My Tomey-Lotey Followers

Friday, December 24

Anvanced celebration perhaps



Sekali lagi entry pasal birthday orang tapi yang ni special sikit sebab pasal birthday my bestest friend Nene, which I have known for like, almost 10 years, since the day that we schooled together back then in early 2001.

Reminiscing that moment of our very first meet up, aku satu kelas dengan dia and mula-mula tak baik sangat pun, kenal pun tak jugak actually, tapi lepas aku tolak dia kuat giler kat koridor kelas sebab (kalau tak silap aku I was just joking, maybe) tapi he take it personally (I guess), pastu tetiba entah macam mana I felt guilty dan aku mintak maaf ke apa time tu, I can't seem to clearly remember, lepas tu tau-tau je we were like best friend.

Lepas tu macam-macam ar kenangan best, yang tak best pun ada gak, biasa ar, mana ada happy moment je sepanjang hidup ko kan? Antara yang best pernah aku ingat time kita sama-sama buat komik MAKTAM dengan Helmi and Syamil, pastu bila nak pegi prep siap tanya 'arini kita nak pakai baju apa ek?' (kalau boleh nak sama warna sebab aku pun tak tau kenapa)... lawak kot, pastu sandal accidently sama color and pattern pun lebih kurang (taste ayah ko ngan ayah aku sama kot), pastu apa lagi ek? Emm, banyak lagi sebenarnya, macam kita jaga koop sesama, weh ko ingat tak yang ko kena interview ngan Cikgu Wahida before jadik ahli koop tu? Haha lawak gak time tu, pastu ko macam enthusiast giler keje sampai basuh kuali nak hilangkan hitam kat bontot kuali tu, OMG kenangan kot, pegi KONSERT UNIC which is the biggest event time tu bagi kita, wow really? Rasa macam baru semalam je kot kita pegi konsert tu, (hyperbolicly)

Kalau boleh aku nak reverse back time dan nak live dalam masa tu, like forever, tapi tamo buat PMR ngan SPM, hahaha

So, enough about the past, skang kita focus on present days pulak;

Sebab Nene ada hal hari ni, aku terpaksa celebrate dia semalam. So, kita namakan event semalam sebagai ANVANCED CELEBRATION for his actual birthday iaitu pada hari ni. Kitorang karoke sesama kat Cheras Selatan, which is best giler, pastu shopping-shopping sedikit sebanyak tapi yang shopping nye dia sebab dia dapat beli beg SEED yang ada less 50% dan tersangatlah cantiknya ya rabbi kalau lah aku gaji tadi aku memang takkan hesitate untuk beli beg tu sebab lagi murah dari beg-beg ESPRIT yang aku ada sekarang. Damn!

Pastu kitorang lepak-lepak jamming sepam dua lagu Taylor Swift, Bruno Mars, pastu online sekejap, pastu aku masak omelet sebab aku lapar then makan sambil borak-borak (and hopefully ko anggap omelet tu macam kek untuk birthday ko ea Nene, next time kalo kita keluar lagi and aku berduit, aku belanja ko kek betul kat Secret Recipe hahaha), pastu sebab dah lepak lama sangat, dia suggest kitorang lepak mall mana-mana, then aku keluar idea bernas nak pegi main boling kat South City Plaza, and before that singgah makan kat Maulana which apparently ada 3 sisties tgh makan kat sana, so join lah diorang makan sama. Lepas da kenyang, kitorang gerak konon nak boling tapi bila da discuss balik rasa macam impossible sebab masing-masing macam "Hey look at the time it's like macam sangat dah lambat ke apa entah" therefore, terus balik Putrajaya. Sebelum dia balik, kitorang lepak kat depan Palace of Justice, jalan-jalan borak-borak, pastu pegi depan Jabatan Perdana Menteri jalan-jalan borak-borak, pastu baru hantar dia balik rumah.

And here I am now, writing this for your birthday, hopefully ko enjoy tadi sebab aku pun enjoy je wahahaha. Nak tido lah zzzzzzzzzzzz

3 comments:

Judiene said...

Banyak betol perhentian kowg kan.
Cukup tak 7, boleh wat citer 7 Perhentian.
Hahaha.
Anyway, Happy Birthday kat bestfriend ko tuh!

:D

Eazy Izzuddin said...

mmg advance kan
jalan2 je korang
bukan nk ajak hehe
xD

Anonymous said...

aku igt je most of the moment.huhu btw thanks bawak jejalan (plis setelkan lesen 'L' ko tuh..hahaha)

Kolam Ikan Encik Eipul