My Tomey-Lotey Followers

Wednesday, June 22

Wayang Lagi: Green Lantern

Image taken from Google Image

Tadi petang aku tengok cerita ni dengan Eqal. Cerita dia tak berapa best sangat la kalau kau tanya pendapat aku. Tema kemelalutan dia memang terserlah lah, dengan dia punya Guardian yang kunun-kununnya adalah creator dunia yang muka kerepot sampai aku tak boleh tahan nak tergelak time muka diorang di-close-up-kan. Seriously hillarious!!!



Aku tak berapa berkenan sangat time Green Lantern ni lawan Parallax (Sotong Jahat yang mempunyai kuasa ketakutan *i know, right? Bunyik macam dumbass gila sebab ada kuasa ketakutan) sebab senang sangat Parallax yang kunun-kununnya hebat sangat ni tetiba bleh mati dengan simple je. Green Lantern dengan senang bawak Parallax bingai ni dekat dengan matahari lepas tu Parallax mati kena bakor. Kite bakor dia~~~




Lepas tu yang paling hairan sekali sebenarnya Green Lantern ni ramai gila kawan dari planet lain, ramai nak mampos, tapi bila nak lawan Parallax yang kunun-kununnya tak tertewaskan ni, diorang biar Green Lantern sorang jek lawan. Memang sangat sengal la cerita ni. Konon macam hebat sangat la Green Lantern ni sebab dapat tewaskan Parallax sorang-sorang, padahal yang kekawan dia yang lain tu pun power sama jek ngan dia, guna cincin hikmat tu. Ha lagi satu bila aku tengok cincin tu, aku tak bleh blah sebab cincin tu sebijik macam cincin lelaki yang selalu jual kat Downtown yang letak batu macam-macam tu, ko perasan tak selalunya pakcik-pakcik rajin beli cincin macam tu, hah, sebijik la cincin tu dengan cincin Green Lantern ni.


Tapi kalau dari segi efek-efek janaan komputernya memang interesting la, tapi tak cukup berbaloi kalau kau nak gatal-gatal tengok 3D sebab efek dia lite-lite je.

Ok lah, membebel banyak pun tak guna sebab aku bukannya pakar sangat pasal movie ni. Hahaha. Aku rate cerita ni 3/5 je.




Lepas dah habis tengok wayang, aku ajak Eqal beli Subway sebab harini ada Meatball Marinara which is my ultimate favorite!!! Sedap sangat nak mampos memang takde tandingan. Hihi. Ok, esok aku dah tak tau nak buat apa sebab kalau nak kuar pun macam takde orang yang available untuk temankan pun. Ni yang sucks kalau cuti weekdays ni! Haih

Nyum nyum~~ *Image taken from Google Images

6 comments:

iekah said...

lama xsinggah sini.
hehe !

Aisumi Chan Kawa'i said...

tudiaaa! tadi petang baru sumi kecoh2 nk makan subway~ eipul dah makankan utk sumi? :P hahaa.

Judiene said...

Aku tengok trailer pon cam bosan je.
Tak paham sangat motif diorg wat citer Green Lantern ni.
Macam diorg buat sebab saje saje nak buat.

^ Uncle Syaf ^ said...

hahaha member gua kate best gile tapi gua belom terbukak hati lagi nk g tengok, nasib baik lu kate bese2 je,,,yeah

wanilizzie said...

aaa..marinara meat ball with extra pickle and mustard souce....*gulp3...

Eipul said...

wani, exactly like what i asked for, with extra extra pickles, more chili sauce and a lil bit of mustard, the best!!!!

syaf, haha, tgk kat laptop pun lagi baik, dload saje la, haha

judiene, tu la, macam tak berapa strong ar jalan cite dia

sumi, haha, jom jom makan subway next time

ieka, sila sila

Kolam Ikan Encik Eipul