My Tomey-Lotey Followers

Monday, November 15

Kokopelli and its free dinner


Kokopelli Travellers Bistro
6 Jalan Bukit 11/2, Petaling Jaya, Selangor

Petang semalam Nisha invite aku pergi free dinner kat bistro Pak Lang dia kat Petaling Jaya, of course lah aku nak pegi sebab FREE *kalau tak free jangan harap ok, mahal nak mam harga menu dia. So, kitorang gerak dalam pukul 5, sampai lebih kurang pukul 6 sebab hujan lebat dan lama menunggu the arrival of Irene and the gang dekat stesen Esso depan South City Plaza.

Nisha bawak laju macam nak racing dekat Nascar Sprint Cup Series dan mereka-mereka yang follow kat belakang kena tinggal jauh. Aku dengan perasaan humanity terus paksa Nisha slow down sehingga 20 km/j in order for Irene and the gang dan Dol and the gang kat belakang boleh follow tanpa jantung gugur. Kesimpulannya, perjalanan ini berbentuk satu konvoi yang disertai 3 kereta. Sekian T__T

Untuk aku yang first time sampai kat Kokopelli ni, perasaan jakun berbaur batak terus menguasai diri. Exterior dia sangat cemerlang di mana meja makan dipenuhi straw art dan lantai dipenuhi lukisan owner, dinding pun begitu jua hendaknya.

Tanpa berlengah lagi, kami terus masuk dan dengan tak malunya duduk di meja makan. Auntie Sue (wife owner) suruh order air dan aku terus carik air yang paling mahal dalam menu tu *setan betul perangai ko eipul!!!

Traffic - RM7.90 *if i'm not mistaken

Tapi malangnya, makanan tak bleh order sebab dia tau niat suci luhur murni aku yang mintak benda mahal aje, so dia kasik makanan yang dia rasa dia nak kasik *ko paham tak ni?
Means that, makanan ni misteri, sebab bukan kitorang yang order, bila keluar je kitorang terus amazed sebab sedap.

Pizza ayam yang sangat tasty and mashikuna!

Lasagna yang bikin aku drool

Pasta yang aku tak reti spell in English, patucini watever *sedap sebab pedas, dia letak cili api

Char Kuey Tiaw Seafood (kot) sebab ada spesies kerang dan udang *which is damn delicious and one of hot item kat bistro ni

Melangkah masuk dalam bistro ni, aku macam feeling-feeling masuk art gallery sebab there are a lot of arts dalam ni, which is so great sebab aku memang sangat suka art gallery. Kalau korang tengok art dekat dalam ni, memang sangat cantik dan in fact, deko-deko bistro ni pun sangat menawan dan vintage.


Aku nak chandelier ni nak letak dalam bilik aku, boleh?



Yup, the arts is soooo damn nice!

Sambung makan balik:




So, lepas habis makan Pak Lang Nisha ajak berborak which memakan masa yang saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaangat lama sebab dia sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat banyak berkata-kata (which is good sebab most of it really berguna).
Apa yang dia cakap yang aku ingat adalah dia banyak travel dan menghargainya. Aku jealous kat dia sebab dia da penah pegi banyak tempat yang aku sangat nak pergi contohnya Italy, Korea pun dia penah pegi kot, tak ingat dah aku.
Pastu dia cerita asal-usul nama bistro ni which is Kokopelli Traveler's Bistro yang mendapat nama dari native American (Kokopelli) yang kuat mengembara.

So, perbualan yang memerahkan mata aku dan memaksa aku menguap berulang kali itu sudah pun habis, lepas berterima kasih segala kitorang pun nak balik tapi before balik jom kitorang amek gambar dulu, wakaka




Ni adalah tandas Kokopelli, which is so nice macam tandas kat rumah
(siap ada hiasan bagai)

Entrance dia sangat memukau

So, kalau Pak Lang nak belanja kitorang lagi, saya sangat berasa delighted dan tidak akan teragak-agak untuk datang sini lagi. Dan aku berazam untuk datang sini balik lepas ni dan mengorder Lamb Shank yang sedap itu yang berharga RM34.90 itu. Sekian saja entry pembuat reader menjadi jealous. Tata korang

3 comments:

..hizamirahim.. said...

oh my !
lawo gilerrr !
free pulak tu.
jeles ah.
=.=

Eazy Izzuddin said...

whoaa...
cam sedap n menarik je...
okeh..
next week pegi..
xD

Entry Baru:
Oh Result

iekah said...

cmno xmahal weh.
decoration saje da bejuta juta million.

tp makanan sgt heaven walaopon dlm gmbq ja :D

Kolam Ikan Encik Eipul