My Tomey-Lotey Followers

Monday, January 31

Makan sakan, cirit pun sakan

Green apple shake

Terung balado

Ayam penyet
Telur, tempe, ngan tahu - yang ni Apiz punya


So, benda-benda ni semua lah yang bertanggungjawab terhadap aku sampai pagi tadi tercirit-cirit, terima kasih Restoran Ayam Penyet, sebab ko aku sakit perut. Sambal ko tak beragak kan, pedas nak mampos ok, tapi yang herannya aku makan jugak sambal tu sampai abes. Pedas, tapi sedap!!! Aku sarankan kalo korang ada sembelit, makan ar kat sini, mintak sambal extra, aku gerenti korang akan alami kelegaan optimum, takpayah nak beli FaberMax apa jadah entah yang iklan dalam radio tu, aku dengar iklan tu pun dah rasa nak sembelit tetiba, huhu

13 comments:

lalink7 said...

ayam penyet mana nie eipul? sakan ko bejalan ek dik..hahahah

bunga said...

nampak sedap..tapi cian awk dah cirit...huhuhu...tapi bukan salah makanan 2 tu..sapa suh melatak banyak sangat..haaa..peach:)

mr.syazwan said...

YESS SEIYES SEDAP AYAM PENYET NI KAN?

walaupun kdg2 nasi dia da sejuk tetap enak di makan

ayam dia sgt sedap..

kalau ibuk2 bapak2 makan pecalnya

waduhhh bikin terangkat seyh

(eh da terckp indon lak)

haha

_aLiaHwaFa_ said...

wey ni ayam penyet ria kt sunway tu ke? mcm familiar lah tmpt ni. kalo yg ayam penyet kt sunway tu serious pedas giler sambal belacan dia.

EIPUL said...

kak lalink, haha, ayam penyet kat IOI mall, tadek sakan mana pun, makan jek, haha

bunga, haha, bukan sebab makan banyak tapi sebab sambal pedas giler, haha

mr.syazwan, haha, ko memang boleh jadik watak dalam sinetron, keke

aliahwafa, tak, yang ni kat IOI mall, sama jek kot, dekat2 jek tempatnya, haha

atie said...

woaaa..ayam penyet..huhu..atie baru skali mkn..haha

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

semua bersambal.. mana xsakit perut yang oi~?

Judiene said...

Ko ni aku sarankan wat travel log ke ape ke coz ko ni kaki jalan kan.
Sana sini ko pergi makan.
Hahaha
Btw, restoran ni dah pernah nampak just tak tergerak hati nak makan.
The last time aku makan ayam penyet rase die cam lebih kurang ayam nasi ayam je.

asybedazzle said...

yeay, aku suka aym penyet nyet. haha

EIPUL said...

atie, haha, aku penah makan ayam penyet 2 kali, best tak?

sumi, haha, tau takpe~ =p

judiene, haha, kawan aku memang suka try makan benda yang kitorang tak penah makan, best sekali skala, keke

asybedazzle, haha, nyet nyet nyet~ =p

Eazy Izzuddin said...

memang skan lah ni aish...
btw memang sedap tu
serius..
hehe
xD

fatin hanani said...

hahahaha....
bgus la klu utk org semblit hahaha
siannya..dah lega ka ni hahaha

n.O.N.o.y said...

.bende ni kalau kat endon femes gile adik beradik die PECAL AYAM. sedap jugak.

.aku makan sampai tercirit cirit.sebb dah jadi makanan harian. murah je. rp 10k :)

Kolam Ikan Encik Eipul