My Tomey-Lotey Followers

Thursday, October 22

Akak, ngape buat saya gini?

Dear Akak Beyonce,

Saya dapat tau yang akak tak jadik datang Malaysia hari Ahad ni dari kawan saya. Saya sedih, kenapa akak tamo datang Malaysia yang indah ni? Malaysia ni apa kurangnya akak? Saya penat tunggu sebulan dengan penuh sabar sebab saya memang dah lama berhajat nak jumpa akak face to face, tapi kenapa akak buat saya lagu gini? Akak ni memang ar. Sampai ati akak tau! Oleh sebab itu, saya nak pegi refund tiket konsert akak, saya tak kira! Akak dah buat saya sakit hati gila-gila. Saya nak pegi shopping beli jaket cantik dekat Forever 21.

Padan muka akak. Ok lah akak, saya malas nak cakap banyak2 dengan akak, saya ada lab report yang nak disiapkan ni. Bye.

Yours truthfully,

eipul


Surat kat atas ni aku nak kasik dekat Beyonce tapi tiba-tiba rasa malas pulak. Huhu. Aku sebenarnya minggu ni sangat sengsara sebab aku hadapi satu outbreak yang severe. Perut aku diserang bakteria jahat sebab aku pun tak tau kenapa. Aku rasa aku tak ade lah makan sampah atau pun telan berdozen lalat sampai perut aku meragam macam ni. Ko tau? Pagi tadi saja aku dah ulang alik pergi tandas dekat 10 kali sebab tercirit. Aku sirius ni.

Bukan setakat perasaan ingin tercirit aje yang menghantui aku, perut aku pulak sekarang ni memulas-mulas macam nak deliver baby kembar tau. Sakit gila macam rasa nak pengsan 2 kali.

Dahlah kelmarin aku pergi ikut diorang main basikal sampai aku pun dah nak pitam. Aku tak pernah ada rasa nak pitam tapi itu hari memang betul-betul sirius sampai mata aku ting tong tak dapat nak lihat keadaan sekeliling dengan jelas. Sial betul. Dah lah. Aku tak tau nak tulis apa lagi. Semua dah macam mengarut gila.

Dan oh, tolong lah, mana-mana company yang terasa nak amik aku praktikal sem depan please contact aku segera. Aku dah pening nak fikir untuk hantar resume ni dekat mana lagi. Huhu


24 comments:

niesz said...

ala..ciannye..tp asal lak ek beyonce x jd dtg..huhu..jgn sedey2 k..
emm..sakit perut??mkn mcm2 kot..niesz if mkn bnda campur2 ni slalu kene cret2..hihi..

EIPUL said...

tu ar.

entah aku makan apa dah tak ingat.
tak tau nape beyonce tak jadik datang. Teruk betul hoho

iyllienaz said...

erk..cirit birit??sian betol..
lagi kesian sbb xdpt tempat prac lagi..cepat2 cari nant xgrad klo x pactical..

EIPUL said...

good news is aku dah dapat tempat prac!


baru kejap tadi kawan aku bagitau. Hehe. Bestnye!!!

ayin jemin said...

memg la beyonce ni..huhuhuh
xpa sabar ya.
eh cian eipul sakit...ni mesti keracunan mknan dlm perut.
apapun, reht2 k
:)

EIPUL said...

thanx ayin, aku sudah baik skrg. Hehe

syaf said...

sengal lah ko ni eipul...
hahah....ko makan sampah kot 2 yg ko x perasan..
yg kp pegi beli tiket 2 sape suruh...
kan..ko bajet surat ko 2 beyonce paham ke?nan ado
ko nk praktikel yer...
ko g jelah kedai2 mamak kat area sini ke...buley ko tunjukan skill ko 2 kan..hahah

EIPUL said...

syaf, lor, haah, aku baru perasan surat tu dalam BM, mana lah dia paham ek? Haha
Takpayah kedai mamak, aku dah dpt tempat praktikal kat kajang. Yeayea. =D

Ferral Nic said...

gambo jantan tu adakah ko masa kita photoshoot aritu?? wakaka

EIPUL said...

nehi he!!! LOL

HIZAMI said...

hehe...

gud luck tyme anta resume!

gtew~

bile GO SEEN?

=P

EIPUL said...

zami, GO SEEN tu apa?
Haha.
Oh, yang model selalu buat tu ke? Kahkah. Aku dah dapat dah pun. Tak pergi interview. LOL

yaziith su anaz said...

ahha.



beyonce tapaham base melayu.
aku pon terbace gak die xjadik dtg mesia.
then trus tingat ko.
haha.


btw,
aku dh dpt tmpt prektikal.
alas!
de gak makhluk sudi time aku.
:)))

EIPUL said...

yaziith, sama ar kita. Aku pun baru dapat tempat pektikal.
Finally!!!!


Haha. Best gile perasaan dapat tempat pektikal ni. LOL

lionteen said...

ala..
ciannyaa..
lionteen jd beyonce kamu je la..
hehe

EIPUL said...

lionteen, kamu boleh menari single ladies ke? Hahaha.
Boleh boleh!!! =D

Ejay said...

hahaha...

klako baca surat ko tuh.
ko budget Beyonce nak dtg M'sia? haissh... i doubt that can happen la bro.

btw, ko dah mintak refund tiket tu ke?

imHepPie said...

mampus la akak ko tuh kene beli dictionary khatam nak baca surat ko..

Ejay said...

btw, ko btol2 beli jacket Forever 21 tu ke bro?

semalam aku tgk fashion show kat Pavillion, Forever 41 & Forever 21

ada satu model pompuan ni ya ampun dah tua tp perasan gorgeous. kaki dia dah kering kecut... catwalk btol2 dpn mata aku plak tuh. bweekk!!

EIPUL said...

ejay, haha. Tu ar, rupanya memang tak jadik datang, jahat ar dia. Huhu. Tiket blom refund agi ar bro. Esok kot.
Haha, model tua tak sedar diri la tu. LOL. Best nye ko dapat tgk fashion show, aku tak pernah tgk. Huahua.

EIPUL said...

imheppie, padan muka dia, siapa suruh dia carik pasal ngan aku. Haha

lalink7 said...

siannye eipul...siap beli tiket lg tueh...huhuhu..

rajin tulih surat ek..asgment mst dah siap nieh...hohoho =D

Just_najmiE said...

masa aku baca kata Beyonce postpone visit dia kat m'sia, terus aku teringat kat ko.. hahaha..

ko sabar ja la.. pegi tgk cuci the musical ka.. haha..

EIPUL said...

lalink, haah, minggu lepas lagi dah siap lab report semua. *poyo jek aku. Haha

najmie, cuci the musical? Tamo! Aku nak tgk beyonce jugak!!! Huaaaaa

Kolam Ikan Encik Eipul