My Tomey-Lotey Followers

Saturday, August 22

1st Sahur of The Year.


Tadi aku memang tak tahan gila, ngantuk sangat sampai tak dapat bagi konsentrasi penuh pada cerita Ice Age 3. Sharil ngan Kubeng siap boleh tengok 2 cerita lagi. Kitorang plan takmo tido pagi tadi sebab nak tunggu sahur tapi aku tetap tewas... gagaga. Pukul 4 lebih Kubeng geletek aku dan aku terbangun. Sharil masak mash potato ngan gravy black pepper dia, dan jugak telur hancur. Aku pulak masak pancake kat bilik, Hapiz pun ada tolong aku gak. Rasa macam bersahur dekat US pulak. Bukan apa, kitorang tak sempat nak beli beras semalam. Kalau tak, for sure sahur tadi kitorang makan nasik. Korang makan apa pulak pagi tadi? Jangan kata korang sahur makan McD atau Domino Pizza pulak. Gila melampau kot!



*Mash potato ngan gravy yang Sharil buat ni memang maveles. Maafkan lah pancake aku tu, besar dah macam apam balik pun ada. Malas kot nak buat kecik2, tak sempat nak siap masak kalau aku buat comel2, tadi habis makan pun pukul 5.45 am. Wakaka.

10 comments:

azzaliena suziantie said...

perghhh
gile sempat korang me smash kan potato tuh..hahahaha

milimilo said...

walamak..aku sahur minum milo cicah biskut je..same reason..xsmpat beli beras..arini da bli beras so besok sahur nasik..hua2

EIPUL said...

azza, sharil dah kukus kentang tu malam semalamnya, tu yang sempat aje buat mash benda tu. hihi

EIPUL said...

milimilo, haha, tu ar hakikat budak macam kita ek? apalah nasib. LOL

iekah said...

syukor weh.
sempat jugak makan.

aku saho telan mineral water spritzer je ngan roti org sebelah kt dalam bus.

lol

EIPUL said...

apsal dalam bas? ko g mana? balik umah ea? huhu

░♥si lampu neon♥░ said...

adoi..ko hantar lauk pauk tu kat aku skarang! secepat mungkin ok!

EIPUL said...

dah abes waktu sahur lah, ko nak watpe lagi. kekeke

yaziith su anaz said...

kau memang sangat gila penkek kan?




raya t datang umah aku.
aku wat spesel ntok ko.

EIPUL said...

umah ko kat ne? kat kuantan ea? kalo aku balik kuantan aku singgah lah. kakaka

Kolam Ikan Encik Eipul