My Tomey-Lotey Followers

Sunday, October 4

Gua gian.





Tadi Najib junior gua ajak nyanyi lagu raya masa persembahan untuk sambutan raya kolej gua malam ni. Gua nak iya kan, tapi gua bayangkan crowd yang bakal muncul malam ni adalah sangat ramai dan mustahil untuk gua kasik performance yang tip top sebab gua pasti nervous. Jadi gua menolak. Tapi masalahnya Najib telah bangkitkan perasaan ghairah gua untuk nyanyi sial betul lah.

So, gua immediately ajak Bacit pergi karok dekat Jusco Cheras Selatan untuk balun lagu-lagu raya. Lagipun bukan apa, kupon yang gua dapat dulu pun masih belum guna. Kalau gua tak guna sekarang rugi pulak sebab due date dia dah dekat. Kebetulan kawan Bacit, Syaer, ada sekali stay dekat kolej so gua, Bacit, dan Syaer gerak sama-sama pegi sana. Hajat macam semangat gila gua nak nyanyi lagu raya kan? Last2, 4 lagu raya je yang mampu kitorang tibai sebab bukannye best pun nyanyi lagu raya. Kahkah.

Lepas karok gua sempat capai rantai seutas dekat kedai entah nyonya mana. Masa gua nak beli tu ada ke patut nyonya tu tanya gua nak beli berapa banyak rantai tu? Takkan gua nak beli 11 utas kot nyonya? Satu cukup lah. Gua nak buat apa beli banyak2 nyonya?? Gua bukannye kerja cop duit lah nyonya!

Tiba-tiba masuk Seed gua nampak satu jaket yang memang menggoda iman gua. Dahlah 70% diskaun, adoi gua memang tak tahan masa tu. Terus gua sambar bai.

Balik bilik kitorang lapar terus prepare dinner masak lauk kangkung belacan, scrambled egg, ngan kentang goreng. Sedap oh!

*entah apa-apa entry ni. Sory lah kalau terbuang masa korang baca benda tak berfaedah macam ni. LOL

18 comments:

penjenayah merah jambu. said...

menurut firasat akulah kan,nyonya tu nampak macam kau bapa beranak 10 kot.tu dia suruh beli sampai 11,satu untuk daddy,10 untuk anak-anak daddy :P










*ko ni gila karok heh?masuk akademi al quran lah weyh.eh,akademi fantasia. :P

EIPUL said...

banyak lah kau! Muka aku belum pernah wujud kedut lagi tao!

kehkeh

imHepPie said...

blawan karok ngan aku jom...

aien~s corner said...

haha.. aien bru karoke itu ari..

de gak g kedai baju ri 2, uish.. mmg xthn godaaannn...huhu

Mohd said...

Semoga tidak gemuruh (: .

yaziith su anaz said...

ko memang gile.




tapi aku pon baru pas bantai karok ngan iekah kat parkson kuantan neh.
skang tengah online kat kfc.


:)))

ayin jemin said...

eipul budak mktb ke?

azzaliena suziantie feisal said...

pegghhh
kau kalo xmenyopping xsah doee
hahaha

iekah said...

yaziith bantai nyanyi lagu gadis ayu kot.

hahaha.

bergetar ketiak aku dengar die nyanyi.

Ferral Nic said...

wahh!!! ko dan "Mr I'm Wearing..." memiliki entry yang sama....wakakakaka

Ferral Nic said...
This comment has been removed by a blog administrator.
EIPUL said...

imheppie, camne nak berlawan karok ekcelli? Huhu

aien, karok kat ne? Tak ajak pun ea. Haha

Mohd, gemuruh lagu faizal tahir tu ke?

yaziith, ko pon sama gile.

ayin jemin, erm, tak kot. Aku budak UPM lor. Hehe

azza, maafkan keterlanjuranku~

iekah, sirius??? Kahkah

Ferral nic, nasib baik tak sama tajuk ek? Wakakaki

niesz said...

ya!time to shopink after dpt wit raye..
hihi..

EIPUL said...

duit raya tak banyak pun. Kahkah
guna duit sendiri pulak kan.

shah_ariel said...

weh bli rantai..ko nk dpt surat cam aku ke..huhu

EIPUL said...

sharil, bak kata bacit, ko jangan pakai time g kelas, pakai time jalan je. Kahkah

JohanPrinze said...

hahahaha bila nk karoake dgn aku? haha

EIPUL said...

jom!!!

but now bz lorh. rasa tension giler sebab minggu ni penuh test. LOL

Kolam Ikan Encik Eipul