My Tomey-Lotey Followers

Friday, May 14

Kau mesti tak tau pasal aku.


Ko mesti tak tau pasal aku,
ko mesti tak tau men-tau pasal aku,
Aku pasti dapat pengganti kau dalam seminit,
Tambahan pulak dia sekarang ni dah ada dah pun dekat sini ha.
*baca sambil nyanyi rentak korus Irreplacable Beyonce. wink wink

Bukan apa, aku nak bersajak kejap.

Takkan aku tak boleh nak berpujangga sekali-sekala?

Ok, rentetan lirik lagu terjemahan khas aku buat dekat atas ni, aku terdorong untuk mengolah perihal terjemahan itu kepada sesi heart to heart.

*Tu dia! italic BOLD aku kasik sama kau.

Ok, baca ya. ehem, ehem *setting anak tekak sekejap.

Ko mesti tak tau pasal aku,
Ko mesti tak tau men-tau pasal aku, kan?
Aku menangis sebab kau, sebab kau lah, bodoh!

Ko mesti tak tau pasal aku,
Ko mesti tak tau men-tau pasal aku, kan?
Aku nak pengsan sebab ko buat macam tu, setan!
Takkan ko tak nampak lagi?
Obvious kot BAB*!!!

Ko mesti tak tau pasal aku,
Ko mesti tak tau men-tau pasal aku, kan?
Aku tadek sesapa untuk aku luahkan pasal ko,
Nasib baik blog ni ada;
Time kaceh blog tomey~

Ko mesti tak tau pasal aku,
Ko mesti tak tau men-tau pasal aku, kan?
Aku abeskan lima batang one shot siap,
Walaupun kawan aku kata aku tak reti isap;
Ada aku kesah?

Ko mesti tak tau pasal aku,
Ko mesti tak tau men-tau pasal aku, kan?
Kalau aku nak lupa ko memang senang je;
Ko ingat otak aku tadek recycle bin?
Ingat komputer je ada?
Aku klik je dekat situ;
"empty recycle bin"
Klik cepat-cepat. wink wink
Supaya aku tak sempat nak tekan restore item.

Jambatan:
Memandangkan aku ni bukan lah kau punya sesiapa,
Macam mana kalau aku jadik bukan apa-apa buat kau?
Bayi, aku takkan lagi titiskan air mata buat ko,
Aku takkan lagi insomnia sebab kau,
Sebab yang sebetul-betul nya adalah
Menggantikan kau sangat-sangat lah mudahnya, Setan!

*lirik original:
So since i'm not ur everything,
How about i'll be nothing, nothing at all to you,
Baby I won't shed a tear for you,
I won't lose a wink of sleep,
Cause the truth of the matter is,
Replacing you is so easy.
p/s: Orang tua-tua selalu kata, "Mind your language, honey",
Ko ada dengar aku kata apa? "Ada aku kesah? Blog aku kot!"

p/s 2: Aku dah berjaya mengorat Popuri. Kan aku dah kata, "Menggantikan kau sangat-sangat lah mudahnya, Setan!"

5 comments:

yaziith su anaz said...

urghh,

benci kau.

Hizami Rahim said...

wakakaka.
sengal.
loved it!
;)

lionteen said...

bgus2..
hehe

Judiene said...

xtaw cne kalo ko btol2 jmpe beyonce ni
abes ko peluk cium dia kan
xpsl2 kne tumbuk ngn jay-z
kah kah kah kah!

niesz said...

hahahaha..lyric xley bla..

Kolam Ikan Encik Eipul