My Tomey-Lotey Followers

Wednesday, September 29

거짓말하는 방법을 사랑

내가 정말하고, 같은 느낌이 뭔지 지금 바로, 내가 할 수있는 제 기관지에없는 호흡 철제 칼, 내가 밖에 말할 수있다는 걸 말할 수 없어요,하지만 난 싸울 수있을 때, 같이 오래 싸움 잘못은 내가 비행기에 것 그게 바로 느낀다.

사랑의 하이, 내 증오에서 술, 그것이 내가 페인트를 피우니 것이고, 난 그게 더 고통 사랑, 난 질식. 그리고 바로 직전에, 내가 물에 빠져있어, 그녀가 날 resuscitates, 그녀는 빌어먹을가 날 미워, 내가 잠깐, 사랑해!

어디가는거야? 난 당신을 떠날거야. 아니, 안됩니다! 돌아와, 우리는 다시 한번 여기, 바로 다시 실행. 그건, 좋은 일이 발생할 때 정말 대단하군요, 정말거야, 내가 그의 가방에 바람과 함께 슈퍼맨이야, 그녀는 로이스 레인이야.

하지만 그건 나쁜면, 그건 끔찍 하구나, 난 그 친구가 누군지 스냅, 그래서 망신, 난 그의 이름도 몰라요, 난 그녀 않는냐, 난 다시는 이렇게 굴복할거야, 내가 모르는 것 내 자신의 힘을.

Raya Explorationary *part 2

Gambar kenang-kenangan sebelum bertolak ke rumah Wanilizzie

Pokok kat belakang tu macam pokok jagung manis tapi percayalah, ianya pokok Broccoli *matila merepek

Rumah pertama ---> rumah Wanilizzie

Kitorang sepatutnya nak gerak pukul 11, tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, pukul 12 lebih baru start gerak ke Seremban. Perjalanan ke Seremban betul-betul pure magic sebab konon-kononnya nak LEKAS sampai, kitorang ikut highway LEKAS, malangnya, tak jua LEKAS sampainya sebab lagi jauh rasanya kalo lalu LEKAS ni if compared to jalan PLUS utara-selatan.

ahh lega, sampai gak kat rumah Wanilizzie

Mama Wanilizzie masakkan mee bandung untuk kitorang! Wehoo!

Ok, tahan kentut semua!!! Now, say prooooooooootttt!!!

*mama Wanilizzie kasik kami duit raya time nak balik tu. Kembang kuncup idung aku sebab dapat duit raya gak walaopun sudah besar. Haha

Rumah kedua ---> rumah Afrah

Suka!!!
-mee goyeng yang sedap, enjoy.









Rumah ketiga ---> rumah Yaya

Rumah Yaya membuat aku paling kenyang sebab makanan kat rumah dia sangat banyak, macam nak kasik rakyat Mozambique makan besar saje. Yelah, ada nasik tomato, roti jala, nasi impit, rendang, mee kari, dadih, *wah semua aku nak tulis ni!!!

Cupcake yang sungguh delicious! Hehe




Lastly, kitorang balik dan beraya kat Kolej 6, dan join bebudak coursemate yang lain. Sangat seronot!





So, kesimpulannya, aku balik bilik dah pukul 12.00am lebih, and mata sangat tak bagi kerjasama sebab aku kena study ada test hari Selasa, but hell to it, sebab aku sangat dah penat. Haha.
So, tidor terbungkang sampai pagi esoknya, which aku datang kelas a bit late. It was fun! It was pure magic!

xoxo

Tuesday, September 28

Raya Explorationary


**Gonna update soon

malam ni ada test. Wish me luck baby!

Sunday, September 26

Yeay Bunkface!!!

Semalam Bunkface, Tilu, Hazami, Maulana, buat show dekat sini dan Bunkface sangat rawk!!!!! Gambar tak dapat nak amek sebab my phone tak mencapai tahap kamera bagus langsung, apatah lagi nak disetarafkan dengan DSLR di pasaran. So, apa yang dapat hanyalah tengok live semata. Kenangan dekat otak saja. Oklah jugak kan? Huhu.

Wednesday, September 22

Today is Eipul's birthday!!!








Aku agak terkilan sebab tak amek satu habuk gambar pun dekat GreenBox tu, dahlah bilik yang kita dapat tu besar giler macam stadium, adoi rugi rugi hahaha!!!

Oh lupa pulak, fail karangan BM aku, pendahuluan takde, straight terus masuk isi pulak dah, kahkah. Ok. To start today's entry, my closest friends celebrated my birthday with this so called party, and nak realisasikan party ni oh sangat lah terlalu banyak cabarannya. Memula aku borak dengan Sharel dan came up dengan plan untuk pergi karoke dekat REDBOX sebab aku ada voucher yang tak lagi digunakan itu.

So, mesejlah bebudak ni buat invitation bagai, tapi malangnya ramai yang tak dapat join sebab ada hal malam ni. So, my sisties had already made this plan to celebrate my birthday and the other besties with 'picnic party', and that really whipped my REDBOX plan. Tak kesah lah tu. Haha. So, tengah-tengah berbincang ni, a lot of issues came up; *not a lot actually, just two: transport takde and hujan lebat melanda, so basically, plan untuk picnic ramai-ramai memang tak dapat terlaksana sebab hujan kan, so really needed back up plan and indoor party is a necessity. Jadik, terus tukar plan untuk pegi karoke dekat GREENBOX but not during buffet dinner sebab wan ada hal malam ni plus buffet dinner is so costly.

Pendekkan cerita, we had so much fun karoke tadi, dan bayar cuma RM8++ for 4 hours: really-really berbaloi kan honey bunny? Free flow drink ngan keropok jajan for free, untung ryte?

Ok. Enuff about the party. So, kepada semua kawan-kawan ku sayang, terima kasih banyak-banyak untuk party tadi, walaupun banyak halangan melanda, yang penting semua have fun kan hari ni? Hehe. Birthday aku kali ni memang sangat bermakna disebabkan korang. Love you guys muah muah!!! ^o^

To Wani, Afrah, Alwa, Wan, Sharel, Napi, Anna, Safira, haWani, sayang korang! Haha. Thanx for the kenangan. LOL

:This is 22nd September 2010, and I am so looking fwd to Nene's promised hang-out-together-to-celebrate-our-birthdays day. Really am. Hahaha. Miss u dude. ^o^

Sunday, September 19

A very very pink wedding.

Apiz, Pinat *host, and me

Pelamin dia sangat cantik, ada gambar pengantin lelaki ngan pompuan both, and the kerusi sangat humongous! Haha

Siapa yang berani kata bola bunga ni tak cantik? Meh sini aku sekeh kepala korang! Haha




All in all, every little piece of decorations time wedding ni sangat lah well made and surprisingly mesmerizing, ada amek gambar dengan pengantin pompuan tapi guna kamera Pinat, so tunggu dia upload kat facebook sajo lah. Haha. Kitorang sampai lambat semalam so choc fountain dia sudah yillek *ruginye!!!

Masa nak carik dewan ni kami telah sesat sebab tak berjumpa-jumpa, Pinat kata belakang Esso tapi kitorang masuk dalam kawasan perumahan mana entah, lepas 3 kali call Pinat suruh bagi direction, baru lah jumpa dewan ni. Pastu, time balik pun sesat jua sebab hujan sangat lebat, kitorang termiss satu simpang masuk Hospital Serdang dan tau-tau je dah sampai Putrajaya dan OMG lama giler kitorang terpaksa lalu highway tu sebab takde susur keluar yang berpotensi bawak kitorang ke Serdang. Huhuhu.

**Bila korang nak kawen? Ajak aku datang kenduri korang tao!!! Jangan lupa!!! Hehe

Saturday, September 18

My Office

Kaunter Customer Service yang choy macam bengkel servis kereta

Comey tak teddy bear itu? Ramai gila kan diorang? Haha

Aku ngan Syududud dud dud pot pot proot preeeetttttt

Aku ngan Iman yang tak dapat diwarisi, tidak juga berada di tepian pantai

Semalam kitorang sangat bosan sebab terpaksa tunggu Bobo dengan Syafiq habis kira, so aku mengada-ngada amek gambar situ sini supaya masa aku terisi dengan berfaedah dan bervisi *apa aku merepek ni?

Pas diorang da settle kira semua, kitorang ingat nak gerak pegi mamam sama-sama naik motor tapi malangnya helmet lebih dekat receiving dah yillek, terbatal sudah hasrat suci murni itu. Nasib baik Syam kasik pinjam kereta, so kitorang gerak pegi DapurMas dengan menunggang kereta ramai-ramai dan end up balik pukul 12.30am sebab puas carik kedai makan tapi semuanya sedang tertutup. Bayangkanlah, dari Sg. Merab pergi ke Lot 10, pastu Brother's Corners, pastu tadek jugak, pegi pulak Presint 14, tutup jugak, last-last pegi DapurMas kat Presint 16. Hahaha. Semput OK!

**Melayu kalo meniaga memang pemalas. Cuti nak sampai 2 minggu. Mana nak maju kalo selalu cenggini? Huhu

Friday, September 17

Jemputlah beraya ya ya

The only balang kuih yang aku ada *kalo nak beraya bilik aku bawak kuih raya sendiri ea, kahkah

Aku sebenarnya nak menayang rose kertas tu. Hahaha. Cantik tak? Terel tak? Aku buat sendiri weh, bapak susah gila nak fold benda tu sampai jadik macam tu. Ada ar dalam 3, 4 percubaan yang fail, pastu baru dapat the thing yang betul-betul kelihatan macam rose. Kahkah.

Babak lain: aritu aku pegi makan kat mamak ngan Iman, menu dia yo yo o ada sizzling lamb chop, aku just give it a shot sebab dalam gambar nampak yummy. Aleh-aleh muncul satu plate yang buat aku tak tahan dari keinginan untuk tergelak. Ko tengok sendiri pebenda jadah alam yang merepek dia letak kat dalam pinggan bawah ni:

1: Timun? Gila ke apa?
2: Titisan-titisan sos yang all over the place
3: And roti yang macam... haiyo *tepuk-tepuk dahi
-pastu harga nak letak sampai rm14, gile apa?


Kalo dapat yang macam ni kan indah sikit dunia aku. Haha

Wednesday, September 15

Resident Evil: Afterlife


First of all, thanx a lot pada Eqal sebab kalau tanpa beliau, tak dapat lah aku tengok cite Resident Evil: Afterlife secara 3D *seb baik ko blanja aq, haha. Efek sinematografi filem ni omg omg sangat-sangat lah cantik, especially time awal-awal itu, rintik-rintik hujan itu timbul-timbul bagai hujan diamond, and my favorite scene adalah semasa kapal terbang kau itu terlanggar bukit Frazer Hill mana entah dan terdapat efek kau-telah-di-pause-kan yang sangat-sangat amazing, Mila Jovovich badan sangat luscious, Ali Larter nye badan besar macam wrestler wanita, aku pun tak faham kenapa badan dia besar sangat.

Before that kitorang pegi karoke time lunch, and best of all, kami dapat free 1 head charge, so bayar dalam RM6 je nyanyi 3 jam, dapat lunch nasik goreng tom yam pe tah, air, and appetizer segala. Ulang suara: RM6 sahajork untuk semua itu. Terel tak? Hehe. Pastu jumpa Hamal sebab Eqal nak pulangkan barang-barang dia balik.

**Nak jalan raya esok dengan kawan-kawan tapi dah terjanji ngan orang lain pulak. Takpelah, tadek rezeki kot. Huhu.

Sunday, September 12

Mandikan Ken!

Ken disabunkan sebelom digosok kasi bersih. Wuhoo

Aku kesian kat Ken. Da lama tak suruh dia kincing. Huhu. Sorry Ken~

Ini semua berlaku minggu lepas, day before aku balik raya. Sebelum jalan jauh, aku kena servis Ken dulu before he gets mad and buat hal tengah-tengah highway. Haha.
So, aku balik kampung practically not really my kampung, balik rumah along dan malam raya gerak pegi rumah angah and beraya di Gombak.

Gombak best woh.
Dekat giler dengan Danau Kota.
Malam raya tu kami pergi shopping, last shopping before raya, dekat Uptown situ. Syok!

Oh btw, sekarang kecoh pasal kes jutawanita kosmetik Sosilawati Lawiya. Aku kesian sangat dengan nasib yang menimpa beliau. Pagi tadi baca paper jumpa 4 mayat, and diorang syak itu adalah Sosilawati and the gang. Tapi, aku tamo percaya rumors itu and hopefully she's still alive. Amin.
*nak bagitau rumah Sosilawati ni belakang rumah kakak aku je. Kitorang semangat pegi tengok dari luar rumah dia, mana tau dapat masuk Buletin Utama ke apa ke, huhuhu.

And, aku sekarang sudah botak. Goodbye my long hair. Omg omg, i miss you so badly :-p

Tadi aku sempatkan diri untuk tengok filem Piranha, and it was pure magic! Best giler! Malangnya aku tak dapat tengok 3D, kalo tak mesti lagi best. Huhu.



Dan yang paling penting, aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin. Kalau ada salah dan silap, harap dapat diampuni. Kita manusia takkan dapat lari dari berbuat dosa. Apa-apa pun, kita start anew, let bygones be bygones, lembaran baru meh kita mulakan. Moga Syawal tahun ini memberi makna yang mendalam buat kita semua!!!
SELAMAT HARI RAYA sekali lagi kawan-kawan!!!

*gambar raya ada dekat kamera Angah. Dah dapat nanti i post kat dalam ni wokeh? Bubbye

Wednesday, September 8

Totally cute!

Picture taken from this site!

Aku nak hoodie macamni boleh tak? Designer, tolong tukar cutting dia biar loose sikit, please~

Tuesday, September 7

Whatever! *go fcuk urself u fat biatch!

This is Ramadhan, and yeah I am completely insane for cursing during this holy month. But, I am not saying it, but I am writing it. They are obviously different - literally, right? I guess so.

"Tahulah nak balik, tapi jangan lah sombong sangat".

Ayat paling tak boleh blah kau kasik kat aku semalam kan you mother whore? Who are you to judge me that way hah? Aku jerit balik kat dia "Whatever!".

Biadap sangat kau kan. Tak payah lah kau nak bitchy sangat dengan aku ugly ogre! Kau ingat aku ni apa? Dayang istana kau yang kau nak sangat layanan first class dari aku? Kau pegi lah mampos bodoh! Kau dah tahu tempat ni dah nak tutup, and yet, kau still mengada-ngada nak masuk and shopping, eh kau ni bangang ke apa sundal? Hah, merasalah kau aku main campak-campak je balance kau, dengan barang kau pun aku keromok kat dalam plastic tu, hah, ko pegi mati mereput jauh-jauh sebab aku tak tahan tengok muka gemok kau tu!

FYI, atau kau tak paham meh aku translate, buat pengetahuan kau ugly whore, aku tak de niat pun nak kerja semalam lah bodoh! Lagi bagus kalau aku duduk gather ngan family member aku time-time dah dekat nak raya ni. Tapi masalahnya, aku kesian sangat dekat Kak Erda dengan Kak Siti yang dah penat kerja full tiap hari dan asyik fikir macamane nak settle jadual cashier, dengan masalah cashier tak cukup lagi, so, aku pun dengan sukarela nya pergi gak keje. Lagipun, aku beraya nanti kat Gombak je pun, so, aku gerak lambat pun takpe aku fikir. Dah dapat customer inconsiderate macam ni siapa tak naik antu?

Pastu sebelum ugly whore ni punya kes berlaku, pagi-pagi tu lagi mood aku dah twist sebab aku sorang je jaga level bawah. Nak suruh aku mampos ke apa ha bodoh? Logik ke bangang oi? Satu level besar tu, aku sorang aje yang jaga kaunter? Dah la takde packer. Pastu queue panjang dah dekat 10 meter, tak ada sorang pun nak tolong. Lepas aku call mintak duit syiling, baru ada yang datang, tapi kasik duit syiling tu aje lah. Tak ada inisiatif pun nak tolong packer barang. Lepas si bangang tu keluar, datang pulak si Ghazali pervert buncit tu. Ingatkan nak tolong, rupanya tolong tengok je, pastu blah macam tu aje. Of course lah aku menyinga membabi segala. Aku memang curse semua orang tak ingat dunia lah time tu. Menggigil-gigil tangan aku bukan main marah lagi, kalau aku ni penjenayah, memang dah lama aku tikam 89 badan diorang, pastu kerat-kerat badan kasik anjing dengan babi semua makan buat supper. Geram aku!

Pastu ada sorang pak cik ni cakap kat aku

"Adik, nape bukak satu kaunter saje? Ingat kitorang beratur ni suka-suka ke? Orang datang kat sini nak shopping, bukan nak beratur".

Hey pundek, kalau ye pun kau bangang, tak payah lah kau nak tanya soalan-soalan bangang macam ni sundal! Kau ingat aku suka-suka nak jaga sesorang kat sini? Yang kau tu, tua kutuk, nape tak shopping awal-awal? Dah kau tau shopping last-last minute jadi macam ni, jangan lah datang biol! Apa otak kau bebal sangat macam otak monyet?

Seriously, semalam punya hal memang buat aku menyirap tahap dewa. So, dengan bangganya, aku bertindak tak datang kerja hari ni sebab aku nak pergi tengok movie dan enjoy. Pedulik hape aku, kau pandai-pandai sendiri lah nak uruskan macamane nak kasik semua kaunter ada cashier. Aku dah malas nak tolong. Gaji kalau naik tak apa lah jugak. Ni si hitam lekit bos aku tu asik duduk dekat ofis bukak porn, pastu anjing setia dia si Sambal tu asik ikut bontot itam lekit tu pegi sana-sini, kerja tak nak buat, heboh je lebih. Babi lah korang. Aku sumpah korang merana sampai lengkap 77 keturunan. Selfish mother effers!



Saturday, September 4

I HEART REDBOX

I HEART REDBOX sebab REDBOX kasik voucher lumayan; 2 free head charges for Ramadhan buffet. Terel tak? Terel tak? Hihi. Oleh karena voucher lumayan ini, gua dengan secara gigih-gigih manja bergerak-gerak khas dari Alamanda tadi dengan hujan rintik-bintik semata-mata nak karok dengan geng-geng penjenayah gua. Berbaloi-baloi der! Whoa!

Adakah ini realiti? Atau rancangan realiti tv?

Tak terkata...

Tak terkata-kata...

Tak terkata dengan kata-kata...

Katakanlah katakanlah wohooo~

I look to you...

I turn to you...

Pulanglah - Aisyah *yang dulunya solid-molid tapi malangnya kini telah boyot jua akhirnya

I will always love you...

Eqal excited sebab dapat pegang pinggan REDBOX

Haris glukosa dengan gua... RAWR

Hamal... wuu taf siot brader ni!!! ^o^

Sempat buat family portrait dalam lif. Kao mampu?


Ok. Hari ni takde cerita sangat pun yang nak dibangga-banggakan pasal isu karoke di bulan Remdan ini. Cumanya, yang penting hari ni kitorang sangat enjoy, penat woh melantak. Tapi kesian dekat tupperware Hamal. Cerita dia aku boleh singkatkan seperti berikut:

1) Hamal tapau lamb dalam tupperware yang dia bawak itu
2) Hamal meletakkan tupperware itu di belakang begnya.
3) Haris yang innocent masuk dalam bilik karoke setelah selesai poo poo
4) Haris tidak tahu adanya tupperware itu di balik beg Hamal
5) Haris dengan girangnya melompat di atas beg Hamal
6) Tupperware di balik beg Hamal pecah
7) ... *adegan 18SG berlaku - antaranya; tarik-tarik rambut, lempang terajang antara Hamal terhadap Haris
8) Nasib baik Hamal bawa 2 tupperware
9) Satu lagi tupperware terpaksa digunakan untuk menapau
10) Tamat. Paham tak? Tak paham sudah~ lalala

** lepas raya Eqal cadang nak g karoke dekat REDBOX loyat sebab REDBOX Sogo nyer sound sistem cam tahi ayam. T___T

Kolam Ikan Encik Eipul