My Tomey-Lotey Followers

Wednesday, July 15

Sekolah aku sangat lawa lah sekarang. Dulu tak macam ni pun.


Bangga dowh tgk sekolah dah jadik lawa macam ni. Dulu tempat ni sangat lah deserted. So, Alan, bila kita nak gerak pergi pekan koboi Mersing dan melutut depan padang sekolah? Sijil SPM bila nak kutip weh?
Wehoo!!!





_____________________________________________

Hye semua. Ni pulak kes lain. Aku bengang giler semalam dan kelmarin.
Kalau aku tak susah, aku tak hadap lah nak mintak tolong pada kamu.
Masalahnye aku tengah susah.
Ingatkan, konsep kawan adalah masa senang bersama berenang,
masa susah bersama kutip kepah,
tapi malangnya kawan sekarang ni konsep kendiri dia dah lain.
Aku tak berniat nak ungkit. Tapi aku ok je kalau bab tolong menolong ni.
Aku tak berapa nak setuju pada kamu saja lah.
Prinsip yang aku nampak kamu pegang adalah;
Masa senang bersama makan lemang,
masa susah kau urus sendiri lah Besah!

Boleh?
Apa2 lah. Aku rasa macam diri tercabul pula.
Yelah, terasa diri ni macam sampah saje.
Takpe lah, aku suka dengan lagu Justin Timber-tasik.
"What goes around comes around"
Aku tak marah kau lah. Aku cuma terasa.
Tak main lah berdendam lama-lama.
Cuma aku terpaksa fikir 5 7 kali lah lepas ni.
Sebab persepsi aku dah berubah lah.
Once berubah, sukar lah mahu pulih macam dulu.
Ok tak Cik Maimon? [tetiber]

Takpelah.
Aku pasti ada hikmah di sebalik.
Aku tahu kau tak dapat tolong ada sebab.
Tapi lebih elok lah kalau berterus terang saje.
Kan aku dah tanya elok2. Kenapa tak mahu jawab dengan jujur.
Yang aku sangat terasa adalah kau punya ayat last. Sedih giler.
Tak boleh macam dulu lagi lah aku rasa.
Sebab aku dah tak selesa.
Terima kasih. Harap faham.

=)

19 comments:

syaf said...

uii cik epool pon sentap ngan member gak kew??

kikiki..nk wat cam ne, kite serupe (lagu org dulu2)

nk wat cam new..time jek..manusie2 cam ni x ley nk dilayan sangt..bagi pengajaran cikit...heheh

aku bengang ngan x-housemate aku, so biar aku blasah member ko tuh sebab tangan aku gatal x dapat tumbuk muke x-housemate aku 2...

SYAbAR said...

EIPUL, kita bermula dr satu titik dimukabumi ini... jalan berpusing cam putaran dunia, akhirnya kembalik ke titik asalkan.

So don't worry, dunia itu bulat. Ini hari aku, esok pasti hari dia pulak, cause setiap kejadian itu berpasangan. Cuma masa dan bagaimana natijahnya, itu adalah ketentuan yang tidak dapat disangkal...

Be a strong and a good man ya!

EIPUL said...

syaf - aah ar syaf. kita memang sama ar kan? haha. takpe syaf. aku rasa kesalahan kawan aku ni tak seteruk x-housemate ko la kot. x-housemate ko lagi jahat. LOL

SYabAR - thanx auntie. auntie sangat baik selalu kasik nasihat sama saya. =) hehe

chipsmore said...

ala..biase la 2...
kawan ketawa senang d cari..
kawan susah senang di maki..
wakakakaka ;)

iekah said...

oink.
ala biase la kawan.

kadang-kadang jadi lawan jugak.

MISZ NaNa said...

orang rambut sama hitam hati lain-lain susah nak jangka perangai dia. depan lain belakang pulak macam setan. hehe~ sabar je lah ek?

~aien~ said...

nie la lumrah idop..
mmg sengsare dpt kwn cmtu..
spe yg pna mrase mmg skt aty gler ah..
huhu...

btw..dlu bro skola mne yek?
keh3..
=)

Eazy Izzuddin said...

lawa gler skola...
skola ku dlu smpi skang same jek
haha
x de pembahuruan langsung
huhu

ain_dira said...

oh.. daku layan final Mentor 3 aritu..=)

EIPUL said...

chipsmore, iekah, and misz nana - yup, you guys are right. kawan kekadang always backstab us. but it's life tho. it's gonna b tough because it's life. i can get away with this. thanx.

~aien~ - aku dulu sekolah MRSM Mersing. kalau ko tak taw mana mersing tu, aku tak heran lah. aku first time dgr pun masa aku ditawarkan masuk sana. i thought mersing was in kelantan sumwhere. Haha

eazy izzuddin - o ye ke. sian sekola kamu. haha, sekolah aku ni pun satu, aku dah keluar lama baru teringin nak cat warna warni segala. jeles tau!

ain_dira - aku pun. boring ar. haha

Nurul said...

mmg lawa giler sekolah tu.. lagi lawa dr kolej kiter... hehe

sangat jeles..
hurm.. ttg kwn tu nk wat mcm mane.. da lumrah alam.. klu sume baik je xde r syurga atau neraka kan?

EIPUL said...

betul betul betul! LOL

[yAN!e][pUTraJAya] said...

mantap sekolah.....
lawa tu...

hehehe




yg benar,
cik limah berry....haha

yaziith su anaz said...

hadoii.





aku pon merase gitu gok.
samela kite.



btw,
aku pon tak kutip sijil spm g.
tahke dah tukar warne ketas tuh.
mak aihh.
dahla jaoh.
taon bile pulak aku nak balek.




DAN,
pengetua memang tunggu ko kuar skolah tu.
sebab kalo ko de t wat lingkupje wat landscaping cantek2.

EIPUL said...

cik limah berry - haha. mantop2. LOL

yaziith su anaz - betul kata ko. kalau dia cantekkan awal2, nanti cepatlah buruk nye kan? Wahaha

Kotak Hati said...

tu lah eipul..
kalo nak tengok kwan kite nie jenis pe..
tengokla time terdesak..
mase tu baru kite leh taw sape kawan sape selfish..hu3
pape pun
happy2 selalu..

EIPUL said...

Yup! Ko sangat betul oh!
Hehe. Takpe ar, yang penting kita mesti tolong kwn dlm kesusahan. Betul tak? :)

n.O.N.o.y said...

dah tukar kaler kuning ke?

huhu.aku baru pgi bulan 3 hari tu tapi still the same~

bgus bgus~ade peningkatan.

woish, tak amik lagi sijil spm?
dah berlumut tawuk.haih~

nanti smpi maktab jgn terkejut lak.ramai cikgu dah tarak.
.berhijarah mencari maktab lain.huhu.



.

EIPUL said...

siyes ke noy? huhu. aku dah tau dah ramai cikgu pindah tempat lain. ayahanda ejam pun dah pergi maktab laen an? huhu

Kolam Ikan Encik Eipul