My Tomey-Lotey Followers

Wednesday, April 6

Wayang lagi: Sucker Punch

Sucker Punch - Image taken from Google Images

Aku paling suka watak Baby Doll dalam cerita ni, sebab dia super hot dan rambut dia platinum blonde, which is super duper hot! Dalam gambar, watak-watak ikut urutan adalah Baby Doll, Blondie, Sweet Pea, Amber, dan Rocket. Cerita ni memang terbaik la dalam category cerita effect CGI, the whole thing depends heavily on CGI, cinematography dia sangat-sangat-sangat-sangat lah awesome, aku suka starting dia yang powerful macam video klip MTV, memang best gila ar cerita ni I tak tipu u. Before aku melalut lebih-lebih, cerita ni tajuk dia SUCKER PUNCH.


Cerita dia basically pasal keluarga Baby Doll yang porak peranda lepas mak dia mati sebab ayah tiri dia buat something pada mak dia yang aku pun tak tau apa, sebab tau-tau je mak dia dah mati. So, ayah tiri dia ni jahat nak harta diorang tapi tak dapat sebab wasiat mak dia adalah harta tu semua kasik kat anak-anak dia, so ayah tiri dia ni geram, dia try nak rogol adik Baby Doll tapi belum sempat kena rogol, Baby Doll datang bawak pistol tembak ayah tiri dia tu tapi malangnya sipi tersasar kat mentol lampu, pastu entah macam mana adik dia yang terkena percikan kaca tu pastu adik dia mati. Pastu Baby Doll terus hilang arah, dia lari pastu dia datang balik, tapi dah terlambat sebab polis sudah sampai rumah, pastu ayah tiri dia twist cerita cakap Baby Doll ni dah gila sebab dah bunuh adik dia, pastu try nak bunuh dia pulak. Kesian Baby Doll, dia kena hantar pergi Hospital Mental. Ok, perenggan ni sebenarnya hanya untuk intro dia yang 5 minit tu je, panjang gila kan aku cerita? Aku tak tau nak pendekkan macam mana lagi dah. Hahahaha



Dekat Hospital Mental tu, Baby Doll kenal Blondie, Sweet Pea, Amber, ngan Rocket. Diorang berpakat sama-sama untuk bebaskan diri dari hospital mental tu. Untuk jayakan plan diorang tu, diorang kena kumpul 5 item sepanjang perjalanan hallucination diorang tu which the items are peta, api, pisau, kunci, dengan 5th item yang 'misteri'. Tak misteri sangat pun bagi aku sebenarnya hahaha




Ending dia sangat unexpected, which is sangat-sangat nice. Ok tu je la kot yang mampu aku cerita, sebab kalo cerita panjang sangat pun bukannya best, nanti tak sedap la pulak kan kalau  kau nak tengok cerita ni kat wayang sebab aku dah spoil kan cerita dia? Aku rate cerita ni 4/5 sebab aku suka gila kat watak Baby Doll, dan jugak sebab efek cerita ni memang mantap abis! Hehehe



By the way, tadi sangat untung sebab karoke kat REDBOX sorang dapat discount 20%, which is sangat-sangat murah gila nak mampos. LOL

4 comments:

napeace™ said...

Tak tengok lagii hish apa kata kau belanja. Aku suka Vanessa Hudgens. Haha nama Blondie tapi tak blond. Comel je. (apakah?)

*Haha aku lagi yg komen. Nampak sangat takde kerja. Sorry la tgh bosan.

JohanPrinze said...

best giler kan movie ni?

flyz said...

syok syok...nak nengok! :P

Daehan Putra said...

nenek kaki wayang. x abis2 hidup die dgn wayang. g wayang x ngajak huhuhu

Kolam Ikan Encik Eipul