My Tomey-Lotey Followers

Saturday, January 29

Malaysia-IT-Fair is WASTING-ish siyesly

Tadi aku pegi Midvalley konon-kononnya berkobar nak beli pendrive 4gb RM10, tapi sampai jek kat exhibition center tu, ramai gila manusia tengah beratur tunggu turn dan sampai kat kitorang, host tu cakap stok pendrive da abes, hmmmphh, korang nampak tak betapa sia-sianya effort aku beratur bukan main lama tadi? Kalau kau dah tau orang ramai nak mampos, asal ko sediakan 200 unit je? Prepare lah 20'000 unit, biar semua oran boleh borong sorang 20 unit, pastu boleh setup bisnes sendiri jual pendrive hah kan berbaloi-baloi, ye ke tidak? Tapi aku agak bersyukur lah aku tak beli binatang tu sebab tadi aku bukak page fb Malaysia-IT-Fair, ada komen kurang membina pasal customer yang beli pendrive 4gb RM10 tu, dia kata benda tu defective, dengar defective pun aku dah serun, jap aku print screen komen mamat ni:

Klik gambar untuk baca dengan jelas

So, cane? Apa pendapat korang? Ke dia sorang jek yang dapat pendrive rosak? Sebab dia sorang je yang komen mende tu defective. Aku pun tatau lah nak pecaya ke tidak, tapi yang penting aku takkan pegi lagi tempat tu, ya ampun, ko nak bejalan pun macam orang cacat sebab tepaksa contur kan bahu ko macam kanta cembung ke depan, supaya bahu ko tak berlaga dengan manusia harum yang bertempel-tempel di sebelah kiri depan kanan dan belakang, omaigod, nightmare serious!!!

Lepas lunch dekat McD tingkat bawah yang oh sama crowded dengan manusia macam kat atas, *aku pun heran kenapa ramai sangat yang tepedaya pegi IT Fair ni, ya ALLAH membazir sangat ok, Apiz kata dia dah tak mampu lagi nak harung Midvalley hell itu, kalo nak shopping pun better pegi Times Square dia kata, dan sebab dia yang bawak kereta, aku pun setuju saja, so kitorang pun blah la pegi Times Square, aku beli jeans ngan boxer, pastu jalan-jalan, pastu makan kat BreadSoup ke apa tah nama dia, ya ALLAH, ni lagi satu hal benda tak best hari ni, soup dia sedap, tapi roti dia out, roti mangkuk ni memang tak selera aku nak makan, nak aje aku order roti gardenia taknak makan roti ni lagi dah, rasa dia macam kapas ok, tapi sebab harga dia RM7.90, aku makan jugak sampai abes walaupun rasa nak muntah, huhu


Ekspresi excited sebelum makan roti mangkuk

Nampak macam sedap tapi...

Ahha, aku nye abes tapi Apiz ngan Wani nye tak abes, rugi gila lah duit kita semua kan kan kan??

So, kesimpulannya, hari aku pada hari ini memang wasted abes lah. Korang plak cane? Happy?

9 comments:

_aLiaHwaFa_ said...

hari ni aku byr tiket wayang utk gelakkan org dlm wayang and untuk tido. citer khurafat weh =.=

mr.syazwan said...

nak tgk boxer kaler apa yg di beli boleh???

hahahahahaahahah

>.<

Judiene said...

Kesian kat ko.
Sume serba tak kene kan.
Bek lepak kat umah lagi bagos, betol x?
Huhuhu..

..hizamirahim.. said...

ala.
takpe.
duit banyak lagi kan?
haha.

lalink7 said...

sabo le eipul....cobaannnnn p ramlee katee..hahahah..nasib sis tgk gambo tgh makan tue gagah lg..xsenget bahu kan? hehehe

ehh..pc fair kt upm tue mahal ke bebarang dia? huhuhu

EIPUL said...

aliahwafa, sape suh tgk khurafat? ni mesti tak baca review movie aku, haha, aku awal2 pangkah cerita merepek tu, =p

mr.syazwan, perlu ke hahaha

judiene, taw takpe, duit tak bazer duk umah, haha

jami, tadek makna, nak abes dah duit aku ni ha, ahahaha

kak lalink, bukan pc fair upm da abes ke? haha

iekah said...

4gb rm10?
gile murah nk mam weh.

EIPUL said...

aah, tapi rosak cepat, better beli yang 4gb RM20 tu, atleast ada warranty haha

fatin hanani said...

da gak roti mgkuk enn hahaha
mcm pelik ja :D

Kolam Ikan Encik Eipul