My Tomey-Lotey Followers

Tuesday, August 2

My First Android

So sorry image tak berapa clear sebab capture guna hp cikai saje


Semalam aku dapat jugak benda ni, at last, selepas da bezaman usha mudah.my dengan kedai-kedai telekomunikasi yang lain. Sangat suka hati sekarang sebab dengan benda ni, insyaAllah aku tak akan bosan lagi duduk kat rumah.

I've always wanted gadget yang boleh enable aku main game pada masa senggang, dan inilah benda yang paling aku carik-carik selama ni. Hihihi. Screen dia aku bleh cakap setanding ngan screen Iphone. Ko tak percaya ko try google sendiri tengok ZTE Blade. Walaupun jenama ni tak femes amos tapi dia nye capability gempak abis!!! Siyes.



Satu jek slack hp ni - kamera dia memang macam harroomm. Amek gambar dlm hp jek cantik, bila masuk pc pecah macam the shattered glass. Tapi sesuai la dengan dia punya harga. Alah aku tak hadap sangat pun kamera function sebenarnya. Aku selalu kalo amek gambor tumpang dengan kawan-kawan yang kaya yang ada kamera canggih-canggih. Boleh? Hahaha





Apa-apa pun, kalau korang nak carik hp android yang memang harga murah yang ada spec performance setanding Samsung Galaxy ACE *based on reviews I've read, sila-sila lah beli ZTE Blade ni. LOL


Yg ni apps IQuran - sangat senang nak mengaji guna apps ni sebab sambil ko baca, ko bleh dengar bacaan Imam dari Arab sana baca sekali. So meriah la sikit ko nak baca Quran kan sebab ada orang lain baca sekali sesama.

8 comments:

an_Nur said...

tu dy! men game je la kejenya pasni!~ ehhe.

nice3! ;P

Lea IsNaw! said...

akhirnya..berjaya jugak ko beli phone android ye
duit gaji ke? hehe

H. said...

Jealous much. Grrr.

Eazy Izzuddin said...

eh sama lah macam iPhone...
tak lah bosan lepas ni..
:)

~Kecikjer~ said...

uwah... nak jgk ><

Judiene said...

Perghh!
Ko beli ni sempena nak raya nanti ke?
Hahaha.
Aku bab bab gadget ni memang low lah, tak taw sangat.
Nampak cool je, walaupun cam ko cakap lah, brand tak se'famous' nokia ngan sony ericsson kan.
Tapi kalo dah spec performance setanding yang mahal, why not kan.

:)

mr.syazwan said...

wah sekarang lebih mudah la on9 ye

=_=

aleen aiden said...

wah3...pinjam!hi3 :P

Kolam Ikan Encik Eipul