My Tomey-Lotey Followers

Friday, August 14

-untitled-

Sometimes, kita kena jadi hipokrit. Aku rasa lah. Tak tahu korang pulak macammana kan. Contohnya macam kau dalam kelas, kau tengah gila berpeluh-peluh hendak tercirit dan tahan kentut dari keluar, tapi depan kawan-kawan takkan lah kau nak tunjuk muka tengah meneran pulak kan? Mesti kau jadi hipokrit, senyum sentiasa, at the same time tengah gementar nak terkentut. Hish, sanagt tak senunoh lah aku ni tau. Huhu. Ataupun lah, aku kasik contoh lain, masa kau tengah nak beli karipap kat pasar malam, kau tak perasan duit kau dah tinggal 50 sen, kau semangat order karipap 3 ringgit, bila kau cek duit dalam wallet tak cukup, kau mesti buat muka biasa-biasa saje depan tokei karipap tu kan? Kau cakap lah nak pergi jumpa kawan sekejap kat belah sana, ada hal penting, dan kau pergi lah pinjam duit kat kawan kau. Huish, panjang betul aku membebel benda merepek ni.

Tapi masalahnya, aku paling amat sangat tidak suka sekali pada yang hipokrit 26 jam sehari. Noktah, bukan titik. Titik sangat sensitip kalau tersalah sebut. Betul tak Munah? NOKTAH! tetiba aku gatal dubur nak sebut noktah banyak kali ni. Ampunkan aku doh.

"bila lah kau nak berambus ni? Aku sangat teringin nak kecapi keindahan privacy yang aku ada masa dulu-dulu. Nikmat privacy yang Tuhan saje yang tahu betapa bestnya rasa budak yang nama privacy ni. Babi betul la. Penat aku buat muka bengis tiap-tiap kali kau ada. Penat aku tak layan kau masa kau konon-konon nak tegur aku. Dan paling terbaru, kau dah macam tak terasa nak keluar saje aku tengok. Kau biar betul? Aku benci gila lah pada kau! Siriyes!"

Aku rasa lah kan, aku lagi sanggup satu tempat dengan baboon ataupun rusa nani. Diorang lagi best dari kau. Aku tak tipu. Kau buat aku annoying gila, rasa nak muntah walaupun aku tak mengandung, buat aku tak selera makan masa kau ada kat sini, buat aku jadik tidur tak lena, buat aku tak dapat nak buat kerja-kerja routine, macam mana aku nak belajar ni p***t? Kalau kau asek duduk menempel 26 jam [aduh, dah 2 kali 26 jam ni, gila annoying!] kat sini, kau makin buat aku rasa dunia ni sempit dan takde ruang sudah.

Dan aku rasa aku dah penat sangat lah nak pergi tempat lain tiap kali kau ada. Penat tahu tak? Bukan pengat lah bodoh, penat! Hish.

Cukuplah ni, aku dah penat monolog banyak-banyak dalam hati. I wish you can get your ass out of here ASAP. Please lah. Tak larat lah, bodoh!

5 comments:

Natsu said...

err.. bese gak cover thn kntot dlm klas tp tu bkn hipokrit. kalo hipokrit tu die x dpt thn cover kntot, dgn trkentot siap kluar bnyi kuat brgegar cam kontena lalu kt sblh je, lps tu mati2 tuduh ckp org sblh yg kentot. tp bkn aku la. setakat ni alhamdulillah la, dpt mngekalkn prestasi baek aku. haha. gle nazak thn kntot.

shah_ariel said...

lepaklh kat bilik ak lepas tu maen nari smpi pagi lgi..bru ble hilangkn tension n hipocracy..

EIPUL said...

sejak bila kau tuka nama? Natsu, aku ingat aku sorang je yang penah tahan berak dalam kelas. kahkah

jom battle. [wah macam hebat gila je aku nak battle sama kau] hohoiiiyyy

Just_najmiE said...

uwaaaaaa, prob mendalam..

apa kta ko bgtau ja kat org tu ko tak suka dia lepak ngan ko?.. kan senang?..

EIPUL said...

dah najmie, tapi non-verbal lah. ingat dorang paham. tak tau lah bila tah mamat ni nak berambus. letih dah aku. huhu

Kolam Ikan Encik Eipul