My Tomey-Lotey Followers

Tuesday, March 8

T-shirt baru


Aku siapkan design ni dalam dua hari, lagi cepat dari aku buat FYP aku sebab aku pun tak tau kenapa aku malas sangat nak buat FYP ni, dah sila abaikan so kita fokus pada gambar kat atas ea. Client aku, ecece client ni, tak tahan betul, adalah exco kebudayaan kolej aku dan dia suruh aku design t-shirt untuk sekretariat dia, aku pun buat research sikit-sikit godak Google image carik reference and idea aku adalah aku put everything yang related pasal secretariat ni dalam satu pentas. Senang nak come up dengan theme ni sebab everything about the secretariat is art performance, which semuanya ber-pentas, so aku pun start lukis dalam Photoshop, lenguh tangan toksah cerita ar tapi one thing about this adalah kalau kau passionate dalam satu-satu benda, kau tak akan rasa tensyen time kau buat benda tu, tapi kalau kau tak pernah minat certain something, and then kau terpaksa buat that certain something, kau mesti rasa tensyien lepas tu down tak dapat nak buat dengan sehabis baik lepas tu last-last everything yang kau buat tu tak akan kau appreciate, sekadar buat sampai siap, end of story. Betul tak? Ke aku je rasa camtu? Kahkah



Aku baru jatuh motor minggu lepas, tapi takde luka apa-apa pun, sebab jeans aku tebal, thankGod. Aku bawak laju sangat dekat jalan parking Midvalley tu, pastu time tu jalan basah sebab hujan, aku tak perasan ada bonggol kat depan sebab aku tengah laju time tu, dah dekat nak sampai bonggol tu baru aku emergency break, pastu entah macam mana motor aku tergolek aku pulak tersungkur atas bonggol tu, pedih weh bukan pedih sakit ke apa, tapi pedih maruah aku sebab ada ramai mat-mat motor kat depan pandang aku macam nak tergelak pecah perut terburai-burai, sial betul dah lah tak nak tolong aku ke apa, pastu aku pun cepat-cepat bangun tolak motor ke tepi takut aku kena lenyek pulak dengan kereta kat belakang.






okelah tu je aku nak cerita, nak pegi berak jap.

7 comments:

lea said...

euww...nak berak pun gtaw eh?

btw, cantek design baju tuh
i like

bunga said...

cantik design tu..

pe pom Alhamdulillah awk selamat..

mr.syazwan said...

hahahah

kalau ku pun pedih perut kot gelak

kehkehkeh

=_=

lalink7 said...

jatuh motor? alahai..hati2 sikit pasniee..nampak pempuan le tue..hahahha..

eh..pandai la eipul design..cantekk pulak..hebat laa...

nnt sis nak mintak tlg design gak bleh? huhuhu

Wan Zulqhairi said...

cool design... i like it!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! seriously!

fatin hanani said...

ok ja desgn tu :D

emmm nsb la tak luka trok...haihh bahayanya...
bawa laju g ..amboi hehehe

an_Nur said...

0yeah~ aku nak tgk ko jatuh!! gelak kaw2 pny ah! hahaha.

Kolam Ikan Encik Eipul