My Tomey-Lotey Followers

Friday, August 7

Malam-malam makan nasi lemak pun best jugak.

Tadi aku lapar gila. Nasib baik Napi ada belikan nasik lemak untuk aku. Takdelah aku kebulor macam burung merpati tepi kolam tu. Apa-apa pun, aku suka sangat dengan nasik lemak ni, terkenang memoir masa aku kat sekolah dulu. Dulu aku sekolah kat asrama, so, memang satu benda yang nurmal lah kalau lapar-lapar masa tengah malam, sebab makanan kat Dewan Selera tu tak sedap langsung tau. Stok nak kasik budak-budak muntah hijau sebab rasa seperti haramic.

Ada sorang cikgu kitorang ni, memang konsep kendiri dia adalah menjadi entrepreneur, menjual apa-apa yang budak suka beli. So, ada satu musim ni dia jual nasik lemak bungkus yang sungguh sedap, tak tahu kenapa, aku ngan kawan-kawan macam ketagih, mungkin dia ada letak sumkind like marijuana kat dalam tu supaya kami-kami addict pada nasik lemak dia, tu aku tak tahu. Sebijik lah nasik lemak cikgu aku tu dengan nasik lemak ni yang aku baru makan tadi. Oh sungguh rindu pada sekolah lama. Yang penting, aku tak ambik2 lagi sijil SPM kat Mersing nun. Bila weh Alan, bila nak amek ni? Argghhh!!! [oops, terlebih emo pula] Huhu.

Banyak benda belum settle lagi ni, tag nak kena print esok, CV kena hantar esok jugak, list tempat LI aku belum settle lagi lah, sial betul. Aku tak suka jadi budak bizi. Rasa macam Elmo dalam Sesame Street pulak, macam terlalu sibuk nak kena layan karenah budak2 down syndrom dan budak-budak hyper active yang kadang-kadang tanya soalan tak relevan seperti 'Eh, Elmo, kau tahu tak macam mana nak pikat beruang betina ha?'. Lebih kurang la. Annoying gila tau semua ni.

17 comments:

shah_ariel said...

sedap gle..nk makan gak..haha..
ak 2 hri kehidupan x teratur..bz punye pasal r....pening kpala..nie x tido lgi..huhu..

by the way cam mane nk pikat beruang betina????hahaha

EIPUL said...

yang tu elmo tak sempat nak bagitahu aku jawapan dia. Huahua

adoi, ko dah siap CV ke?

syaf said...

uit makan malam2...sodap tue...
nk gak lah woi...
bagi ler sikit...
kikikiki

mesti pagi ni ko asyik terberak-berak je kan...
haha

EIPUL said...

tahu takpe. perut aku meragam ok. aku suspek sambal tu yang punya angkara. siol tol lah!

Just_najmiE said...

kau, konfiden ja ckp cikgu ko dlu letak marijuana.. klau salah camana?..

kot2 dia letak steroid ka.. hahahaha..

EIPUL said...

keh keh. steroid lah? matila kitorang jadik muscle men ramai2.

HIZAMI said...

bez w0h nasilemak.

terase berlemak per0t i makan.

huahua.

kat sini, ade n.lemak yg femes.

bez gilak!

EIPUL said...

ye ke zami? Sedap giler ke?
Nak! Heheh

Siti Nurul Jannah Fital said...

oit..bila ko nak belanja akk makan ni...heheh..Ko fakulti mana he??

azzaliena suziantie said...

weh...
nasi lemak mengantukkan
haha
mesti ko terus tido...

iekah said...

weyy.

hahaha.

ade je idea ko nk merapukan.

haha.

seseme street.

chumel gile kot.

Eazy Izzuddin said...

ala....
x ley mkn mlm
haha
xD
huk3

EIPUL said...

Siti Nurul Jannah Fital, saya fakulti teknologi makanan. belanja makan? moleh2. kalo saya dah jadik jutaria. Haha

azzaliena suziantie, tahu takpe. terus aku gigil2 ngantuk lah lepas tu. haha

iekah, aku suka tgk sesame street. lagi2 big bird tu. rasa nak sepak aje perut besar dia tuh. kakaka

eazy izzuddin, alolo, nape takley makan malam? penyaket ka?

yaziith su anaz said...

jadik jela elmo,




taksusah.
aku pon tengah pening carik tempat ntok LI t.
same penin dengan iekah ouhh.

EIPUL said...

ouh, sama lah kita. hahai. susah2 aku mintak LI kat Bombay aje. Kenapa Bombay weh? entah, macam sedap je nama tempat tu.

yaziith su anaz said...

aku still nanak russia.

EIPUL said...

apahal ko dengan russia? ko pandai cakap russia ke? ke kau suka russa nani?

Kolam Ikan Encik Eipul