My Tomey-Lotey Followers

Sunday, April 10

Ber-Holiday di Port Dickson

Excited gila ni sebab baru sampai PD hahahaha



Volley ball!!! 


Dr. Shahrim yang sangat sempoi join sesi JUKEBOX dengan kitorang.
Abg Man memang hebat gila ar main gitar. Tabik spring!!!

Gambar kat pulau yang bleh sampai dengan bejalan kaki
dari pantai time air surut

Ignore orang asli yang pakai short tu ya, terima kasih

Cantik kan akar berselirat tu? Wuhoooo


Time main tiup belon sampai meletup

Akhirnya aku bejaya jumpa belon lepas pening ke kiri kanan
tak nampak apa-apa

Ok, time untuk balik!

Aku memang happy gila ar vacation kitorang kali ni sebab macam seronok gila, lagipun ni fakulti yang anjurkan sebab nak ganti dinner fakulti yang tak sempat diorang setup kan untuk budak-budak final year. Aku lagi suka dia cancelkan dinner tu, sebab dah bosan sangat lah pegi dinner dah banyak kali  kot, buat macam ni lagi bagus.

Cuma aku ralat sikit lah sebab patutnya aku dapat pegi tengok F1 kat Sepang, Eqal menang tiket pegi sana pastu dia ajak aku tapi nak buat macammana, vacation ni dah memang di plan awal-awal kot. So, aku terpaksa la say bye bye pada tiket F1 yang RM400 tu, sedih kot.



Tak kesah lah tu. Kat PD, kitorang makan ayam bakar, sosej yang banyak gila, nasik goreng sedap, coleslaw, french fries, brownies, dah tu je. Sedap!!! Kenyang jugak la. Pastu game yang diorang buat first kitorang main volleyball, pastu sukaneka isi air dalam botol, main tiup belon sampai pecah, pastu main game teka gesture, tu je kot. Sebelum tu kitorang ada naik banana boat, best betul jatuh-jatuh dalam air tu dan telan air masin, humang ai sedap betul air tu, macam rasa sup ayam.



Pastu time nak abes tu aku menang cabutan bertuah, dapat patung penguin geli-gelimat, terus tukar ngan Farisha, dapat mug RM2.50. Ya, dia tak cabut harga kat mug tu, so aku bangga tayang-tayang aku dapat mug RM2.50. T__T







Kitorang balik lebih kurang pukul 6.00pm macam tu, sampai kat fakulti dalam pukul 7.30pm. So, kesimpulannya aku sangat penat semalam dan hari ni nak kena siapkan final draft, pastu ada test English Efficiency pukul 11.00 karang. Dengan kulit aku dah hitam serupa abang Afrika Selatan ni, jangan nanti ada foreigner yang jumpa aku buat segmen Jejak Kasih sudah lah.

6 comments:

an_Nur said...

haha. sempat ag tuh pegi vacation ngn projek banyak2.

neway. aku last pegi vacation mcham ni masa form 5 je. memang bez! hilang kejap stress ko kan. eheh.

mr.syazwan said...

wawa

selalu dinner di otel kan

ermm ni 1 treatment sebelum final exam

PD kalau g konpem gelap

huhu

bunga said...

haha..bunga xpernah p cana..jeles k..hahaa.

EIPUL said...

annur, aah hilang kejap la, skang tensen balik, kahkah

syazwan, memang gelap nak mampos masing2 lepas balik pd, haha

EIPUL said...

bunga, alololo
ye ke?
pegi la, best tau! tapi takyah mandi pun takpe la, sebab air dia tak berapa nak best la, kotor sikit

lalink7 said...

bestnye vacation niee..xajak pun ekk..dah lama xg PD..haihh bile nak g tahh..

Kolam Ikan Encik Eipul