My Tomey-Lotey Followers

Saturday, July 3

Effing word can't describe how effing hell my day is.

*Wayar otak putus*

*muncet cret*

Semuanya bermula dengan sangat seronok, macam fairy tale lain la, except aku tak nyanyi lagu Today Was A Fairytale sambil main piano. First thing aku bangun pagi aku tak fikir pasal nak gosok gigi ke gosok buntut ke, tapi aku text kawan aku dan ajak dia pegi karoke. Tambahan pula dia bersetuju. Aku pun bersetuju juga lalu turut gembira senyum sampai cecah cuping telinga.

Tapi yang tak bestnya, karoke 4, 5 lagu dia dah stat buat muka bosan. Salah aku jugak sebab ajak kawan-tak-fancy-karoke ni. Awal-awal lagi dia dah pesan dengan aku nak tukar plan, dia kata tak mampu nak karoke sampai 3 jam ni, tapi aku tatap jua berdegil. Sudahnya, aku terpaksa mengalah sebab bila aku buat high pitch aku untuk lagu sedih2 macam lagu akak Ramlah Ram yang 'sukarnya, untukku, berpisah denganmu' tu, dia buat muka penyek. Aku kalau ada orang spoil mood macam ni, aku tak teragak-agak untuk melakukan kekerasan. Tindakan suap balik positif yang aku buat? Aku heret dia keluar dan lantaklah rugi satu jam. Yang penting aku tak rasa bersalah. Huhu. Kitorang blah pegi jalan-jalan tengok short, usha rollerblade, dan intai-intai lingerie sexy*dia, bukan aku.

Ok. Settle JJ Cheras Selatan.

Chapter 2
: Mid Valley*summary: Best giler, so-so, then macam gampang.

Cadangan gerak Mid ni aku yang usulkan, since budak muncet ni nak pegi usha Topman ngan Zara. So, kitorang pegi Mid naik komuter. Sampai jek, kitorang jalan2 dan kebetulan movie time tu macam dah dekat nak main, kitorang tengok cerita The Backup Plan. Fuh!!! Best giler cite ni!!! Wa tak tipu! Kelakar ada, sexy giur liur ada, sedih pun tak terkecuali jugak. J Lo memang HOT EVER. Haha.

Then, abes movie kitorang jalan-jalan pegi Cotton On, masuk Topman, Philosophy Men, People's, entah kedai apa lagi aku masuk, tak ingat. Last-last aku capai singlet meloyot kat Cotton On. Kelakar jek. Huhu. Jadik, semua ini aku rumuskan sebagai so-so, sebab even aku dapat new item, I'm not that happy.

Ok. Tibalah masa untuk adegan macam gampang. Time nak balik ni huuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiii macam palat. Komuter dah lah datang lambat. Lepas tu dapat pulak penumpang yang macam tahek tahap dewa nye perangai, ha, lagi lah lengkap kitaran makanan kau kan. Ada sorang auntie ni, dia punya sellfish memang harem!!! Boleh tak, tren datang, dia terus pegi rempuh masuk dalam coach tu, emm, auntie, kau bangang ke apa? Tak nampak orang nak keluar sikit punya ramai tu? Ko tak reti nak tunggu ke? Yang kelakar nya, ada sorang pak cik ni nak keluar tapi dia block. Aku suka pak cik ni! Siyesh! Dia jerit kat auntie crazy tu, "KAU BODOH KE? TAK NAMPAK ORANG RAMAI NAK KELUAR NI? TEPILAH!!!" Time tu aku terus berdiri tegak sambil tabik spring dekat pak cik tu.

Lepas tu, tak abes disaster lagi. Ni time aku nak masuk pulak. Aku masuk ok jek, tak de ar tolak-tolak orang. Tetiba orang belakang tolak aku, sampai terhimpit orang dekat dalam. Amboi nyonya sekor ni, dia punya tak hengat nak mencarut, dia jerit kat telinga aku "KALAU TAK MUAT TAK PAYAH AR NAK TOLAK-TOLAK MASUK, STUPID HEAD, F**KING IDIOT BLAH BLAH BLAH". Aku hangen jek time tu. Kalau dekat tangan aku ada cili padi, dah lama aku tonyoh-tonyoh masuk dalam mulut dia biar bengkak bibir dia yang tak cantik tu.

Kau bangang ke apa harem? Kau ingat tren tu ko punya sorang ke? Orang tunggu sikit punya lama kat stesen tu, adatlah semua orang freak out nak masuk sebab takkan kau nak tunggu lagi satu jam untuk next tren. Lepas tu yang aku hangen tu, dia punya ruang kat tepi tu punyalah besar, kalau dah kena tolak tu, mengengsot lah sikit ke sana, yang kau statik macam Statue of The Liberty tu siapa suruh? Moyang kau? Babi sangat tau orang-orang macam ni. Memang buat gua hangen satu badan. Hishhh!!!

Tuhan aje yang tau betapa nak tercirit nya aku duduk kat dalam tren sempit tu. Dahlah nak sampai Serdang tu sikit punya lama, aku rasa kalau ada orang mengandung kat dalam tren tu, dah lama terpancut-pancut baby dia sebab tertekan, stress ko tau! Huhu.

Aku ingat disaster aku dah berakhir. Sampai bilik ada pulak masalah lain muncul.

Chapter 3: Pindah bilik.

Hah. Ambek kau. Penat berhimpit dalam tren tak hilang lagi, Kimi text aku suruh pindah masuk bilik dia malam ni jugak. Nak menangis aku rasa ni. Terpaksa lah aku ke hulu ke hilir bawak kotak, pikul beg masuk bilik baru. Nasib muncet ada, tolong aku pindah-pindah barang. Habis kemas dalam pukul 12 macam tu. Adoi~~

Sekarang aku tengah pening camne nak susun barang kat bilik baru ni. Almari takde. Ada satu jek, tapi dah buat container untuk isi makanan. Dah ar, penat aku bebel. Aku rasa aku kena kemas bilik sekarang ni. Haha. Chiow.

xoxo

4 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sabau jelah.. kalo naik komuter memang mcmtu.. tmbah2 kalo hari minggu.. tak sanggup rasanya~ huuhu..

AJ. said...

heheheh
lawak la eipul..
awal pg pg karaoke ya..
best3!!!

Hizami Rahim said...

haha.
ala.
rugi sejam tu.
adeh.
:)

Z.H said...

hahaha... akhirnya aku ketawa juga hari ni. sepanjang hari aku bersedih. btw, this is ejay.

Kolam Ikan Encik Eipul