My Tomey-Lotey Followers

Sunday, March 20

Pesta belon udara panas yang tak berapa nak panas

Tadi siang aku ngan Nene pegi Putajaya sebab nak tengok belon udara panas tapi cuaca dekat Putrajaya tak berapa nak panas so feel untuk berasa panas di pesta belon udara panas terasa tidak sepanas yang sepatutnya dirasai, so kitorang pergi mandi dekat pool presint 5 dulu, dalam pukul 3 lebih baru gerak pergi Presint 2 untuk join pesta belon udara panas dan nasib kitorang sangat malang sebab sampai dekat depan Istana Kehakiman hujan dah start turun mencurah-curah ke ladang gandum, ye tak payah nak gelak-gelak fake kot sebab aku tau tak lawak. So, kitorang berlindung dekat Masjid Merah tu selepas basah kuyup ditimpa hujan yeayea seronotnya basah! T__T


Tak berapa lama lepas tu, hujan pun berhenti sikit-sikit so kitorang pun kembali bersemangat waja nak tengok belon-belonan yang annoying tak naik-naik pun rupa-rupanya sampai lah nak dekat pukul 6 lebih tadi baru boleh terbang sebab hujan sudah betul-betul stop time tu. So before semua tu berlaku, kitorang kill time dengan berlegar-legar dekat booth apa entah main lukis-lukis dekat guest book, pastu berjalan dekat booth amek gambar gedik dekat buih-buih sabun, dekat payung colourful, dan tak lupa jugak bola-bola colourful, pastu berjalan kaki pergi Masjid Besi semayang jap, pastu keluar masjid je hujan sudah stop pastu terus happy pastu terus pegi tengok orang setup belon sampai lah belon tu berjaya diterbangkan, best jugaklah

Nene lukis yang Mickey Mouse tu, aku punya pulak yang kat sebelah dia

Gambar ni sangat stylo weh! Semua orang dalam gambar ni nampak macam patung mainan, cantik gila!!!

Time kitorang jalan-jalan dekat kawasan booth bosan, huhuhu

Ni dekat toilet masjid, hahaha

Diorang tengah setup belon nak kasik terbang

Ok, skang belon sudah terbang, wehoooo!!!!



Pastu kitorang pergi Mamak Kembar dekat Presint 9 sebab akak Nene ajak makan sama, so kitorang pun makan-makan nyum nyum lepas tu kitorang memang lucky habis ar sebab dapat kupon free, sorang dapat kupon RM5 dari TM sebab kitorang jawab survey apa entah pasal MU (Manchester United), so macam kitorang makan free je la tadi, memang best gila weh!!!



Pastu dah 8.30pm tu kitorang pun terus pergi Presint 2 balik untuk tengok firework dan cahaya-cahaya belon dalam keadaan berima, which is tak adalah ikut rima sangat pun lighting belon-belon tu semua, huhuhu, oh lupa pulak nak mention, firework tu betul-betul depan mata aku weh!!! Bersinar-sinar pom pom pom memang sangat-sangat cantik, sambil tengok firework tu kitorang siap nyanyi lagu Katy Perry firework tu, hahaha, sangat-sangat best siyesli!!!

Tak clear sangat gambar belon-belon ni merelip-relip, hahaha

Koleksi firework yang aku sempat snap tadi, huhuhu


So, kesimpulannya, aku sangat happy hari ni, walaupun basah kuyup tadi tapi overall sangat best, thanx Nene, dan thankGod jugak sebab kita pergi jugak event ni last-last, memula macam tanak pegi sebab langit macam gelap sangat kan, huhu, AlhamduliLLAH kita sampai gak




Ok, sekarang aku terpaksa menghadap laptop nak siapkan FYP. Mulalah babak mata bengkak macam panda dalam hidup aku, fightin Eipul!!! T__T

7 comments:

Lilyel said...

Hi,

I am doing a survey about blogging for my project paper. So, if you don’t mind, please fill my questionnaire.

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Thank you.

regards,
Lily

an_Nur said...

ohho! aku duduk kat presint 5, keje kat presint 2, tmpat lepak ujung mggu kat presint 9(bukan kat mamak la, kat tasik uh).. ehe. kalo gtau awal2 leh ak join.. ak takpegi pon lagi tmpat belon uh, asal balik keje je hujannnn~ dah taksempat dah pon....

lea said...

wah! aku tringin nak tgk dekat2 belon tu...

bunga said...

wah...nak tengok gak..

Aisumi Chan Kawa'i said...

yieyy! sumi g jugakk.. tapi xnaik lagi.. 2hari berturut.. sabtu dan ahad.. :P

lalink7 said...

dah agak dah musim ujan skrang niee..tak best nak tgk cuaca xmenentu..rugii ade hal xsmpat nak terjah ke sana la eipul..iskk.

Eazy Izzuddin said...

x pi tgk belon...
balik kg huk3...
=(
xD

Kolam Ikan Encik Eipul