My Tomey-Lotey Followers

Wednesday, September 23

What happens on my Raya.

*nak pi jalan beraya rumah orang. Huhu.

Hari pertama dah cukup bosan sampai aku takde mood nak ambek gambar ramai-ramai. Ayah aku aje yang semangat ambik gambar cucu-cucu dia, gambar tetamu-tetamu yang datang rumah beraya, dan gambar orang tengah melantak makan macam-macam. Aku macam nak request ambik gambar satu family tapi tiba-tiba aku rasa macam malas pulak. So, kalau aku ada mood nanti aku upload lah gambar-gambar masa raya first yang my father amek.

Basically, apa yang kitorang buat masa raya first adalah makan-makan, salam-salam, tunggu orang datang rumah, lepas tu ikut orang yang datang rumah tu pergi rumah orang lain pulak. Best kan?

OMG, totally macam sumpah bosan gila.

Lepas tu raya kedua pulak lagi takde apa-apa kecuali kitorang ikut rombongan 'Oy-marilah-kita-pergi-rumah-dekat-Siliau-pulak-nak?' yang totally disasterous tu. Siliau tu aku tak tau macam mana nak eja sebab aku eja ikut apa yang aku dengar saje. Maafkanlah aku ye. Dah, korang jangan nak banyak tanya pulak pasal Siliau tu apa sebab tak penting sangat pun tempat tu sebenarnya.

What happens masa trip to Siliau tu adalah my nephew tak habis-habis menangis dan batuk-batuk sebab mama dia lupa nak bagi susu which kitorang terpaksa dengar dia menangis OMG lama nak mampos sampai lah Mama dia datang dan kasik susu dan masa tu memang happening gila la dalam kereta dengan my parents quarrel lepas tu my other nephew and niece bising macam dekat funfair. Seriously aku memang totally pening gila masa tu.

Ok, aku rasa macam malas nak teruskan pasal what happens masa my Raya sebab tak banyak benda pun nak cerita. Haha. K lar guys, aku nak teruskan telan semperit dan corn flake madhu. Doakan aku berjaya.

4 comments:

azzaliena suziantie feisal said...

duit raye duit raye
hahhaha

EIPUL said...

ko la kena kasik duit raya kat aku. Hehe

HIZAMI said...

haha.
bese r.
raye yg klise.
0wez ulang tiap2 taw0n.
da besar, m0od nk raye da kurang.
mmg b0san la...
hmmm...~

EIPUL said...

zami, tu ar. Lama-lama raya dah tade rasa apa-apa dah. Huhu

Kolam Ikan Encik Eipul