My Tomey-Lotey Followers

Friday, August 21

100th

Tak sangka, aku dah merepek sebanyak 100 kali.

Tak sangka, aku dah pun menulis sebanyak 100 entri.

Tak sangka, aku suka kuih bingka dan apam balik yang free.

Tak sangka, aku telah berak sebanyak dua kali pada ini hari.

Sempena entry aku yang ke 100, aku nak list kan 100'000 perkara yang aku hajati.
[korang mesti dah gigil2 kan tengok angka 100'000 aku tu? Gila ke aku nak list sampai 100'000 benda? 10 je lah, malas nak lebih2. Ke 11? Korang baca aje lah kat bawah ni, ikut aku lah nak tulis bape banyak. Belog aku kot. Kah kah]

[1] Yamaha 135LC *Along, tak dapat EX5, yang ni pun jadik ar. Pliz~


[2] Shopping kat tempat-tempat begini berbekalkan at least RM10'000, pasti heaven!

[3] PSP. Tolonglah murah hati belikan aku benda ni. OMG!

[4] rokr e8. Oh tolonglah apek, benda ni kasik jual dalam RM1 sudahlah!


[5] DSLR. Walaupun aku tak penah guna, aku tau benda ni best! Kot.

[6] Melancong kat tempat-tempat yang ada artis korea dan jepun. wtf~

[7] Bela anjing laut sebagai haiwan kesayangan. Tidakkah hidungnya comel?

[8] Beli 37 biji kasut yang cantik-mantik. Oh! Oh!

[9] Buat label sendiri. Aku nak sangat baju2 yang aku design jadik kenyataan. Malangnya design aku semua buruk2. Takde sesape pun yang nak ambik peduli. Bapak menyayat hati gila dah ni. Rasa nak menangis aje sambil sapu jem blueberi kat biskut cracker.

[10] Dapat offer kerja gaji RM201'803 sebulan. Barulah mampu nak tunaikan semua wishlist aku ni. Betul tak? ngeeeee~

notapinggul: Hari ni aje aku dah telan 8 nescafe. Aku sekarang tengah layan kepala tengah hanyut, siyes macam tengah high & machamlah aku pernah tahu high tu bagaimana rasanya. Adakah terasa macam rasa masin-masin ikan bilis ataupun masam-masam asam boi? Apa kes, kawan aku kasik cerita JUMANJI tadi, dan sumpah aku excited gila sampai tak terasa nak tido. Siapa nak dodoikan aku ni? Adoi, badan letih tapi otak tak kasik tido. Duh~

18 comments:

iekah said...

aku paling setuju yg zara ngan topman tu.

bagos-bagos eipul.

mari kita abeskan duet pada shopin!

yaziith su anaz said...

eh eh.




macam seronok sangatla ko neh kan.
senyum lebar sampai kepala.



***mesti beruban rambut ko buat mendealah neh.

HIZAMI said...

taniah! da seratus entry.
huhu.
aku kagum dgn k0.
ter0zkn menulis.
aku ske bace cite k0.
haha.
=)

p/s: melampa0 ek pmintaan k0?

imHepPie said...

37 pasang kasut??apekah??

ko neh gila shopaholic kalah haku huuuu...

ngan gaji ntah hape ntah neh bak ar sparuh kt aku..x luak pon dwet ko kan wahaha

lionteen said...

thniah2..
jgn smpy pasang 100 awk sudah la ye..
hehe

Just_najmiE said...

weih, tahniah weih.. akhirnya sampai 100 entri ko..

ko pon nak DLSR?.. sony ek?.. pesal tak ambek nikon?.. lg smart dowh.. huhuhu..

EIPUL said...

iekah, kan? best kan? macam perasaan makan ikan kan? Kan? Kahkah

EIPUL said...

yaziith su anaz, agak beruban jugak lah nak buat semua ni. Tapi tak terasa sangat sebab sambil buat sambil korek2 hidung.

EIPUL said...

hizami, haha, melampau gila en? tapi yang rokr e8 tu memang nak beli pun, tapi tgk dulu ar camne. LOL

EIPUL said...

imheppie, entah ar, aku suka beli benda yang best. ntah apa2 ntah.

EIPUL said...

lionteen, ikutkan ati nak, tapi masalahnye ada ke 100 awek nak kat aku? Kakaka

EIPUL said...

najmie, kan aku dah kata aku tatau apa2 pasal dslr. haha, beza dslr sony ngan canon pun aku tatau. mana yang paling best? canon ea? LOL

syaf said...

2 dia...ko dah high???ade aku kesah
hehehhe...

berangan lah ko nk dapat gaji banyak 2, kije pon malas...matilah aku kene carot ngan ko pas ni...larikkk...

ape yg ko wish 2 x kan jadi kenyataan kalu ko duk asyik korek idung jew 24 hour...ko p mandrem sampai ke bangladesh pon x kan dapat,....opss mulut aku makin shial lah....hahhaa

lariiiii...teksiii........

Eazy Izzuddin said...

happy ke 100..
xD
mahu slr tuh..
xD

EIPUL said...

syaf, kat mana lagi nak berangan kalo tak kat dalam blog kan?

wakaka

EIPUL said...

eazy izzuddin, aku pun~

=D

shah_ariel said...

nnt dh dpat keje gaji cam tu..jgn lupe ak plak eh..huhu

EIPUL said...

ok. kahkahkah. sampai sudah tak habis2 ngan berangan. LOL

Kolam Ikan Encik Eipul