My Tomey-Lotey Followers

Friday, August 28

What more can I say?

Semalam lecturer aku mahu jumpa. Muka dia serius gler. So aku macam, OMG what've I done? Adakah aku kantoi terkentut masa kelas dia itu hari? Sorylah, tak tahan kot masa tu. Dalam otak aku macam2, pk apasal dia nak sangat jumpa aku lepas kelas. Shoot! Pasal semalam aku tak datang kelas ke? Aku ada MC kot. Buat pe nak takut? Hurm, oh maybe because of my first test result, yang aku buat macam entah apa-apa tu. It's like macam-macam aku fikir sampai dalam lab tadi aku takde mood langsung nak borak huha dengan kawan2. It's like, why me? Kenapa semua mesti aku yang kena? Huahua~

Lab semalam sangat lama, so my friend suggest that I should go meet him during the lab time, lagipun kitorang takde buat apa pun, just melangut dan berborak pasal food law punya buku. Then, aku yang tgh tak larat sebab demam panas ni pun melangkahkan kaki dan panjat tangga naik pegi bilik dia and apparently he wasn't there. I was like, aduh, penat sial panjat bangunan ni nak pegi bilik dia, tapi last2 dia takde. So, aku pegi online sekejap sebab kebetulan aku bawak beg aku sekali pegi sana. Then aku bosan, aku masuk balik lab. Duduk kat lab macam orang tak betul, resah gelisah semua ada. Then aku bukak TV, cerita tak best, lepas tu aku bersandar dekat guni Maltodextrine dan tertido, sampai diorang snap2 gambar aku. I bet mesti ugly betty gler muka aku time tu! Sumpah~

Aku pun decide untuk keluar dan pegi bilik dia balik sebab aku takut nanti dia bebel lama, kawan aku tinggalkan aku pulak, tak pasal2 aku kena naik bas takpun naik lori balik kolej. Ok, ni yang tak best ni, aku sampai kat bilik dia dan dia takde lagi. So, aku kata dengan assistant dia yang aku dah penat datang kat situ sampai 2 kali, dah la aku sakit, sumpah semput tau naik situ, dan aku cakap aku akan datang lain kali sajo, dan assistant dia suruh aku tinggalkan number phone, so aku pun kasik saje lah. Aku macam yay! Tak payah jumpa dia, and I can go home dengan senang hati. Lepas few moments, tetiba dia call aku dan suruh aku naik jumpa dia sekarang, dan aku macam, aduh, lagi sekali? Means 3 kali sudah aku turun naik pegi sana.

Sampai saje, dia tanya aku kenapa agaknya dia nak jumpa aku, dan aku pun jwb lah, oh mungkin Dr. nak tempah baju raya dengan mak saya? Tettt!!!

Ke sebab saya kantoi tekentut pelahan-lahan dalam kelas? Tetttt!!!

Urm, sebab saya sangat comel? TETTTTTTTT!!!! hah hambik kau! Jawapan kau memang takleh blah kan?
Semua ni rekaan ok~ Aku takmo kongsi dalam blog pasal dialog kitorang, but one thing for sure, dia tanya aku macam2 pasal test food law nanti, apa yang aku dah baca, and I was like, oh macam ne Dr. tahu yang aku ada test food law? Nasib baiklah aku sempat download notes dari student portal dan baca sikit2 tadi, aku bantai lah merepek pasal labelling and stuffs, so takde lah macam, oh aku sangat bangang, sampai takde satu pun yang aku ingat pasal subjek tu kan?

And he asks me to study like damn hard, dan dia kata yang aku ni tak ley jadik leader, because I refuse to lead, aku cuma suka ikut apa yang orang suruh buat. And all of his examples were totally true, like really am me. Macam ne dia tahu, aku pun tak tahu. Dan aku suka makan tahu lagi2 tahu telur tahu. And thankGOD I met him, aku dapat pinjam buku food law untuk test esok. Yay! Sebab aku rasa I'm the only one yang belum ada buku tu lagi. Huhu. Tu ar, aritu takmo beli, sekarang dah susah kan diri sendiri. Actually there's a lot more thing happens during the meet yesterday, but I refuse to put those things inside my vlog, biar ar my closest friends saje yang tahu. Haha. Sorry, but it's like private matter for me. Sebab tu perkataan PRIVACY wujud, am I right?

And petang semalam, was like raining heavily sampai kitorang beli makan ala kadar saja untuk bebuka. Dan for sure lah, aku demam balik. And aku memang sangat in pain ok malam semalam. Dah la makan sikit saja masa berbuka, sebab aku fikir pasal orang lain. Akibatnya, aku suffer semalam sebab the drugs really kuat, kan kalau kita makan ubat, kondisi pH dalam perut watsoever akan berubah kan, sebab aku makan sikit sangat, perut aku kosong dan ubatan itu mengakis-ngakis perut aku macam sumpah sakit giler. Dan it really bites me when aku pk pasal orang lain tapi orang lain tu tak pk pun pasal aku, dah la aku sakit macam ni. And thankGod dia ada jugak buatkan untuk aku, itupun lepas dia tanya aku wether aku nak atau tak. Oh, benda ni tak payah faham pun tak apa because dia tak penting pun. Kahkah.

Dan lagi, aku tgk TV dekat bilik TV semalam sebab... oh, lagi sekali aku cuba untuk jadik secretive. Anyways, memang best Blogger Boy punya episode semalam, and buat aku tak sabar nak tunggu the next episode. Lepas tu, alang2 aku duduk dekat bilik TV, aku terus sambung tgk Project Runway, best kot, diorang design baju from denim, dari seluar Levi's jadik satu dress yang super lawa, they're really amazing I would say. Oh, lepas tu aku macam bosan gler tengok TV lama sangat, so aku naik bilik Afiq pergi baca notes sampai lah roommate dia pasang cerita tahun 88 tajuk apa entah aku pun tak tau, tapi best. Tom Hanks berlakon, aku pun tak ingat tajuk dia apa dan aku macam, eh eipul baik kau balik dan tido sebab dah pukul 12 lebih forGod sake.

Oklah, penat taip pepanjang. On the contrary, I must say I couldn't wait for my hari gaji. Hehe, oh gaji banyaklah lah kau, please~

17 comments:

Nurul said...

smoga bertambah gaji kamu.~~ sowi lama tak datang melawat.. bz ckit lo..

anyway.. da sihat? sangat panjang entri kali ni..

EIPUL said...

da sihat cket2...

thanx nurul.

syaf said...

lor aku ingat lecture ko pangil nak lempang ko sebab kantoi bukak pose

gaji???owwhh no...
awi ni elaun aku masuk
350 sajor..nk bayar duit mah sewa...
bape jek tinggal nie
uwaaa

azzaliena suziantie said...

woo...
blh pao ko doe ;p

EIPUL said...

syaf,aku pun risau ni gaji aku berapa lah sangat untuk bulan ni.
aku rasa 300 pun tak sampai kot.
huhu

T____T

imHepPie said...

bak cket gaji ko ngeh3...

pasal kentut tuh aku yg gi ngadu..
xtahan dowh muahaha

EIPUL said...

azza, pao apa? pao kelapa?

EIPUL said...

imheppie, ko rupanya! patut ar kantoiy!

Eazy Izzuddin said...

selamat berpuasa...
lame x mai cini
hik3

EIPUL said...

haah, jap lagi aku pegi sana na~

Ejay said...

first time here...
and this my first comment ever

nothing much to say, just work hard as much as u pray hard...

p.s just nak warm up je. i'm a good listener/reader though.. hehe.

EIPUL said...

thanx ejay,

lain kali datang lagi ea. hehe

shah_ariel said...

x pe..yg pntg ad org caring kat ko..huhu

EIPUL said...

pffffftttt!!!
[tersembur air kopi depan laptop. oops!]

EIPUL said...

pffffftttt!!!
[tersembur air kopi depan laptop. oops!]

░♥si lampu neon♥░ said...

concern gile kot lect ko tu..mcm kawan baik je

EIPUL said...

tahu takpe neon~

ngeeee~

Kolam Ikan Encik Eipul