My Tomey-Lotey Followers

Monday, August 24

Ok, ini last.... kot!

Aku tak kira, aku nak jugak tepek gambar PERCUBAAN-PAU-KALI-KEDUA ni dan gambar EGG ROLL STUFFED WITH POTATO ni, atau nama lain dia Song Ru Egg Roll [maksud dia tanya Bacit, dia yang cipta nama ni]. Lepas ni aku akan cuba banyakkan, eh tak, kurangkan letak gambar makanan dalam ni ea. Aku tau korang semua dah bosan aku asek cite pasal makanan. Huhu.

[Doh yang selamat diuli]
[hambik ko dari jarak dekat. Amacam? Gementar tak?]
[tengah kukus. Inti dia aku ada letak cereal Fitness ngan coklat cadbury]
[dah siap dan cedap, cuma liat sikit. Kalau baling dekat anjing boleh mati kot]
[ni pulak tulur gulung bersama kentang tersumbat]

*dah, jangan cuba kutuk pau aku lagi lepas ni. Aku gigit pipi korang nanti. Aum aum! Garang tak?

Bukan apa, semalam aku tak pegi keje sebab aku demam + batuk, [hari ni pun still coughing, huahua] so aku duduk bilik sesorang and tak tahu apa nak buat. Nak korek pusat takut batal puasa, nak online tapi line macam langsat. Roommate aku? Bacit kan balik umah, dia nak berpuasa ngan family dia. Aku tak ley balik, actually bukan tak ley sebenarnya, cuma aku malas nak kena naik tren untuk balik Seremban, lagipun hujung minggu memang aku kena keje. Huhu.

Apa lagi nak cerita ea? Oh, semalam Bacit balik dalam pukul 10 lebih bawak tons of makanan dari rumah. Ada nasik lauk ayam bijan, roti-rotan, beef sandwich, banyak lagi lah. ok tipu, itu aje kot. Aku culture shock sekejap and like 'Who's gonna eat the rest of the food yang aku dah masak?'. Tetiba satu satu predatory mammal datang bilik kitorang; Kubeng and Capiq. Hah, apa lagi, kitorang pun terus buat pesta-mari-makan-benda-benda-ni-semua. Sampai perut kembung macam perut kembung. wtf~

Oklah, aku dah tak tau apa nak bebel. Lagipun esok aku ada exam. Kenapa lah kita kena exam? Kenapa wey? Kenapa exam itu tak dapat ditukarkan kepada bersuka-ria di Taman Tema Genting Highland atau Program Menoreh Getah di Homestay Kuala Pilah? KENAPA?? [jerit guna mic dekat REDBOX dengan high pitch macam Ramlah Ram nyanyi Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu] Anyhow, wish me luck k. Tata.

25 comments:

SYAbAR said...

Pau tu aunty nampak cam tak cukup uli, mungkin eipul uli sat sgt kot. Pau nak cantik kena uli +- 30 minit dan tekik menguli pun ada caranya... tak leh main hetam kromo camtu je

take care of ur health dik. My uncle pun dah kena kuarantin sbb suspek H1N1 ni... aunty mmg risau sgt

SYAbAR said...

Concentrate in ur revision and good luck eipul.... moga dapat anugerah dekan by end of ur study nanti

iekah said...

muahahahahaha.

its much better.

haha.

chantek sket pau ko dari yg dulu tu wehh.

aku rase kalo ko ade pasang niat nk try ntok kali ke-3, ko tunggu je la ramadhan ni abes okey ;)

nway, gudluck 4 ur exam.

*ko memg bijak wat aku terliur!

EIPUL said...

thanx auntie for the advice. ok, pas ni kalo nak buat pau ikut kata auntie. haah saya pun rasa macam tak cukup masa uli tu. kahkah

EIPUL said...

iekah, haah, aku dah serik kot nak buat pau lagi. LOL

shah_ariel said...

aku suke je ttg makanan nie..haha..sedap gile ko punye pau kali nie..dri gmbr r..

EIPUL said...

haah, ko tak rasa kan semalam. haha. alep rasa kot. LOL

syaf said...

pandai ko wat makanan
t wat kan tuk aku

EIPUL said...

syaf, moleh2.

datang ar sini. kaka

Just_najmiE said...

oh oh, aku suka telur gulung tuh.. nmpk cam sedap, tp pesoalannya, sedap ka?.. kekekeke..

pau ko nmpk smart sket kali nih, syabas2.. oh, good luck utk exam ko..

EIPUL said...

najmie, tak yah persoalkan. kawan2 aku sume kata sedap. kahkah. takbur gila.

ok, thanx~

yaziith su anaz said...

die wat exam sebab nak uji tahap kesengalan ko.


ahaha.
btw,
tetap tadek orang nak makan ko punye wut-so-ever-the-thing-is.


takoi hoiii!!
xsempat raye t.

EIPUL said...

mana ko tau? aku takdek cite dalam ni tapi ada jek yang makan.

ko jeles sebab tak dapat rasa.

wakaka

emy said...

gud lak exam!!!

motip kije ko asek wat kueh...

yaziith su anaz said...

then,



postla sini sket.
sebijik pon jadikla.
sempena raya neh.

konpem aku bagi A+++ ntok subject ko sem ni!

Judiene said...

ko mmg sngaja kn
taw r tmpt aku xleh msk mcm2
huhuhu
jelez plak tgk ko wat mkanan tu lah, mkanan ni la
(wlaupn yo yo oo jee)
kalo bleh pos kt aku ok gak

heeeeeee~~

Awang said...

makin byk moen nmpknye..

mcm nak beat oh!tidak je..heheh

EIPUL said...

emy, kan aku kata aku dah jadik pembuat kueh tegar.

kahkah.

thanx!

EIPUL said...

yaziith, ok, nanti aku poskan kat ko kalau posmen rajin nak antar ye.

hahaha.

thanx, tapi aku nak A++++++ lah.

mengada gler~

EIPUL said...

Judiene, ala, aku saje je nak letak kat sini. mana tau korang kenyang bila tengok gambar2 ni semua. haha

EIPUL said...

awang, moen tu apa ea?

aku suka baca oh!tidak. best gler.

haha

Natsu said...

ok. ni agk bwat aku trliur. nsib baek aku usha post blog ko ni tyme tgh mlm. xde la terasa sgt azab mggeletar dagu bile tgok tyme ptg nk buka. ade feel gak la aku tgok mknn tu.

weh. kalo exam tu tukr jd acara melepak kt genting, kne naek space shot 7 kali n naek flying coaster 16 kali bru dpt lulus, aku pun xnk amik exam cam tu. kalo mnoreh getah kt homestay tu better kot.

EIPUL said...

owh, space shot tu aku sanggup naik sekali saje seumur idup. Gerun kot kalau naik banyak kali. Ari tu aku naik, masa dia jatuh menjunam tu, aku rasa jantung aku tinggal kat atas pulak. memang ngeri gile la. Huhu

░♥si lampu neon♥░ said...

hebat lah ko eipul! gogogogogo! masakla nasik minyak utk aku ok!

EIPUL said...

nasik minyak macam ne nak masak? masa masak tu, ganti air dengan minyak ke? kehkeh

Kolam Ikan Encik Eipul