg sgt setia.

hahaha.

credit to yazith.

*wink*

yaziith su anaz said...

ceh,



adek poyo.

Nurul said...

emel kiter privately dgn gmbr ruam tu .. klu ble tolg kiter tolg..

maaf lama tak menjenguk blog.. ingatkan ari tu ruam biase je.. mane tahu awk kena ruam kritikal.. isk.. sangat memohon maaf.. klu ble tolg nnt kiter tolg..

jgn risau.. etika doktor merahsiakan peribadi pesakit.. gmbr awk xkan diguna kat mane2

delete komen ni ok klu awk xmaw xde sape lain tau

iekah said...

yazith;

buat malu-malu badak plak.

dalam class kalo cite pasal eipul senyom sampai kaki.

ahahahaha.

tolong jgn cubit adek=PP

EIPUL said...

syaf, thanx bro. walaopon ko bayangkan aku macam baboon kan. hahaha. aku memang seorang yang gigih doe. Lalala

Yaziith and Iekah, thanx lah korang jadik follower setia aku. hahaha. teharu doe. siyes. tapi yaziith, jangan ar doa aku cepat mati doe, seram kot aku. Hahhaa

lyndadyana, dah mam obat dah. tunggu je lah apa jadik pas ni. Lalala

Nurul - ada gambar kat entry before this. sama je lah camtu, cuma takde baik lagi. Gatal tak kurang. Haha.

Thanx korang. hahaha. terhibur aku baca komen budak-budak comel like u guys. dah, aku nak titon lor. nantuk. =)

Judiene said...

huhuhu
cm2 plak
maybe doktor tu doktor beli kot
hehehe
nape xpgi klinik melayu je?
bkn nk racist gak tp at least tgk muke melayu bleh caye r sket
hehehee
semoga cpt sembuh!

EIPUL said...

thanx judiene for the advice. hehe. mslhnye takleh pilih doktor lah pulak. dia yg kasik. no choice doe. Lalala

yaziith su anaz said...

chop chop!



ehs iekah neh.
ade gak nak makan selipar jepon kang.




haduiii.

EIPUL said...

makan chicken chop lah sodap. LOL

Kolam Ikan Encik Eipul