My Tomey-Lotey Followers

Wednesday, December 8

Aku mau jadi interior designer, muktamad!


Gambar mukadimah: e@curve

Tadi hari paling girang untuk kitorang dalam bulan 12 ni di mana kitorang satu geng samseng nekad untuk jalan-jalan dekat area yang rare dan jarang kitorang terokai iaitu Bandar Utama dengan Damansara. Maka, aku dengan bangganya isytiharkan aku dah pun jejakkan kaki ke One Utama, The Curve, IKEA, dan Ikano Power Center *almaklumlah first time, dats y kena brag sikit dalam belog ni LOL Semuanya best except One Utama tak best sangat sebab crowded dan takde apa-apa, bagi aku la, taktau korang fikir macammana kan?


So, time dekat IKEA rasa macam inspiration nak jadik interior designer tu membuak-buak macam float root beer sebab showroom kat situ sangat-sangat amusing!!!



Oleh sebab kitorang kecik lagi dan tak ada rumah untuk dihias, aku dengan Sharel sepakat share duit beli set tupperware IKEA ni yang murah nak mampus: 1 set just RM15 dan dapat 17 bijik tupperware. Best kan?


Pastu kitorang masuk Ikano dan serbu Brands Outlet untuk beli stok t-shirt baru. Heaven kot sebab 3 t-shirt untuk RM50, berbaloi sangat la tu kan?

Hi, saya nak jadik Jason Mraz, buleh ka?

Aku amek baju ni sebab ada gambar meow meow (aku tau ni bukan gambar meow tapi anggap je la ye), hehe

Pastu sebelum balik kitorang jalan dekat the Street kat The Curve, pastu pekena air dekat Teh Tarik Place. Tapi air macam harem sebab manis nak mampos, lu nak kasik gua kincing manis ke apa ha? Haha

**Justeru itu, saya kini ingin set my dream high, iaitu menjadi seorang interior designer yang tersohor dan sangat successful, paling penting aku nak renovate rumah aku supaya dia jadik cantik, lagi cantik dari showroom kat IKEA. Ko tunggu je la lagi dalam 5 or 6 tahun, aku akan try sedaya mungkin untuk realisasikan dream ni. Amin.

11 comments:

Wan Zulqhairi said...

Buat laa final year project pasal ni.. hahaahah...larat mintak ngn lecturer???

wanilizzie said...

strive hard for that fb!!!
ko boleh nye lah!! hehe

man yusoef said...

wah aku nak jadi arkitek..boleh tak??..walaupon dah terpesong jauh ni..g IKEA tak ajak kan..dekat je dgn rumah...semua da lupe kwn da...benci gile...haha

EMMA said...

weiyh jadi la interior designer pastu bukak bisnes sniri..nnty aku jadi pekerja kau..keh3..leyh demand gaji tinggi

Eazy Izzuddin said...

la..
g x ajak..
seriusly interior design kat ikea terbaek!
aku slalu lepak sana...
bila ada d sane...
seperti berada d tempat laen not malaysia hehe

fatin hanani said...

semga impian awk tercapai hehe
nnt dah jadi rumah tu cantik
leh renovaye rmh fatin lak ehh haha

cik madu ♥ said...

gud luck!!
penah gak pikir nk jadik interior designer...
sbb cambest!!
kannn...
;)

farahizzaty said...

well . i wanna be interior designer too :) . gudluck oke . hehe

Judiene said...

Kalo dah successful nanti, tolong design interior umah aku plak eh.
Aku nak ala-ala English giteww!
Hahahaha!

XD

H. said...

Jalan jalan betol kau eh. Hadiah birthday aku mane? Nanak jugak !

lalink7 said...

gud2..nnt dah jadi interior designer..akak amek u design kat rumah ye..hehe

Kolam Ikan Encik Eipul