My Tomey-Lotey Followers

Friday, April 16

Dah sudah!


Skrg kalo lu orang nak tau, gua dah gila addicted dengan game ni: Harvest Moon [Friends of Mineral Town]

Siot betul! Kalau lah gua betul2 berkebun dan dapat melombong bijih macam dalam game tu takpe jugak. Ini nak dapat telur ayam pun kena pegi beli dekat Star Mart Serdang, so how? Siapa nak jawab skrg? Sprite dekat dalam game tu pun terkebil-kebil nak jawab. Huhu.

Lepas tu, dalam kes berambiguiti lain, miracle kan rarely occured kan? Kan? Kan? Tapi hari ni, memang miracle habis wa bilang sama lu. Duit gaji dah dapat uolz! Wehoo!!! Boleh lah shopping lepas ni!!! Anyone nak follow? Sila2 kan lah ye. Hihi.

p/s:
Gua mamam sugar-sugar durian tadi. Mulut pun aroma therapy durian jugak ni sekarang. Kalo dapat hembus nafas kat mat salleh yang poyo tak suka durian musti best! LOL ^o^

p/s p/s:
Ore orichalc kat dalam Harvest Moon ni macam mana nak dapat ha? Gua da penat melombong kat dua-dua gua niah ni, tak jumpa2. Geram betul!

Wednesday, April 14

Bagi cepat kat aku! [Give it up to me!]


Korang mesti macam gusar-gusar nak tanya aku kan sekarang pasal apa motif aku letak tajuk hardcore pada entry aku kali ni? Cakap jek ar, toksah memalu. Aku ni pun bukannya garang sangat. Muka je ganas tapi dalam hati ada taman bunga raya. Aku bukannya Along Bukit Beruntung ye kalian. Mungkin berdasarkan tajuk, korang mesti ingat aku ni nak mintak client2 aku supaya bayar hutang-hutang belum langsai yang melepet celah-celah lipatan kulit diorang kan? Kan? Kan? Bapak annoying sial. Okey lah. Aku tak mahu merepek meraban lama-lama sebab aku pun bukannya ada banyak masa sangat nak menulis macam korang. Kahkah.


Gambar first&second tu hiasan aje. Harap makyong. Saja nak tunjuk betapa bangganya aku dapat naik benda usang tu. Ciyesh usang. Apa tah nama dia. Oh jap. Nama dia forklift. Bawak benda tu ada lah feeling2 berahi sikit, lebih kurang sama saje perasaan dia macam ko pandu uji kereta Lamborghini. Tak tipu dol.

Oklah. Melalutnya! Hish! Ok. Haritu, kitorang makan turki. =TURKEY. Hehe. Ayam belanda. Dah paham? AYAM BELANDA. Get it? Ya ampun! Ni ha lah! Susah betul nak explain.

Eh silap. Ini ayam yang terlampau comel. Ni ha.

Annoying!!!! annoying bukan perangai gua? Ok. I'll repent.
[macamlah korang jahil sangat tak tau turkey tu apa ek? haha]

So, below are the selections of best pictures taken during that 'nostalgic' day. The day of eating the turkey with fellow staffs of my tempat praktikal. Diorang kata event ni khas demi celebrate 2 orang pekerja bangla berdedikasi dan berjiwa kental yang telah mengambil keputusan rumit meletak jawatan secara rasminya dan berpindah ke kilang lain yang berdekatan atas faktor ekonomi yang mencabar jiwa raga. *hmmpphhh sedut nafas dalam2. Semput doh nak habiskan ayat panjang ni!

*Kepada Bakar dan Aslam yang berada jauh di perantauan, bukan niat kami nak celebrate korang blah tanpa ajak korang mamam sekali, tapi masalahnya aku pun tak tahu lah kenapa pemasakan turkey ni berlaku pada hari korang dah blah. Oh! Sebab bos tak datang ofis lah time ni! Sorry~

Amacam? Ada rupa hotel 97 bintang tak? *aku tau jawapannya adalah...
'kepala kau hotel berbintang! Macam kandang binatang adalah!!!'
Kan? KAN? KAN??!! [gema-gema]
*emo tak pasal2.

Kak Fida tunjuk peachh. Ratu Diva Nik tersenyum girang tanda riang-riang ria hari raya.
*caption paling bangang yang pernah aku tulis. Kahkah.

Kalu[yang pakai baju kelabu] berperut boroi tapi ada hati mahu tayang2 depan khalayak. Cantik tak tempat makan kitorang? Dah macam rumah hantu pulak aku tgk.

Sesi self service. Kau mampu makan hidangan buffet macam ni? Ha? Ko mampu tak? Ha? HA??!!
*sumpah annoying doh aku ni.

Oh lupa, tajuk entry ni pasal lagu Shakira yang aku baru tahu oh-sangat-lah-best-nya. Aku bukak kat youtube aritu lagu Shakira - Give it up to me. Aku suka sangat sangat sangat dengan dance video klip tersebut. Buatkan jantung aku berdegup kencang kencing tau! Oleh itu, aku pun bergelek-gelek ohohoi kat dalam bilik sesorang time dengar lagu ni. Heh!

p/s: Akak Beyonce', you jangan risau ok. I tetap minat you lebih. *angkat tangan sebelah kanan pose sedang angkat sumpah. ^o^

Sunday, April 4

Geez!!!!!

Hamboi-hamboi, banyak betul kulat kulapok dekat blog aku ni ha. Adoi, aku rasa dah dekat 87 tahun aku tak hapdate blog mucuk ni tau. Sorry la blog, bila time aku nak menaip je, tangan aku dan-dan tu lah nak ter-cramp jari manis ni, jari telunjuk tu, silap-silap hari bulan, ibu jari aku tumbuh cagu[apa kaitan uols???!!] Haha. :-D

Hah, sekarang ni aku bukak talian hayat untuk korang-korang semua yang comel belaka, tanyakan aku soalan-soalan yang korang ada rasa nak tertanya. Al-maklumlah, aku ni kan dah lama tak meng-hapdate entry. Ha? Takde orang yang nak tanya soalan kat aku? Ok lah kalo macam tu. Tak apa. Dah biasa dah dengan situasi ni. Biar aku yang tak tau malu ni tanya kat diri aku sendiri ye.

Eipul: Eipul, jawab yeh soalan first ni. Soalan dia berbunyi 'Kenapa kau dah lama tak hapdate blog?'.

- Ko ni nak kata bangang tidak boleh juga. Kan aku dah bagitau tadi, tangan aku cramp bila nak taip entry baru. Ish ko ni, gigit karang! [sambil buat muka kucing marah]

Eipul: Garang betul lu ni. Gua baru nak acah-acah mak enon. [motip?] Emm, takde cerita terbaru ke yang lu nak story-mory dalam blog ni skrg?

- Ha, ada pun soalan yang relevan sikit. Ok, banyak gila benda aku nak cerita kat ko Munah. Sama ada ko larat atau tak aje nak mendengarnya. Ko dengar sini, stat daripada entry aku yang pasal aku masak sushi aritu, sushi ye, bukan cuci, aku ada ar jugak tgk movie sekejap, tapi macam dah basi sangat je aku nak buat movie review. Aku tgk Wolfman dengan kawan aku aritu, dan yang merepeknya, aku beli big apple konon nak makan dalam wayang tapi terlupa nak makan, boleh? Last2 bawak benda tu makan kat A&W. Tak habis jugak. Aku tapaw bawak balik, terbang pulak kotak big apple tu masa aku tgh bawak moto. Best tak?



Pastu, hari minggu tu aku pegi jogging dengan kawan aku dekat Taman Putra Perdana. Korang wajib pergi jogging kat situ sebab tempat tu sangat cantik. [tak cantik sangat ar, aku saja je tipu]


Selepas aku menonton konsert Beyonce' di Las Vegas yang meletop itu, aku mendapat inspirasi ala-ala konspirasi kontrobersi reversi osmosisi untuk bermain muzik. Bukan cak lempong lah Munah, karang aku lempang ko, nak? Hish!!! Tapi aku menjadi sangap untuk bermain gitar. Hah, sekarang ko boleh melopong, silakan cepat. Cepat!!! Melopong biar langau masuk gentel-gentel anak tekak ko. Hahha. Gitar aku cantik tak? Warna biru tu!!! [poyo gila]


Ada satu hari tu, masa kitorang dah tak ada keje sangat dekat office, Wan dengan aku pakai baju teletubbies. Korang ingat tak teletubbies? Alah, cerita alien comel yang menyanyi macam nak kena penyepak tu lah. Bajet comel aje, padahal perut masing-masing boncet penuh cacing. Macam lah aku tak tau, lagi-lagi adik dia yang bongsu tu. Nampak sangat perut boroi macam nak meletup. Sah-sah ada banyak cacing pita kat dalam perut dia tu. [amboi, ngumpat teletubbies tak ingat dunia aku ni ha]


Cuba ko tgk budak kecik yang warna merah tu. Perut dia yang paling boyot kan? Aku tak tipu doh.

Lepas tu, Nene nak balik cuti seminggu balik Kluang aritu, so sebelum dia balik umah, kitorang jalan ramai-ramai sekali dengan Emy ngan Alan. Tak sah kalau tak karoke bila jalan-jalan dengan aku kan. Ampunkan patik Tuanku. Haha. Hari yang sama jugak lah aku bantai tengok cerita Alice in Wonderland. Idola aku dalam cerita tu adalah Red Queen. Aku impikan kepala bagak macam tu, supaya aku digosipkan dengan keturunan Einstein E=MC^2. Boleh?




Aritu korang ingat tak ada event Hot Air Balloon kat Putrajaya? Tak ingat? Apa entah yang korang ingat, hish! Tapi kitorang pegi takde sebijik pun Hot Air Balloon dekat situ, kecuali belon yang letak gas nitrogen tu. Best kan? Last2 kitorang gerak pegi Alamanda, mamam kat A&W. Aku suka root beer float dia. Rasa macam nak minum sekali dengan mug dia tu, sedap sangat. Masa tu, Sharil beli Thai-Wham-Wrap. Chicken toast kat dalam binatang tu adalah diperbuat di kilang kitorang. Sebab tu kembang-kempis hidung kitorang masuk A&W tu, sebab bangga punya pasal. Kalo korang berhajat nak rasa titik peluh kitorang memotong inti Thai-Wham-Wrap tu, sila-silakan lah beli ye. Mana tahu, ada sisa saki baki rasa peluh bangla masih ada melekat dekat situ. Wakaka.


Ada cerita pasal kawan aku langgar kereta Honda City, pastu keluar masuk balai sampai dekat 2 3 jam, cancel tu, bincang-bincang ni, last-last pompuan tu mintak kawan aku RM1000, katanya kalo ada lebih, nanti dia pulangkan. Ko mampu? Memang sangat tension ye time ni. Padahal plan nak gi mamam dekat McD je. Alih-alih jadik hal mcm ni. Memang sangat dugaan. Huhu.

Aritu aku dengan Wani aje yang datang kerja. So, balik dari kerja tu terus pegi Bukit Bintang join MPOBies karoke dekat Low Yatt. Lepas tu sambar baju Giordano seketul sebab terlalu cantik untuk tidak dibeli, boleh?



Ada satu hari tu, aku gi karoke dengan Wan, Sharel, ngan Wani. Kitorang panggil hari tu Homcorp Day. Best kan? Plan aritu sebenarnya nak tgk cerita Alice in Wonderland, tapi semua tiket sold out. Gila betul. Tu yang terlanjur kata pergi ke Redbox kesudahnya.



Ok, tu je kot benda yang aku nak cerita. Kira rumusan hidup aku lah tu sepanjang dekat 87 tahun aku tak tulis entry baru. Baru smlm aku pegi jogging dengan kawan aku lantas kitorang pegi basuh moto sama-sama dekat kedai pembasuh motor. Murah gila, RM5 je bai. Siap polish tayar lagi sampai berkilat. Nasib kereta belakang tak langgar aku tadi dek kerana silau motor aku berkilat yang amat. Hahha.

Dah, Eipul. Ko tak payah nak buat2 speechless kat sini. Soalan lain meh sini.

Eipul: Ko nak suruh aku tanya apa lagi? Aku dah ngantok ni. Yang aku peliknya kan, kenapa tangan ko tak cramp pulak masa type entry yang ni? Pelik pelik...

- Ada aku kesah ko pelik, ha?

p/s: Rindu korang semua, especially kawan-kawan blog aku, hey Syaf, rindu ko, Hizami, Eqal[ko baca lagi tak blog aku?] Najmie, Ejay, Yaziith, Judiene, Iekah, neon, imheppie, lionteen, iyllienaz, eazy izzuddin, dan sesapa lagi lah yang baca blog aku. Thanx u guys. Haha.

Kolam Ikan Encik Eipul