My Tomey-Lotey Followers

Sunday, October 25

Hidangan Mashikunya.

lelehan liur thai. Selera tak?
wuhoo!!!
...

Patutnya hari ni aku dah ada kat Stadium Nasional Bukit Jalil tengah menjerit-jerit menyanyi sama-sama dengan Beyonce dan menari Single Ladies ramai-ramai dengan semua penonton lain tapi nak buat macam mana, konsert dia sudah batal. So, aku segera main masak-masak dengan room mate lepas aku penat membuta tak ingat dunia sejak tengah hari tadi. Kitorang masak apa ko tau? Ada roti telur sebagai appetizer, sardin sebagai hidangan yam tuan utama, dengan semangkuk jeluk chicken bishop goreng ala-ala sauna. Sambil masak sambil menyanyi lagu-lagu Beyonce sampai menangis-nangis. Over gila!

Sekarang aku tengah bahagia online dekat depan library. Terima kasih yang tak terhingga aku ucapkan buat pak guard fakulti aku yang poyo tak kasik aku online dalam fakulti tadi. Poyo gila cakap aku bukan student fakulti dan tak boleh online kat situ. Gila kan? Kalau aku bukan student fakulti, buat apa aku nak mintak online dekat fakulti tu? Nak online kena ada password, nak ada password pulak kena jadi student fakulti. Malas nak layan orang macam ni tau. Buang masa aku je. Huhu.

Dan sejak dua hari lepas, aku tak baca apa-apa sangat ni. Nak mampos exam berderet minggu depan, mati lah aku. Nasib baik aku tak jadik nak ikut Nene pegi melancong ke tempat peranginan Genting Highland hari ni. Kalau tak aku bakal tak buat apa-apa sebab asyik dengan berseronok. Tapi masalahnya sekarang, aku telah menjadi sedikit ketagih untuk tengok Boys Over Flower, F4 versi Korea. So how? Tengah2 nak exam ni lah aku macam orang gila habiskan semua episod cerita-cerita lagha. Gila lah!

Nah, amek kau. Budak gila nak gigit hidung ko, meh sini kalau ko betul-betul berani! Inilah maggi chaghe shaye. Anda bagaimana? Beshar punye!!!

19 comments:

W[A]NZAI said...

lyn boys over flower tym nk final??
hahaha aq buat cmtu last sem.kwn aq yg promote sgt2 cter tuh..nsib bek la lyn gak cter tuh.dat girl so cute maa..hahahaa~

Ejay said...

bwahaha...

klako la ko masak sambil nyanyi lagu kak B smpai nanges. gagaga.. can't imagine that.

btw, sgt sexy lauk2 itu ye. aku tergoda! nyum nyum...

EIPUL said...

wanzai, haah. That's y aku ketagih nak tgk. LOL

ejay, lauk2 tu sexy? Kelakar ar ko bro. Hihi

imHepPie said...

btol ke ko msk..aku cam x caya...

EIPUL said...

apa yang ko tak cayanye mimie? Betol la tu. Huhu

syaf said...

ape yg penting muke ko tetp promote kan...heheh

anyway ko ni pandai gler masak..
suke lah aku tengok..buat aku jadi berselere n sgt lapar tahap gaban khinzir...so bile kah anda sudi menjemput daku ke rumah anda untuk makan masakkan dikau..aku mau testt

ayin jemin said...

sedp woooo
mknan ko masak eipulll
memg poyo ko myamar bukn warga sana..adoiii
hahahaha

Judiene said...

aiyoOoOO..
itu mkanan sggh sedap la aku tgk
da la xbekfes ag neh, bru bgn la ktekn ahahahaha

weyh, ape kte arini, tuk ubati luka ko xdpt jmpe beyonce, ko nyanyi lagu die, jgn stop.
ahahahahaha
ko mandi nyanyi, ko berak pn leh nyanyi
hehehehehe
ok x??

Just_najmiE said...

aku tak terliur pun tgk makanan ko, so how?.. hahaha..

weih, boys over flowers sumpah best gila!! ko tgk la weih.. (jadik setan jap.. muahaha!!)

░♥si lampu neon♥░ said...

mcm lasagna..tapi bunya tajuk ko da mcm penyakit chikunguya...heheheh

iyllienaz said...

good luck exa..rugi nya x g genting..haha

EIPUL said...

syaf, tq, ko nak datang kolej aku ke? Bila? LOL

ayin, aku tak nyamar pun, pak guard tu yang memandai tuduh. Huhu

judiene, wahaha, bagus gak cadangan ko tu. Nanti aku try ea. LOL

najmie, sampai ati ko cakap gitu. Haha. Haah, dan aku dah habis tengok pun cite tu. Memang best gilak.

neon, hahaha. Aku baru terperasan. =D

iyllienaz, dah banyak kali pergi, so macam tak kisah dah. Haha. Lagipon exam dah dekat. Malas nak bejoli-joli lagi. Huhu

yaziith su anaz said...

muke ko xcam student.




sebab tuh xley masuk dlm fakulti.

EIPUL said...

ko nak kena sepak ke nak kena cubit kat ketiak?

niesz said...

wah!pndai nyer masak..ley thn ek..emm..teringin lak cam nk rase roti tu..
gud luck ek exam ni..do d best!

EIPUL said...

tq niesz. Hehe

HIZAMI said...

ahha.

takpe la.

bey0nce bz tuh.

die nga belajar resipi tel0r g0reng nak masak t0k jay-z.

kan?

ahha.

anda sgt hebat memasak!

kag0m~

yaziith su anaz said...

bakpe epul garang ngat??





tayahla cabut bulu ketiak aku.
bukan lebat cam ko pon.

EIPUL said...

zami, bagus betul beyonce belajar masak telur goreng. Haha. Entah2 dia dah lagi advance dari aku kot, dia belajar masak telur penyu berlada pulak kot. Hahaha.

yaziith, mengong! Haha

Kolam Ikan Encik Eipul