My Tomey-Lotey Followers

Sunday, October 31

Halloween night with Leona Lewis

*Sporting giler mamat ni kitorang amek gambar dia


Eqal heppy giler!


Host: Henry Golding dengan idk who

The Veronicas




Time ni aku jerit kuat-kuat OMG LEONA!!!! LOVE YOU!!!





Yester-night was really awesome because Leona Lewis performed live in front of me within 3 meters range. OMG! I am fu**in not believing my own eyes but it'd really happened I tell ya! Before I tell you guys how enjoying my night was, I wanna start telling you guys how much effort have we put in order to go watch the charmingly astonishing Leona Lewis's performance.

Masa nak pergi ke venue mini concert ni, we had a lot of difficulties sebab dalam website tu dia tak kasik so much details dekat mana benda ni berlangsung. Yang paling dia highlight adalah Changkat. That's it. So, kitorang (aku dengan Eqal) pun macam blur sebab tak tau where the hell this 'Changkat' is. Eqal sempat search jalan kat Googlemaps, so kitorang pun ikut la jalan tu. Tapi malangnya tak jumpa jugak and we end up pusing-pusing keliling BB Plaza. Aku da penat gila time ni, so aku pun tanya ar Bacit direction untuk ke Changkat. Bacit pun cakap dekat here, there, depan KFC wutsoever, jumpa satu tempat tu memang nama dia Changkat but the problem is, tak nampak macam berlangsung event pun dekat situ. So, kitorang macam nak putus asa dah, dan masuk dalam McD makan2 sekejap, pastu Eqal still tak puas hati, dia pun text Zami suruh dia online sekejap untuk carik more information pasal event ni. Pastu Zami jumpa dan mention pasal Hotel Istana, The Weld, dengan Ambank. Kitorang pun macam pelik sebab tadi tak jumpa pun tempat2 ni, so, aku text Bacit again dan rupa-rupanya ada lagi satu Changkat, which is Changkat Raja Chulan. Yang kitorang wander tadi adalah satu lagi spesis Changkat iaitu Changkat Bukit Bintang.

Tetiba kitorang nampak sinar cahaya harapan segala bersinar-sinar terang. Yeay! Hope and passion to go see Leona Lewis muncul balik. Haha. Tak tunggu apa lagi dah, kitorang terus head ke Monorail dan turun dekat Raja Chulan dan cari venue tu sampai jumpa, at the beginning, kitorang tersesat jugak ar sampai ke Wisma KFC, tapi thanks to Bacit kitorang akhirnya jumpa jugak jalan ke Volkswagen 's Street Party ni, and I am proud to tell you guys that Leona Lewis buat heart symbol dekat kitorang dan aku berjaya balas balik! Haha. Dia sangat charming, sweet, even sporting to top it off. Memula dia nak nyanyi lagu last which is Bleeding Love, tapi kitorang jerit kuat-kuat nak dengar dia nyanyi lagu Happy, and know what? Dia tunaikan request kitorang dan dia nyanyi walaupun tanpa muzik! Time chorus tu baru guitarist dia masuk and plays the accoustic version, oh sangat best ye time ni.

So, rumusannya aku nak cakap semalam adalah one of the best night in my life, seriously SEBAB DAPAT TENGOK LEONA DALAM JARAK 3 METER - which is tremendously dekat giler nak mampos warggggghhhhhh!!!

Oh, lupa nak mention, band dari Australia, The Veronicas ada perform jugak semalam tapi aku tak berapa nak heran sangat kot sebab tak pernah minat pun diorang, tapi ok jugaklah dia perform, enjoy jugak sebab lagu diorang best boleh buat menari. Haha.

9 comments:

JohanPrinze said...

JEALOUSSSSSSSS!! I adore Leona Lewis!

Judiene said...

weyh!!!!!!
eipul!!!!!!!!!!!!!
aku nak ko delete entry ni sekarang jugak!!
giler r ko wat aku menangis tak dapat tengok Leona sebab ade exam!!
arghhhhh!!
soooo DAMN jealous!!

XD

Hizami Rahim said...

epul.
kau berjaya menambahkan jealous di hati.
haha.
T.T

EIPUL said...

reduan, i feel guilty to you lor. Im soooooo sorry dear, like i said before, kitorang pun tak expect benda ni officially ada, semalam pergi pun atas dasar ingin mencuba, kalo ada, ada, kalo takde takpe, macam tu... huk, again im soooo sorryyyyy reduan, from the bottom of my heart~ :-(

judiene, hakhak, siapa suruh ko ber-exam awal-awal camni, kakaka
(serious judiene, dia sangat cantik, ngeeeee~)

jami, thanx sebab search the venue smlm, tanpa ko, mesti kitorang da balik.... hohoi

Safura said...

ahaks.. hebat eppul ^_~

EIPUL said...

fufu, awak patut pegi sama, sangat best!!! haha

Eazy Izzuddin said...

minat dia gak!!
leona lewis!!

;)


Why Eazy Izzuddin Always Busy

sharkfin said...

semangat gile nih..haha ade halloweeen party ke?

EIPUL said...

nene, aah, sebenarnya volkswagen release new model time ni, kebetulan haritu halloween, tu yang ramai datang pakai kostum, haha

Kolam Ikan Encik Eipul