My Tomey-Lotey Followers

Friday, March 4

Penambahan koleksi

PERINGATAN
*Sangat tidak sesuai untuk bacaan ibu mengandung 3 bulan, pesakit kencing masin dan jugak pembenci-pembenci mainan (kalau boleh korang takpayah baca kalau korang tergolong dalam golongan yang dinyatakan di atas)

Sekarang tamagotchi aku dah ada 3 bijik, V4,
V6 - Music Star, and Tamago, oh yeah!!!

This one is V6


Yang ni plak adalah spesis V4


Harga V4 dengan V6 yang aku jumpa dekat ebay sangat sangat sangat lah jauh menyimpang mahal nak mampos dari yang aku baru beli ni, so aku tak sanggup untuk tak beli dua-dua ni, lagipun both of them ada advantages masing-masing yang tersendiri. Kalau kau berminat (which I doubt any of you would), benda alah ni ada dekat Times Square with so freakin low price, surprisingly unbelievable! Seriously! Kenapa aku beli dua version ni? Sebab both of the versions sangat-sangat interesting (dan sebab dua version ni je yang dia ada jual, huhu).



Aku paling suka dengan V4 ni sebab aku boleh dapatkan point dari website tamagotchi, point tu plak bleh beli barang-barang macam toys, makanan-makanan fancy, dan macam-macam lagi so that kau punya belaan boleh nikmati pelbagai macam pleasures. V4 ni macam kau main game The Sims kat PC la lebih kurang, kau kena raise dia untuk bina career yang kau nak dia kecapi bila dia dah dewasa nanti, which ada 4 career kalau tak silap aku, musician, scientist, lagi dua aku tak ingat pulak. So, sangat seronok la main binatang ni, seriusli aku tak tipu kau.


Lepas tu kalau V6 pulak, tema dia music star, so basically kau kena besarkan dia supaya dia menjadi superstar macam Jamelia punya lagu tu yang Superstar and you must be some kind of superstar hooo hoooo hooooooo, dan dia boleh buat band sendiri (consist of 3 characters), siap boleh dapatkan fan - macam Bieber la, fan dia bukan main ramai kan sekarang, budak kecik tu tak paham aku macammana boleh jadik femes entah? Macam tu lah konsep dia briefly. So, throughout the process, kau akan kena ajar dia menyanyi, main musical instrument, dan benda-benda lain yang berkaitan dengan muzik. Menariknya version ni, aku boleh connect kan dia dengan Tamago aku, which aku belum berkesempatan lagi nak buat macam tu sebab semua Tamagotchi aku tengah tido sekarang, ya, diorang sangat baik aku bagitau kau, tido nak pukul 8pm, bangun pulak dalam 7am macam tu, which dah terlajak subuh dah diorang ni, betul-betul tak senonoh hish (tuan dia pun sama).






So, kesimpulannya, aku sangat excited sekarang sebab aku dah boleh dilabel sebagai collector sebab aku dah ada lebih dari satu jenis Tamagotchi, perhaps bila aku ada duit lebih nanti boleh beli lagi version-version lain, sebab setiap version ada tema dia yang tersendiri, so kau memang takkan bosan la main benda ni siriusli. Ok, aku da ngantuk ni, chow chin cau der-der sekalian! Hehe

6 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

eipulll!!!~ sumi nak.. sumi nak jugakkk~ belikan sumi?? nakk~ how much eyh? tak rajin la nk ke TS..

EIPUL said...

k, bleh je. Nak yang mana satu? v4 ke v6? huhu

lalink7 said...

jgn beli pkai duit ptptn tau..rugii nie eipul..hahahah =D

Aisumi Chan Kawa'i said...

V6 boleh? hehee :P

Anonymous said...

bro nak tanya,saya dah lame carik bandai tama yg music star ni..kat ebay mahal lah pulak,klu tak keberatan boleh tak saya ingat nak order je dri bro.

ape2 email saya ye..klu blh asap la
dchecker00@gmail.com (tyra)

nnti saya bnkin kan la harga bandai ni bpe+postage..saya add la skit upah..boleh bro?

Anonymous said...

tyra-- dchecker00@gmail.com
klu bro nak jual music star yg bro tu punya pun ok gak..ape2 inform saya kat email ye..tq

Kolam Ikan Encik Eipul