My Tomey-Lotey Followers

Sunday, September 6

Plan A tukar jadik Plan B. So how?

Plan A: Break-fast dengan Nene dekat Midvalley, tgk wyg, balik UPM sama2 so that we can make sahur together.

So there we went. Nene sampai awal sebab dia gerak awal kot. Aku macam lambat cket. So, Nene beli tiket UP 3D untuk 9.30pm. I'm like ok saje tanpa fikir panjang2. So, aku sampai Mid dalam pukul 6 lebih. Aku baru terperasan yang Nene beli tiket wayang lambat sangat macam estimated time wayang tu habis lebih kurang pukul 11 lebih lah kan? Woi lambat sangat tu sebab kitorang naik tren kot untuk balik. So aku macam gelabah tak tahu nak buat apa then macam2 plan baru kitorang buat. Last2 Plan B muncul.

Plan B:
Habis tgk wayang terus balik umah Nene saje.

Itu pasal plan. Masa berbuka pulak kitorang pergi foodcourt saje. Makan nasik lauk ayam masak apa entah dengan kentang goreng yang tak ubah macam kerepek pisang hangus. Aku cuma rasa 2 3 ulas saje kentang tu, tak larat kot nak habiskan benda weirdo macam tu. LOL. Lepas tu untuk buy time sebab wayang start lambat lagi, kitorang jalan2 pergi window shopping, then ada satu show menari dekat centre court tu dan kitorang pun macam eh jomlah pegi tgk sekejap. Best ar jugak, yang penting diorang menari zapin putaq alam, teringat aku masa aku join menari benda tu dulu dan Nene macam "suka lah kau, penari expired?". Penari expired ok! Lepas tu kitorang ambek gambar banyak2 dekat situ sebab dia punya interior macam cantik lah jugak.

Later, kitorang pergi window shopping kat macam2 tempat like Samuel & Kevin, Topman, ROMP, Metrojaya, Jusco, and then aku terambik cardigan apa entah. Lepas tu terus pegi tengok wayang lah. Best wo cite UP. Exciting yet full with emotions. Aku paling suka time Kevin[burung apa entah] tu muncul, memang kelakar gila. Last2 impian bini orang tua tu tercapai nak ada rumah dekat atas Paradise Falls wutsoever.






Lepas habis wayang, masa tu macam dah pukul 11.30 ke apa, kitorang macam cepat2 lari pergi komuter dan nak pegi KL Sentral tapi tren last nak balik Sunway sudah tamat lah pulak. So kitorang balik saje naik teksi walaupun cekik darah gila orang tua tu. RM30 untuk pegi balik umah Nene yang macam sekangkang kera tu. Tak pelah, asal kan selamat sampai kan? Itu paling penting kot. Sampai kat umah Nene tak tahu nak buat apa, aku macam tengok cerita Talentime kat dalam laptop dia, pastu online sampai naik muak, lepas tu terus mandi dan tido. Tak larat lah. Bangun saje dah pukul 5 lebih dan Nene makan roti kaya, aku pun terus bau benda tu macam OMG sedap giler, dan buat aku terus lapar, so aku pow 2 keping roti dia. Huhu. Aku minum apa? Air mineral aje. Haha.

Dah habis makan semua terbongkang tido balik dan aku bangun 10 lebih lepas tu terus aku pegi online baca blog2 orang. Tiba-tiba kawan Nene ajak dia pegi Sogo ke apa entah, and Nene ajak aku jugak. So aku pun agreed aje. Tiba2 sampai sana, Sogo hanya benarkan members untuk kad apa jadah untuk masuk sebab sekarang tengah 'Previu Jualan' diorang. I'm like fuckatally!!! Dah lah menapak dari Masjid Jamek macam penat nak mampos berjalan tengah2 terik panas macam tu, baju sudah basah2 peluh keluar banyak gila, terus hampa dan tukar plan pegi bukit bintang, pegi Times Square dan jalan2 window shopping lagi, lepas tu pegi tgk wayang cerita I Love You, Beth Cooper. Kelakar jugak ar tapi tak best banyak sangat potong scene. Entah apa2 entah.

So, sampai masa untuk berbuka dan kitorang macam lambat sangat carik tempat berbuka sampai semua tempat penuh giler. Last2 pegi Subway saje. First time kot aku pergi Subway. Aku macam bapak jakun giler tak tahu nak beli apa, lepas tu kawan Nene explain macam ne nak beli, so aku sempat lah belajar macam mana nak beli. Mula2 kena pilih whether kita nak sub, salad, or wrap. Lepas tu pilih jenis roti, roti pulak ada 6 inch long dengan one foot long. Lepas tu pilih inti, aku amek steak and cheese, lepas tu pilih sayur2 an yang kita nak, lepas tu pilih sos, dah siap dan bayar. Fuhh! Berpeluh ok!

Lepas dah siap makan, mereka2 pergi Low Yatt, aku pulak mahu balik sebab aku dah macam tak tahan pakai baju sama lama sangat. Nak balik and berehat lah pulak. Sampai kat Bandar Tasik Selatan abang aku ajak pergi rumah dia. So malam tu aku tido rumah abang aku dan masa aku type entry ni, aku baru balik dari rumah dia dan sekali lagi I skipped work. Malas pulak nak kerja hari ni. Esok lah aku kerja. Huhu.

*korang cuba kira perkataan macam dalam entry aku kali ni. Banyak gila kan? Merepek gila ayat aku.

18 comments:

Just_najmiE said...

oh eipul, kau sgt comel.. hohoho.. ini ayat bodek ya.. hahaha..

EIPUL said...

kau memang lah. asek bodek saje~

wuu...

iekah said...

aku selalu bace entry ko and banyak ayat TERBELI,TERAMBIL, n BANYAK lg TER....

ko memg tershopping selalu kan eipul??

~aien~ said...

waa..!!
jelesnye tgk dye slalu gi mid..
sob3..

azzaliena suziantie said...

wow...
gile banyak aktiviti dalaam sehari..huahua

EIPUL said...

iekah, aku memang selalu sangat ter, tak tahu kenapa. wakaka

EIPUL said...

aien, jom ar satu hari nanti kita g sesama. wahaha

EIPUL said...

azza, kalau kau perasan ar, itu bukan satu hari tapi dua. LOL

Judiene said...

again, agak memenatkn mata aku nk abeskn bce entry ko neh
hahahahaaa
xphm pn ade, mcm2 tmpt ko pgi dlm mse sehari ek
mmg kaki jln btol r ko neh
heheheheeee
bley r len kali nk ajak ko kua mne2
heeeeeee~

HIZAMI said...

haha.

hebat k0.

hidup dipenuhi jln2...

n jln2...

ahakz~

EIPUL said...

judiene, haha, like siyesli aku memang suka bejalan. Alah, ikut kawan je. LOL

EIPUL said...

zami, nampaknye macam tu lah. haha

chipsmore said...

banyak2x pon...xleyh lawan perkataan kat new entry sy tu..ahaha :D

EIPUL said...

ye ke cik epal? jap ea saya datang. keke

syaf said...

comel sial

wey aku baru jer lepak kat midvaley awi khamis awi 2
buke kat citu

EIPUL said...

tu ar aku tgk gambar kat facebook. food court kan? haha, kalau lah ko pegi jumaat, mesti kita jumpa kan? ngee~

Ejay said...

ada nampak tak giant wall post GARNIER kat top level tuh?
i was there on Saturday.. huhu

EIPUL said...

oh ye? aku pegi hari jumaat ar. huhu. takpe nanti pegi aku tgk ea... LOL

Kolam Ikan Encik Eipul