My Tomey-Lotey Followers

Sunday, October 17

Gulp!

Semalam aku tak tau kenapa, tapi first time kot ada orang yang kata aku ni mamat gentleman. Scary kan? Bagi aku scary ar sebab ni macam for once in my life kot telinga aku menadah statement menggigil macam tu. Tapi aku pun macam pelik jugak la kenapa ye dia cakap aku macam tu? Maybe sebab few scenes yang aku being so considerate towards that particular person. Maybe.

1) Time aku tanya dia nak rehat pukul berapa, aku kasik dia option because my boss suruh bincang siapa yang nak rehat first, so aku cadangkan dia jek pegi. Tapi dia cakap dia macam still kenyang lagi. So, aku pun cakap ar, kalo ko nak aku rehat dulu pun aku tak kesah. Dia still blur. Then dia tanya

'budak-budak pompuan yang lain rehat kul berapa ek?'

So that dia nak join ar the rest of the girls. Aku pun call ar sana-sini, tanya bebudak ni rehat kul bape. Majoriti kata nak rehat first jugak, so aku suggest dia pegi rehat first je ar dengan diorang, lagipun kalo rehat second nanti takut dia tak bleh handle kaunter sesorang sebab time tu lunch hour, selalunya lunch hour akan ramai orang. *sebenarnya nak gitau aku antara few cashiers yang agak cekap dan pantas (haha perasan!)

2) Time dia tengah sejuk-sejuk kat kaunter tu, dia pun ada mention dia nak ke toilet few times, so aku cakap pegi jek ar, aku tak kesah. Dia kata tak apa ke? Sebab dia akan lama sikit, tandas kat bawah ada problem dan dia nak naik atas, which akan consume masa yang agak lama. Aku pun kata ar pegi jek ar, aku tak kesah, I can handle these alone lar~*sekali lagi because of... aku cashier yang agak cekap dan pantas miahahahahaha

3) Time nak balik tu, dia mintak nak tutup kaunter awal setengah jam. Aku pun tak kesah sebab customer hari ni tak ramai mana pun, so aku cakap pegi lah balik. Tapi tak sangka pulak packer kitorang tu pun nak ikut dia sekali naik sama, so aku left out alone, hukhuk, pastu dia risau takut aku tak bleh handle, aku cakap pegi jek ar dulu, nanti aku mintak ar supervisor tolong jadik packer sekejap kalo things get out of hand, pastu dia kept saying

'betul ke ni?'

'siriyes? takpe ke ko tinggal sorang ni?'

Adoi, bape kali gua nak cakap? Gua bleh handle ar sume ni *sebab... gua kan antara cashier yang cekap dan pantas!!! Kahkahkah muntah sekarang!!!

Pastu time dia nak blah tu dia kata

'O ye la, dia kan mamat gentleman, padan ar dia being so considerate, ok Eipul, kitorang balik dulu!'

Gulp!

Time tu kembang kot segala part kat body aku; terutama sekali my butt! Hahahaha

So, aku pun macam dalam lagu Nirmala tu, yang 'terpedaya istana kaca, terkesima kata mulia' tu. Hah, menggigil okey!

Tapi, semua tu tak berakhir lagi. Aku masuk cashier room paling lambat kot. Dia tengah kira lagi time tu. Aku pun buat rilek je, kira-kira duit semua bagi settle, and then dia da siap kira, so dia pun nak balik ar, lepas dia bubbye aku, aku bubbye dia balik, tetiba dia masuk semula office, dia kata

'Eipul, gelap sangat ar kat bawah, aku tak berani pulak nak balik!'

Pastu aku macam, adakah ko tak nampak aku tengah mengira lagi ni? Haha. Pastu tetiba mummy dia call tanya dia da settle semua ke belum. Dia pun cakap ar, da settle tapi tak bleh balik sebab gelap kat luar, dia nak pegi staff entrance tak berani, then mummy dia cakap daddy dia tengah tunggu kat luar tu.

Aku pun macam kesian pulak kat dia ni, plus kesian ngan daddy dia tengah tunggu dia nak balik, so aku pun ajak ar dia turun sesama even aku tak settle kira lagi, maybe sebab dia takut gelap kot, *feeling-feeling dalam cite korea, yang lelaki akan temankan pompuan tu bejalan balik umah, ahaha tercirit sekejap proot proot

Pas da sampai staff entrance, aku pun bubbye dia, dan naik atas balik sambung kira duit. Dan tahniah lah ye, aku orang yang paaaaaliiiiiiing last balik ye harini. Huahua~~

Jadiknye, macam tu lah ceritanya. So apa pendapat korang? Am I gentleman enough? Haha

I DON'T THINK SO lah~

3 comments:

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

gentle la tu.. hihi~ blh wat keeja sndri pluss siap temankan org lagi..

Hizami Rahim said...

hehe.
aku pun gentleman mcm ko.
XD

wanilizzie said...

hahahhahahaaa... terasa bahagia baca entry yang nie.... hahaha ;pppp

Kolam Ikan Encik Eipul