My Tomey-Lotey Followers

Sunday, December 11

Bab 1

Ok. Rasa kekok nak merepek kat dalam ni sebab it's been a while. Tapi aku gagahi jugak sebab bila bukak blog-blog favorite aku, rasa macam nak menyumpah diorang sebab pemalas nak mampos mereka-mereka itu untuk update. So, untuk tak nak jadik paku dulang paku serpih, aku pun nak start story lah even tough tak de siapa pun yang baca. Hahaha

Firstly, aku da start keje kat tempat baru. Pengalaman? Best sebab masa training relax nak mampos sebab training dekat sebulan, seminggu buddy dengan senior tengok macam mana nak buat keje, pastu rehat kadang-kadang keluar dekat 2 jam lebih, oh rindu nak training lagi, sebab Jumaat lepas dah keje betul-betul. Dem!


Nak cerita masa first angkat call, aku punya lah neves sampai greeting fail nak mampos. Boleh tak: "Good morning, RHB bink, Saiful speeking, how may I help u?" Nampak tak epic fail kat situ? RHB bink instead of RHB bank. O  My   God!!!


And the reason why aku tak update sangat blog ni adalah disebabkan aku tak bayar bil P1. Sedih!!!
Lepas aku dapat mesej cinta dari P1 suruh bayar bil sebab bil still jalan even though aku tak guna, aku pun mengamuklah sakan. Bodoh apa nak bayar bil kalau aku tak guna. Aku call P1 buat amukan puaka, diorang terus luluskan waiver sebab cuak. Mampu?
Tadi baru call P1 lagi sebab line asek tersangkut-sangkut. Masalah betul P1 ni. Baru aku bayar bil sampai RM200 dah jadik benda shitty macam ni. Siriyesli aku kena consider syarikat pembekal tenet lain sebab P1 is not consistent and sangat mahal and sangat tak berbaloi dengan kemahalan dia. Aku amek yang paling high spec ni pun connection macam chibs, siapa yang harus dipersalahkan? Harusla P1! Sedih!!!


Pastu kalau nak cerita pasal movie plak, aritu aku baru tgk cite Ombak Rindu dengan New Year's Eve. Ombak Rindu macam so so, suam-suam kuku je, New Year's Eve best gila lawak nak mampos. Tak caye korang bleh tengok sendiri. Mesti korang adore gila ngan watak nenek tua yang tutup pintu lift lembab nak mampos. Siyes lawak gila nak mampos.





Oh, lepas tu nak cerita pasal makan-makan plak. Aku baru noticed yang Domino's Pizza memang terbaik. Aku kalau nak makan pizza lepas ni memang akan carik Domino's. Aku sangat fancy akan Cinnastix, sedap gila nak mampos. And kalau crust kena amek cheese burst double decker sebab sedap gila nak mampos.


Ok lah. Dah siap download Ellen, nak tengok sat. K bye

2 comments:

ANNUR said...
This comment has been removed by the author.
~Kecikjer~ said...

P1 memang serious hampagas -_-v

Ne way congrats keje br! =)

Kolam Ikan Encik Eipul