My Tomey-Lotey Followers

Sunday, May 29

Neves Brekdaun

Minggu depan dah kena start jadi serius sikit sebab training period aku da selesai, so real life work bakal menjelang o my God, takutnya. Huhu. Oleh kerana hujung bulan sudah menjelma, seperti manusia-manissia nurmal lain, mestilah aku dah buat checklist must-buy-item untuk bulan ini kan? Hihi


Ok lah. Nak reveal sikit-sikit kat kau semua la benda-benda yang aku nak untuk bulan ni, aku rasa bulan ni aku sangat perlukan internet, ada sesapa yang boleh suggest kat aku nak guna broadband jenis apa yang bagus? Aku nak subscribe Unifi tapi harga paling murah RM149 sebulan, which is tak berapa nak murah la bagi aku, lagipun aku bukan selalu online pun. Aku ingat nak amek P1 Wimax, hopefully sempat la sebab promo dia ends 5th June. Ke YES 4G tu lagi bagus? Kalau kau tau bagi tau la dekat aku yang tak berapa nak tau ni ye T__T




Selain internet connection, aku rasa aku nak spend duit aku kat shopping yang terutama sekali sebab aku punya stock kemeja dah macam wardrobe bundle dah aku tgk skrg, ye la, kemeja lusuh lama nak mampos kot aku peram sejak 1st year study dulu tu aku guna balik untuk ke tempat keje, segan la weh senior-senior tgk alahai budak baru ni baju lusuh amat, misken bebenor ke tak mampu beli kemeja tantek sket? Sentap. Sangat sentap. Dan jugak seluar kerja baru, hopefully dapat yang slim fit memurah kat memana, sangat desperately in need ya sekarang sebab kalau kau nak tau, seluar kerja aku sekarang ada 2 helai je. Azab tak azab tu? Segan jugak kekadang pakai seluar sama sebab mesti kalau ada yang noticed aku pakai seluar sama, dalam otak kotor diorang mesti punyalah ingat yang aku ni kaki rotate seluar, tak basuh seluar sebulan macam tu, which is NOT! NO WAY!!! (88x), Perfect Nightmare - Shontelle Aku basuh selalu seluar aku ok! Sentap. *dan jangan ingat aku ada 2 seluar je skrg, sebab seluar jeans aku berlambak-lambak kat dalam gerobok tu, seluar kerja je ada 2, sedih tak sedih? Hahaha


Cakap pasal seluar ni teringat aku minggu lepas jalan-jalan dekat Uniqlo pedih bijik mata aku tengok jeans kat situ tgh promo RM49++ tapi aku tak mampu berbuat apa sebab duit still takde. RM49++ tu bai!!! Adoi kalau dalam wallet aku ada RM50 aritu memang aku dah terus beli tak fikir pape dah, tapi malangnya tiada berduit ye time tu. Hopefully time aku pegi minggu depan still ada lagi la seluar tu ye. Hopefully

image taken from Google Images



Itu je la kot must-buy-item list untuk bulan ni. The rest of the gaji hopefully dapat disimpan and kasik kat mak ayah, with God's will.






Ok, so kalau kau orang berilmu pasal broadband apa yang wajar aku pakai, most importantly murah la ye sebab I ni kerja biasa-biasa je, bukan gaji yang stock bleh langsung beli kemeja Burberry kat Pavilion guna cash RM5-6k. Hahahaha

7 comments:

akufrazi said...

Ooo psl brdbnd. Ak baru sign up digi. Okla jugek. Murah blh thn. Rm 1 sehari. Tp kna byr rm 100 sekelepuk ( itu je yg x bes)

Judiene said...

Ala, keje pakai t-shirt berkolar tak boleh ke?
Kate kat boss ko, sekali sekala kite kena buat kelainan.
Hahahaha!

Eipul said...

good good, tapi digi tu laju ke tak bro? aku penah tenampak maxis nye tenet cara prepaid, rm20 3 hari utk 2gb data, adakah itu lagi bernas ataupun digi ni lagi bernas? huhu


judiene, tak bleh dol, haha, kalo ari jumaat lain ar sket kot, ok jek nak pakai baju melayu pun, haha

lizz said...

make sure oreo cheese cake is on the list!!! only if you have an extra money after belanja your parents ok darl.

take care. miss ya beb.

^ Uncle Syaf ^ said...

nak sedap pakai berok band digi, digi ok laju gak sebab tak ramai gune, so trafik die tak jem macam celcom & maxis...


ko pakai je stremix lagik senang, bulan pertame tu mahal sikit, bulan lepas2 ok je...ko ikut mane yg ko mampu, kalau ade ade housemate, tong tong ngan beliau. macam aku gune stremix 1M< sangat puas hati, tak de masalah, laju je, tak payah pakai unifi pun..he3

1M = RM 120 bulan2, kalau ko nk saving, ko try pakai speed yang rendah




AH shopping???????? aku dah lame gile tak membeli belah, pokai doe

PHIRDOTE said...

Da wat bundle sluar dlm robok tu.hehe

MiaWawa said...

alah pul.. paki je yg lme pun.. ngee~ serius 2 jgn ler smpai x update blog..

Kolam Ikan Encik Eipul