My Tomey-Lotey Followers

Saturday, December 26

Everyone needs to update themselves.

**craps below are unnecessarily reliable. Kalau aku, aku malas nak baca sebab buang masa. Ive warned! *wink*

Dear belog tercinta,
Sekarang ni aku tengah dengar lagu Lady Gaga sambil taip entry useless ni. Ayah aku nak datang ambik aku kejap lagi so better aku buang masa sekejap sambil merapu-rapu dekat dalam belog tercinta. Banyak benda yang aku tengah fikir sekarang ni contohnya macam mana aku nak bawak motor balik Serdang esok. Dari Jelebu straight pegi Serdang. Korang mampu? Aku terpaksa sebab kalau tak nanti aku kena pegi praktikal jalan kaki pulak. Haha. Merepek gila. Lagipun, kalau aku bawak motor senang sikit sebab praktikal 6 bulan kot. Mampos berlelah nak habiskan 6 bulan berpraktikal. Benci gila. Kalau aku kerja kat mana-mana tempat, aku dah boleh kumpul RM8000 kot untuk 6 bulan. Hoho. Praktikal ni buat aku lagi serabut sebab aku langsung tak de idea macam mana this practical would be, will it be so easy or would it be like hell-ly, God knows best. Pasal praktikal ni satu hal, lagi satu hal, result exam aku yang teruk macam lahannnatts itu siapa mahu jawab? Padan muka aku lah sebab belajar main-main. Kadang-kadang bila aku fikir balik hidup aku sekarang ni macam craps, tak terurus, bosan dan takde warna. Nak give up on it, macam budak tak de agama pulak nanti. Tu lah. Entah apa-apa. Kawan aku kata I need to repent, ask for salvation sebab dah jauh lari dari garis keredhaan Tuhan tapi I don't know how to start. Ok. Sedih kan? Opp!!! Tarik balik muka-muka simpati kamu sebab tolonglah jangan. It would make me look even more pathetic. Kenapalah kita kena ada banyak masalah? Aku banyak kenal budak-budak yang happy sentiasa, tak pernah nampak ada masalah pun. Teringin jugak nak jadik macam tu. Haha. Bodoh. Sial sedih doh semua ni. Haha. Kadang-kadang aku malas nak fikir semua ni kan, so aku buat tak tau aje. Konon profesional lah kan. Padahal kalau duduk sorang-sorang selalu rasa nak nangis je sebab tensen. Tapi kalau aku dapat solve masalah-masalah ni semua aku memang rasa syukur gila lah. I don't have anyone to hold on to. Every single problem aku keep to myself. Kesian kan? I don't easily tell anyone about my personal life. Bahaya jugak sebab kalau banyak sangat pendam mungkin boleh meletop berkecai bila-bila masa. Aku sebenarnya sangat fragile. Sangat sangat. Dan bila something timpa aku bertubi-tubi of course I cant deal with it. Ahh bosan lah borak-borak macam ni. Haha. Oklah belog tercinta. It's my time to say bubbye sebab I got to go elsewhere skrg. Thanx sebab sudi dengar isi hati aku ye. Lain kali I corat coret lagi dekat sini. *kelip mata*

13 comments:

Ejay said...

aku baca smpai khatam ye... huhu

u wrote this?

niesz said...

tul2..jgn simpan lam ati tu lame2..nnti bernanah..bahaye tau..
eipul cite r kat member2 yg eipul pcye sal masalah eipul..x la terbeban sgt nnti..

ichiban | いちばん said...

aku x gigih nak baca la.. apa ko merepek ni.. wat esei.. haizzzz...

aku sempat baca sampai dear belog tercinta,.... hohoho

iyllienaz said...

haih..bro, smua org pon ada masalah tesendiri..mayb kt tgok luaran org tu sntiasa bahagia n happy, tp hakikatnya kite xtau ape yg tesirat..chill bro..come on..give ur best in everything..i really have faith in u..

░♥si lampu neon♥░ said...

aku pon nak dekat berpraktikal nii hurm takde modd laaa

wanilizzie said...

epul.. teman aku balik wey.... contact aku asap~~ aku balik ahad pagi..

p/S: abai kan jer lah msg ni kalo ko baca msg ni time ko dah kat upm..

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN

tq!

syaf said...

lorr ciannyer ko...
pe r ko ni...ape gune nye aku yg ting tong ni ha???
kalu de probelm ko cite jerk kat aku..kat sini bley ym bley fb pown bley...2 pown kalu ko caye kat aku...hehehhe

yaziith su anaz said...

ya'ah.



*buhsan.
tererla ko.

Judiene said...

wah eipul
ckp sorg pn ley nangis ek??
jgn sedey2
kalo takmo sedey, jenguk2 la blog aku selalu
ehehehehehee

Just_najmiE said...

happiness is a choice.. cheer up k.. (^^,)

~gOSsiP BoyZ~ said...

sabar bebanyak..everyone ader probs mag2..kalu takder probs bukanlah manusia namenyer.tak gituh..btw,jumaat neyh jadik taou..!!

HIZAMI said...

ahha.
lame x singgah bl0g k0.
huhu~
well, aku p0n nmpk je hepi.
tp inside...
k0mfem ade mslh.
sume 0rg ade mslh.
s0, juz live ur life k?

Kolam Ikan Encik Eipul