My Tomey-Lotey Followers

Monday, June 29

*My Wishlist*

Sempena hari ni yang merupakan hari gaji aku, aku rasa macam nak senaraikan barang-barang & benda-benda yang aku nak buat guna duit gaji aku. Korang anggap je lah yang gaji aku adalah sebanyak RM10,000.00. Pffffffftttttt!!! Ok tak?

1) Beli motor dan mekap ia seanggun mungkin [sebelum tu, aku kena amek lesen dulu lah. Haih!]

2) Shoping baju dan apa jadah haram lain yang cantik-cantik di Topman, Zara, & tak lupa jugak downtown serta flea market yang cool2 belaka.

3) Aku nak pergi jalan-jalan karoke, tengok wayang, window shoping, shoping, pegi piknik, pegi downtown [ok, aku dah bagi tau dah tadi en] , yada yada yada. bersama kawan2 aku seperti Nene, Paan, Eqal, Bacit, Zami, Azpo, Emy, Alan, Johan [bukan Johan Nawawi, sila jangan runsing], yada yada yada, Timah, Besah, Busu, dan tak lupa Pak Ngah Endut Sulong.

4) Organize satu rombongan jalan-jalan dengan kawan2 aku ke destinasi duniawi yang lagha seperti Sunway Lagoon, Genting Highland, dan Fraser Hill barangkali. Apakah?

5) Nak cuba semua jenis makanan menarik dekat restoran-restoran mewah dan mahal contohnya Warung Penjaja Bergerak di Simpang Bulatan Menuju Putrajaya, Resipi Rahsia & jugak Femes Amos. Aku pun mahu femes juga Bedah. Bukan kamu sorang saje ye!

6) Bagi hadiah pada ayah serta mak aku yang berada jauh nun di Negeri Sembilan. Terima kasih lah mama papa selalu sangat kasik Alang duit masa Alang tidak berduit. Semoga duit Alang bertambah-tambah lepas ni jadik pokok duit-duit. Amin.

7) Nak pegi Low Yatt untuk mekap kan handphone aku yang dah rupa macam lori sampah ni. Nak beli baru macam sayang pulak dengan benda alah ni masih boleh guna lagi lah. Tak baik bazir oh!

8) Beli kamera digital 50mp serta CCTV seramai 12 biji kesemuanya. [weh, ada ke kamera 50mp? dan lagi, aku nak wat pe ngan CCTV? Masak burger? Haih!]

9) Nak beli game The Sims 3 juga lah. Jom main sama-sama nak?

10) Ada duit lebih lagi kan? Aku nak pergi melancong ke Korea lah. Nak tengok bintang-bintang korea dan makan kimchi. Boleh?

Tapi kan, setelah aku meneliti betul-betul laporan kewangan aku yang Nepal pembersih jamban Parkson ni buat, [ya, aku telah upah dia jadik accountant sambilan aku. Sila suruh dia bangga dan kembangkan lobang idung sebesar belon sekarang] aku dapati yang gaji aku hanya cukup untuk buat lesen, jalan-jalan ringan dengan kawan-kawan, dan makan2 di restoran murah seperti KFC dan McD sahaja. So how ni? Korang ada tips nak kaya cepat tak?

p/s 1: tadi tengah duduk berangan di kaunter, ada budak kecik anak pelancong ni lalu depan aku. Dia korek idung guna jari. Itu normal lah. Yang buat aku menganga meleleh buih liur ni sebab dah lepas dia buat benda kurang bermoral tu, dia pegi jilat jari dia itu dengan rakus. Hilang selera makan aku Munah! Tak tahu nak cakap apa lagi lah.

p/s 2: Marah betul aku dengan Wani ni. Aku dah kata akaun Maybank aku dah tak boleh guna lagi. Kasik aku gaji by cash. Eh, dia boleh pulak buat tak tahu. Dia bank in kan jugak gaji aku masuk akaun Maybank. Sekarang ni, aku tak boleh keluarkan gaji aku dah. Esok satu hal aku nak pegi bank untuk settle kan semua ni. Apa barang ni Wani? Ko nak kena pukul dengan aku ke? Macam mana ni? Aku dah buat wishlist bukan main lagi. Sekarang duit aku ada RM11 je. Nak beli karipap pun tak cukup. Apakah?

Sunday, June 28

[TRIVIA AHAD AKU]

- Aku bangun awal gila pagi tadi, pukul 7.40 am dah gerak gigih nak pegi tunggu bas. Feeling2 petani sekejap lah aku tadi, ala-ala nak pegi menoreh getah kat kebun belakang jamban. Wow!

- Tambang bas aku hari ni cuma RM3 sahaja. Ye, Rm3. Wuhoo!!! Sila jangan jeles ye Timah.

- Sial lah. Aku lupa nak tengok Melodi tadi. Anyways, jika aku ingat untuk tengok pun, aku kan tengah kerja. Camne mahu tengok mengong? Muhahahaha

- Menu lunch aku hari ini; 1) nasik goreng tak lazat yang buat aku menggigil marah, 2) Kuah ayam masak merah masam terlebih cuka, 3) telur masuk angin [hurm, maksud aku telur yang lemau & tidak fresh. Bikin aku mahu muntah saja], 4) air mineral Carrefour RM0.65. Jimat giler oh!

- Aku mintak slip gaji dekat Wani, kerani malas tempat kerja aku. Macam yang aku jangkakan, jawapan berbaur malas dia kasik kat aku "Eipul, esok lah ea". Pemalas!

- Aku dikerah bertugas kat Kaunter 4 hari ni. Se-suwey number nya, kaunter ni bukan saje panas aircond rosak, malahan tak ramai yang sudi mengunjung. Apakah? Dan lebih 'lucky' lagi, berlaku peristiwa blackout sebanyak 5 kali berturut-turut dekat sini tadi. I repeat n emphasize, HANYA KAUNTER AKU SAHAJA yang blackout. Apakah malang ini?

- Aku patut habis kerja pukul 6.00 pm, tapi telah berlanjut meloyot-loyot sehingga ke larut 11.00 malam. Sewelkah?

- Jari aku sekarang dah bengkak mengalahkan kena nyonyot dek beruang koala pulak ni. Semua baju bajan kau mahu letak sensor, apa hal kau promoter promoter? Nak kena cubit dengan aku ke? Geram betul aku.

- Ramai pulak happy couple yang datang hari ni jaja anak-anak diorang. Nasib baik semua nye comel. Geram lah aku tengok. Rasa nak gentel-gentel aje pipi pipi diorang ni. Huhu

Dah la. Aku ngantuk ni. Ada apa-apa soalan ke? Kalau tidak, aku mahu baring ni. Babai.

Friday, June 26

Mata Aku Merah Pun Kau Anggap Satu Isu Seksi Ke?

Along aku datang tadi. Kitorang borak2 kejap, pastu dia bawak aku pegi makan. Aku risau lah. Langit dah mendung, sempat ke kau nak bawak aku makan semua, aku kerja masuk pukul 12.00 hari ni. Ikut je lah. Bukan selalu kot dia nak bawak aku makan-makan macam ni. Dah pukul 11.30 tadi, barulah berniat nak gelabah hantar aku pegi Alamanda. Jalan dalam 12 meter, hujan start turun. Apakah? Aku pun menyesal lah dalam hati. Kalau tahu tadi, aku dah larang bulat-bulat hajat dia nak bawak aku pergi makan. Sampai kat Alamanda, semua orang pandang aku lah itu sudah tentu. Dengan rambut aku kusut macam bangla baru bangun dari tidur tepi longkang, baju basah macam baru balik dari menuai gandum, segera lah aku pergi tandas terdekat. Segan lah. Promoter2 kasut pandang aku macam jijik. Sial betul. Aku nak aje cungkil bijik mata diorang dan kasik pada burung gagak suruh buat sarapan. Huh.

Tengah belek2 rambut dan carik kutu, aku terpandang bijik mata aku merah menyala macam warna baju kurung Mak Ngah. Apa ni? Aku tenyeh2 lah mata aku, ingatkan sebab air sirap yang aku minum tadi dah naik masuk mata. Eh tak lah. Tak logik kot. Aku tenyeh2 lah mata aku, but still merah lagi. "Ah lantak lah" aku cakap dengan cleaner Nepal kat sebelah ni. Dia terpinga-pinga. Tu lah, siapa suruh tak belajar cakap bahasa Melayu. Kan dah blur tak paham aku cakap apa. Aku pun berlari-lari naik tangga cepat-cepat. Masuk office, chief cashier aku ala-ala terkejut tgk aku. Eh apasal? Owh mata aku lah masalah utama nya. Dah aku terpaksa turun balik. Dia suruh pegi buat medical check up. Takut customer berjangkit mata merah benanah pulak nanti. Suwey betul lah. Penat je aku berlari naik tadi. Kalau tau tadi, aku terus aje pegi klinik.

Doktor pun cek lah mata aku, dia kata kalau merah tiba-tiba bukanlah satu isu yang seksi pun. Dia cakap kalau conjunctivitis, mata akan rasa gatal-gatal dan berair. Aku takde lah pulak mengalami simptom2 macam tu. Tapi doktor yang cun tu [serius cun, aku tak tipu] pun bermurah hati kasik aku MC. Aku pun menjerit lah suka hati. Tak payah aku nak gigih kerja hari ni Bedah. Aku terus call kawan aku. Mintak dia tolong ambek. Malas aku nak berhimpit dengan bangla2 hamis naik Rapid nanti. Melekit-lekit lah diorang tu. Geli betul. Tak sabar-sabar aku nak ambik lesen dan naik motor rasanye.

Petang tadi aku ajak Paan pergi tgk Drag Me To Hell. Tak de lah best sangat pun. Bosan lah story line dia. Terkejut pun sebab bunyi hantu tu datang mengalahkan hon lori. Bising betul. Sakit telinga aku. Yang penting nenek tu memang gemar menggigit orang guna gigi palsu buruk dia tu. Dahlah air liur macam warna air kolam ikan. Geli geleman aku tgk. Aku malas nak review filem ni. Melemahkan syahwat je.
Aku kasik 3.18 daripada 5. Boleh?


[Aku rasa macam budak tak cukup makan pulak. Kering macam biskut merry. Nene, sadap u!]



Habis je tgk wayang, my bestest friend, Nene text-ed me. He was like, 'eh, kl sentral dekat tak dengan ko skrg ni?'. Boleh? Terkejut lah aku sekejap. Ingatkan dia nak suruh belikan ole2 dari kl sentral. Apakah? Rupanya dia nak ajak dinner sama-sama. Aku pun balas 'my pleasure lah'. dekat lah kot, aku sekarang ni kat Midvalley, nak ke KL Sentral adalah dalam 2 kangkang gorilla macam tu. Nasib baik lah aku naik motor, kalau naik beca? Huhu. So, aku pun bergerak lah cepat-cepat ke sana. Dia berhajat nak belanja aku makan kat resipi rahsia, tapi mahal sangat pulak. Jadi aku pun cadangkan nak pergi mcd je lah. it's like jauh lagi murah betul tak? sekurang-kurang nya dia tak lah menyesal dan meratap lepas belanja aku ngan Paan mahal-mahal. LOL. Banyak lah jugak cerita-cerita yang kitorang borak tadi. Pasal kerja dia dekat syarikat bedak baby [tak habes2 kan aku dengan bedak baby, nene pasti nak muntah hijau bila baca ni]. Pasal aku kerja kat Alamanda. Pasal Paan kerja kat Midvelley. Pasal tournament nene kat UTP. Pasal aku makin kurus. Pasal nene punya gigi makin pelik [jangan berniat untuk gigit aku ye Nene, not even once ok] Hahaha. Lepas tu masuk lah cerita pasal ada orang kat sebelah kitorang ni baju sebijik macam Paan pakai pagi tadi. Syukurlah Paan dah tukar baju sebelum kitorang gerak pegi Midvalley. Kalau tak, kembar siam lah kamu berdua ye. Teringat lah pulak masa aku ngan Nene sekolah sama2 dulu. Kitorang siap decide nak pakai baju sama warna, design pun ala-ala sebijik. Owh itu masih tak cukup lah rasanya. Sandal kitorang pun of the same design, same colour. Pastu jalan pegi kelas sama-sama buat muka tegas dan bangga. Gila kan? Bila teringat balik, rasa macam nak kentut-kentut sambil jalan itik lah pulak. Memang merepek lah kitorang berdua ni. Peliknya kitorang tak rasa segan langsung masa tu. Those childish moment. Can't even forget one of those lah Nene. Like seriously. Haha.

Kitorang jumpa sekejap je. Nene punya train pukul 8. Dalam 7.40 tadi, dia pun dah merengek nak pegi tgk train dah sampai ke belum. B4 that sempat lah kitorang snap gambar sedas dua. Nene, can't wait to go jalan-jalan with you again. Next time around, I belanja u lah pulak ye. Hehe. Good luck for the tournament!

Thursday, June 25

Tagged again - from Misz Nana

Thanx Nana for tagging me. LOL. This is what I've done just 4 u. Heheh

*Known as: Eipul
*Born: 22nd September 1988
*Hair color: Black
*Eye: Dark brown


SECTION 2 - HAVE YOU EVER

*Fallen off the bed?: Yup.
*Broken someone else's heart?: Tak pernah kot. Lalala
*Had your heart broken?: Yup.
*Had a dream come true?: Can't remember. Heheh

SECTION 3 - CURRENTLY...

*Wearing: tshirt and a boxer. Haha.
*Listening to: Nothing. People mumbling like crazy. LOL
*Located: my room.
*Chatting with: Nobody
*Should REALLY be: sleeping because I am totally exhausted.

SECTION 4 - DO YOU...

* Have any piercings: Nope.
* Drive: no
* Drink: Love Coke and Choc Milk. LOL

SECTION 5 - LAST PERSON YOU...

* Hugged: my fren.
* IMed: I don't have one. LOL
* Talked with on the phone: Alep.
* Text: Zahir.

SECTION 6 - PERSONAL...

* What do you want to be when you grow up? : I am a grown up tho. I'd be a superstar of my own.
* What comes first in your life? : family.
* What do you usually think about before you go to bed? : what i'll be doing tomorrow.

SECTION 7- FAVORITES

* Show: Gossip Girl
* Store: Carrefour. Murah gler!
* Food: Nasik 2 pinggan, n ayam goreng. I would be happy tho.
* Color: Purple lavender, baby blue

SECTION 8 - DO YOU...

* Like to give hugs: not really tho
* Like to walk in the rain: do u want me to get sick easily?
* Prefer black or blue: blue.
* Have stuffed animals: Nope.

SECTION 9- THIS OR THAT...(pick)

* Pierced nose or tongue: No
* MTV or BET: MTV
* 7th Heaven or Dawsons Creek: Sembilu Kasih. Ppfffffftttttt!
* Chocolate or flowers: Chocolate
* Color or black-and-white photos: color
* Stay up late or sleep in: stay up late
* Hot or cold: both
* Sun or moon: Moon because oh bulan kamu sungguh indah
* Left or Right: right
* 10 Acquaintances or one best friend: Nene
* Spring or fall: Spring
* Happy or sad: Happy
* Wonder or amazement: Amazement

SECTION 10: FIRSTS.

* First self purchased CD: no
* First pet: No
* First piercing/tattoo: No

SECTION 11: LASTS.

* Last GOOD cry: last 2 months. I miss my mummy badly.
* Last phone call: today
* Last time showered: 8 pm

SECTION 12: CURRENT.

* Current mood: mixed
* Current food: nasik goreng cili api.
* Current hair: Messy out of bed

SECTION 13: WHO LAST...

* Made you smile: my best friend
* Saw you cry: no one. I'm kinda lonely when I am sad

SECTION 14: WOULD YOU RATHER..

* Be serious or be funny? : depends. But I prefer funny tho
* Drink whole or skim milk? : whole milk
* Spend time with your parents or enemies? : my parents of course

SECTION 15: DO YOU PREFER...

* Do you prefer gray or black: black
* Lust or love: love!
* Sunrise or sunset: sunset.
* M&M's or skittles: skittles

SECTION 16: ANSWER TRUTHFULLY...

* Do you like anyone? : Yup
* Do you believe in love at first sight? : Yup
* Do you fall for the wrong guy or girl?: Don't know yet. LOL

Baik Ko Guna Loceng Aiskrim Lah!

Hai semua! Hari ni aku rasa best giler. At least aku dapat cover balik benda yang aku dah spent banyak giler kot guna duit beli ntah ape2. [merepek gila ayat aku!] Aku ni memang jenis yang tak boleh kalau ada duit. Ada duit je, mesti aku try nak abiskan. Aku rasa kalau aku menang duit satu juta pun aku boleh habiskan dalam satu hari je. Sewel kan? Nasib baiklah abang aku baik dan bermurah hati nak kasik aku duit hari ni. Ayah aku pun baru lepas bank in duit dalam akaun aku. Wuhoo!

Ok lah. Tiba part yang serius sikit. Tadi masa aku duduk termenung sambil berangan, selain dari berangan nak jadik anak raja [cliche giler], aku terbayang kan resepi mengong iaitu cekodok celup coklat. Ok tak? I know it sounds kinky, but I guess it is cool though! Rasa dia mungkin sesedap Big Apple. Siapa tahu?
Bacit, apa lagi? dah ada multi cooker kan? Of course lah dapur istana kita mula operasi balik semula kan? Heheh. Lagi best kowt nanti. Lalala

Ko tahu? Perut aku sekarang ni rasa macam kena cocok ngan lembing pulak. Apa? Mana pulak datang belimbing Munah? Tu lah ko, asek mengumpat jek keje ko, mana tak pekak? Cuba ko bawak2 betobat sikit!
Eh, tadi bas Rapid ni buat hal lagi lah. Loceng dia boleh pulak rosak. Patutnya aku turun depan Alamanda, driver mengong ni boleh pulak straight menonong jek teruskan jalan. Eh Pak Busu, aku dah lambat nak masuk keje ni. Ko buta ke apa tak nampak aku struggle tekan-tekan loceng tu macam tengah serius picit perut biawak pasir? Habis dah kot tenaga jantan aku dok taram loceng haram tu, tak bunyik2 jugak. Malu aku ngan bangla2 hamis berbulu lebat kat belakang tu. Yucks.

Aku cadangkan korang lepas ni guna loceng aiskrim je lah. Lagi berguna. Jimat lah jugak bateri kau. Betul tak? Dah sekarang ni aku kena tunggu bas lain pulak nak pegi Alamanda. Kalau aku sempat tadi, nak aje aku libas kepala kau dengan bag vintage aku ni. Nasib baiklah aku memang dah betul2 lambat nak masuk keje.
Sekarang siapa nak ganti duit 50 sen aku naik Nadi Putra? Ayam kau?

Eh, bukan ke aku tgh cite pasal perut aku tadi? Owh, perut aku ni ha, rasa lapar gila pulak sekarang. Kan best kalau ada orang belanja aku makan sekarang. Mee goreng basah letak udang galah 5 ketul pun jadik lah. Plizz~

Wednesday, June 24

[the lamest entry ever]

Nothing fancy today - except for dancing alone in the toilet before peeing [it feels kinda like doing a ritual thing lah pulak. LOL] and owh, 'kantoi'-ed with my manager that I ate some choc while being at the counter. Demmit.

Today is too dull, literally. I almost closed my eyes and fell asleep. There's nothing else to do except mumbling alone and doing some prank calls to other counters - love it! Hurm... today is the last day I'll be seeing Eky and Alya here. They officially terminate themselves from working starting tomorrow for God sake. Eventhough being with them for like just a month, I felt like losing something when they are gone. They are fun, spunky yet adorable. We had so~ much fun working together.

The ones that left here would all be the new ones except Kak Erda & Abang Safeik. Guess it will all be good though. Hope so!

Today's entry was like too boring to be true. I'm kinda like not-in-the-mood phase lah. I was being alone for quite some times. I am missing someone severely.

Recently, I mean today's afternoon, I had lunch with Eky at McDonalds. I bought McChicken cause it's the cheapest among all, & I had an awkward moment while eating with her. I myself didn't have any idea why it turns out to be that way. Maybe it had been a long time since the last lunch with a gal. Huhu.

Owh I can't wait for this coming Monday. I was thinking about getting a licence, & having some shopping spree. The licence is so important to me as I have no worries about transportation anymore. The thing that is seriously bugging me right now is how to get to work and elsewhere easily. I've had enough waiting for bus. Our bus is not punctual to be frank. Sometimes, I had to wait for hours just to get to my place which is just 8 km from here. Silly en?

Seriously dude. This entry was like the lamest thing I ever did. I just can't stop being lame. Help me though! I guess I'll stop right here before somebody hire an assasin to kill me. Chao amigos!

Tuesday, June 23

Kenangan Masa Masih Berhingus - Tag dari Phirdote

Esseimen yg kne wat:

Adalah baik sekiranya anda menulis 25 perkara yg org xtau semasa kecil anda. Dihujung entry, anda harus memilih 5 org utk ditag. Anda amat bertuah jika ditag saya sbb sy( PHIRDOTE) ingin tau lebey lanjut tentang zaman comel anda dulu..

1. Masa aku kecik, aku cepat pandai membaca. Kat tadika, cikgu selalu suruh aku baca buku cerita kuat-kuat untuk satu kelas dengar. Bangga tu ada jugak lah sudah tentu. Tapi masih boleh diatasi lah. Haha.

2. Aku pernah ada crush ngan sorang jiran aku ni. Nama dia Nurul Shahida kot kalau tak silap aku. Kitorang selalu main kejar2 kat sekolah. Dia selalu cubit2 aku. Sakit oh! Tapi kitorang tak lama. Darjah 3 aku pindah rumah. Taktaw apa jadik ngan budak ni sekarang. Lalala.

3. Owh, aku sangat nakal masa kecik. Mak aku baby sit anak jiran aku. Masa mak aku masak, aku selalu pukul budak2 tu. Tak taw nape. Aku rasa best sangat. Macam rasa milo ais. Haha. Akak diorang selalu marah aku. Dia kata kalau aku ada anak nanti, ntah apa lah yang aku akan buat ngan anak aku. Boleh? Jauhnya vision dia. LOL.

4. Dulu aku pernah kena serangan lelah yang maha dahsyat. Tuhan je yang tahu betapa sakitnye aku masa tu. 3 hari aku masuk wad icu. Aku rasa macam nak mati je masa tu. Huhu. Masa sembahyang terawih, aku ingat pesan ustazah. Doa akan terkabul masa malam lailatul qadar. So, setiap hari aku berdoa supaya aku tak ada lelah lagi sebab aku teringin sangat nak makan aiskrim asam boi. Mengidam tu! Alhamdulillah penyakit tu beransur-ansur hilang. Still ada tapi tak severe. Huhu.

5. Aku pernah terberak dalam seluar masa kat tadika. Malu oh! Cikgu yg tolong bersihkan. Mak aku datang bawak seluar ganti. Serius tak tahan masa tu. Cerita lanjut ada kat sini.

6. Mak aku selalu belikan mainan untuk aku ngan adik aku. Owh sangat comel masa tu. Aku ingat lagi mak aku pernah beli patung ultraman ngan kereta 4wd mainan, aku siap buat cerita sendiri. En. Ultraman ni pegi jalan2 kat bandar menaiki kereta. Dia nak pegi jumpa awek dia yada yada yada. Best sangat merepek time tu. Haha.

7. Aku selalu pergi jalan-jalan kat shopping mall lepas habis sekolah. Kalau mak aku tanya, kenapa balik lambat, aku dengan selamba bomba kata ada kelas ganti lah, ada ujian PAFA lah, [adik2, jangan tiru perangai jahat aku ni taw]. Padahal, jalan2 ngan kawan. Huhu.

8. Masa aku tgk buletin utama ngan family aku, aku pernah tanya kat ayah aku 'ayah, yang kemalangan2 ni diorang berlakon jek kan? Bukannya betul pun.' sebab aku tak dapat beza berita sebenar dengan cerita drama. Gila kan?

9. Haritu, aku buat rancangan lari dari rumah. Hebat gila kan aku? Aku simpan duit dalam tabung, ada lah dalam rm2, pastu mak aku g bandar. Aku pulak senyap2 keluar akak aku tak pasan pun. Sampai tengah2 pejalanan, aku menangis tetiba. Aduh, kata nak lari, awat tetiba nak nangis pulak? huhu, aku tetiba fikir jauh. Macam-macam yang akan berlaku kalau aku lari dari rumah. Pastu aku tak jadik, aku terus balik rumah.

10. Cikgu Seni aku suka curik tulang masa mengajar. Dia suruh kitorang main lukis2 kat kelas, dia bantai tidur kat dalam bilik belakang kelas. Sebelum dia tidur, dia dah warning siap ngan kitorang, siapa buat bising, dia sekeh kepala. Aku berborak bergelak tampar ngan kawan aku, tak de lah kuat mana, ada sorang budak sial ni molot busuk g mengadu kat cikgu aku ni, ko pepaham sendiri ar apa jadik kat aku pas tu. Kepala aku dia ramas, rambut aku kena tarik, pastu balasan sekeh kepala aku terima. Dahsyat kan? Aku benci budak molot busuk tu, kalo aku jumpa dia, aku nak pukul dia dan masukkan dia dalam kandang buaya. Ok tak?

11. Aku pernah main bola sampai pengsan. Ko bleh bayangkan tak? Sewel kan? Sampai sekarang, aku tak pernah fancy permainan bodoh tu. Haha. Macamne aku boleh pengsan? Aku tak perasan bola datang menuju aku, sekali bola tu terembat kena badan aku, betul2 kat peparu. Kuat nye masyaALLAH, parkinson aku kejap. Nasib baik aku still boleh bernafas. Sial betul time tu.

12. Korang pernah main masak2[pondok2] tak? Aku pernah. Ngan cousin aku ramai-ramai kat kampung. Bodoh betul time tu. Kitorang masak rambutan, petai, daun kelapa, macam2 lah. Lepas tu jiran sebelah rumah datang, tapi semua peranan dah cukup, kitorang terpaksa kasik dia jadik nenek sebab muka dia macam nenek. Aku jadik anak time tu sebab aku kecik lagi. LOL.

13. Masa raya, kitorang ramai2 pergi serbu rumah2 terdekat nak dapat duit raya. Satu rumah ni memang kedekut taik idung pahit lah. Dia kasik 50 sen jek. Kaya padahal. Rumah bagak jugak, kalah muzium adat. Aku pun merungut lah apa lagi. Cousin aku bantai bagitau kat ayah aku. Dah senang2 aku dapat lecture free. 'Alang patut kena syukur, dia kasik tu Alhamdulillah. Sikit pun tak kesah lah' ayah aku membebel. Cousin aku buat muka bangga, kunon dia lah insan paling comel dan cemerlang. Sewel betul lah kau! Pastu aku dah tak ikut rombongan diorang pergi beraya tahun depan and the next tahun2 depan. merajuk konon. Haha

14. Aku pernah naik bas nak balik rumah, lepas aku dah kasik duit tambang, makcik tu cakap tak cukup. Wah, gelabah lah aku Munah! Duit aku cukup2 jek. Dia kata tak cukup 10 sen. Dia kata tambang naik 10 sen mula hari tu. Berpeluh aku. Rasa nak tercirit jek time tu. Tetiba aku nampak ada budak satu sekolah ngan aku kat dalam bas sama. Aku pun terpaksa lah mintak 10 sen kat dia. Nasib dia ada. huhu. Tebal muka aku time tu. Rasa macam malu gila semua orang pandang. Huhu. Pengalaman kot. Lalala

15. Korang selalu tak mak tolong sikatkan rambut? Aku sebelum pegi sekolah, mak aku selalu tolong sikatkan rambut. Sila jangan jealous! Haha, Sampai aku form 1 ok. Lepas aku masuk sekolah asrama, barulah stop. Sekarang aku rindu nak mak aku tolong sikatkan rambut. Rasa sangat best. Tapi of course lah sikat belah tepi. Sangat skem [skema, geek, nerd, wutsoever] lah aku time tu. Lalala

16. Aku selalu pergi tuisyen mengaji Al-Quran dan belajar Ilmu Agama kat belakang rumah aku. Situ ada pusat tuisyen apa tah. Korang tak yah ar senyum2, aku tau aku seorang yang baik time tu. Haha, jangan tak tahu. Diorang pun ada organize farewell party. Ala2 sambutan-meraikan-tamat-pengajian-tahun-ini lah kot. So, ada beberapa acara sukan dan indoor. Aku pilih acara nyanyi nasyid. Al-maklumlah aku kan suka melalak. Nasyid pun nasyid lah. Sebab aku sorang jek yang berani mati masuk acara tu, kawan aku semua segan silu, aku menang tanpa bertanding. Dapat first place. Adakah ini membuktikan aku punya suara sangat lunak, ataupun sebab dah takde saingan aku ter-menang? Cuba korang pikir...

17. Aku pernah duduk berjiran dengan Ruminah Sidek. Ye, mak cik hantu 'thriller' tu. Tapi tak rapat pun dengan dia.

18. Aku pernah berlakon masa ada satu event kat sekolah. Aku jadik pak cik tua yang bercinta ngan nenek tua. Habis gigi aku kena toreh ngan arang, cikgu aku ni memang merepek tahu, kalau ye pun tak perlu nak real sangat kot. Lepas tu, aku terus famous. Semua orang kenal aku. Diorang jumpa aku, diorang tegur 'Hai Pak Cik!' Haih, sial kan?

19. Masa aku kecik, aku sembahyang. Tgh sembahyang, mak aku panggil. Aku pun menyahut. Pastu mak aku tanya, tgh buat apa? Aku pun jawab, tgh sembahyang. Boleh tak? Mak aku terus marah, 'kalau tgh sembahyang, tak payah lah menyahut. Batal lah sembahyang sayang'. I'm such an innocent child. LOL

20. Aku dulu selalu ngompol. Korang tahu ngompol tu apa? Ngompol tu kencing malam. Penat kekadang nak basuh cadar, jemur tilam. Mak aku pun dah penat membebel kot.

21. Masa aku baru pindah Kuantan, aku pernah tersesat. First time sampai kat sana, aku naik bas sekolah nak pergi sekolah baru. Aku tak pernah tgk sekolah baru tu. Bas sekolah tu berhenti, aku pun turun ar, sampai kat Sekolah Kebangsaan Sg. Isap. korang jangan nak tergelak. Tahu lah nama sekolah ni cam bangang kan? Haha, eh aku pun tunggu mak aku. Lama giler. Aku dah mula risau. Masa tu mana guna handphone bai! Aku pun call rumah guna public. Memang havoc giler ar time tu. Nasib baik aku ingat number phone rumah. Aku yang rock ni pun bantai menangis. Boleh? Rupanya aku salah sekolah. Kelam kabut sabut lah aku time tu. Mana aku tau ada sekolah lain kan? Huhu, Mak aku datang, kitorang pun pergi lah sekolah sebenar. Sekolah Kebangsaan Teruntum. Ok, silakan gelak lagi. Memang merepek lah nama2 sekolah aku ni.

22. Aku ada best friend, 5 orang semuanya. Kitorang satu kelas. Sekepala. Time rehat, sama2 and wutsoever. Masa dah ending darjah enam, kitorang nak tinggalkan kenangan kat sekolah tu. Kebetulan kawan aku sorang ni bawak mangga 6 bijik. Kitorang habiskan, pastu tanam ar bijik2 mangga tu kat belakang sekolah. Seminggu pas tu, diorang tumbuh. Mewakili each of us lah kononnya. Kitorang pun ala2 sedih nak masuk Form 1. huhu, tetiba esoknya datang, pokok2 tu dah takdek. Sialan betul pak cik kebun, pergi buang pulak benda2 yang kitorang tanam. Mengong giler. Tak suka[34 kali]

23. Cikgu aku susah nak panggil nama aku ngan kawan aku lagi sorang ni. Nama aku kan Mohd Noor Syaiful. Kawan aku nama dia Wan Badrul Hisham. Oleh sebab nama kitorang panjang sangat, cikgu aku kasik nama aku tukar jadik MNS dan kawan aku WBH. bangang bukan?

24. Masa balik kampung, kitorang selalu main air sungai kat situ. Sekarang sungai tu dah jadik laluan sisa dah. Geli pulak aku tgk. Huhu.

25. Aku pernah jadik gila sekejap, aku pergi tangkap anak kambing jiran sebelah rumah arwah atuk aku. Pastu pegang dia macam pegang teddy bear. Balik umah satu rumah bau hamis. Sampai baju aku mak aku terpaksa basuh asing2. Tak sanggup nak sekalikan ngan baju orang lain. Memang masak lah telinga aku masa tu kena bebel kaw kaw. LOL

p/s: ni jek kowt kenangan yang aku ingat masa aku kecik. Kamu macamne pulak? LOL

Monday, June 22

A Tag From ツリ- オニク ~ TriONiC =)


| Myself |

First name : Mohd Noor Syaiful [i'm kinda confused which is my first name anyways]
Name you wish you had : Shea Labeouf [cuz it's so damn hard to be pronounced, haih!]
What do people normally your name as : Eipul [i'm kinda lost with this q, hardly understood-able]
Birthday : 22.09.1988 [Ichiban, we'r in the same year... LOL]
Birthhplace : Kuantan, Pahang D.M.
Time of birth : 1.45 am
Single or taken : Single and waiting to be taken [copied as same as Ichiban's, can I?]
Zodiac sign : Virgo

| My Appearance |

How tall are you : 172 cm
Wish you were taller : 165 cm [i wish i was smaller! LOL]
Eye color : black/brown
Current hair color : black
Short or long hair : kinda long, straight unwavy hair I guess.
Last time you did something dramatic with your hair : l can't remember. It's been a long time since my last haircut. [am I serious? Heh]
Glasses or contacts : Glasses
Paint your nail : Nope [not even once, hell no]
Shy or outgoing : both way [copied again, which is obviously]
Sexy or cute : some say cute, some said none.
Serius or fun : mostly fun
A turn on : do i really have to answer this q? hurm, none could be a good answer right? ... i'm such a humble creature. wkwkwkwk
A turn off : hurm, i can't find one... let me see, owh, my skinny bod I guess. I wanna gain some weight. LOL

| This or That |

Flowers or chocolates : choc
Rap or rock : I'm sorta like none of these two, I prefer pop and ballads, owh and RnB too... heh
Relationship or one night stand : relationship
School or work : Prefer work, I have money when I work, but I've to spend money when I'm at school. Geez
Love or money : both
Movie or music : both
Country or city : city
Sunny or rainy days : sunny. Easy to go hang out. Lalala
Friends or family : both important as some friends a part of family. Yup, that's rite!

| Have u ever ]


Lied : yes, i did. I guess everyone did, even once in their life. Or not?
Stole something : yes , i did.
Smoked : Once, or... maybe twice. LOL
Hurt someone close to you : my family. my bestest friend.
Broke someone's heart : Not yet. I hope not.
Wonder what was wrong with you : Yup. Kinda.
Wish you were prince or princess : Hell yeah! I want that wealth and fame thing very badly. LOL
Like someone who was taken : Yup. Once.
Shaved you head : Shaved the whole u mean? Nope and neva!
Used chopstick : Sometimes, eating noodles and ramen.
Sang in the mirror to yourself : frankly speaking, most of the time. Lalala

| Favourites |

Flower : I'm not girls. Duh~
Candy : Hard candy? LOL, hurm, lollipop is in the list right? I love chuppa chupps.
Singer & Song : beyonce [whoa Ichiban, we both like her... cool! LOL], britney, lady gaga, christina aguilera, taylor swift, yada yada yada [TMTH]
Color : Baby blue, lavender purple
Movie : Coming Soon [terrifying, like really undescribably terrifying]
Junk food : Twisties. Love it!
Website : Teddyness of Eipul [http://eipul.blogspot.com]
Location : Serdang Selangor. Bahau Negeri Sembilan. Kuantan Pahang. Sungai Petani Kedah.
Animal : Cat, and teddy bear [please tell me teddy bear is an animal guys]
Ever cried over someone : Absolutely yes.
Is there anything you wish you could change about yourself : My weight.
Do you think you're attractive : Hurm, kinda. [owh I'm blushing seriously]
If you had to choose a fairy tale as your life what would you choose : Sleeping Beauty. Cause I love to sleep guys! LOL
Do you play any sports : Jogging [is considered as sport too rite?], and volleyball.

p/s:
thanx Ichiban for this wonderful questions. Do I need to pass this tag to others? LOL, and if I do, I'd like Syaf, Hizami, Shazwan, Awang, & Bacit to do it. Can you guys do me this favor? Lalala

Sunday, June 21

Selamat Hari Bapa


A father never wants to see
His child go astray
Everyday he tries his best
To help you on your way

Knows at times you'll have to fail
Learn things on your own
No matter how it hurts to see
His baby bird has flown

Protector of a youthful heart
Consoler of all pains
A hero in the eyes of love
The blood within your veins

Child love your father now
Give him all your praise
Our time in life is limited
Wisely use these days

Give back all he's given you
This love is something rare
It's flow is unconditional
Strength beyond compare

p/s: I Love You so much, En. Mat Yasin Bin Malar.
I'm such a lucky person having the best dad ever.

'Irreplacable' - A Tag By Aein

Tag by Aein

tapi ade rulesnye..

RULES:

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Dan Ternyata - Kerispatih

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
I Kissed A Boy - Cobra Station [what the f***?]

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Elevator - Pussycat Dolls

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Dangerously In Love - Beyonce Knowles

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
At Last - Beyonce Knowles

WHAT'S YOUR MOTTO?
Kembalilah Kasih - Anuar Zain

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Paparazzi - Lady Gaga [ko biar betul Munah?]

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
The First Time Ever I Saw Your Face - Leona Lewis

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Summer Time - Beyonce Knowles [cool huh?]

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
When Your Eyes Say It - Britney Spears

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Smash Into You - Beyonce Knowles

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Stay Beautiful - Taylor Swift [what the fish???]

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Terlanjur Cinta - Rossa duet with Pasha Ungu

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Cinta Sempurna - Yuna

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Lagu Rindu - Unknown Artis [sesuai kot, lagu ni ala-ala sedih ar jugak]

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Money Honey - Lady Gaga [yup duit sudah tentu interest milik ku... LOL]

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
The Fame - Lady Gaga [but i do not scared of fame, yet i crave for it dude, come on!]

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Thinking Of You - Katy Perry

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Now You Tell Me - Jordin Sparks

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Eh Eh (Nothing Else I Can Say) - Lady Gaga

WHAT WILL YOU POST THIS AS?

Irreplacable - Beyonce Knowles


Siapa yang aku nak tag?
- Syaf
- Judiene
- Hizami
- Ichiban
- Nurul
- Bacit [buat taw... LOL]
- Syaer
- Misz Nana
- yaziith su anaz
- Awang

Ok, try taw korang semua! Seronok taw! Lalala

Paan luka berdarah-darah.

Tengah bz kemas bilik tadi, aku terkejut. Bukan terkujut sebab ada baboon keluar dari kotak ni, tapi terkejut Paan baru balik. Korang mesti cakap aku mengong kan? Kawan aku sendiri balik pun aku boleh terkejut. Merepek betul! Tapi tu la hakikat nye Senah. Kenapa aku terkejut? Porke? Paan balik dengan kaki berdarah-darah, muka macam itik kena gigit dengan biawak, kau harap aku tak terkejut ke? Kalau nak expect aku terharu dan menangis, tidak lah, tapi simpati itu sudah tentu. Sebagai seorang kawan yang belajar Moral dan Pendidikan Islam semasa masih berhingus, reaksi segera aku adalah dengan berkata "Kau kenapa?"
"Aku accident, terseret kat jalan raya, aku nak elak kereta depan, alih2 aku yang tergolek" Paan cakap sambil berkawad ala-ala tentera udara.
Aku senyap. Aku ambik masa 5 minit untuk fikir apa aku patut buat sekarang. [mak aih, lembabnye otak aku hari ni]
Last2 aku bawak Paan pergi PKU(Pusat Kesihatan Universiti). Cuci luka segala. Kesian pulak aku tgk kawan aku ni. Malang pulak nasib dia sejak semalam. Dah la dia last day kerja semalam. Company dia tak nak amek part timer lagi. Pagi ni pulak dia accident. Memang pakej lengkap sangat. Beli satu percuma satu lah kot bak kata peniaga-peniaga sayur pasar tani.


Aku tgh tgk cerita Endon kat TV9 ni. Sedih lah cerita ni. Tapi sebab banyak sangat nyamuk yang serang hendap aku sekarang, aku terus lupa nak menangis, boleh? Spoil mood betul nyamuk tak cantik ni. Jahat sungghu lah nyamuk-nyamuk ni sume. Korang lapar sangat ke? Tak sedar diuntung lah korang ni. Dah gigit sekali nak lagi ke? Sewel betul tahu tak? Aku penat ni. Ngantuk pun ada. Ok lah, aku nak jawab tag dari Aein sekejap sebelum tido. First time kena suruh jawab tag. Excited sikit lah aku. Bye, salam sayang aku untuk semua yang rajin baca blog aku yang entah apa-apa ni. LOL.

Saturday, June 20

Semalam aku terjalan-jalan lah pulak.

Aku tertekan betul duduk kat kolej ni. Ko tahu tak? Setiap hari bising bergendang sana sini, jerit-jerit macam orang sewel yang tak pernah makan nasik, hish! Pentauliahan kadet polis atau tidak, apa aku peduli? Korang tak boleh buat program kat tempat lain ke Bedah? Yang ko nak memekak kat sini siapa yang kasik cadangan? Ayam jiran sebelah kampung pak cik kau ke? Korang ni memang selfish lah. Aku rasa macam nak gigit2 telinga korang sekarang sampai putus. Degil betul lah korang ni!


Semalam aku berjaya mengelak serangan hendap diorang yang tak berapa betul tu... cuba teka aku gi mana? Weyh, aku kuar jalan2 lah sudah tentu! Petang tu kitorang pergi tgk wayang kat Midvalley. Kitorang tak dapat naik beca, susah nak tempah lah. Diorang kadang2 sibuk dengan kenduri khatan dan kenduri anak dapat kerja jadik kerani pejabat. So, kitorang decide naik motor jek. Owh, lupa pulak, kitorang yang aku maksudkan adalah aku ngan Paan. Kitorang pegi tgk cite Night At The Museum 2. Aku sebenarnya nak tgk Drag Me To Hell. Tapi tak dapat pulak. Paan dapat tiket free tu untuk cerita2 yang dah lama keluar wayang saje. Yang baru keluar tak dapat tgk lagi lah jawabnye. Huhu. Tapi ok jugaklah cerita ni, mula2 memang bosan, tak lawak sangat pun. Dah tiba part yang dia pergi Smithsonian tu, memang terhibur lah aku bagitau kau. Hebat lah jugak lawak dia. Aku suka watak Brundun[kat nametag eja Brandon, tapi degil gak kata nama dia adalah Brundun]. Memang super bodoh lah watak ni. Dan tak lupa gak ngan King Kahmunrah, aku memang tak tahan ngan pelat 's' dia. Cakap mesti nak tersembur-sembur. LOL. Paling best part Cupid yang comel giler nyanyi masa Larry ngan Amelia tgh sweet moment. Cupid2 tu memang sebijik Jonas Brothers. Suara diorang memang best giler. Haha.


Cerita dia berkisar briefly mengenai Larry Daley ni yang takdek life sejak dia berjaya jadik jutawan dengan ciptaan dia yang pelik iaitu lampu suluh glow in the dark. So, dia balik kat Museum tu untuk jumpa ngan kawan2 lama dia, tapi diorang semua kena transfer pergi museum kat Smithsonian. So, dia pun sedih. At first, dia just nak go on ngan life dia lah.
Tapi Jedediah call dia kata diorang semua dalam masalah. Tgh berlawan dengan King Kahmunrah, abang King Ahkmunrah. Kahmunrah ni nak seru tentera alam ghaib, so dia perlukan batu bersurat emas tu. So, Larry pun gigih pergi Smithsonian untuk tolong kawan2 lama dia. Banyak adventure yang Larry tempuh masa kat sana. Jumpa dengan Amelia Earhart, perempuan pertama yang bawak kapal terbang keliling Atlantik. Diorang ala-ala bercinta lah kot masa tu. Ending dia? cukup ar aku cakap happy ending. Aku rasa korang semua dah tgk kan cite ni? Aku jek yang lambat tgk kot. Semalam baru aku dapat cuti kot kot. LOL kot.

So, lepas tgk wayang tu, kitorang pun pergi Bukit Bintang sebab Paan nak ambik cek kat company dia. Terlanjur pergi sana, aku apa lagi, terus propose dia untuk karoke lah. Ko macam tak kenal pulak aku kan? Tak sah kalau hari jalan-jalan aku tak dek sesi karoke, okay? Haha. Kitorang pergi kat Redbox Low Yatt jek, dah biasa pergi sana. Melalak sampai tak dek mood, pastu kitorang bantai berduet lagu tah apa-apa, dangdut pun layan. [ok silakan muntah darah dan pandang serong kat kami sekarang]. Huhu. Kitorang habis jek, Remy call Paan, kata nak jumpa dia. Lebih kurang setengah jam lepas tu, kitorang pun balik kolej. And the worse part is, hari ni aku keje. Wuhoo!



p/s: Eh Munah, aku boleh lupa nak kemas bilik. Hari ni last day duduk sini. Adoiyyy! Siapa nak tolong aku ni? Kalo korang ada contact number sesapa yang mahir pack barang dan kemas bilik, kasik aku segera ye.

Wednesday, June 17

Eh kau tak bosan ke hari ni?

Tadi aku pergi kerja dalam mood biasa-biasa saje. Selalunya aku macam bersemangat sikit macam kanak-kanak semangat nak pergi tadika. Sampai kat tempat kerja, mood aku makin lemau, aku kena suruh guide budak baru lah pulak. Sumpah aku bosan ok. Dapat pulak ngan budak yang aku tak berkenan. Aku memang tak boleh masuk ngan diorang. Kau tahu? Diorang sangat skema ok. Oh Tuhan. Aku rasa macam nak cabut rambut2 aku ni dan jual kat kedai rambut palsu sebab sangat lah tertekan duduk ngan diorang. Yang sorang ni gelak macam Patrick Star. Serious dalam otak aku hanya ada rasa nak patahkan aje gigi arnab dia tu. Yang lagi sorang ni, berkomunikasi lisan dengan orang macam tengah buat karangan Bahasa Melayu. Oh jangan lah perlakukan aku begini boleh tak? Aku perlu gelak huha sambil bergelek-gelek menari ok. Bukan nye terpaksa duduk ala-ala pengantin sambil kepala mendongak ke langit melopong tidak tahu buat apa.

Aku beli dua bijik burger daging tadi. Harap aku boleh tahan lapar untuk dua minggu yang mendatang. Lalala. Bilalah nak gaji ni. Tangan aku dah gatal nak shopping spree segala.Tadi aku balik naik Rapid KL. Bila masa pulak dia tukar driver aku pun tak tahu. Dah la aku terpaksa berdiri, dia boleh pulak sentiasa buat emergency break. Ko kenapa Usop? Dah lama hidup? Nak kena cekik dengan aku ke? Ko buta aku dah nak tertonggeng dek kerana ko bawak bas macam orang mabuk curut? Macam biasa lah aku, merasa lah kau kena carut. Aku tekan loceng tempat lain, kau pergi berhenti jauh-jauh kenapa? Nasib baik aku tak jahat tadi. Kalau tidak, dah lama aku cucuk lubang hidung kau dengan tanduk lembu. Geram betul aku.

Sebab kau berhenti jauh-jauh, aku nyaris kena gigit dengan anjing tadi. Hish, rosak mood aku ni tahu tak? Anjing ni pun satu hal, kalau ye pun nak menyalak garang, jangan lah time aku tgh jalan kat tempat gelap macam tu. Korang buat aku rasa nak terkencing tahu? Eh, dah la... aku mengantuk pulak... Nak pergi basuh baju kejap, makan apa yang patut, n then tido... nak mimpi indah ni... Jangan kacau ye.

Aku seorang pelajar, kau tahu?

Sempena Sem 5 dah nak mula tunjuk lubang idung dia kat aku sekarang ni, aku terasa lebih baik aku cerita sedikit sebanyak pasal course yang aku ambik sekarang. Basically, aku ambik Bacelor Sains dan Teknologi Makanan kat UPM Serdang. Bukan, ni bukan course yang mengizinkan korang main masak-masak ataupun berkomunikasi dengan makanan. Kitorang more to analisis makanan, keselamatan makanan, pemprosesan makanan, yada yada yada. Aku taknak bincang banyak sangat pun pasal course aku ni, bosan kot.

Yang aku nak emphasize kat sini adalah coursemate aku. Actually coursemate aku ramai. 100 lebih. Ye, aku tau, macam bilangan rusa nani kan? Aku nak cerita pasal yang rapat ngan aku je lah. Lelaki korang boleh kira ngan jari kaki je. Tak sampai 20 orang pun, Malay lah. Tak termasuk ngan Chinese segala. Antara yang rapat ngan aku contohnya Shahril, Apiz, Afiq, Alep, Wan, Napi. Sebab kitorang satu kolej kot, kecuali Wan. Wan kolej lain tapi selalu lepak2 menyemak kat kolej kitorang… hiks.

Banyak yang kitorang buat sesame. Contohnya ada satu hari ni kitorang pergi buat ekspedisi berkelah bagai kat Sungai Congkak. Best lah jugak. Rasa nikmat macam minum air asam boi masa berjemur kat terik matahari agaknye. Berendam tu memang sudah tentulah hebat rasanya. Sampai Nisha tak sanggup nak naik darat, dia dah macam sebati ngan air sungai tu. Aku takut dia transform jadik badak sumbu pulak, ataupun lagi dahsyat jadi ikan dugong segala. Mintak simpang ye.

Selain tu, kitorang gak suka tgk movie kat bilik Apiz. Bilik dia boleh kata GSC lah bagi kitorang. Mana taknye, dia memang suka download movie baru mahupun lama. Jangan report kat pihak berkuasa tau. Rahsia ni. Bila ada masa free je, siap lah. Kitorang bantai melepak tgk movie kat bilik dia. LOL

Oklah, nanti2 lah aku elaborate aktiviti2 yang kitorang pernah buat sama-sama. Sekarang ni aku nak perkenalkan kat korang coursemate2 aku. Eh, jangan lah excited sangat Munah. Tiada apa2 yang istimewa pun. Heheh.

1)Shahril – aka Sharel/Arel. Dia ni baik ar jugak. Hobi dia berkebun dan menggoda auntie2 single jiran belakang rumah dia. LOL. Acah je. Dia suka mukabuku-ing [atau bahasa skema nye facebooking] recently. Azam dia nak memiliki I-phone sem depan. Ye ke? Ahakz… Hebatnye dia ni, pada aktiviti berpujangga bagai. Kalau bab pantun memantun, dia lah number satu kot. Dia pernah dapat macam-macam anugerah masa Festival Pantun aritu. Ok, takmo cerita lebih. Aku dah nampak idung dia kembang kuncup macam tayar beca sekarang. Oops, terlebih sudah.

2)Apiz – mamat IT sesuai kowt bagi kat dia. Hebat kot dia ni. Korang kalau laptop masuk virus ke, kena gigit tikus ke, kasik jek kat Apiz ni. Dia boleh baiki A.S.A.P. Serious dowh. Aku pernah tgk dia format laptop orang tak sampai berapa jam. Gila kan? Tapi dia bukan nerd ok. Dia cool jek. Acece~ takut pulak nak puji lebih2. Hiks. Eh, budak ni jugak suka main basketball. Tiap petang dia ajak kitorang main. Aku antara yang kerap kasik alasan takmo join. Ada satu hari tu, aku nak cakap aku taknak join sebab mak aku tak kasik kalau main basket. Aku harap dia terima dengan hati terbuka dan fikiran yang matang... lalala

3)Afiq – budak ni paling baik, alim sikit kowt kalau nak dibandingkan dengan aku n the rest. Heh. Ramai pompuan suka sakat dia ni, tapi dia cool jek. Aku suka loghat Ganung dia. Best. LOL. Dia pernah ajak aku join venture buat bisnes jual air. Aku tengah pertimbangkan sekarang. Aku nak jual air masak kot. Senang nak buat. Boleh tak?

4)Wan – jejaka idaman Wani. Hahaha. Jangan marah. Hiks. Dia ni paling macho, gentlemen sangat, dan sangat abang pada kami semua. Dia aku anggap macam penghulu kitorang lah kot. Wah tinggi pulak pangkat dia. Heh. Aku pernah naik motor ngan dia sampai nyaris kena sodok ngan kereta bengong ari tu. Ngeri kot bila fikir balik. Alhamdulillah kitorang ok je. Dia ni kalau main basketball memang sangat excellent lah. Tabik spring aku kasik kat dia. Hiks.

5)Alep – budak baik yang ada loghat Penang. Owh aku sangat adore budak ni. Dia sangat positive. Dia suka nasihat aku supaya bersyukur, hidup kena olways happy, aku rasa kalau dia ada masalah dia sangat senang nak hadapi dengan tabah. Lepas exam, dia selalu sengih. Kalau susah, dia kata normal lah tu, exam is meant to be hard to test our capability in things. Aku tak dapat contohi positivity yang dia selalu ada. LOL.

6)Napi – Rakan lab aku untuk certain subjects. Dia ni sangat matang. Terlalu matang sampai aku kadang2 tak dapat paham. Haha. Dia adalah anggota kumpulan Nasyid kolej aku. Kira dia ni penyanyi jugak lah betul tak? Bukan, dia bukan Akhil Khayy. Huhu. Dia boleh jadi sangat funny dan kadang2 moody. No offense Napi. Tapi dia more funny lah. Hihi. Dia sangat lah suka pada ikan laga. Ada satu hari tu dia bawak aku gi gathering peminat ikan laga. Melopong jugak lah aku sekejap masa tu. Layan aje. Heh.

7)Ida – dia ni lain sikit lah ngan coursemate2 pompuan aku yang lain. Dia suka menonjol lain dari yang lain. Socialite kot sikit2. Aku kalau jalan2 selalu ajak dia. Pergi karaoke ke, tengok movie, hang out kat bukit bintang and wutsoever. Tapi dia ni hebat berlakon dan menari. Dia ppegang watak penting dalam teater kitorang aritu. Menari pulak takyah cerita lah. Tarian India pun dia balun. Tak taw nak cakap apa lah Bedah. Ko pergi lah tengok sendiri dia menari balet. [tetiba balet, haha]. Dia ni baik ngan Nisha. Nisha adalah seorang gadis lasak yang suka bersukan.

8)Ana – kawan aku lah ni. Dia ni rajin. Baik jugak lah. Banyak sangat tolong aku. Yeayea. Suka masak kat bilik ngan Seff. Aritu diorang pernah buat kek milo untuk birthday aku. Hebat kan? Aku sangat terharu masa tu. Rasa macam nak menari Inang jek masa tu. Nasib baik diorang halang.

Ok lah Gayah. Kalau aku nak cerita pasal semua coursemate aku, aku kena buat satu blog lain penuh ngan entry profil2 budak coursemate aku. Ramai sangat lah. Yang lain2 tu aku simpan dalam otak je. Kalau ada kesempatan, aku cerita pulak pasal korang ea. Korang tetap yang terbaik. Hiks.

Kolam Ikan Encik Eipul