My Tomey-Lotey Followers

Saturday, July 31

Unplanned Karaoke.

Syaf yang tomey, muahaha

Ahhahaaaaiiii, apa aku nak jawab dengan Prof. Nazamid nanti ha? Boleh pulak aku lupa nak hantar assignment abstract tu arini. Siyesh aku lupa gila la. An an an tatemodayisuki betul dorayaki the explorer ni!!! Semalam elok aku nak antar dia pulak suruh anta arini, an. Ni semua salah dia, an. Hisshh

Ok, first of all, memang Kak R si kerani tu spesies fuc**er. Ada ke patut aku keje penat-penat selama ni kau bantai taroh gaji aku setakat 400++ je? Kau nak kena cubit ke dengan aku? Bab* betul tau kau ni. Aku haramkan setiap sen yang kau tipu dalam slip gaji tu. Mampos lah kau! Bab*!!!
Kau ado? Awal-awal membebel dah diwarnai carotan? Haha. Sorry la kawan2. Aku memang geram gile ni. Siang tadi aku baru ingatkan nak pegi shopping, yelah hari gaji mestilah ngade-ngade nak membazir tu ada kan, berangan la sekejap nak masuk dekat Salvatore Ferragamo ke, takpun Marc Jacobs ke, tapi kalau dah duit kau ada 2 3 4 sen je,
kau nak masuk kedai runcit Lingam pun jadik segan yang amat ye tak?

Terima kasih banyak lah pada Syaf sebab belanja aku karoke and makan-makan tadi, hehe. Tanpamu siapalah aku [tiberrr]. Sedap giler karok ngan ko Syaf. Rasa macam makan durian sedapnya nyum nyum. ^o^. Lain kali kita hangout lagi tau!!! Lepas penat melalak, kitorang tengok movie; Salt. Woi cite ni memang gil bab best nak mamp okey!!! Rugi ko tak tengok. Cepat pegi berlari carik mana-mana wayang skang tengok cite ni cepat!!! Haha. Paling takley blah time Ev menyamar jadik lelaki tu, ya hampon, muka kau macam pondan tak siap ye. Wakaka.

So, lepas da enjoy hooray hooray tu, kitorang plan la nak balik. Aku pun teman Syaf pegi kat motor dia. Alih-alih helmet dia pulak ilang. Aduh memang mencarot-carot la kitorang kan sial betul mat pet mana entah yang curik helmet ni mamposlah kau tercabut kepala eksiden mana-mana sebab curik helmet orang bla bla bla. Sambil-sambil gelabah tu mata masing-masing meliar carik helmet yang berpotensi untuk dicurik, haha. Tapi nasib baik tak jadik mencurik, sebab kitorang baik. Wuhoo!!! So kitorang gigih carik kedai motor area situ untuk beli helmet baru, tanya pak gad bangla tu dia kata ada dalam Sg. Wang, tapi non hado! Bila aku fikir balik, betul la takde kedai moto kat dalam tu, jadah apa diorang nak letak bengkel kat dalam Sg. Wang tu kan? Cirit nye bangla, kalo tak tau cakap je ar ko tak tau.
So kitorang kuar dari Sg.Wang tu, carik jalan Imbi bagai, mana tau ada bengkel tedekat, tapi last2 tak sanggup sebab jalan Imbi tu jauh nak mamp rupanya. So, kitorang gigih tanya ada sorang Pak Gad ni, Alhamdulillah dia kasik direction baik punya, last2 kitorang jumpa gak kedai motor. Fuhh lega. Syaf beli helmet settle semua, dia ajak aku minum sekejap, then dia balik sebab nak temankan akak dia kuar. Best tak pengalaman aku? Aku rasa ni dah kali ketiga kawan aku hilang helmet. Semua kejadian ni berlaku selepas enjoy hooray hooray. Ke aku yang bawak suwey dan malapetaka pada mereka? Hahahaha. Tapi yang paling malang tu Zaher ar, keluar ngan aku sampai 2 kali ilang helmet. [Siapa suruh kau beli helmet mahal2 Zaher? Hoho]

Emm, ok. Da penat taip ni. Conclusion? Syaf, kita mesti kuar sesama lagi pasni. Mesti. Haha. Secondly, aku malas nak keje lah kalau kerani sun**l tu ada menyemak dalam ofis tu. Hissshhh berasap telinga aku ni bila pikir pasal dia, pasal gaji aku. Aku rasa macam nak hiris-hiris kepala dia pastu cubit-cubit otak dia yang bangang tu. Ishhhh!!!

Spring collection 2010. Syaf, senyap-senyap k. ;-D

Tuesday, July 27

Interesting piece of art




::I got married with an egg because i have perfect abs::

**cuba teka birthday aku bila? Hoho

Friday, July 23

Favor is needed.

For those yang ada teddy bear saiz ungka dewasa ataupun yang bersaiz hyper besar bak king kong, boleh tak, can I ask for some favor?

Kasik aku satu? Satu jek. Tamo banyak-banyak.



*tak sangka duduk bilik single ni sunyi nak mampos.

Wednesday, July 21

List movie2 yang aku tgk minggu ni



- yang ni aku baru tgk semalam, best giler!!!!!! Semua orang gelak kuat nak mampos. Yang penting aku suka budak yang tocang tegak atas kepala tu, dengan minions dia, comey giler~~~



- mantra ni aku syorkan korang supaya jangan tengok. Serius! Huhu



- ni movie paling best ar untuk tahun ni, gil bab best punya!!!

jakun

saya sangat batak bila dpt tau saya boleh apdet blog guna henfon cikai saya ni, sekian, time kaceh.

Wednesday, July 14

mode: HIATUS

HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS
HIATUS

*saket tak mata ko tengok perkataan HIATUS ni banyak banyak? Aku sekali tengok nampak macam hingus, dua kali tengok nampak macam Hyatt hotel pun ada, ok tak lawak.

Bukan apa, aku rasa aku perlukan break dari semua benda yang terjadi pada aku buat masa ni. Dahlah perkara yang sangat simple taraf mop jamban macam daftar subjek ni pun dah jadik perkara susah tahap moksha nun. Adoi. Patutnya dah settle dah ni, 21 kredit tu dah banyak nak mampos kot. Sekarang ni ko pulak boleh suruh aku ambik sampai 24 kredit. Ko mampu Jah? Sial lah.

Sebenarnya banyak benda aku kena buat sekarang ni. Kerja nak kena teruskan. Kelas pun kena pergi jugak. Report LI tak siap lagi sampai kesudah.

**ting tong.

Friday, July 9

...

Woi, aku suka gila lagu prima donna skang!!! Hahaha, aku nampak ada awan-awan baby purple dekat atas sana, macam gula-gula kapas siot... Semalam keluar makan mamak dengan Ipin, dia belanja sebab dia baru dapat laptop. Aku tengah sedih sekarang ni. Opppsss, berhenti!!!! Esok aku kena kerja pukul berapa ek? Woi, kupon Greenbox tak guna agi ni, camne? Minum milo pon sodap kan sekarang? Motor aku sekarang bunyik dah tak sedap ar, siapa boleh pomen ek? Babi arh, gua disturbia ni!!! Mummy, can I go to Venice now? Please please please~~ Bodoh la kau! Hilang konfidens kevel aku, shit! Woi, hua......................... weh, gitar tu bila ko boleh belajar dowh? Shit, gua pening cibai. Owh my f***ing cute Esprit tote bag, geez when can I have you by my side? Laporan LI kau bila nak siap hoi? Argggghhhh, jap jap nak nyanyi lagu Xtina bleyh? Roti kalau inti strawberry sedap ke inti coklat lagi sedap? Ayah, I love you, mak, I love you too. Don't worry. Argghh pening!!!!! Kemarin aku tengok Predators, bazir RM13 aku, bodoh nye cerita. Tak takut pun lah bengong! Hisshhh! I need someone. Shit. OMBCBGMaxAzria!!!!! Awak, nak 50 sen plish plish plish~~~ Sate daging aritu OMG OMG sedap gila babi! Banyak lagi ni, dinding tak letak wallpaper, softboard ni lagi, shish~~ Pendek kata semua lagu Xtina dalam album BIONIC ni best giler!!! Bukan bullshit k.

Saturday, July 3

Effing word can't describe how effing hell my day is.

*Wayar otak putus*

*muncet cret*

Semuanya bermula dengan sangat seronok, macam fairy tale lain la, except aku tak nyanyi lagu Today Was A Fairytale sambil main piano. First thing aku bangun pagi aku tak fikir pasal nak gosok gigi ke gosok buntut ke, tapi aku text kawan aku dan ajak dia pegi karoke. Tambahan pula dia bersetuju. Aku pun bersetuju juga lalu turut gembira senyum sampai cecah cuping telinga.

Tapi yang tak bestnya, karoke 4, 5 lagu dia dah stat buat muka bosan. Salah aku jugak sebab ajak kawan-tak-fancy-karoke ni. Awal-awal lagi dia dah pesan dengan aku nak tukar plan, dia kata tak mampu nak karoke sampai 3 jam ni, tapi aku tatap jua berdegil. Sudahnya, aku terpaksa mengalah sebab bila aku buat high pitch aku untuk lagu sedih2 macam lagu akak Ramlah Ram yang 'sukarnya, untukku, berpisah denganmu' tu, dia buat muka penyek. Aku kalau ada orang spoil mood macam ni, aku tak teragak-agak untuk melakukan kekerasan. Tindakan suap balik positif yang aku buat? Aku heret dia keluar dan lantaklah rugi satu jam. Yang penting aku tak rasa bersalah. Huhu. Kitorang blah pegi jalan-jalan tengok short, usha rollerblade, dan intai-intai lingerie sexy*dia, bukan aku.

Ok. Settle JJ Cheras Selatan.

Chapter 2
: Mid Valley*summary: Best giler, so-so, then macam gampang.

Cadangan gerak Mid ni aku yang usulkan, since budak muncet ni nak pegi usha Topman ngan Zara. So, kitorang pegi Mid naik komuter. Sampai jek, kitorang jalan2 dan kebetulan movie time tu macam dah dekat nak main, kitorang tengok cerita The Backup Plan. Fuh!!! Best giler cite ni!!! Wa tak tipu! Kelakar ada, sexy giur liur ada, sedih pun tak terkecuali jugak. J Lo memang HOT EVER. Haha.

Then, abes movie kitorang jalan-jalan pegi Cotton On, masuk Topman, Philosophy Men, People's, entah kedai apa lagi aku masuk, tak ingat. Last-last aku capai singlet meloyot kat Cotton On. Kelakar jek. Huhu. Jadik, semua ini aku rumuskan sebagai so-so, sebab even aku dapat new item, I'm not that happy.

Ok. Tibalah masa untuk adegan macam gampang. Time nak balik ni huuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiiiii macam palat. Komuter dah lah datang lambat. Lepas tu dapat pulak penumpang yang macam tahek tahap dewa nye perangai, ha, lagi lah lengkap kitaran makanan kau kan. Ada sorang auntie ni, dia punya sellfish memang harem!!! Boleh tak, tren datang, dia terus pegi rempuh masuk dalam coach tu, emm, auntie, kau bangang ke apa? Tak nampak orang nak keluar sikit punya ramai tu? Ko tak reti nak tunggu ke? Yang kelakar nya, ada sorang pak cik ni nak keluar tapi dia block. Aku suka pak cik ni! Siyesh! Dia jerit kat auntie crazy tu, "KAU BODOH KE? TAK NAMPAK ORANG RAMAI NAK KELUAR NI? TEPILAH!!!" Time tu aku terus berdiri tegak sambil tabik spring dekat pak cik tu.

Lepas tu, tak abes disaster lagi. Ni time aku nak masuk pulak. Aku masuk ok jek, tak de ar tolak-tolak orang. Tetiba orang belakang tolak aku, sampai terhimpit orang dekat dalam. Amboi nyonya sekor ni, dia punya tak hengat nak mencarut, dia jerit kat telinga aku "KALAU TAK MUAT TAK PAYAH AR NAK TOLAK-TOLAK MASUK, STUPID HEAD, F**KING IDIOT BLAH BLAH BLAH". Aku hangen jek time tu. Kalau dekat tangan aku ada cili padi, dah lama aku tonyoh-tonyoh masuk dalam mulut dia biar bengkak bibir dia yang tak cantik tu.

Kau bangang ke apa harem? Kau ingat tren tu ko punya sorang ke? Orang tunggu sikit punya lama kat stesen tu, adatlah semua orang freak out nak masuk sebab takkan kau nak tunggu lagi satu jam untuk next tren. Lepas tu yang aku hangen tu, dia punya ruang kat tepi tu punyalah besar, kalau dah kena tolak tu, mengengsot lah sikit ke sana, yang kau statik macam Statue of The Liberty tu siapa suruh? Moyang kau? Babi sangat tau orang-orang macam ni. Memang buat gua hangen satu badan. Hishhh!!!

Tuhan aje yang tau betapa nak tercirit nya aku duduk kat dalam tren sempit tu. Dahlah nak sampai Serdang tu sikit punya lama, aku rasa kalau ada orang mengandung kat dalam tren tu, dah lama terpancut-pancut baby dia sebab tertekan, stress ko tau! Huhu.

Aku ingat disaster aku dah berakhir. Sampai bilik ada pulak masalah lain muncul.

Chapter 3: Pindah bilik.

Hah. Ambek kau. Penat berhimpit dalam tren tak hilang lagi, Kimi text aku suruh pindah masuk bilik dia malam ni jugak. Nak menangis aku rasa ni. Terpaksa lah aku ke hulu ke hilir bawak kotak, pikul beg masuk bilik baru. Nasib muncet ada, tolong aku pindah-pindah barang. Habis kemas dalam pukul 12 macam tu. Adoi~~

Sekarang aku tengah pening camne nak susun barang kat bilik baru ni. Almari takde. Ada satu jek, tapi dah buat container untuk isi makanan. Dah ar, penat aku bebel. Aku rasa aku kena kemas bilik sekarang ni. Haha. Chiow.

xoxo

Kolam Ikan Encik Eipul