My Tomey-Lotey Followers

Friday, July 15

Ranting & Whining


ahahhahaha, hari ni aku nak bawak korang menyelusuri impian aku yang masih belum kesampaian *macam basterd x ayat aku? Sebenarnya aku sekarang still belum dapat kerja yang aku nak lagi sebenarnya. Kira macam sekarang still belum steady lagi la sebab apa jadah aku amek degree Food Science kalau aku dapat kerja dengar orang maki setiap hari kan?

So, pasal career still aku belum dapat lagi apa yang aku nak. At least aku nak jugak kerja tetap gaji RM2k lebih ke, pastu keje office hour, yang sekarang punya kerja memang dia janji nak kasik lebih kurang macam tu tapi masalahnya banyak sangat syaratnya nak kena ada attendance full lah apa lah, macam shit aje. Plus kerja sekarang ikut shift, memang selalu lah aku kerja time weekend walhal semua maklum time weekend la nak kena berlibur berdansa clubbing bagai sebab kawan-kawan semua cuti kan? Apa kes kita cuti weekdays pastu lepak rumah aje tengok tv sebab takde sape nak teman kuar betul x?



Pastu haritu berangan nak beli Android phone sebab al-maklum lah kan kalau nak beli I-phone boleh jadi aku makan pasir dengan tanah liat aje la jawabnya sebulan, tak mampu dek non! Tak dapat jugak membelinya sebab gaji tak dapat full. Macam shit tempat keje aku ni. Hahaha

Lepas tu, aku terfikir gak ar nak beli kete, paling brengset pun aku nak Mini Cooper S tapi tahu-tahu sajelah harga dia sangat lah murah sampai aku tak mampu beli, so dalam wishlist aku sekarang kalau dapat Myvi baru tu pun dah ok dah T___T



Ok ok. cukup-cukup lah tu nak berangan semua kan. Bukan apa tau, bila kau dah habis belajar kan, banyak gila kau kena fikir tau, dengan future kau lagi *by the way aku sangat suka katun Futurama tu, sampai sekarang aku tengok tak berenti hehehe For me, aku picture diri aku 5 tahun akan datang at least dah ada kereta, wajib, rumah kalau boleh nak studio house *fyi aku fetish gila dengan studio house, tak tau kenapa sebab aku tak suka sangat rumah tradisional yang ada ruang tamu, bilik-bilik pastu dapur semua tersusun sebab bagi aku kalau ada studio house aku bebas nak re-create ruang yang aku suka, hehehehe.

Selain dari tu, reason why aku nak studio house jugak sebab aku nak buat art collection. Aku ada gak pasang impian nak buat koleksi art (paintings and what not) so macam nak penuhkan rumah tu dengan koleksi-koleksi aku la kiranya. So tak lama lagi aku akan jual painting ke apa ke, make sure korang beli ok. LOL




So, secara tuntasnya, kompol duit dulu baru lah kau boleh nak cerita gedebak gedebuk ok Eipul. Kalau setiap kali sale kau habiskan duit beli macam-macam baik tak payah nak fikir sangat pasal future kau tu. Hahahahaha

9 comments:

Ady said...

huhuhu besarnye cita2mu sahabatku...takpelaa moga2 tercapai ye

iekah said...

hahaha.
myvi tu aku sokong kawan !

napeace™ said...

hahaaha lawak ah. aku suka gak mini cooper! takpe kerja dulu rajin2 mesti dapat punya satu hari nanti. tak salah berangan.

an_Nur said...

''Kalau setiap kali sale kau habiskan duit beli macam-macam baik tak payah nak fikir sangat pasal future kau tu'' haha. okay, nice shot!

Lea IsNaw! said...

aku pun teringin nak beli keta, rumah bagai

tp sampai skrg xdpt keje
tension doh...

aleen aiden said...

hahah.try makan tanah liat weh!kemudian buat report ke aku.aku xpnah jumpe org mkn tanah liat lagi.keh3

~Kecikjer~ said...

studio mmg terbaek! ^_^

seriez pneng bile grad >_<

nazira said...

wahhh.. semoga dapat ape semua yang dianggan2 kan 2 k.. jgn jadi cam angan2 mat jenin sudah.. ha3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

wanilizzie said...

meat ball always better than the chicken one!

Kolam Ikan Encik Eipul