My Tomey-Lotey Followers

Tuesday, September 8

Entahlah.

[Sorry gambar takde kaitan pun. Sebab bau dia wangi gila, aku tepek sekejap kat sini]

Selain dari tertipu dan terpergi kerja tadi sebab aku ingat hari ni public holiday, hari aku diserikan lagi dengan kena marah dengan bos sebab resit void itu hari hilang entah ke mana. Ye lah, what do you expect benda yang dah lama macam tu memang payah lah nak jumpa balik even kau belek-belek celah ketiak kau or bawah meja ke apa. Aku kerja weekend aje kot. Sudah tentulah benda tu cleaner dah ambik bawak masuk dalam tong sampah atau paling mulia hati dia pun dia simpan bawak balik bilik untuk buat lapik makan nasik lemak.

Tadi aku ingat nak seludup hanger SODA bawak balik tapi malas pulak. Saje nak buat gempar sikit. Ada sekali aku pernah amek free gift Toys'R'Us tapi macam tak cantik sangat pun. Last2 aku lempar dalam kotak sebab buat menyemak saje menempel dekat atas meja.

Yang penting aku berbuka tadi dengan air soya jagung saje dekat kaunter. Rasa sayu pulak sebab minum sorang-sorang tak ada teman, dah masing-masing pergi berbuka dengan kawan. Itu pasal lah aku tak berapa suka kalau pergi kerja. Penat satu hal, lepas tu aku memang takdek kawan rapat sebab aku kerja weekend aje dan yang boleh aku ngam pun sorang dua saje. Dulu ramai lah, tapi masing-masing dah berhenti sebab sambung study wutsoever.

Hah, lagi satu, gaji aku baru dapat tadi. Macam pundek kau peram gaji aku dari Jumaat lepas, lepas tu kau buat2 senyap tak call aku suruh ambik gaji kan? Kerani entah apa2 lah kau ni. Lepas tu kau macam buat2 pening konon migrain sebab beban kerja kau hebat sampai tak tertanggung, mengadu sini sana 'eh aku tengah pusing ni weh, marilah tolong aku'. wtf?

Oh, lepas tu semalam ada kes curi handbag GUESS, yang harga dekat seribu lebih tu. Hey come on lah, kau kalau nak curik pun agak-agak lah. GUESS kot! Aku yang dah lama kerja ni pun tak pernah niat nak curik barang even benda murah macam perfume DKNY watsoever. Lagi lah kau yang kantoi bodoh depan customer lain sebab gunting sensor tak pandai cover. Silly habis.

Aku membebel ni bukannye sedar pun yang masa dah lama berlalu sampai assignment food law yang susah tu masih tak berbuat lagi. Kau tahu pasal amendment apa jadah tak? Tolong aku pliz.

23 comments:

niesz said...

sabar2..hihi..
emm..niesz xtau plak pasal amendment tu..
bkn bidang niesz..hihi..
but cayo! hehe..
sure boley punyer!

teringin nyer air soya..
:p

EIPUL said...

thanx. =P
sedap air soya tu! hehe

*saje buat kamu teliur. wakaka

imHepPie said...

weii sorila aku marah ko tuh sbb nak kojadi contoh pekerja trbaek je dpn staf len...

gaji tuh aritu aku nk gi cucuk dwet kad atm kena telan, tuh yg lmbt bgi gaji ko..ilek ar bro..huhu..


yg ikhlas,
boss ko!

EIPUL said...

sejak bila kau pandai berlakon teater ni imheppie?

huhu

*menangis sekejap sebab terharu lakonan kau memang mantap.

Judiene said...

hahahaa
mcm2 la ko eipul
kalo xnk berbuka sorg2, pgi r lepak mne2
yg pencuri yg kebas beg GUESS tu dpt tgkap ke??
ntah2 handbeg GUESS yg ciplak pnyer
heheheee

:)

HIZAMI said...

wah! hebat t0l die mencurik smpy kant0i. huhu~

syaf said...

motipp....
wey sape yg curi beg guess 2 ?
berani nye dier...

ape kate ko lempnag sajork kerani ko 2..hehe ke ko tarik rambut die ke
baru cun
wahaha

EIPUL said...

judiene, guess ori tu bro. Tak main ar ciplak2. hehehe

aku kena jaga kaunter ar time tu. sebab tu aku kena tinggal sorang2. wuu~

EIPUL said...

zami, tahu takpe. Kalau ye pun pepandai ar cover line ek? Haha

EIPUL said...

syaf, aku dah nak lempang dia dah semalam, nasib baik dia cepat2 bgtau gaji aku dah ada. LOL

kalau tak, dah lama kena bahan ngan aku. Haha

*macamlah aku berani sangat kan?

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

woaa..
mesti semalm stress kan??
huhuu~ smlm hari stress sedunia kot?? sumi pun tension semacam..

EIPUL said...

kamu pun tension sama ke? haha. Kita memang senasib lah nampaknye. Wakaka

Just_najmiE said...

kenapa wutsoever cam byk?.. ka aku yg terprasan menda alah tuh?.. huhu..

EIPUL said...

ye ke? huhu. aku tak perasan ar najmie. LOL

EIPUL said...

aku dah kira. ada 2 aje. mungkin lebih satu je kot. Kakaka

Just_najmiE said...

wahahaha, 2 ja ek.. kekeke.. aku bacaq cam byk plak.. sorry lah, mata rabun.. hahaha..

azzaliena suziantie said...

guess tuh doe

yaziith su anaz said...

manusia tak berotak memang camtuh.

EIPUL said...

najmie, hoho. Aku tersuka pulak perkataan wutsoever tu kan. Kahkah

EIPUL said...

azza, tau takpe. Dia memang nak kena piat telinga tu. Nakal sangat. LOL

EIPUL said...

yaziith, haah lah. Aku suggest dia beli otak-otak kat bazar dalam sodozen dua. Moga dia heppy.

*tetiba!

JohanPrinze said...

omg! what a day!! confirm kau emo kan!! haha..
xper sabar nok.
itu semua dugaan kau ok!

aku xtahu plak ku kerja.part time ke?

EIPUL said...

haah. aku part time kat Alamanda. LOL

aku memang sabar aje. Hehe

Kolam Ikan Encik Eipul