My Tomey-Lotey Followers

Saturday, September 4

I HEART REDBOX

I HEART REDBOX sebab REDBOX kasik voucher lumayan; 2 free head charges for Ramadhan buffet. Terel tak? Terel tak? Hihi. Oleh karena voucher lumayan ini, gua dengan secara gigih-gigih manja bergerak-gerak khas dari Alamanda tadi dengan hujan rintik-bintik semata-mata nak karok dengan geng-geng penjenayah gua. Berbaloi-baloi der! Whoa!

Adakah ini realiti? Atau rancangan realiti tv?

Tak terkata...

Tak terkata-kata...

Tak terkata dengan kata-kata...

Katakanlah katakanlah wohooo~

I look to you...

I turn to you...

Pulanglah - Aisyah *yang dulunya solid-molid tapi malangnya kini telah boyot jua akhirnya

I will always love you...

Eqal excited sebab dapat pegang pinggan REDBOX

Haris glukosa dengan gua... RAWR

Hamal... wuu taf siot brader ni!!! ^o^

Sempat buat family portrait dalam lif. Kao mampu?


Ok. Hari ni takde cerita sangat pun yang nak dibangga-banggakan pasal isu karoke di bulan Remdan ini. Cumanya, yang penting hari ni kitorang sangat enjoy, penat woh melantak. Tapi kesian dekat tupperware Hamal. Cerita dia aku boleh singkatkan seperti berikut:

1) Hamal tapau lamb dalam tupperware yang dia bawak itu
2) Hamal meletakkan tupperware itu di belakang begnya.
3) Haris yang innocent masuk dalam bilik karoke setelah selesai poo poo
4) Haris tidak tahu adanya tupperware itu di balik beg Hamal
5) Haris dengan girangnya melompat di atas beg Hamal
6) Tupperware di balik beg Hamal pecah
7) ... *adegan 18SG berlaku - antaranya; tarik-tarik rambut, lempang terajang antara Hamal terhadap Haris
8) Nasib baik Hamal bawa 2 tupperware
9) Satu lagi tupperware terpaksa digunakan untuk menapau
10) Tamat. Paham tak? Tak paham sudah~ lalala

** lepas raya Eqal cadang nak g karoke dekat REDBOX loyat sebab REDBOX Sogo nyer sound sistem cam tahi ayam. T___T

5 comments:

Hizami Rahim said...

wow.
aku jeles.
tak dpt join.
T-T

EIPUL said...

takpe jami, pas raya kite g sama-sama, melantak puas2. Hehe

Ayin Jemin said...

amboiii
eipul bukn main sodap mknan..

Afzainizam said...

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
HA..BACA PANTUN NI DENGAN NADA DAN INTONASI YANG BETUL....

kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite cerie
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

N. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
org kolumpo jgn kocik ati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jgn dok triak
Kalu ceti mai kot dapoq

Perlis...
Padangbesaq kecik aja
Tempat siamlalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang
Kesempatan ini memohon maaf atas lama tak ziarah blog anda..

Joommmm balik kampung kita berhari raya...

Pesanan kami berhati-hati ketika dalam perjalanan pulang kekampung halaman... ingat orang yang tersayang yang menanti kepulangan anda...

woooooo gilar duga keimanan aku sdg berposa

yaziith su anaz said...

selamat hari raya bang. HAHA.



da tukar layout.
semangat raya betol ;)

Kolam Ikan Encik Eipul