My Tomey-Lotey Followers

Friday, September 17

Jemputlah beraya ya ya

The only balang kuih yang aku ada *kalo nak beraya bilik aku bawak kuih raya sendiri ea, kahkah

Aku sebenarnya nak menayang rose kertas tu. Hahaha. Cantik tak? Terel tak? Aku buat sendiri weh, bapak susah gila nak fold benda tu sampai jadik macam tu. Ada ar dalam 3, 4 percubaan yang fail, pastu baru dapat the thing yang betul-betul kelihatan macam rose. Kahkah.

Babak lain: aritu aku pegi makan kat mamak ngan Iman, menu dia yo yo o ada sizzling lamb chop, aku just give it a shot sebab dalam gambar nampak yummy. Aleh-aleh muncul satu plate yang buat aku tak tahan dari keinginan untuk tergelak. Ko tengok sendiri pebenda jadah alam yang merepek dia letak kat dalam pinggan bawah ni:

1: Timun? Gila ke apa?
2: Titisan-titisan sos yang all over the place
3: And roti yang macam... haiyo *tepuk-tepuk dahi
-pastu harga nak letak sampai rm14, gile apa?


Kalo dapat yang macam ni kan indah sikit dunia aku. Haha

6 comments:

Hizami Rahim said...

haha.
aku pun nak gelak lah.
paling x tahan dia punya titik2 sos tu.
adeh~

JohanPrinze said...

omg! sedihnya nokkk!!! kt mana tu?

EIPUL said...

zami, tau takpe!!! bodo nye mamak, haha

reduan, kat one of restoran mamak kat putrajaya, dalam gambar nampak lazat, alih2 keluar macam ni kan, menangis aku!!!

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

kreatif gile! nak bunga tuuu? hihii.. mknn tu pun ok ape.. kalo masuk pertandingan bagus part persembahan ni..

iekah said...

ak nk tabik kt bunga rose tu, yg pinggan tu ak xnk komen, haha.

Judiene said...

hahaha
aku rasa kalo aku masak sndiri kt umah lg lawa drp tu
rasa dia ok x?
confirm ko tak puas kan
dah la ko ni jns big eater
hehehe
;P

Kolam Ikan Encik Eipul