My Tomey-Lotey Followers

Saturday, October 15

Kebosanan memaksa aku untuk berbuat sesuatu *ckp sambil pose2 sasterawan

Awak, tadi kan, kita main masak-masak sebab bosan duduk kat umah tak de benda nak buat. Pastu kita pun Google resipi masak lemak cili api. Terus jek beli santan siap perah sebab kita pemalas gila nak perah-perah santan, tak kuasa la kita nak buat keje leceh macam tu. LOL


Ok, aku nak muntah plak sambil taip-taip ayat geli macam perenggan kat atas ni. Mengulas tentang tajuk kisah aku harini, ha tu lah jadiknya. Aku main masak-masak. Reason? 1- sebab aku lapar dan malas gilaaaaaaaaaa nak pergi beli makanan kat kedai bawah. 2- sebab aku langsung dah tak tau nak buat apa duduk kat umah. Hahahahaha




Before ni semua berlaku, aku baru aje menangis tak ingat dunia pepagi tadi sebab aku tengok episod akhir My Girlfriend is a Gumiho *baru terpikir nk sambung tgk siri ni. Setan punya cerita, aku memang tak bleh tahan weh. Sedih gila nak mampos, sial punya pengarah cerita ni, kalau aku jumpa dia aku rasa nak tikam dia guna pisau Cikgu Park Dong Ju. Senang-senang kau je buat babak sedih-sedih macam ni kan? amboi amboi amboi!!! Part Mi Ho hilang masa dia tengah tunggu masa dissapearance dia dari dunia tu memang menyayat hati. Kesian gila kat Dae Woong mengangis-nangis sebab sedih Mi ho bakal hilang dari dunia. Wuuuu sedih gila weh, menitik-nitik air mata aku tengok episode ni.

Let's stay like this! Woong... *Mi Ho cakap sambil tutup mata Dae Woong
Think of this as a dream;
From the moment i first appeared in front of you, until this moment, when I disappear.
Think of it all as a dream.
....
If you think of it as a dream, when you open your eyes, it won't hurt at all.



Mi Ho... don't go~

Forget all the scary parts and, remember me as a really really really good dream.


*Mi Ho slowly kiss Dae Woong



...
Mi Ho disappears slowly

Dae Woong open his eyes and see Mi Ho's gone.
All the memories since they first met until the recent days rapidly flashing in his mind.


...
When I open my eyes, it won't hurt?
*crying


It hurts so much!!!




Ok, sudah lah kot dengan babak tragis itu. Kahkahkah.
Untuk sesi main masak-masak, di bawah adalah apa yang terjadik semasa kejadian dan hasil akhir. Saksikan bersama!!! *pitam

Ni masa tengah buat api sederhana, baru lepas masukkan santan-isme

Hasil akhirnya inilah. Berketul-ketul ngalahkan kuah rendang.

Sebab aku terbiar dia reneh lama sampai air sudah hilang, pastu santan dia start mengetul2 plak, hahaha. Tak pe ar, 1st try kot. Yang penting gua lapar. Gua bedal jek.
Kalo korang rasa berminat, nak try masak sendirik kat umah, aku bleh jek kasik resipi nya.
Caranya mudah aje, untuk dapatkan resipi ini, silalah Google sendirik.
Aku malas nak copy paste masuk kat dalam ni. Hahahahaha

No comments:

Kolam Ikan Encik Eipul