My Tomey-Lotey Followers

Sunday, August 2

Start cuti sampai lah hari Ahad. Lama tu!

Rabu punya hal.

- Balik rumah naik tren. Culture shock sekejap sebab tren kosong. Teruslah conquer 3 seat, satu untuk pinggul, 2 lagi untuk beg tersayang.

- Sampai Seremban, Along jemput naik motor. Menggigil terus-menerus sebab Along bawak macam tengah race kat litar sepang. Laju satu hal, lap dia, fuhh! Tak boleh tahan. Kalau aku sempat ukur sudut tayar motor dengan jalan tar, mahu dekat 20 darjah saja kot masa tengah lap tu. Memang lutut aku dah nak cecah jalan dah, mengucap lah aku banyak-banyak, risau doh, takut termeninggal tengah-tengah jalan, banyak lagi kot dosa aku yang belum sempat taubat.

- Petang tu, Along ajak balik kampung, alah, sekangkang kuda saja kot dari rumah, aku pun ikut saja. Dapat jugak lah durian 2 3 biji, aku yang dah lama tak jumpa buah manggis ni pun terus lah melompat-lompat bila nampak manggis dekat sini. Sedap oh manggis, tak boleh tahan! Rambutan pun ada. Rasa macam nak menangis pula. Serious heaven doh dusun arwah atuk aku ni.

- Malam pulak aku tgk movie sama family, cerita Littleman, kelakar gila babi. Keluar lah jugak air mata setitik dua sebab gelak huha tak ingat dunia.

Khamis hari nan indah.

- Aku bangun amat sangat lambat nak mampus. Biasalah budak bujang. Kalau matahari belum ganas, jangan haraplah kami mahu bangun kan? Lepas mandi-manda dekat toilet, aku konon-konon baca nota Food Waste and Engineering. Baca 2 3 page, otot mata aku sudah start gigil-gigil.

- Along ajak balik kampung lagi, nak ambik durian banyak-banyak. Semalam tak puas oh, dapat 2 3 bijik saje. Nasib baik pergi tadi dapat 4 5 bijik. Tersenyum sampai bibir koyak lah Along aku, heppi sangat dapat durian banyak-banyak. Aku pulak main panjat-panjat pokok manggis, dah lama kot tak main panjat-panjat pokok. Anak buah aku, Syafiq ikut sekali. Comel tak dia?

- Petang tadi ayah belanja sate. Masyuk oh, makan sampai perut kembong nak meletup. Cerita pasal sate ni, kelmarin, malam Selasa itu hari aku baru lepas makan-makan sate kajang dengan member coursemate, Bacit ikut sekali. Lupa lah nak ambik gambar. Huhu.

[my nephew, Syafiq nama dia]
[like seriously, aku tak tahu buah apa ini]
[rambutan yang aku petik tak tahu berapa banyak, like sangat banyak lah]
[Inilah durian korang-korang. Sedap tau benda ni!]
[selonggok manggis yang aku tak tahu nak sumbat dekat mana lagi]
[aku yang terpanjat pokok manggis itu]
[syafiq was like, Pak Lang dah kenapa panjat-panjat pokok? Mahu jadi monyet kah?]
[the beautiful mangosteen. Oh so damn tasty]
Jumaat hari yang suci.

- Aku bangun awal hari ni, nak ikut Along balik Sungai Besi. Rancang nak balik pukul 9, tapi harapan lah, pukul 10 baru nak start gerak, itu sebab si Syafiq ni buat hal, menangis-nangis, tak mahu kasik abah dia balik. Sabar saja aku.

- Sampai kat highway nak masuk simpang Kajang, motor Along aku buat hal pulak. Rantai motor dia putus. Kau bayangkan lah, cuak bai! Menggigil lutut aku kau tahu! Along aku takde satu contact number mechanic pun, boleh tak? Dia pun cakap kat aku, takde cara lain, memang kena menapak sampai kat mana-mana RnR. Sial betul lah hari ni. Huhu. Tolak punya tolak, tiba-tiba ada bro sorang ni berenti offer tolak motor Along aku guna motor dia. Happy aku sekejap. Lepas tu ada sorang pak cik ni offer aku naik ngan dia, so ada dua orang lah yang tolong kitorang. Aku memang terharu gila ar, mulia gila ar hati diorang tolong kitorang. Thanx bros. U guys rock!!! [tetiber]

- Datang Alamanda, nak mintak gaji lah apa lagi. Alih-alih kerani bangang ni buat hal lagi! Gaji aku pending, dia sangat bodoh tak paham bahasa. Aku kata akaun aku yang lama tu dah expired. Kau jangan lah buat hal masukkan duit lagi kat dalam tu. Memang bangang bertingkat lah kau ni! Geram betul aku. So, nak wat camne, gaji aku SEKALI LAGI pending, masuk 2 3 4 5 hari lagi. Kau bengang tak? Hoish!!!

- Pukul 7, aku gerak pergi KL Sentral. Tunggu komuter dalam berminit, sampai kat KL Sentral dalam pukul 8.10 mlm. Aku plan ngan Emy, Azpo, Alan, ngan Nene, overnight reramai kat KL. Berharapan agar ia satu aktiviti yang sangat menyerunokkan since kami-kami sangatlah dah lama tak ketemu secara beramai-ramai. LOL.

- 9 lebih baru cukup orang, kitorang teruslah gerak pergi Bukit Bintang. Head of the list was Times Square, since kitorang nak pergi usha tiket midnight movie. Dapat tiket pukul 12.10 am. Best wo! Kitorang tgk cerita The Taking of Pelham 123. OMG the movie was a blast! U guys should go watch it now! Or Im like the one who was really out of date and u guys have watched it already before this? Huhu
- B4 the movie, kitorang jalan-jalan dulu, aku shoping selipar. I can't stand this 'selipar jamban' I wore at the first take. Haha. Lepas tu, pergi makan dekat KFC saje. Sebab benda tu tutup lambat kan. Haha.

- Masa lama lagi, jadi kami-kami pergi jalan-jalan dekat Bukit Bintang, saja-saja nak observe nightlife kat KL at pre-midnight. Kakaka. Ambik gambar lah sekejap. Hehe.

Sabtu yang seronot despite of being quite bored.

- Lepas tgk movie, dah sudah. Kau dah kenapa? Kitorang tak dek plan nak buat apa lah. Nak go clubbing, semua orang dah start balik sebab dah dekat pukul 3 kot. So, kitorang buy time dengan jalan-jalan lenguhkan kaki around there, plan nak by own bare legs straight ahead ke KLCC, tapi dah macam tutup pulak tempat tu kot. Jadi, kami-kami singgah pergi mamak makan benda basic macam roti canai dengan mee mamak. Dan Azpa start lentok-lentok like crazy. Alan start cerita pasal nasty nicknames yang dia dapat masa kat kolej. Emy pulak terpengaruh untuk smoke bila tgk Nene dengan seronoknya hirup asap busuk tu. Im like Whoa! U guys really rocks!!!

- Tak de plan lagi dah. Jam baru pukul 4 bai! Kitorang cadang nak cari hotel mana-mana and tidur. Sadly, semua full house, its like telling us U GUYS CAN GO F*** THE HELL OUT OF HERE. And I start tidur depan kedai macam homeless people. It's a great experience though! LOL

- Pukul 6 lebih, cari toilet basuh-basuh muka, kaki, dan pinggul. Melekit kot, dah tak mandi like hours. Huhu

- Kitorang beli sarapan dekat 7E. It's like a damn simple life. Tak tahu nak buat apa, kitorang jalan balik semula pergi Sg. Wang. Beli paper, dan baca secara ghairah.

- Bosan sangat sampai menggigil jari kaki, kitorang segera pergi Times Square dan lepak-lepak dekat Starbucks. Wifi sekejap, Azpa tidur macam taknak bangun lagi. Alan start jadi macam Azpa. Me n Nene pergi tandas mahu lepaskan hajat-hajat.

- Pukul 9 lebih kitorang masuk Sg. Wang dan pergi melangut dalam tu, carik meja kosong dan start gossipping like crazy. Lepas tu, jalan-jalan carik baju bila kedai-kedai start bukak.

- Lepas dah bosan, kitorang terus gerak pergi Low Yatt dan karoke dekat REDBOX. Best sangat melalak macam orang gila. Geram sebab tak dapat clubbing, Im like menari like hell dengan mereka-mereka. It was a damn blast. Memang sangat-sangat best lah! Lagi-lagi masa show last, yang kita nyanyi ramai-ramai tak ingat dunia tu. Walaupun lagu Aishah, masih best lah moment itu!

- Masing-masing mahu balik secara serius lepas dah puas lenguh bontot jalan-jalan kat Low Yatt cari memory card dan usha-usha latest handphone models.

- Aku singgah UKM sekejap, pergi bilik Azpa dan sampai-sampai saje, online 2 3 minit dan start tido terbongkang, sedar-sedar dah pukul 7 am lebih. Gila lah! Nasib baik tak tertidur selama-lamanya tahu!

[Who knows, Nene can actually be so damn balletic]
[im being homeless. Lookin hotly gross!]
[oh, oh. The roti canai is so damn salty! its like saya tak larat nak habiskan lah. Malangnye habis juge]
[emy dan alan. Sepatutnya, Azpa ada kat sebelah Alan. Sadly, dia ter-tidak-masuk-dalam-frame]
[we, the extravagant mannequin]
[posing in front of lucky pond. Mangkuk hayun belakang itu sangat cantiklah!]
[kami-kami macam anak kucing hilang mama. Tak tahu nak buat apa lagi lah!]

[wifi-ing kat Starbucks. Still buying time nak pergi karoke kat REDBOX]
[Acara nyanyi-nyanyi sudah tamat lah. Mahu balik otot kaki sudah mula pedih-pedih]

*** pictures are not in sequence. Aku sangatlah termalas mahu susun ini semua. Wahaha.

10 comments:

lyndadyana said...

bes giler..
xajak pon...
uuwaaa...

~aien~ said...

loh..
tjok xley blah..
igtkn nk bg tips rumusan spm..
tetipu dak spm neh..haha..
nway..besh r esei u bro..
huhuhu...JELES ouh!
=D

EIPUL said...

alamak Lynda, sori lah. Huahua. Next time aku ajak kamu ye. Hehe

EIPUL said...

haha, aien betul ke ni? Keluar air mata keterharuan ni kamu cakap begitu. Hoho

Just_najmiE said...

tinggi jugak ko nih ek eipul?.. aku bajet ko nih ketot ja.. hahahaha.. agak tak sesuai ko pkai sluar pendek tuh baii..

lyndadyana said...

uuuwaaa...
epul ko salu g2...
majok la..
haha...

EIPUL said...

for ur info, aku memang tinggi najmie. but untuk konsep pemakaian suar pendek itu, aku harus pakai 3 quarter pants sebenarnya untuk nampak lebih pendek, tapi pants jenis begitu takde dalam simpanan aku. nanti aku beli. Haha

lynda, ala jangan ar gini. Heheh. Aku belanja gula-gula hacks, mahu? Kawan aku cakap kalo kasik gula-gula hacks kat awek, it means gula gula hanya-aku-cinta-kamu-seorang. Betul ke? Kredit untuk kawan sekerja aku, nama dia safeik. Haha

HIZAMI said...

taniah.

h0meless~

it was shoot fr0m cycle 10 antm~

huahau~

shah_ariel said...

tahniah...
berjaye gak merasa kehidupan org yg x de umah eh..
w'laupon sume ala bru lepas kene kick out from ANTM kn..huhu..

EIPUL said...

HIZAMI - urm, so, what's the verdict actually? Haha...

shah_ariel - kahkah. Aku je yang stay lama. Kaki aku panjang sangat kot, Alan kata like bitch long legs lah pulak aku ni. Wakaka

Kolam Ikan Encik Eipul