My Tomey-Lotey Followers

Sunday, May 31

'DISASTERS'

Adoiyyy!!!

I don't know where to start dude!

Okay, yesterday was a total disaster! Really terrible disaster...
Woke up at 9.18 am, which is the first disaster ever... knowing that I have to be at work as soon as 10.00 am, late, paycheck'll be in deep trouble!
I bathed really quick, like really really quick, tossed a 'lite-lite' bath i guess...
OMG!!! i totally forgot... my bike's tank is empty!
I need to refuel or else I might end up stuck in the middle of God-knows-where...
Hurrily, I went to the nearest petrol station...

Only 300 metres away, I soon realised the back tyre gave out! [must've been some shits on the road that did this eventually!!!]
I panicked! adrenaline pumps way too fast! Oh craps! I'm running out of time! 9.50 am already!!!
2nd disaster!!!

I tried to pump in some air into it, but it doesn't help anything...
So I tried to call some few friends, try to seek some pity favor...
Oh! My friend do have a bike tho...
So, i called him and ask for the key, send my bike back to parking lot, take his bike [which is totally a vintage, hideous looking yet so damn heavy]


Oh great! and the tank is pretty empty! fine!!!
3rd disaster!!!

I am so furious, head on to the petrol station with speed,
yup!!! really speeding with it! fueled his bike, then start the engine and...
Preng Preng Preng - kecepeh~
The bike broke down!!! OMG! Holy sh*t!!!
Everyone was like staring, and none of them intended in helping...
It was like the coolest thing ever! Damn it!
Is there any other shenanigans waiting for me later on??!!
4th disaster in a row! Really cool!!!

I tried to call some few friends, again!
Nope! It's not helping! [few friends can't help that much, since they're not that good in fixing broken down bike for corn sake!]
So I tried like all-out, press some few switches on the vintage scooter, start the engine again and again...
after a while, it started!!! ... and that moment was a real miracle! I don't know what to do...
I was like, thankGod for a few times, Alhamdulillah, the bike is alright...

So I was speeding again, this time I reached 120 km/hour, like a real bitched-like speed... it feels good... trust me!
I was so damn late, that I got red on my punch card...
Cool!

The chores at work? Don't ask me! That was like a whole disaster wrapped in one and put a ribbon on it! The people involved? real bitchy i guess! got one with a bossy attitude, some pathetic hypocrites, the one with lack of smile,
I guess not all of them are badass, few were awesome... treated me like a real friend. Phew~

Nope! The disaster aint end yet, it just initiated purrrr-fectly...
I've got to wait for them hypocrites, bossy 'friends' to finish the chores before I can head back home, that's the fifth disaster I guess!
And oh, the vintage scooter broke down... again, thankGod the moment it broke down, I was at the guard post of my college, like another 500 metres to the parking lot... great!!!
Sixth disaster in a row was it?

I ended up pushing that damn vintage scooter straight to the parking lot, consuming a whole lot energy, until I was hungry like 'homeless-hungry' i can say...
Sweat like a buffalo for corn sake, OMG!!! God knows best what I felt at the moment! It was a blast! A total blast!

The day wrapped up with me having a pillow talk with some friends,
watching few tv shows while eating curry maggi mee,
oh, and it was akim's performance I watched,
until I fell asleep at God-knows-when...

HAIH!!!

Hipokritas! Tiada Maaf Bagimu!


Ko pernah tak rasa, eh budak ni baiknya~ ... dia sanggup teman aku makan n wutsoever, tak sangka plak... , eh budak ni best ar - sangat funny; best ar kawan ngan dia, dia sangat kool owh...

until u realized, they'r not like that anymore... it was like, dgn ko dia baik gler... tetiba datang kawan dia yg lain, terus dia layan ko cam useless things...



tau tau je, korang ter-left out, dia perlekeh ko macam lah ko takdek feelings... , ko try nak mingle, macam ko try fikir positive things pasal dia, maybe dia tak berniat buat macam tu,
ko jugak dah try nak into diorang punya conversation, tapi diorang tak layan... jawab pun nak tak nak... ko always try nak baik2 ngan diorang,
tapi tak boleh, sebab jelas nyata yang dia hanya HIPOKRITAs, depan ko jek arh dia baik sengal! ko tak yah caye lagi ngan sandiwara bodo dia tuh!
just go on with ur life, takyah layan orang macam tu! BOO!!!

WOW! life is hard tho...



Pening kepala gua fikir!!!

kadang2 aku terfikir, susah jugak nak cari kawan yang betul2 adalah kawan...
kadang2 terlintas dalam otak aku ni, perlu ke diorang buat macam ni kat aku?
cuba kalau kawan diorang buat camni kat diorang? sedih tak diorang?
musti ar sedih en?

rasa macam nak bersendirian saje... , it was like better than dikelilingi ngan useless craps... apa fikir kamu?

[sory entry ni emo sikit, bukan selalu kan nak buat entry yang stok2 feeling abes ni]

Tuesday, May 26

Auntie Samseng Bukit

Petunjuk:
ASB - Auntie Samseng Bukit
E - Eipul
S - Shakirin
KF - Kak Fizun

S: Hello, welcome... Is this all?

E: *prepare nak packing

ASB: *angguk tak ikhlas

S: *punch harga

ASB: eh, bentar ya! mau ngambil kard discount tourist... *selongkar beg dgn ganas

E & S: ...

ASB: nah!

S: Sorry madam, this card is not available anymore...

ASB: eh, ngapain sih? ya di kard itu kok tertulis Parkson. Ini kan Parkson? Masakan enggak bisa!

S: memang tak boleh guna sekarang lah puan...

ASB: eh nggak! Ini kard discount tourist 5% Parkson. Ini Parkson! *buat muka singa lapar

E: ...

S: Sebentar ye, saya call supervisor.

ASB: *membebel pebenda tah dalam endon

E: *teruskan packing barang masuk dalam plastik bag

ASB: hey, saya mahu beg kertas, barang saya udah lebih rm200 kan? lebih rm200 berarti kamu kasiin beg kertas sama saya!

E: ... [rasa nak kentut je skrg] *buat2 check ada beg kertas tak dalam laci, takde! terus menari salsa dalam 2 step ringkas.

E: Sorry ya ibuk, beg kertas nya udah habis. Tinggal yang kecil aja. [tetiba aku speaking endon]

ASB: Jangan bohong!!! Kok barang saya udah lebih rm200, wajarnya saya dapat beg kertas!

E: *cakap dalam hati - kok ye pun, ko takyah ar ulang byk kali kowt pasal barang ko rm200 tu, ko ingat aku hadap sangat ke tengok beg ko yang buruk and pilihan baju yg sangat geli tu? korek idung pun tak lepas! apatah lagi nak terberak! buat bising ngalahkan jutawan! padahal takat jutaria jek... poyo arh!

E: saya tak tipu. Betul paper bag dah habis. [malas aku nak ckp endon lagi, buat baziq ayaq liyoq ja no!]

S: Kalau puan nak paper bag jugak, puan boleh bayar kat kaunter atas ye.

ASB: kenapa saya harus pergi kaunter atas? Wajarnya kamu aja yang pergi ngambil paper bag nya di atas, bukannya saya! *buat mulut muncung macam beruang lapar

S & E: ...

S: (cakap ngan customer lain kat belakang) Sorry ye encik, boleh tak encik bayar kat kaunter atas? skrg kitorang tgh problem ar. Lama sikit kot. (cakap kat Eipul) eipul, ko tunggu sini jap taw!

E: *buat muka siyes + comey - jangan lama2 taw! [ok, silakan muntah darah sekarang jugak]

ASB: *membebel-bebel ngan anak dia.

E: *arh pegi lah mampos! ko bising apa aku kesah? aku duduk jek lah, jgn harap aku nak dengar makian ko. lagi baik aku duduk diam sambil fikir pasal kek tiramisu dan jugak kuey tiow goreng! motip?

............. lepas 15 menet, Kak Fizun datang ngan Shakirin

KF: maaf puan, kard tourist ni dah takley pakai ar sekarang.

ASB: ngapain? kok ini kan kard tourist Parkson? ini Parkson bukan?

KF: maaf, memang sekarang tak boleh guna kard ni puan.

ASB: *buat muncung baboon marah pulak sekarang, serius tak ley blah muka tak puas hati dia...

S: *packing barang masuk dalam paper bag

ASB: hey, kenapa hanya satu beg kertas aja? Aku mahu dua!

KF: maaf puan, kalau nak 2, kena tambah lagi belian sebanyak rm200 ringgit....

ASB: *buat muka penyek ala2 singa laut tgh tahan sembelit

E: *letak sticker kat paper bag

ASB: hey, nggak usah diletak benda itu, aku mau kasik sama orang!

KF: maaf puan, ini memang prosedurnya!

ASB: aduhhh!!! *terus membebel ngan anak dia lagi

S & E: terima kasih, sila datang lagi [ucapan dengan nada tak ikhlas]

ASB: *jeling tajam kat Eipul & Shakirin, pastu berjalan selaju penguin buncit yang patah lengan, memang muka tgh tak puas hati

Auntie Samseng Bukit ni memang kasik kitorang goosebumps.
Terima kasih auntie sebab sudi jadik bahan umpatan kitorang petang semalam.
Auntie memang the best!
selamat dah pun masuk dalam blog aku...
hahaha... tapi tadi memang penat o keje....
tak dapat duduk selama beberapa jam... ramai gler o customer... huhu.
Apa yg aku taw, setakat ni,
lunch aku adalah satu liter susu coklat ngan mexican bun.
Aku balik bilik, terus meraung sebab lapar.
Mungkinkah aku kena tukar
menu lunch aku menjadi sehidang Teppanyaki?
Atau pun korang rasa aku elok lunch ngan makan kuih Dorayaki jek?
Lapar kowt sekarang!
aku nak masak dodol sekejap.
boleh?

Monday, May 25

2 jam yg tabah

2 jam 10 menet ntah bape saat,
cuba tanya apek jual jam Rolex chokia kat Chow Kit sana tuh
aku pun tak sempat nak congak tadi...

aku menanti, dan terus menanti...
akhirnya, aku dapat gak keje itu...
thanx madam! really appreciate ur awesome favor...

[kisah lanjut akan daku post esok, itupun kalau aku dapat makan karipap sardin, kalau tak, aku postpone jek arh nak cite]

tomorrow, i'll be noted as a cashier of Alamanda's Parkson.
Wish me all the lucks in the universe!
LOL

xoxo

Sincere Gratitude

penat macam shit lah aku kena kemas bilik!!! adoiyy
sape yg ada career yg bersangkut paut ngan kerja2 mengemas2 ni memang aku tabik spring toink2 kat depan lobang idung diorang... siyes!

terutama sekali makcik2 yg keje jadik bibik, lagi2 bibik kat kolej aku ni ha... aku kalo boleh nak buat satu persembahan nyanyian solo lagu Justin Timberlake [like i love u] depan makcik2 ni, just untuk menghargai penat lelah diorang...
penat ko taw tak? haih!!!

sempena aku dah penat kemas bilik ni, aku rasa tetiba nak buat sincere gratitude penting untuk makhluk2 yg menetap kat bilik aku ni.

Kepada semut2 yg rajin singgah kat balang gula dan sos cili Aminah Hassan aku, terima kasih, sebab korang, aku jadik sewel... korang memang buat life aku miserable.
Sebagai balasan, aku picit kawan2 korang sampai pengsan tekuar taik. Some of u sempat lari, aku ucapkan tahniah sebanyak sepuluh kali... Korang aku cadangkan buat latihan untuk sukan olimpik yg akan datang, acara lari bersilih ganti. adakah mahu? kalo serius nak jalani latihan insentif, aku ada number telefon Alex Ferguson [aku tak pasti dia ni terlibat ngan acara sukan olimpik atau tak]

Kepada cicak2 yang suka datang kat meja study aku ni, terima kasih bebanyak, sebab korang, aku terpaksa bersihkan butiran nasik berbelang itam putih yg korang selalu tinggalkan atas meja aku. perasaan aku terharu masa aku terpaksa kemas segala tinggalan korang. owh, tak lupa jugak aku berterima kasih kat korang sebab selalu buat kejutan kat aku masa tgh type blog, korang keluar secara tiba2 entah dari mana, aku memang terkejut. sumpah! korang boleh berlakon dalam cite seram david teo taun depan. ada kawan korang terperangkap dalam cawan atas meja ni, tak dapat kuar, so aku dgn baik atinya pergi amek air panas dalam water heater dan curah kat atas kawan korang. niat aku nak menolong dia kuar dari cawan, tapi dia dah tak bergerak, so aku pun buang jek dia dalam longkang. aku harap dia bersemadi ngan tenang kat situ. kalo korang nak, aku boleh bawak korang g jumpa dia utk kali terakhir... mahu? aku ada contact imam surau terdekat suruh buat talkin, tapi dia tak datang2. agaknya dia tgh bz tu. takpe jap gi aku miskol dia lagi sekali.

kepada nyamuk2 yang bila senja mesti datang tgk2 kan aku kat bilik ni, terima kasih, sebab korang badan aku banyak bintat. merah2 macam kena gigit kerengga. korang memang the best. darah aku memang sedap kan? sampai sedut sekali masih nggak cukup. cuma budi baik korang je yang aku belum balas. takpe, nanti aku try beli spray nyamuk, korang kan suka ngan perfume tu kan? kan? pengsan sikit tu takdak hal lah kan? kan? wtf

heyy yeah!!! [gaya stacy]

okay, let me regain back my sanity...

demmit ar diorang neyh, hidup aku faktap bila diorang ada kat bilik ni.

anyhow, aku nak cite aku pegi jejalan lagi ngan eqal n paan semalam. kitorang g karoke, g shopping kat sg. wang, g pavi sekadar window shoping, aku dah pasang niat nak beli ada satu sweater kat zara. siap lah ko, dapat duit nanti, aku carik ko sampai dapat!

jap g aku nak g carik keje...
doakan aku dapat keje yang gaji lebih rm5k taw... supaya aku boleh shopping sakan n g melancong kat Alaska... saja nak tgk kehidupan kat sana and amek sample bakteria yang idup kat situ untuk dibuat kajian pensampelan bakteria. hoho

p/s: kalaulah semut tak suka benda sweet cam gula dan lebih prefer menghurung tahi lembu, that would be sweeter. kalaulah cicak tak keluarkan tahi belang2 itam putih sebaliknya dia lebih prefer kuarkan tahi yang warna pelangi dan tidak jijik, aku akan bela 8 ekor cicak dewasa dalam balang yang cantik dan buat dia seperti ikan laga yang disimpan dalam akuarium. kalaulah nyamuk tak suka gigit orang and isap darah dan lebih prefer gigit kucing dan isap darah diorang, aku akan bertepuk tgn bersama monyet peliharaan uncle Harun. kepala lah hotak!

p/s 2: aku tak suka kucing sombong. kalo aku panggil siap jeling. bila aku datang dekat, lari lintang pukang. nak aje aku kasik sedas pelempang kat dia. ingat ko tu cantik sangat? aku tak hadap lah nak pegang korang! aku suka becok. becok seekor kucing manja yg comel. bila aku mengiow, dia akan balas balik ngiow-an itu. becok, u r the best. kalau mak aku kasik aku bela kucing, aku akan pilih kau becok! sumpah!

Saturday, May 23

:::Just Dance bersama Ellyana:::

"Lady Gaga adalah peminat aku nombor satu. Hell yeah!"
"Aku adalah peminat Lady Gaga nombor satu. Hell yeah!"

sila pilih frasa mana yang benar.

SALAH!!! [tetiber]

jawapannya kedua-dua frasa tak betul.
yang betul adalah aku minat lagu2 Lady Gaga seperti Just Dance, Poker Face, Love Game, Paparazzi, Money Honey, Fashion, I Like It Rough, [eh, penat lah nak tulis semua!]
senang cite aku minat semua lagu dalam album The Fame tuh. Hambek ko!

bukannya ada apa2 yg serius sgt pun macam tahap aku pernah kena langgar ngan ungka sebesar cipan sihat atau bergesel tangan ngan Bangladian berbulu tebal,
[bau diorang pun bleh tahan gak, hamis berlemak krim disukai ramai]
aku tgh dengar lagu Just Dance tadi, tiba2 kawan aku mesej ajak g clubbing,
perfect timing lah kowt,
bak kata orang, jadik kupu-kupu malam sekejap kat Bukit Bintang...
[sila ber-perhatian skrg, i'm not a saint... jadi kekadang aku join lah kawan aku pergi tempat2 macam ni, sekadar suka2]
tapi aku tak minum kincing satan k, aku still ingat Tuhan...
[ok, silakan beristighfar reramai, pompuan silakan lari skrg capai telekung, jgn lupa ambik wuduk sekali]

so, kitorang pergi...
sumpah bosan sebenarnya g tempat camni...
Thumpa-thumpa,
beat dia kalau letak nenek korg yg uzur duduk kat tgh dancefloor tu,
dia mungkin sempat menari satu saat je... bleh termeninggal jantung gugur. siyes!
sakit telinga kowt dgr beat kat dalam tu,
silap aribulan, Tuhan nak balas, telinga korg kuar nanah suddenly...
siapa nak jawab? wakaka...
actually, ada Ellyana sekali kat dlm club tu masa aku pergi...
she's so~ pretty.
Teringat aku masa aku keje kat Carrefour Midvalley suatu ketiak, oops salah eja, ketika dulu...

Aku merupakan seorang cashier. Semua orang nak bayar dekat aku
[of coz ar dah namanya cashier kan?]
Sampai satu tahap aku bosan ngan keje ni. Sumpah bosan giler.
Macam shit. Melayan kerenah manusia.
Ada yang baik oklah, dapat yg mulut stok hanyir
[bukan yg tak gosok gigi waktu pagi tu lah sengal!]
mulut puaka, marah tu, marah ni... wow, tensen tak tekata...
pernah sekali aku bengang, aku gigit kepala diorang sampai berlubang macam bola bowling...
[ok, aku tipu]

So, ada satu hari ni,
aku cuba nak jadik seorang cashier yg baik...
[tu pun lepas supervisor complain, service kena ngan senyuman, bla bla bla]
aku pun senyum bagai nak gila... dah habes punch, aku ckp terima kasih...
org maki hamun aku, tetap aku senyum...
sampai aku rasa nak nyanyi lagu 'senyum' sambil bergelek inul...

'Senyum, kepada semua, senyumanmu, amatlah berharga'

wtf,
tetiba ada sorang yg sgt familiar datang bayar kat kaunter aku...
puas aku fikir...
Angelina Jolie? tak logik... emm, makcik Kedai Ubat Ah Guat? wtf

damn it, Ellyana rupanya...
aku terus gelabah lelabah...
aku minat gak ngan Ellyana ni... molek, kalis rindu, okla~
bila dengar lagu dia, terasa macam nak makan maggi kari sambil tgk ultraman nexus...
jantung aku, dup dap dup dap laju...
tak taw nak buat apa...
pastu aku beranikan diri tanya dia,

"awak Ellyana kan?" [wtf? soalan apa ni?]

"aah... hehe" dia kata...

pastu aku macam kena possess, terus capai kertas resit kosong, amek pen,
"nak autograph awak bleh?"

"boleh je... nama awak?"


owh, waktu tu dia sangat cantik...
putih gler... senyum memang menawan... [enuff!!! over pulak]
dia datang ngan kawan dia... barang yg dia beli?
owh rahsia, kalau aku gtaw, aku boleh dapat malu-malu kucing...
senang cite, brg pompuan...
budak2 lain makan hati tgk aku dapat ambik autograph Ellyana...
supervisor aku buat muka penyek, ternyata dia jeles...
naseb baek lah time keje takley bawak henpon...
kalo tak da lama aku amek gambar ngan dia...
hahaha...

sebelum tu, sheila majid pun pernah datang bayar kat kaunter aku...
fuiyohh, kaya kowt, kredit kard dia platinum...
haha

p/s: aku tak dapat bygkan kalau Leona Lewis atau Taylor Swift datang byr kat kaunter aku masa tu... wow!

Thursday, May 21

ROKOK

Tadi aku lapar. Aku pergi makan ngan kekawan. Sekarang aku dah kenyang. Wuhoo!
Bila aku kenyang, aku happy. Sekian.

hehe...

sebenarnya aku nak cerita, terasa bagai left out tadi semasa keluar makan.
Yelah, aku baru bangun pukul 7.30 pm tadi, itupun lepas tersedar dari mimpi dahsyat,
aku didatangi seekor kambing yang pakai trench coat biru muda,
dia ada pakai shades coklat, dia cuba culik aku dan bawa aku ke planet kandang kambing.
Aku meronta-ronta bagai nak gila, sewel kowt duduk satu kandang ngan kambing...
Adrenaline pumping really hard,
Sedar-sedar katil dah basah...
[dek peluh, bukan kencing okkay!]
Aku pandang kiri kanan, risau plak kan aku dah kena bawak g kandang...
naseb baek aku still dalam bilik... haih!
[cukuppp!!! bosan dah kowt nak merepek]

okay, start balik ngan rasa left out tadi...

kawan2 aku ajak g makan luar. aku berat ati nak pegi. kepala pusing. pegi jugak ar, lapar karang bakal kundang kes naya pulak kan...
so, masa tgh tunggu makanan siap, macam2 ar topik yang dibualkan. Semuanya yg aku tak minat nak mencelah.
topik yg paling menyentuh hati nurani aku ialah makcik menagih simpati kasih syg khalifah bumi dan duit-duit yg mereka ada.
[cian kat makcik tu, buta, jual tisu, kawan aku hulur sikit kat dia]
[jangan tanya nape aku tak hulur, tanya makcik tu nape dia tak mintak kat aku... haha]
yg peliknya makcik tu ada PR yg tolong dia pegi sana sini. pelik jugak, PR dia cukup sifat, takut duit makcik tadi dapat kat dia. mintak simpang! huhu

pastu topik bertukar, pergi kat rokok pulak. aku nak mencelah, tapi mood ting tong still tebal.

Sorang initiate topik. Tanya kat kitorang, apa dapat ngan merokok.
Sorang jawab; nampak macho cikgu!
Sorang kata; cikgu, saya dah cuba sume jenis rokok! [dengan hidung sekembang donat menjawab dengan yakinnya]
Sorang tambah; merokok boleh hilangkan tensen... terima kasih! [stail alleycat]

Aku dalam hati; nak cakap ke tak ek?

wat's in my mind was like...

cadangan pemberian pendapat untuk topik rokok nombor satu.
[aku pernah merokok. aku curik sebatang rokok atuk aku, pastu bawak lari masuk dusun. Panjat pokok rambutan, terus isap kat situ. sedut sepam, batuk berdekah-dekah.
paling malang tgh sedut2 tu, aku kena gigit ngan kerengga. tensen betul. last2 badan sakit, peparu rasa senak. tu yg aku taw pasal rokok. sekian]

cadangan pemberian pendapat untuk topik rokok nombor dua
.
[sepupu aku perokok tegar, sejak sekolah menengah. mak dia, yakni maklang aku cuba banyak benda nak kasik dia tak merokok lagi.
paling extreme, ada sekali tu, dia pernah buat larutan-aku-takkan-merokok-lagi-i-promise untuk sepupu aku. substance yg dia letak dalam larutan
itu adalah tembakau, garam, cili api, air kopi dan beberapa potong puntung rokok. sepupu aku demam seminggu lepas minum benda pelik tu.
dia pun tandatangan memorandum perjanjian ngan mak dia, untuk berhenti merokok. Biol kot kalau kena minum larutan-aku-takkan-merokok-lagi-i-promise tu sekali lagi]

cadangan pemberian pendapat untuk topik rokok nombor tiga.
[along aku tipu mak aku. dia kata nak berenti merokok, tapi dia merokok senyap2 dalam tandas. mak aku dapat tau. mak aku seorang extremis, sila ambil perhatian.
lepas along still tak mengaku merokok dalam tandas, mak aku capai segenggam cili api yg dari jauh nampak membara pedas tu, lantas gomol mulut along ngan semua
cili api tu. yg aku taw, along dah tak macam along. aku dah macam duduk serumah dengan bangsa kulit hitam. bibir dia tebal sial! bengkak semacam,
macam kena gigit ngan monyet. Kanye West punya bibir lagi mungil kowt.]

ThankGod order kitorang siap akhirnya. Masing2 dah senyap sebab over kowt tgh makan nak membebel lagi... haha

Kesimpulannya, aku kembali lapar sekarang.
Aku pun lantas menyanyi lagu Paparazzi bersama-sama Lady Gaga sambil menyikat rambut.
Siapa mahu cekodok? Sila angkat jari kaki sekarang sambil jerit hip hip horah!!!
Sekian, rokok dan cekodok bagaikan berima hebat. Kamu mahu rokok atau cekodok?
Saya kasik anda cekodok rokok inti kodok gemok, mahu?

p/s: rokok membahayakan kesihatan. Jauhi dadah dan kurangkan gula dalam minuman. sekian, nasihat dari persatuan belia-belia phnom penh.

At Last!

"At Last"

At last my love has come along
My lonely days are over
And life is like a song

Ohh yeah yeah
At last
the skies above are blue
My heart was wrapped up in clover
The night I looked at you

I found a dream, that I could speak to
A dream that I can call my own
I found a thrill to press my cheek to
A thrill that I have never known

Ohh yeah yeah
You smile, you smile
oh And then the spell was cast
And here we are in heaven
For you are mine at last

********************************

Juicy Beyonce's song lyric above is dedicated cutely to all my fellow course mate that took FST3202 during this super short semester.
May all of us succeed with flying colors...

At last,
the short semester is over.
All these mean we can go home as soon as now.
Bubbye guys.
I just dunno yet when to go back.
Wanna stay here for a little longer. Have fun and stuffs.
Ngeeeee~

********************************

Tuesday, May 19

Tadi aku pegi Mid atau terjoin rancangan sensasi Amazing Race?

eqal msg ajak g mid tadi,
lama kowt tak jumpa dia...

msg dia bebunyik macam ni...

"jom gi mid.bowling.arini murah cket.esok plak g genting.rabu g karok. nak?"

sebab aku excited, teharu ada sikit,
al-maklumla aku da bekurun kowt tak jejalan...
[padahal tak sampai seminggu lagi pun]
aku terbaca msg tu mcm ni...

"jom gi mid.bowling.arini murah.esok plak g genting.lepas bowl kita g karok plak.nak?"

perkataan karok tu memang sensitip.

"wokeyh!!! teh tarik kurang masin satu!!!"
[tetiberr!!]

wokeyh eqal, takdak hal lah! karena karoke, aku sanggup kuar.
suka! suka!

sebab excited ter-overdose, aku terus menari salsa sambil makan keropok Super Ring dalam bilik.

aku bersiap. pakai cardigan segala-mala. perfume arini Burberry.
suka! suka!
sempat jugak lah aku habeskan tgk separuh cite x-men. awal lagi katenye.
mid dekat jek kowt! naik komuter watsoever, dah sampai.

aku capai kuda, terus kayuh sampai stesen komuter.
kasik satu paket jerami padi, supaya kuda tadi tak lari.
then, terus head ke Mid menunggang komuter.
ada seat kosong. aku duduk sebelah sorang pakcik. muka dia ada iras mahatma ghandi.
tapi more edgier. more to komuniti asli gunung nepal.


haih!

pepaham jek ar, dalam tren kita bakal duduk berhadapan ngan orang2 yg tak kenal.
jadik, aku tak selesa, takut bila aku pndang diorang, diorg pandang balik. muahaha.
untuk elakkan aku tertgk muka2 diorang, aku pun belek2 henpon.
aku terus msg eqal.

"aku dalam tren ni. ko da sampai ke?"

dia reply "aku baru tunggu bas. ko da sampai nanti terus survey harga ea"

kucing betul budak ni. aku ingat dia da sampai~
rupanya aku yg bakal sampai dulu.

tetiba aku terbau sumthg. nak kata bau lasagna, tak jugak.
bau dia macam minyak bijan campur belacan goreng.
masam2 kepam orang selalu kata.
eh, tidak!!!
it can't be!!!
fushhh!
masam dia makin menusuk.
aku cuba suruh otak aku recall bau apa ni...
tu diah!!! aku baru teringat!
ni bau ketiak kepam lah sengal! owh, takde sape lagi suspek utama tak lain tak bukan uncle iras mahatma ghandi ni.
aku bukan nak tuduh. dah dia jek yg duduk sbelah aku. siapa lagi?
[eh, sila jangan pandang aku!]
aku bau burberry okkay! please recall tadi aku pakai perfume sebelum keluar.
terima kasih pakcik, sebab pakcik, hidung saya terseksa. :p

ok, cukup pasal ketiak.
lambat plak nak sampai Mid.
so aku pun belek2 henpon lagi. aku baca msg2 yg ada.
kalo tak penting, aku nak delete.
aku terbaca balik msg eqal tadi.
lorh~ dia nak main boling jek arini...
rabu baru nak g karoke...
aku ingatkan arini pas boling, terus g karoke...

aku terus gelabah lelabah,
kalo boling saje, baik aku tak ikut...
huahua...
aku terus msg dia,
kata aku takmo boling, aku nak karok jugak arini...
lama gak ar bergusti berdebat segala mala guna msg.
aku cepat2 call REDBOX, tnya hari ni berapa ringgit...
murah!! rm8+ jer...

aku dah sampai mid.
diorang still ada dalam bas.
diorang suruh buat back up plan.
so aku pun terus naik atas, tgk harini boling berapa ringgit.
ok, rm6 satu game.
fuiyohhh! mahal gler! [utk aku yg x suka boling]

so, aku pun tunggu diorang kat boling midvalley tuh...
nak gerak sama2 lah kunonnye nanti...

tetet! tetet!

ehh, henpon aku bebunyi plak. ada msg.

"aku lalu depan monorel tadi. terus aku turun. so, kita jumpa kat loyat jek ar ea"

hs4455$%##@YYgh^**@#$%*()!!!!!!

hah! hambek ko!
aku pun tak paham apa yg aku carutkan.
kucing betul budak ni!
lain kali gtaw ar awal2...

aku terus gelabah. skrg dah pukul 4.
aku booking karoke tadi kul 5.
aku pun berlari turun ala2 peserta amazing race.
haih!

tetiba aku jadik blur.
mana pulak exit nak g komuter ni?

aku lalu depan Baskin n Robbins,
tadi aku tak lalu sini...
yg aku ingat mid ni ada south, north ngan center court...
komuter must be sumwhere ujung2...

so, tadi aku da sampai kat north court, tapi takdek plak stesen komuter.
aku pun patah balik kat south court, eh, bukan gak...
setau aku sebelum keluar g stesen komuter, ada kedai teddy tales ngan jusco...
tapi ni ada Topman je...
so, aku patah balik g north court... haih!
takde gak...
tetiba aku terpandang sign board...
argghh! patut ar...
ni level 3, mmg ar takdek... stesen komuter kat bawah...

nampak tak kat sini? aku macam bertawaf sambil lari2.
penat dia macam ko pergi perlis jalan kaki dari singapore.
[haih, over pulak!]

obviously, aku sangat dah lama tak g midvalley... :p

sampai pun kat komuter!
badan aku dah berpeluh2.
aku cuba cium ketiak aku. wangi!!
[yelah, aku takut karma terjadik nanti... aku takmo org sebelah ngumpat kata ketiak aku kepam pulak]

sampai kat loyat, aku carik eqal...
dia tak sampai lagi rupanya~

aku pegi uruskan tempahan,
tunggu dalam 5 minit, eqal sampai,
owh, bawak 2 org lagi kawan dia...
tak kesah ar... yg penting aku dapat lepaskan gian...

tadi banyak lagu baru yg aku suka dah ada...
katy perry - thinking of u
lady gaga - poker face, just dance
hujan - dugaannya, pagi yg gelap, aku skandal,
taylor swift - love story

yg penting, aku puasssss!!!
hehe...

skrg aku terpaksa karoke ngan buku mikrob aku plak...
al-maklumlah test aku khamis ni.
alhamdulillah aku tak baca pape lagi.

Monday, May 18

bila mikrob kelihatan seperti dakota fanning dalam Push = seram dan sedikit unsur mikro-biol terselit ceria

seseram tajuk, apa yg aku boleh kata,
dakota fanning dan mikrob seperti Clostridium botulinum bagaikan kembar,
tak tahu mengapa...

sama seram, dua dua jika dilihat secara ghairahnye,
kelihatan seperti zombi dahaga milk shake buatan Kelis...
dapat pulak time aku tgh tgk Push, buku Tortora ada kat tgn kanan aku
[sape amek course mikrobiologi angkat bulu idung]
aku dalam dilema secara jujurnya, dalam keadaan retardation,
keadaan dimana kemampuan otak diberhentikan atau sebagaimana masyarakat desa selalu kata...

"ekau dah sewel ko jang?"

sewel, sepertimana korang dah biasa paham,
kata lain baginya, kalau tak lain tak bukan, biol...
lagi2 lepas terbaca blog Azwan Ali masa aku tgh dalam ekspedisi jelajah blog2 orang tadi...
bagai nak gila, dengan tulisan guna CAPS LOCK tak henti2 dalam entri,
ayat makian kasar bercampur aduk ngan ayat memuji Tuhan...
sekejap hanjeng itu ini, sekejap syukur pada Ilahi,
kalau kasik kat Mr. Gunasegaran, manager kilang cili giling, suruh baca,
dia bakal bertepuk dahi ngan bini dia masa tengah makan manisan sambil cakap

"yenna solinggiye???!!!" sama2 dalam kiraan 1,2,3 menggunakan bahasa korea
[matila aku kena pukul ngan Jeya]

haih, dunia sekarang macam2...

aku baru balik dari kedai runcit, beli tepung cap sauh...
[tiba2! normal lah ni, semua orang suka cekodok kan?]
harga dia dah rm2.70, dulu rm3.00...
nampaknye ekonomi malaysia makin pulih... :-)
[ada kaitan ke?]

yg penting, Kokopelli masuk jalan2 cari makan semalam...
ayah aku cakap harga dia boleh buat ketua2 kampung pengsan lepas kena senggugut!
masakan tidak, lamb shank rm32++,
kuey tiaw yg selalu jual kat pasar rm2, dia jual ngan harga rm10++...
dah kata Kokopelli Travellers Bistro, haruslah mahal betul tak?
kalau tak, bukan bistro namanye~
nisha bakal berbangga lah tu, kedai pak lang dia masuk tv3...
tapi tak nampak pun byg2 ko nisha...
haha

aku tertarik ngan bait lagu taylor swift, masa aku tgh gigit2 bibir lepas minum susu soya...
"i close my eyes n the flashback starts"
haih! tetiba aku teringat bibir aku pernah pecah satu masa dulu...
bukan sebab puak pemisah tanam n pijak periuk api di tepi bibir mungil aku ni... tak!
dan malangnye bukan disebabkan dream gegerl aku kucup bibir merah delima ni... huhu

tapi ni semua pasal main kat taman permainan...
kononnya percutian famili lah, aku, dan adik beradik lain main sesama...
mak ayah aku plak dating pegi mana tah,
azan maghrib tgh bekumandang...
kitorang asyik main lagi...
aku tgh bergayut kat tiang...
along tolak2...
aleh2 dia tolak adik dia ni kuat sangat...
apa dia ingat adik dia ni cyborg ke apa?
dan barangkali otot aku tak se-tough Leonardo Da Vinci masa tu
[adakah makhluk Itali ini tough hendaknye?]
maka aku tersungkur hiba,
bibir mungil aku paling first tersujud syukur masa tu...
hidung aku calar,
position aku memg macam sujud dalam sembahyang waktu tu...
apa yg aku ingat, darah keluar macam air mata air dari bibir,
aku tertelan setitik dua... ehm, boleh tahan manis, macam air rosella,
terus pegi klinik utk dptkan rawatan susulan... :p

seminggu classmate aku jauhkan diri dari aku...
katanya takut, aku iras2 perompak dalam cerita sembilu
[ada watak perompak ke dalam cite tu?]...
yelah, aku pergi kelas pakai penutup mulut,
malu ngan bibir baru pecah yg kembang mekar bak kena suntikan kolagen ni...
siapa sangka, bibir aku dah jadik idola makcik2 dobi kat sri kembangan nun,
persis akak anita sarawak... [seksis, kudis, kacang buncis ...hoho]

tiada lain, ustazah hanya mampu cakap kat aku,

"lain kali jgn main masa azan ye cu" eh, ni dialog nenek aku, silap!

"masa azan kena duduk diam2 saiful, wahai sin-alip-ya-fa-wau-lam, jangan main2 ye... tgk dah kembung bibir tuh..." lembut nasihat dia.

sambil tu, dia sempat offer kat aku suruh beli purdah kat dia, katanya lagi best dari pakai mask...
aku menolak dengan sopan...
kata aku "saya kena tanya mak saya dulu ea ustazah. in the mean time, saya reserve yang warna biru ni taw"...

cukup lah aku men-sewel pepagi ni...
kesimpulannya, dakota fanning sangat iras hantu walaupun dicalit mekap tebal...
pelik juga, kenapa dia tak jadik hantu dalam cerita Push?
aku juga terpaksa ulangkaji mikro-biol loji sehingga aku disahkan biol...
maklumlah, kehangatan kian terasa.
merasa lah aku, exam makin dekat.
alhamdulillah aku tak start revise lagi.
:-P

Sunday, May 17

Saturday, May 16

Good Will Hunting [1997]


seriously fascinating...
beautifully carved,
emotionally flown away by the storyline...
out of 5, i would go for 4.89 ...
the story is about friendship,
trustworthy,
defensiveness,
honesty,
love,
perfectness,
must watch!... if u can stand the script...
[sometimes i get bored hearing those confusing facts]

Friday, May 15

Argghhh!!! Bosan Gler~


Merasa lar korang, aku tataw nak wat pe skrg...
tu la korang, sape suruh baca blog aku... huahua~
Aku paling suka Ming Ming, comel gler~
Suka! Suka!
Ini siriyes...
aku jawab quiz kat facebook tadi...
"Watak Wonderpets yang mana adalah Kamu?"
...
guess what?
aku dapat Ming Ming, the serious duckling....
& i'm so~ thrilled.
:)


Hari ni hari yg paling sedih... :-(
why? ngape? porke? tim kaiyy??!!
[jerit sambil pakai cheongsam... tiberrr]
con lo que vea primero y me voy!!!
si yo fuera un chico~
bukan disebabkan anak2 jiran aku mungkir janji tak datang lawat aku kat cni, tidak!...
dan bukan gak pasal ada anjing terberak kat depan kedai runcit Sri Padalapan,
[busuk giler weyh!]
tapi sebab aku lonely...
aku bosan arh~ [nak hang out n melepak window soping mana2]
tadi aku ajak semua kawan yg ada kat area kl jejalan,
hampeh, semua ada hal...
tgh keje ar, ada gak yg gagal dihubungi...
tengah tercirit barangkali... [aku bersangka baik tetiber]
nak aje aku keluar sorang2,
tapi takut plak kena culik ngan bangladian dan scavenger,
[maklumlah gua kan artis]
weyh seram plak kan...
haih, memg malang orang x keje macam aku ni... :p
bosan menimpa-nimpa...
nak study, tapi exam tak macam lambat lagi plak kan?...
[padahal minggu depan]

last2, aku blogging jek lar...
:-3

lamanye aku tak karok~
[nak nyanyi-nyanyi!!! huahua, ida,asal ko keje kat kokopelli???]
tekak aku macam tak betul dah ni...
rasa ingin melalak sangat menebal...
meronta-ronta...
ganas dan rakus...
taktaw ngape...
aku perlukan mic n sistem audio...
aku perlukan REDBOX
aku perlukan GreenBOX
shit!
aku perlukan therapy minda!
aku mau jalan!!!
help me!!!

Argghhh!!! Bosan Gler~
[oops, jerit kuat sangat sampai tak perasan aku terkincit... kwang kwang]

~Adorable~


Inspired by nature, green apple, and some unknown wildlife in own fantasy...
truly adorable.
comments and opinions are thirsted.

"Teyona Anderson wins 'America's Next Top Model's twelfth season"


Taniah!!!

Apa-apa pun, aku takdek fav mana2 pompuan pun dalam ANTM cycle 12 ni, macam dah nampak sangat jek yang Teyona deserve untuk menang sejak 1st lagi.
Sebab dia cantik ar kalau compare ngan others...

top 3 pun saingan nampak kat 2 orang je... Teyona ngan Aminat, malangnye Aminat keluar awal... tinggal Teyona ngan Allison untuk final runway...

aku suka Aminat sebab dia nyer catwalk sangat hebat n body like wonderpets, nope, i mean wonderland, macam Naomi Campbell...
malangnye dia tak dapat join final runway... huhu

So, kalo aku jadik Tyra pun [tetiber], aku akan kasik Teyona menang, daripada kasik kat Allison the jongang rabbit tuh...

wakaka~

Wednesday, May 13

Makasih~ Akak!!!...

[tribute to akak yg kitorang baru kenal kat Carrefour tadi]

disebabkan akak, sambal sotong kitorang adalah yang terpekat di alam semesta...
trimas akak!

kami harap kami telah buat akak bangga...

inilah hasil garapan kami... terimalah... hehe,

p/s: Bacit, aku bejaya masak kangkung beserta cendawan... sedap, kita patut cuba sem depan... hehe,

:::Membeli-belah di Alamanda:::

"hari ni nak masak apa ek?" wan tanya kat aku.
"entah, jap agi ar pikir... hoho" aku kata.

Selang berapa menet, sorang lagi tanya kat aku...

"eipul, takmo beli barang dapur ke?" afiq plak tanya kat aku.
"nak beli apa ek?" aku tanya balik kat afiq.
"jom ar, g Carrefour Alamanda, carik pape utk masak" afiq cakap.
"JOM!!!" ... laju jek aku... jalan2 punya pasal, of course!

So, kitorang pun tunggang kuda pegi Alamanda...
aku naik sama afiq, wan sama apiz...

Kat Carrefour, kitorang terus g section barang basah...
Ada udang, mr. krabs, squidward, spongebob jek takde... :(
Smlm dah masak tom yam udang, so kitorang plan nak masak squidward plak malam ni...

Tgh belek2 sotong, tetiba ada sorang makcik ni datang,
aku ingat dia nak mintak 50 sen kat aku... aku tgh takdek duit ni...
yuran short sem pun tak bebayar lagi...
[dulu aku g shopping kat kuantan, aku pernah kena kejar ngan sorang mak cik tak berapa betul, dia asek tejerit-jerit mintak 50 sen, so sampai sekarang aku trauma]

Aku pun dah get ready nak lari... at least budak 3 orang ni ada 50 sen nak kasik kat dia kowt...
tetiba, dia tanya kat aku...

"adik nak masak apa malam ni?"
ahh sudah aku kata, pehal plak makcik ni, tapi thankGod lah dia bukan nak mintak duit...
pelik jugak dia address aku sebagai 'adik', at least anak ke, cu ke, sesuai ar kowt ngan jarak usia antara kami... wakaka... sowi makcik, tak sengaja ter-laser...
neway, asal plak dia tetiba tnya aku nak masak apa malam ni? tolong korang, rungkaikan misteri yg tak tertanggung ni~

"masak sambal sotong kak, nape kak? nak join?" aku balas [ayat last tu aku tambah]
perasan tak aku address makcik ni 'kak'? aku saja nak jaga ati dia, kang merajuk plak...

"owh, takde pape, kalau nak pilih sotong pilihlar yang cantik2, baru tahan lama, amik yang putih2 jek, jangan amek yang kulit dah terkoyak2, tak sedap nanti..." dia kata dengan nada seorang ibu.

"o ye ke kak? saya bukannye taw sangat nak pilih benda2 ni... time kasih ar ea kak..."

dia terus pergi pas kasik petua 'good things by martha stewart' dia tadi... korang tgk ke x martha stewart show ni? huhu,
pastu kitorang pun carik barang lain, telur, bawang, cendawan, sayur kangkung...
tgh belek2 bawang tadi, 'akak' tadi datang lagi...
"tak beli lada kering ke?"
"kitorang takdek blender ar kak... beli chili paste jek kowt..." aku kata.
"macamne nak biar kuah sambal dia pekat ea kak? aritu kitorang masak sambal udang cair sangat ar..." afiq tetiba tanya kat 'akak' tadi...
"owh, jangan letak air lain kali... sotong tu dah banyak air dah..." dia jawab selamba... macam segala ilmu pondok2 dah sebati dalam jiwa 'muda' dia...

macam biasa, dia terus pergi lepas da borak ngan kitorang...

"bagus tul ar akak tadi... baik giler..." apiz cakap.

mungkin dia teruja tgk kitorang bebudak lelaki carik barang2 dapur...
hati wanita dia terdetik, comel betul budak2 ni, main masak2 segala mala... untung bini dorang...
wakaka~

dah sampai kat kaunter nak bayar, aku teringat belum beli chili paste lagi...
aku pun g carik ngan afiq, jumpa lagi 'akak' tadi...
aku pun bantai tanya dia...
"akak, chili paste kat ner ek?"
"akak pun taktaw, cuba adik tanya kat staf penimbang tuh..." dia balas ngan senyuman.
"ok kak, thanks!"... aku speaking tetiber...

pastu baru aku tefikir, aku tanya 'akak' tadi macam ar dia kerja kat carrefour ni... maybe dah terbiasa mintak bantuan dari dia sejak beberapa menet yang lalu...
huhu...

neway, she's such a great helper...
aku ingat orang kat KL ni sombong2 belaka...
tak sangka dia boleh be nice ngan kitorang, walhal strangers,
siap kasik tips berguna plak tuh kat kitorang...
cayalah 'akak'!
hidup akak ... owh, aku lupa tanya nama dia apa tadi...
tak kesah ar...
kalo 'akak' terbaca post ni, saya just nak cakap...
"HAPPY MOTHER's DAY"
itupun kalo akak adalah seorang ibu ar...
aku harap betul ar...
hehe
*wink*

Monday, May 11

Unexpected/Tak Terjangka/Unsangkable[derived from un-sangka-able]

1st WORSE CASE SCENARIO
Aku, Apiz, Sharel, Wan g bowling petang tadi...
I was a bit excited, since kitorang tak penah bowling sesama before this,
Tapi aku hesitate, since i was not into bowling n doesn't know how to bowl... duh~
Last aku bowling masa g jln2 ngan eqal n frenz tahun lepas...
Guess wat?... i'm the worse in the bunch... :p
"Ikut jek ar, bukan selalu pun~" aku cuba hilangkan hesitation.
Aku awal2 cakap kat sharel aku nak giliran paling last...
kunon2 malu; takut bola asyik masuk longkang...
N i was wrong...
THIS IS TRULY UNEXPECTED!
ternyata somehow, aku agak berbakat... hahaha
first throw aku dapat spare, second spare gak... and ada ar satu dua strike...
aku mula bangga~ lobang idung memang takley blah time tu... kembang sekuntum... hehe
bola diorang masuk longkang aku bantai gelakkan... hahaha
tetiba aku punya saka hilang... [saka: istilah untuk kebolehan luarbiasa(aku tak ingat siapa yang 1st guna)]
my ball, actually not my ball, but the bowling ball asek masuk longkang,
last2 aku dapat second place jek...
1st - sharel
3rd - wan
4th - apiz
Tak abes lagi... since kitorang main dua game...
Masa second game,
1st throw aku strike,
TRULY TAK TERJANGKA!
bapak ah, tyme tu takley blah... bangga toksah tanya ar...
kalo tanya gak, aku akan jawab "of course aku berbangga baby!" haha
diorang pun dah macam woo~ hebat siak lu!!!
next n next n next throw, bola tu end up masuk longkang... hoho
dan aku menang tempat keempat!
TRULY UNSANGKABLE!
moral of the story: jgn sekali-kali riak. tiada disukai Tuhan.

2nd WORSE CASE SCENARIO
Kami lapar...
Bila kami lapar, kami carik tempat makan, oleh itu,
Kami pun makan-makan di KFC...
Eventhough kawan2 aku ramai boikot kedai makanan pantas [fast food] tuh, aku tak kira, janji perut musti kenyang!...
aku order snack plate je, beli banyak2 takut tak abes pulak nanti...
[ayat cover... padahal nak save budget!] :p
Sharel tak sah kalau tak amek gambar...
Dia amek gambar x-meal wolverine dia, amek gambar aku ngan dia, last amek gambar wan ngan apiz...
Tgh sedap melantak, tetiba ada sorang perempuan datang...
Aku ingat budak yang jual sticker RM10 kat kereta yang selalu kacau idup aku masa tgh makan kat KFC ni...
aku pun dah get ready nak menyorok bawah meja takut dia approach aku lagi...
"Excuse me, do you take my picture just now?" dia cakap kat Sharel...
n i was like, huh?
ternyata perempuan itu adalah seorang nigger buncit melekit bermata besar sambil berpakaian sendat serta ber-asset besar... u know what i mean guys~
dan 100% bukan budak yang asek suruh beli sticker RM10...
TRULY UNEXPECTED!
Sharel was like, WTF?
aku ringkaskan situasi tegang yang berlaku petang tadi...
"Cause i saw u taking picture of mine using ur phone just now" perempuan nigger New Orleans tu sambung menjerit kuat.
Sharel tergamam.
"Sorry to say, but u'r too ugly to be true. If he ever snap ur picture, or the most possible thing happen is he accidentally snapped ur picture using his phone,
he would rather throw his phone away or worse sterilize the phone using somekind like detergent and never ever use the phone again because u r so~ damn hideous! inside and out!"
aku baru nak jerit kat pompuan tu... tapi,
"O MY GOD! give me 5 good reasons y do i want to take ur picture?" Sharel jerit balik kat nigger tuh...
"Don't fool me! I saw u take my picture using ur phone!" dia takmo ngalah... ahh sudah!
"Y do he want to take ur picture? He doesn't even know you!" wan mencelah...
"All i know is that i'm taking my picture and him [pointing at me], and my two other friends... thats all for God sake!"
"U can check my phone now, hurry up, check my phone now!" sharel jerit lagi, yang penting jerit sambil tak pandang muka dia...
keadaan jadik makin tegang, lagi tegang dari us, boys punya harta berharga masa pagi2... huhu
"U must hide it somewhere in ur phone. I don't know. It's ur phone!"
what the f***??? nigger ni bia betul beb... agak2 ar... dia da melebih ni...
Jikalau muka kamu persis ROSSA ataupun TYRA BANKS mahupun BEYONCE, sumpah aku boleh terima...
malangnye mukamu persis OPRAH WINFREY yang kena lenyek ngan lori sampah, pastu muka dah out of place,
buat pembedahan plastik, malangnye doktor salah buat, doktor termasuk silikon di asset terpenting itu,
doktor terlupa nak operate muka,
serious shit aku takley tgk muka dia tyme tuh, rasa nak sebat jek ngan pinggan snack plate aku ni...
Sharel ngan dia terus quarrel, sharel dah menyirap tahap moksha, nigger pinggang melebeh tu sedar dia salah, dia blah macam tu jek...
TRULY TAK TERJANGKA!
kitorang bantai ngumpat nigger tu... dia buat muka penyek dia, kitorang saja gelak kuat2,
wan bantai nyanyi 'When I Grow Up' nyanyian PUSSYCAT DOLLS, tak taw knape...
aku plak ulang tayang drama murah tadi, kitorang lagi gelak kuat...
Sharel plak tak sabar2 nak balik sebab dah get ready nak mencarut-carut dalam blog dia... g cek apa yang dia dah tulis kat sini...
agak nigger tu dah menyirap, dia lari keluar dari KFC,
dan persepsi aku kini telah diperbaharui....
mengenai warga nigger...
nigger itu dan most of niggers are...
pretty much...
TRULY UNSANGKABLE!
jahat, suka carik gaduh, tak taw malu, melekit [adakah?], perasan, furious tak bertempat, busok! [perlukah?]
ternyata aku pretty damn racist d cni... tetapi ini adalh hakikat...

Sunday, May 10

Happy Mother's Day Mak~


Wishing my mak Happy Mother's Day, u'r my sunshine,
U'r my light when it's dark,
U'r my heaven,
U'r my saviour,
I Love You Mom.
4 ever n ever~

-don't 4get bout us- by mariah carey



p/s: hope that sesapa yang kenal aku, penah jadik classmate aku, masa sekolah menengah mahupun rendah, masa matrik, sekarang, dulu, watever, kalo ada gambar vintage simpanan korang, harap dapat kongsi ngan aku...
aku saja nak imbas balik kenangan dedulu~
haha...

komen weyh kalo rajin~ pasal design yang aku da buat ni... hoho

Saturday, May 9

***5 Again***


to whom it may concern:
komen and cadangan amat2 lah dialu-alukan...
hehe

Thursday, May 7

"Akan Datang aka Coming Soon"


I Am Totally Speechless!
Totally Screamless[because my mouth had been sealed]!
Totally Possessed!
It is totally indescribable!
Heck!
This is the most amazingly true horror movie!
For corn sake, i'm truly speaking from my heart.
If i have to rate this movie, i would go for 4.9999 out of 5.0

This is so~ damn serious!

http://www.enjoythaimovies.com/index.php/2008/coming-soon

The scenes were seriously unpredictable.
OMG!!!

Who would ever thought that the ghost actually can haunt every single person who watched the scene where she died because actually, she was accidentally hanged and died during shooting. Means that the actress is not pretending on struggling for her life during the hanging. It's damn real.

I advice everyone who wanted to experience the real thrill of watching horror movies to watch this movie. Every single bucks that u paid really worth. trust me!

Because of the excessive shocking, my neck is in pain. [note that when i get shocked, my head will bump to my seat and automatically my neck will experience the great impact]

the scene that caught my attention is the ending itself. The 'hantu' [chaba] was hanged and struggled to escape, but she died eventually. suddenly, she become alive, staring at the audience and scream "do u really want to see me dead???" with a scary face, for corn sake... i'm totally speechless! like people always used to say... "seram giler beb!!!"

Komen buat Bacit : kalo ko rasa jangan tegur tu adalah seram, aku boleh kata coming soon ni 1000x lagi seram dari cite brengset tu. So, beware Bacit. [dia nye adegan seram memang tak tahan. Memang tak pernah kasik kita rehatkan otak. Memang tangkap leleh [bukan leleh air mata tapi leleh air liur sebab tergamam]. It just continue on and on. Like bam, bam, bam. No mercy intervals between]... very the dashat bunyik nye kan~

Komen buat Sharel : Aku berjaya untuk tak jerit! Hooray! Ok, aku jerit sekali. [jujurnya aku]... the rest aku sempat tutup mulut sebelum aku jerit. Fakta: Ida sorang yang menjerit gila2 dalam hall tu. Ada 1 2 kali jek jeritan ida disahut sebilangan umat yang turut sama meriahkan tayangan citer ni. LOL. Yang penting orang sebelah aku jadik mangsa. Aku asek tersepak kaki dia masa aku terkejut. Waa~

Tuesday, May 5

Tahukah Anda?...

Tahukah anda bahawa sang buaya menghadam makanan sehingga ke tulang belulang?

Bayangkan anda digigit manja oleh sang buaya sambil terjerit lalu pengsan,
sang buaya akan menggigit anda sedikit demi sedikit,
dari hujung kaki hingga hujung kepala,
dan menelan anda lalu menyebut "erk, ALHAMDULILLAH~"
setelah beliau kekenyangan
[cukup! jangan teruskan!!! bisik hati anda]
...tapi kita harus teruskan rancangan thriller ini.
Ini adalah arahan penerbit.
Semua bahagian tubuh gebu anda akan dihadam dalam perut sang buaya, termasuk tulang belikat anda serta tak lupa tulang yang menyelaputi pankreas anda.
Sehinggalah semua hancur bak debu-debu cinta.
Jikalau tiada percaya, sila pergi ke zoo negara dan meminta sample feces [tahi] sang buaya dan membuat kajian kromatografi gas sample feces itu dan juga ujian Thalasemia [tak dek kena mengena occay!!!].
Ini siriyes!

-----> Sumber dari Ulu Bernama dan jiran2 terdekat.

"Tetapi adakah sistem perut kami yang bergelar manusia sama seperti sistem perut buaya yang comel itu?!!" tanya salah seorang dari kami dengan excited sambil menjingkit kaki seperti ingin melakukan gerakan tarian balet.

"Tiada sama!!!" ujar pensyarahku dalam bahasa Uganda dengan nada serius walaupun dia tersenyum simpul sambil menggigit pen berwarna magenta [ini aku tambah sendiri]

"Jikalau anda ingin melakukan eksperimen, cubalah beli rangka ayam yang semenjak dua menjak ni menggamit tumpuan pelancong dalam mahupun luar negeri. Gigit rangka ayam itu sehingga habis dan telan semuanya tanpa mengunyah. Cuba lihat apa yang berlaku pada feces anda besok hari, itupun jikalau feces anda boleh dikeluarkan. Saya rasa anda akan menghadapi kesukaran untuk melakukan proses penyahtinjaan pada waktu itu!"

"argh tidakkk!!! enggak mahu SEMBELIT!!!" jerit aku dengan slang British.

Seperti tidak sangka, semalam aku baru membeli tiga ekor rangka ayam di pasar malam berdekatan.
Mujurlah aku hanya mencubit isi ayam sambil menolak tepi tulang belulang sang ayam.

Pensyarah aku tersenyum bangga kerana penjelasannya sangat bernas.

Kami semua tunduk sambil beristighfar, kerana tidak mahu membayangkan peritnya situasi sembelit.

Encik pensyarah seperti dapat membaca gerak geri terrified anak muridnya lalu menukar topik perbualan.

Tajuknya adalah "Lembumu Adalah Ibu Susuanmu Jua"

Tahukah anda bahawa kaum nomad mengembara membawa binatang ternakan mereka bersama-sama? contohnya lembu.

Pabila dahaga, mereka mendapat susu segar secara langsung dengan menghisap udder [punca susu keluar atau lebih dikenali dengan gelaran kelenjar mamari] lembu itu.

Oleh kerana peristiwa kurang bermoral itu, kini, lembu betina yang banyak berjasa dinaikkan pangkat oleh ketua puak nomadic menjadi ibu susuan mereka.
ada jugalah beberapa gosip hangat tersebar bahawa didapati Sang lembu kadangkala mendapat hadiah hari ibu daripada kaum nomad yang prihatin pada setiap hari ahad kedua dalam bulan May.
Ini Siriyes!

Lizard aka Cicakman

Have u come across this situation before?;

u have a friend,
n then you hang out together with your friend an another friend,
have fun with them,
karaoke and stuffs,
reading books in POPULAR,
u bought a magazine which cost u RM8,
window shopping together,
she bought a fancy bra,
n then the other friend decided to have a measurement on her weight and height,
n then the 3 of u decided to go home,
once u get into the car,
she screams really loud,
because of a small lizard wandering around her dashboard,
she freaks out,
u have to calm her down,
chase the lizard,
lizard went away,
she calmed down,
she drove the car down the hill,
and then emergency-ly brake her car because she thought that she stepped on the lizard's tail,
causing the other friend bumped onto her seat,
she freaks out again,
the other friend had to take control and drove the car down the hill to a safer place,
the 3 of you try to eliminate the lizard once again,
but all of you can't,
she managed to calm herself down apparently after some consultation,
drove the car back home safely,
without anyone harmed...

believe it or not,
i'm the one who experienced this sequence of craziness hours ago...
and the lizard really makes the day way more interesting than the pink bra that she bought.

Monday, May 4

:::Vocab of The Day:::

HONEY = pronounced as [hanee]

if u encountered mis-pronunciation of this word, please do not come across some nasty words cause it's just some sort of slang used by others.

the thing is minutes ago, i encountered this kind of mis-pronunciation, made by my lecturer. Instead of HONEY[pronounced as [hanee]], i heard he pronounced it as HORNY... OMG, i was like... what? HORNY?? and then i started reading the slides, which appeared to be written as honey for corn sake. duh~

p/s: my lecturer is a foreigner. It explains the whole situation.

Sunday, May 3

Hey, watch out 4 the big day!

OMG! tomorrow's my first exam for this short semester... and i am super duper stressed out!!!
it's crazy cause it cost me 20 marks... that's a lot for an exam called 'Quiz 1'... n there'll be another 2 exams, which worth another 40 marks, and that's f***in expensive...

n the worse part is... i can't even focus on studying, i'm blogging instead... n this is so~ serious... more serious than the serious duckling Ming Ming. "Ini Siriyes"

~I'm Lovin This Shorts... Like A Lot~



This is the thing that makes my wallet decrease its weight. Hell yeah! Despite of the fact that my RM46 was burnt the day b4 yesterday. I'm so~ Rebecca Bloomwood with no-credit-cards-debt thing... hoho

Is RM46 worthed for 5 hours karaoke session?


last Friday, we went to Greenbox Cheras Selatan... I was so thrilled since da lama sangat tak karaoke... sampai kat receptionist, kitorang pun tempah bilik, disebabkan kitorang tak lunch lagi akibat tidur yang keterlaluan [harap maklum waktu bangun tidur kitorang pada masa tu adalah pukul 12 tgh hari], kitorang pun dengan yakinnya reserve for karaoke + buffet session.

"Semua sekali RM40++, u boleh melalak sampai u mati... booyah!!! just kidding! u boleh menyanyi sampai pukul 10pm. Number bilik 26. Thank You"

and I was like yay!!! that means we have 5 hours of menjerit time... but... RM40++?? aku dah selalu sangat pegi dinner session, tapi tak mahal macam ni kowt! paling mahal pun aritu aku pegi ngan kawan aku, dalam RM30++ jek...

Owh... hari pekerja! that explains the whole situation... hari ni hari pekerja, hari cuti umum, kitorang tak ley guna student price, harga pakej semua dinaikkan... heck!

p/s: we ended up being bloated, because of the excessive eating progress [the bill is RM46, forshees i'm taking an extra amount of food!!!], and we lost our precious voices, for corn sake!


Saturday, May 2

Says Who Nerdy Can't B a Hotty?


ok... satu lagi design aku buat pagi tadi... hope korang suka...
apa-apa hal, cam biasa, email aku k...
epul_eipul@yahoo.com

Kolam Ikan Encik Eipul