My Tomey-Lotey Followers

Thursday, August 25

Shopping raya, ke?

Kemarin aku kuar ngan Nitas, Paan, and Hamal untuk bukak puasa bersama sambil window shopping dan lantas menjurus kepada berbazir-baziran untuk shopping jua. Orang lain beli baju melayu, songkok, capal segala tapi aku beli benda-benda ni pulak:

[1] T-shirt UNIQLO cum baju tidur
*BEWARE! read cum as in preposition, and don't ever as a noun, for those who concerns

[2] Harem Pants ROMP cum seluar tidur


Ok, jangan label aku tak melayu sangat sebab tak ada perasaan nak beli baju melayu. Aku just macam malas nak beli baju melayu sebab takkan every single year nak beli baju melayu baru? What for? Untuk dipakai sekali dua for a year? Ok, aku memang cheap la, serious aku cakap, masa shopping pun aku selalu akan berkira, macam 'is this worthy? ok, after less 70%, the total would be as this, and before is actually sangat mahal, ok, I'll take it'. Ko paham tak apa yang aku nak sampaikan ni? Aku kalau nak shopping, aku akan tengok berapa percent less, kira habis2, banding sini sana, lepas tu aku akan beli kalau aku rasa berbaloi. As in nutshell, kalau hati aku terbukak nak beli baju melayu, I'll look for baju melayu paling murah, paling cantik, nanti kot, itu pun kalau lah ada. Bwahahahahaha

And just for me to tell and for you to know, my family takdek nye nak tempah baju melayu sama-sama warna ke apa ke, dari aku kecik sampai ke aku besar ni, kitorang adik beradik tak pernah jadi team boria satu family sama colour time hari raya. Aku pun tak tau kenapa. Hahaha. Kekadang jeles gak tengok cousin aku semua sedondon ngan family diorang tapi kitorang warna memasing macam pelangi, sorang hijau, sorang purple, sorang oren. Family aku memang majmuk. Enough said LOL



Speaking of shopping, I just can't wait for the Bandung Shopping Spree starting this coming September. Aku akan ke oversea y'all! Jangan jeles! Chihihi, *padahal Bandung jek pun! It will be my best birthday month ever! Hope it will be. 5 hari kot kat sana! Giggles excitedly


Instead of baju melayu, ada benda lain yang lebih sexciting *pardon me for the vulgar words which is...


How can I not buy these???? *tak sabar nak main time malam raya nanti!!! Cap panda lagi kau! Kau ado? Haha

3 comments:

Aisumi Chan Kawa'i said...

nasib baik bunga api.. kalo mercun dah kena bebel dah ni..

p/s: selamat hari rayaaa~

an_Nur said...

wahahah. ape class main bunga api.? wala, slmt bcuti ke bandung! nanti boleh la buat giveaway, bagi adiah dari bandung sehh.

Lea IsNaw! said...

jom maen sama2 nanti

Kolam Ikan Encik Eipul