My Tomey-Lotey Followers

Tuesday, November 8

My Jobless Trip on November

Memandangkan ramai kawan-kawan yang free time raya haji, aku pun kuar jalan-jalan dengan besties yang dah lama tak nampak muka, especially Emy yang dekat seabad tak jumpa. Nak kata dia duduk Antartik tak jugak, tapi memang dah lama gila tak jumpa dia sebab alasan asyik sibuk. So, lepas overnite semalaman dengan Nene Jumaat tu, dan lepas done with our karaoke session pagi tu, kitorang pun dapat jumpa Emy pukul 2pm and jalan-jalan dekat sekitar KL, primarily dekat Pavilion. Here's some photos taken before.

 This is when we had our lunch at Pizza Hut.

Tempat favorite amek gambar: depan Pavilion, walaupun dah beribu kali pose tempat sama.


Lepas habis berjalan-jalan di kawasan sekitar, because of us not having too much time left since Nene kena balik rumah before pukul 7pm, itu sajalah masa yang ada, Nene balik Johor, aku plak ikut Emy balik UIA since dia cuti sampai Isnin (7th Nov).
Dekat UIA, tak ada apa-apa sangat yang kitorang buat kecuali tengok movie sampai mata lebam. Esok harinya (Ahad Eidul Adha) kitorang (masa ni Alan join sekali) pegi open house kawan Emy makan-makan, and then later petang tu pegi jalan-jalan dekat IKEA; again!





 




Ok. Lepas tu, Isnin aku dengan Emy pegi rumah Alan sebab akak dia ajak makan-makan sekali. Lepas kenyang, kitorang kuar jalan-jalan, kali ni lebih adventurous sebab kitorang pegi kat Taman Layang-layang Kepong (lalu saja), diikuti dengan lawatan sambil belajar masuk dalam FRIM Kepong.
Tiket masuk RM7 tak menahan mahal nak mampos, kitorang masuk ambik gambar pastu chalo, macam tu aje abes rugi RM7 entrance fee. If we had known dalam tu ada air terjun, mesti dah siap-siap bawak spender lebih nak mandi-manda. Ni yang tak best kalau plan ad-hoc. LOL

 One of the traditional house kat dalam area FRIM tu.


 Ok. Tu tempat senaman dah jadik tempat bertenggek pulak T___T

Sekian itu sahaja laporan berunsur bosan dari aku. Bye.







2 comments:

Judiene said...

Weiii kau!
Orang raya haji pergi sembelih lembu, korang jenjalan pulak ye.
Mentang-mentang KL free musim perayaan ni.
Hehehe.

ANNUR said...

ahah. selamt hari raya! ;)

Kolam Ikan Encik Eipul